Goedkoop naar Boedapest

Goedkoop naar Boedapest, wie wil dat nou niet? Een van de grote voordelen van een stedentrip naar de Hongaarse hoofdstad is dat de stad zelf goedkoop is. Je kunt makkelijk voor dertig euro per dag, exclusief overnachting, rondkomen. Hierbij tips om zo goedkoop mogelijk naar Boedapest te gaan en er voor zo min mogelijk geld te verblijven.

Goedkope vlucht boeken tips

Er zijn 3 Nederlandse vliegvelden van waar je naar Boedapest kunt vliegen: Amsterdam, Eindhoven en Rotterdam. Dichtbij de grens in Duitsland liggen de vliegvelden van Weeze en Düsseldorf en iets verder weg in België ligt het vliegveld van Brussel. Voor Nederland geldt dat het meestal het goedkoopste is om naar Boedapest te vliegen vanaf de luchthaven van Eindhoven, dan Amsterdam en daarna komt Rotterdam. Dit is echter geen stelregel!

Je bent het goedkoopste uit wanneer :

1) je flexibel bent in de data
2) je flexibel bent in de plaats van vertrek en aankomst
3) als je alleen met handbagage reist

Je vlucht boeken

Als je een zo goedkoop mogelijke vlucht wilt boeken gaat er wat tijd in zitten om te checken hoe je het beste kunt vliegen. Ik pak dit zelf altijd zo aan:

Stap 1. Ga naar de website van Skyscanner en start met het zoeken van een enkele reis. Vaak is het boeken van een enkele vlucht heen en terug goedkoper dan een retourvlucht. Als je echt flexibel bent in vertrek vul je bij vertrek ‘goedkoopste maand in’. Zelf kies ik meestal de optie ‘de hele maand’ en vul daar dan de maand in die ik naar Boedapest ga.

goedkoop naar boedapest vliegen

Stap 2. Als je niet te kieskeurig bent qua plek van vertrek, doe dan dezelfde zoekopdracht ook voor andere vliegvelden. Het makkelijkste is om een andere tab in je browser te openen (op een Mac is de shortcode hiervoor Apple + t) zodat je makkelijk kunt vergelijken. Hieronder zie je een overzicht van mijn zoekopdracht ‘Eindhoven – Amsterdam’ in de hele maand augustus.

Stap 3. Open een nieuw venster en doe dezelfde zoekopdracht maar dan voor de terugreis. Als je dit ook weer in verschillende tabs voor verschillende vliegvelden doet krijg je het meest uitgebreide overzicht en kun je de goedkoopste heen- en terugvlucht bij elkaar puzzelen.

Stap 4. Selecteer nu uit de kalender zoals je die hierboven ziet de data voor de heen- en terugvlucht die het aantrekkelijkst zijn voor jou en klik op ‘vluchten tonen’. Nu zie je alle vluchten voor de dag die je hebt aangeklikt. Die kun je als je dat wilt nog sorteren op bijvoorbeeld ‘goedkoopste eerst’ of op vertrektijd en dergelijke.

Stap 5. Selecteer nu de vlucht die je wilt nemen, klik op ‘ga naar de site’ en selecteer vervolgens op de pagina zoals hieronder via wie je het liefst je ticket boekt. Ik probeer dat meestal via de vluchtmaatschappij zelf te doen of bij een andere aanbieder zoals Expedia, of Supersaver. Afhankelijk van wie het goedkoopst is. Daar kun je nu je heen- en terugtickets boeken.

Het is even een werkje, maar als je opties naast elkaar hebt gezet heb je zeker weten de goedkoopste optie. Het kan je veel geld besparen om zo uitgebreid te zoeken. Als je zeker weten vanaf een bepaald vliegveld wilt vliegen of op vaste data, dan maakt het je zoeken om goedkoop naar Boedapest te gaan bovendien een stuk minder complex.

Een (goedkoop) hotel boeken

Persoonlijk boek ik zelf het liefste een hotel via booking.com. Daar heb je allerlei filters waarmee je makkelijk een hotel kunt vinden dat bij je past. Zo kun je bijvoorbeeld filteren op je budget, de wijk en de beoordelingen van andere reizigers.

Stap 1) Vul op booking.com de data in waarop je naar Boedapest gaat. En vink vervolgens bij de filters aan de rechterkant in wat je budget is. Als je met een laag budget reist, dan vul je dus €0 – €50 in:

Ik vink zelf ook altijd de volgende filters aan:

  • Locatiescore: 8+ en 9+
  • Beoordeling: 8+ en 9+
  • Verblijfstype: hotels & meer (maar ik heb ook weleens een paar nachten in dit hostel verbleven)
  • Afstand van het stadscentrum: minder dan 1km & minder dan 3km

Nadat je alle filters hebt aangevinkt die jij handig vindt, wordt het aantal keuzes dat je hebt automatisch behoorlijk teruggedrongen.

Stap 2) Klik nu op kaartweergave, rechts bovenaan.

Stap 3) Nu krijg je de kaart Boedapest te zien, met daarbij alle hotels die voor jou geschikt zijn. De pijltjes met de witte bolletjes zijn beschikbare hotels. Als je hier met je muis overscrollt zie je meer informatie. Als je hierop klikt krijg je alle informatie over het hotel te zien. Als je wilt kun je links ook nog wat filters aanpassen.

goedkoop naar boedapest

Stap 4) Zoek het hotel wat het beste bij jou (budget) past en boek het.

Tips bij het zoeken van een hotel

Zo goedkoop mogelijk: Als je een zo goedkoop mogelijk hotel wilt vinden het het beste is om zo min mogelijk filters aan te vinken. Als je alleen ‘budget: €0 – €50 per nacht’ aanvinkt en vervolgens bovenaan ‘prijs (laagste eerst)’ aanvinkt dan zie je de goedkoopste hotels eerst:

Bekijk mijn overzicht met goedkoopste hotels: Ik heb een overzicht gemaakt van de hotels die goedkoop zijn, een prima locatie én goede beoordeling hebben. Bekijk dit overzicht met goedkope hotels in Boedapest.

Verblijfplaats: Mijn voorkeur gaat uit naar het zoeken van een hotel in onderstaand gebied. Waarbij de rode lijn staat voor de maximale buitengrens en de blauw lijn voor het gebied waar ik zelf het liefste verblijf. Maar even ter verduidelijking: het hele gebied wat op dit kaartje staat is prima om te verblijven. Hoe verder van de binnenstad of de Donau, is wat mij betreft iets minder comfortabel. Kijk ook altijd goed wat andere gasten zeggen over de afstand tot de stad. Soms kan het hotel misschien iets verder van de stad liggen, maar ligt het wel naast een metrostation of bushalte.

goedkoop naar boedapest

Beoordeling: Lees wat recensies bij de beoordelingen. Zo weet je of je hotel niet boven een kroeg ligt of heel erg gehorig is. Besef je wel dat mensen altijd wat te klagen hebben, dus dat je zelf bij de beste hotels negatieve dingen leest. Mensen zijn nou eenmaal eerder geneigd negatieve feedback achter te laten. Neem dit dus pas serieus als er meerdere mensen met dezelfde negatieve punten komen.

Boek je hotel

Boek nu makkelijk je hotel via de onderstaande zoekbox:

Booking.com

AirBnB boeken

Je kunt natuurlijk ook een goedkoop appartement of kamer via AirBnB boeken. Heb je nog geen account voor AirBnB? Dan krijg je €25 korting als je met mijn kortingscode boekt:

Besparen op eten & drinken

Drink water uit de kraan: Ok, het kost je niet veel om ergens een flesje water te scoren, maar het is nog altijd goedkoper om een refill te doen uit de kraan. Het is volledig veilig om water uit de kraan te drinken.

Ga uit eten: Als je denkt goedkoper uit te zijn door naar de supermarkt te gaan en in je appartement te koken, dan heb je het mis. De supermarkt is goedkoper dan in Nederland, maar niet extreem goedkoop. En dat terwijl uit eten gaan in Boedapest wel goedkoop kan.

Goedkoop uit eten: In Boedapest kun je goedkoop uit eten, maar dat geldt niet voor alle plekken. Check dus van tevoren goed de kaart. Op de meest toeristische plekken, ben je relatief het duurst uit. Voor lunch eet je heerlijke Lángos: gefrituurd brood met allerlei soorten toppings. Afhankelijk van de topping die je kiest ben je voor €1 á €1,50 al klaar.

Hierbij nog een aantal plekken die ik aanraad en die relatief goedkoop zijn: Kazimir Bisztro. Voor het goedkoopste hoofdgerecht betaal je 1990 HUF, wat nét iets meer dan €6 is. M restaurant waar je een hoofdgerecht hebt vanaf €6,50.

Als je echt goedkoop wilt kies dan voor een van de volgende restaurants in de binnenstad (waar ik zelf overigens nooit geweest ben): Kamra met hoofdgerechten vanaf €3 of Kisharang vlakbij de Sint Stefanus Basiliek, waar je voor zeer weinig geld traditioneel Hongaars kunt eten.

Goedkoop Openbaar vervoer

Het Openbaar Vervoer is goed geregeld en bovendien goedkoop. Ben je van plan om musea te bezichtigen, wil je gratis reizen met het OV en zou je graag een Hongaars badhuis willen bezoeken? Overweeg dan eens om de Budapest Card aan te schaffen. Handig hieraan is ook dat je ‘m al van tevoren aan kunt schaffen.

Als je niet van plan bent om musea of andere betaalde bezienswaardigheden te bezichtigen, dan is het verstandiger om gewone tickets voor het Openbaar Vervoer te kopen. Je hebt al een 24-uurs ticket voor ongeveer €5. Een los kaartje kost je €1. Welk ticket het beste bij je past vind je in het artikel ‘tickets kopen‘.

Gratis openbaar vervoer: Ben je 65+er of heb je kinderen onder de 4 jaar? Deze groepen mogen gratis reizen in het Openbaar Vervoer. Zorg wel dat je een geldig identiteitsbewijs op zak hebt!

Goedkope & gratis bezienswaardigheden

Deze bezienswaardigheden in Boedapest zijn gratis: het Vissersbastion, de Kettingbrug, Géllertheuvel, de Grote Markthal, Margaretha eiland en het Heldenplein & stadspark

Deze bezienswaardigheden in Boedapest zijn goedkoop:

  • De Sint Stefanus Basiliek (je hoeft hier niet te betalen, maar het is wel zo netjes om een kleine donatie te doen)
  • Rondvaart over de donau (€7,20)
  • Maak een ritje met tramlijn 2, die is uitgeroepen tot een van de mooiste tramlijnen ter wereld.

Lees ook de volgende artikelen: Gratis in Boedapest (6x de leukste gratis activiteiten in Boedapest) en Hoe duur is Boedapest? (met een overzicht van dagelijkse uitgaven)

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply