Rondvaart Boedapest over de Donau – Een overzicht

rondvaart boedapest

De leukste rondvaarten in Boedapest

Heb je Boedapest verkend en begin je moe te worden van al dat geslenter? Klim dan aan boord van een rondvaartboot voor een portie ontspanning. Sit back and relax en laat je langs de oevers van de Donau voeren. Een rondvaartboot is een geweldige manier om de stad eens vanuit een ander perspectief te bekijken.

Op deze pagina vind je een selectie uit alle rondvaarten die je in Boedapest kunt maken. Een uitgebreider overzicht inclusief alle tickets kun je hier bekijken.

Rondvaart Boedapest

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het om rondvaarten over de Donau gaat. Je kunt bijvoorbeeld met de veerboten van de Hongaarse vervoersmaatschappij. Lekker goedkoop. Maar er zijn ook rondvaarten beschikbaar met muziek, met lunch of diner en zelfs met kaarslicht. Voor ieder wat wils dus.

margaretha eiland

Rondvaart incl. stop op Margaretha Eiland

Wil jij graag overdag genieten van een bijzondere rondvaart op de Donau? Dat kan. Voor maar €14 geniet je van een 70 minuten durende rondvaart inclusief audioguide op de prachtige rivier de Donau. Kinderen tot 9 jaar mogen gratis mee en voor kinderen tot 14 jaar kost het slechts 10 euro. Aan boord kun je ook genieten van een drankje.

De boot stopt op Margaretha Eiland waar je anderhalf uur door kunt brengen om bijvoorbeeld naar de bekende muziekfontein te kijken en luisteren, of heerlijk in het gras een boekje kunt lezen. Als je een ontspannen middag in Boedapest wilt dan is dit een hele goede optie voor jou.

Meer informatie of deze rondvaart boeken? Dat kan hier

Rondvaart excl. stop op Margaretha Eiland

Vind je bovenstaande rondvaart leuk, maar hoef je niet zo nodig te stoppen op Margaretha Eiland. Je kunt dezelfde rondvaart boeken maar dan zonder stop op Margaretha Eiland. De kosten daarvan zijn €14.

Boek deze rondvaart hier

rondvaart donau

Avondcruise

Boedapest is ’s avonds minstens net zo mooi als overdag. De verlichting van gebouwen als het Parlementsgebouw en de Kettingbrug is indrukwekkend. En waar kun je dit beter zien dan vanaf de Donau? Overweeg dan ook eens om de 1 uur durende avondcruise te nemen. Zo komt de charme van de Hongaarse hoofdstad bij avondlicht nog beter tot zijn recht.

Tijdens deze rondvaart krijg je een drankje aangeboden en hoor je de leukste wetenswaardigheden over de stad.

Meer weten? Kijk hier voor meer informatie en het boeken van een ticket

rondvaart boedapest

Rondvaart bij kaarslicht

Boedapest is magisch als het donker is. De gebouwen zijn zeer mooi verlicht en de sfeer is bijzonder. Wil jij een romantisch avondje met je geliefde beleven, of in je eentje genieten van Boedapest in de avond? Overweeg dan eens om een candlelight cruise te maken. Een 2,5 uur durende rondvaart inclusief livemuziek, 4-gangen diner én een bijzonder uitzicht. 

Tip: vraag een tafeltje bij het raam zodat je nog beter kunt genieten van het uitzicht.

Ben je geïnteresseerd? Kijk hier voor meer informatie & het boeken van deze rondvaart

Cruise naar Szentendre

Als je graag een dagje naar het stadje Szentendre wilt is dit een uitgelezen kans. Niet alleen heb je de kans om op je gemak deze charmante plaats met zijn kleurrijke stenen huisjes te bekijken, maar je geniet ook nog eens van een mooi heen- en terugvaart op een rondvaartboot. Szentendre geeft je het gevoel dat je bent teruggereisd in de tijd: de smalle straatjes en huizen in barokstijl zijn een lust voor het oog. Je hebt zowel een ochtend als een middagcruise. De kosten? Slechts €13. Zorg wel dat je op tijd bent zodat je een plek op het dek van de boot hebt.

Boek deze rondvaart hier

Met de veerboot

Veel mensen beseffen niet dat het helemaal niet nodig is om een duur ticket voor een rondvaartboot te kopen. Een ‘officiële rondvaartboot’ heeft overigens wel zo zijn voordelen. Zo krijg je onder andere een uitleg over alles wat je ziet tijdens je vaartocht, daar betaal je dan ook voor. Een goedkopere manier om Boedapest vanaf de Donau te zien is met de veerboot. Lijn 12 brengt je bijna helemaal van het noorden tot aan het zuiden van Boedapest. Je kunt een enkeltje kopen aan boord en dat kos 750 HUF (ongeveer €2,50) voor volwassenen en 550 HUF (ongeveer €2 voor kinderen). Als je een Budapest Card tot je beschikking hebt mag je op doordeweekse dagen zelfs gratis met de veerboot mee.

Een tochtje maken met de veerboot? Kijk hier voor de afvaarttijden

Lees ook

Geen reacties

    Laat een reactie achter