Over mij en help jij mijn droom te verwezenlijken?

Toen ik voor het eerst in Boedapest kwam, was mijn hart meteen gestolen. Wat wil je met zo’n verschrikkelijk mooie stad, de fijne sfeer en het heerlijke eten?! Dagenlang slenterde ik door de stad en probeerde ik zoveel mogelijk de sfeer van de stad op te snuiven. Het idee om een website te starten was al snel geboren.

Mijn droom

Deze site is een plek waar ik mijn ei volledig in kwijt kan. En hopelijk kan ik jou met inspiratie en tips op weg helpen om alles uit je stedentrip naar Boedapest te halen. Inmiddels heb ik er al heel wat uurtjes in gestoken. Ik zou de site heel graag nog verder uit willen breiden en genoeg met mijn site verdienen om er mijn fulltime bezigheid van te maken.

Hoe je mij kunt helpen

Jij kunt mij bij helpen bij het realiseren van mijn droom! Als je een van de onderstaande zaken via mij doet (en zeg nou zelf, wie boekt er geen hotel via booking.com?!) krijg ik daar een kleine vergoeding voor en het kost jou helemaal niets extra’s (echt niet!). Ik zou je heel dankbaar zijn als je mij wilt helpen mijn droom te verwezenlijken!

Boek een hotel via Booking.com
Op booking.com vind je een ontzettend uitgebreid aanbod van alle hotels, hostels en appartementen in de stad. Ik boek zelf ook altijd mijn trips via deze handige site. Als jij je hotel via deze link boekt krijg ik daar een heel klein percentage over. Mijn aanraders zijn: TG Design Suites Aparthotel en Hotel Rum in het kasteeldistrict. Andere populaire hotels op goede locaties, met een mooie prijs-kwaliteitverhouding zijn: Roombach Hotel en AnVa House. Ik heb ook een artikel geschreven over de beste hotels in Boedapest.

Boek een trip via TUI
Vier dagen in Boedapest inclusief vlucht en hotel nu al vanaf €200! Boek nu je stedentrip naar Boedapest via deze link van tui.nl. Met een compleet verzorgde reis maak je het boeken van een trip heel gemakkelijk voor jezelf.

Boek een rondleiding, tour of rondvaart
In Boedapest kun je zoveel leuke tours of rondleiding doen. Ik heb daar ook een artikel over geschreven. Het is een onafhankelijk artikel en ik noem alleen de tours die ik gevolgd heb en de moeite waard vind, maar ik krijg wel een kleine commissie als jij een van de rondleidingen boekt. Kijk voor een volledig overzicht ook eens op deze pagina van Tiqets en deze pagina van Get Your Guide.

Krijg €25 korting op AirBNB
Ben je nog geen lid van AirBNB? Als je je nu aanmeldt via dit linkje krijg je €25 korting op je eerste verblijf. Deze korting is een jaar geldig! Mijn ervaringen met het platform zijn heel goed.

Dankjewel voor je bezoek aan mijn site! En heel veel plezier in Boedapest!

p.s. ik heb er heel lang over nagedacht of ik dit wel moest schrijven. Maar toch besloten om het om deze reden wel te doen: ik heb heel veel uren in deze site gestoken en bied je hopelijk handige informatie voor je stedentrip naar Boedapest. En als jij toch een hotel of tickets voor bijvoorbeeld een rondleiding wilt boeken dan kun je dat net zo goed via mijn site doen. Jij betaalt niets extra, maar het het helpt mij wel een stapje verder op weg naar mijn droom. En uiteraard ben je helemaal vrij om te doen wat je wilt! 😀 Ik ben ook recent een site gestart over Wenen en over het Colosseum, dus als je het leuk vindt neem dan vooral daar ook eens een kijkje.

32 Comments

 • Reply
  Steve Demunter
  24 februari 2023 at 14:29

  Hallo Maaike, wij trekken volgende week met 10 vrienden voor 3 dagen naar Budapest, kan je onze enkele leuke bars of cafés aanraden? We zitten in de leeftijdscategorie 40-50 jaar en gaan liever niet naar clubs of dancings, liefst gezellige bars met leuke muziek en gastvrije mensen. Alvast bedankt.

  • Reply
   Maaike
   28 maart 2023 at 19:25

   Dag Steve,

   Sorry, ik heb je reactie te laat gezien!
   Hopelijk hebben jullie je weg kunnen vinden! Ben erg benieuwd naar welke bars jullie leuk vonden.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  A. van Overbruggen, adres: Bem ut 13, 3377 Szihalom, Hongarije.
  28 januari 2023 at 12:41

  Hallo Maaike. In 1973 ben ik voor de eerste keer in Hongarije geweest. Tijdens de schoolvakanties heb ik later met vrouw en kinderen ook steeds mijn schoonouders bezocht die in Boedapest woonden en een vakantiehuis hadden in Szentendre, ten noorden van Boedapest en een vakantiehuis in Csopak aan de noordkant van het Balatonmeer. Na mijn pensionering in 2002 verblijf ik steeds het grootste gedeelte van het jaar in Hongarije.
  Veel straatnamen die vernoemd zijn naar buitenlandse personen of steden in Boedapest hebben de laatste jaren een andere naam gekregen. Zo heet het plein aan de Pest-kant van de Kettingbrug niet meer: Roosevelt ter, maar Istvan Szechenyi ter. Aan het plein ligt het gebouw van de Hongaarse Academie van Wetenschappen. Ook de naam van het Moskva ter bij station Zuid is veranderd.(?)
  Veel standbeelden van buitenlandse personen, o.a. van Stalin zijn vernietigd en andere buitenlandse standbeelden zijn overgebracht naar het standbeeldenpark ten zuiden van Boedapest. Gepensioneerden uit de EU-landen kunnen gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest van de 4 metrolijnen, de bussen, de trolleybussen en de trams. Ook kunnen de gepensioneerden gratis door het land reizen met de stoptreinen. Voor het gebruik van de sneltreinen en Intercitytreinen kan ze met een korting reizen. Bij het bezoeken van musea krijgen de gepensioneerden korting en de mensen ouder dan 70 jaar kunnen bijna in alle musea gratis naar binnen.
  Wel even aan de kassa/loket laten weten dat men gepensioneerd of ouder dan 70 jaar is.
  Met vriendelijke groeten

  • Reply
   Maaike
   9 februari 2023 at 20:42

   Dag,

   Wat leuk dat u het grootste deel van het jaar in Hongarije bent. En dankuwel voor de tips over de veranderde namen. Ik zal dit binnenkort aanpassen op de website. En ik heb wel wat informatie over gratis reizen met het OV, maar ik ga deze zeker uitbreiden met uw tips. Vriendelijk dank!

 • Reply
  Harrie willems
  6 april 2022 at 20:04

  Hoi Maaike.
  Wij hebben een weekend geboekt tijdens de start van de ronde va Italië.
  Wij willen 2 dagen fietsen huren,kun je ons vertellen waar ik elektrische of goede fietsen kan huren.
  want wij willen een tocht maken van Budapest naar de finish van de eerste etappe in Visegrad.
  Mvg Harrie Willems

  • Reply
   Maaike
   7 april 2022 at 09:09

   Dag Harrie,

   Wat leuk dat jullie een weekendje naar Boedapest gaan! Ik ken eerlijk gezegd alleen de fietsen van BajaBikes. Dat zijn prima fietsen (er zien ook fietstours van BajaBikes die naar Szentendre gaan, zie hier), maar of ze ook zijn wat jij in gedachten hebt… Dat durf ik niet te zeggen.

   Ik hoop je zo toch iets op weg geholpen te hebben.

   Veel plezier in Boedapest!

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Patricia
  1 augustus 2021 at 21:23

  Hoii Maaike,

  Wij willen ook naar Boedapest. Zijn er ook leuke dingen voor kinderen te doen, en is de kermis er wel of is hij weg. Die bij de Zoo ligt van Boedapest. En weet je ook mooie plekjes verborgen meertjes op niet toeristische plekjes. Alvast bedankt voor het antwoord

  • Reply
   Maaike
   8 september 2021 at 12:52

   Dag Patricia,

   Er zijn zeker leuke dingen te doen in Boedapest voor kinderen. Lees daarvoor het artikel ‘Met kinderen naar Boedapest‘. En wellicht heb je ook iets aan mijn artikel over dingen die je kunt doen in Boedapest die van het gebaande pad wijken: ‘Boedapest off the beaten track

   Heel veel plezier in de prachtige stad!

 • Reply
  Fonger Boontjes
  12 april 2021 at 14:55

  Beste Maaike,

  ik ben 72 jaar en kom uit een schippersfamilie. Wat in mijn jeugd ondenkbaar was, werd later mogelijk: per binnenschip Boedapest bereiken. Familie van mij heeft er dan ook reizen heen gemaakt Mijn oudste broer vertelde, dat hij Donouachippers had ontmoet, die onder elkaar een eigen taal spraken, een mengeling van Hongaars, Duits en Slowaaks. Ik ben zelf 2x in Boedapest geweest, de laatste keer met de fiets. Heel bijzonder om op zo’n manier deze stad binnen te rijden, die op mij een indruk maakte van zowel rauwheid als grandeur als lieflijkheid. Opvallend was de gewijde stilte in de zaal met de Stefanskroon bij mijn eerste bezoek in 1998 en de erewacht bij dezelfde kroon bij mijn bezoek asn het Parlement in 2014. Zoals in veel Oost Europese steden zijn de meeste monumenten van vóór 1800 gebouwd door buitenlandse architecten. Pas in de 19e eeuw kwamen Hongaren zelf aan de beurt met het neogotische Parlementsgebouw en de Jugendstilarchitectuur.

 • Reply
  Fonger Boontjes
  12 april 2021 at 14:52

  Beste Maaike,

  ik ben 72 jaar en kom uit een schippersfamilie. Wat in mijn jeugd ondenkbaar was, werd later mogelijk: per binnenschip Boedapest bereiken. Familie van mij heeft er dan ook reizen heen gemaakt Mijn oudste broer vertelde, dat hij Donouachippers had ontmoet, die onder elkaar een eigen taal spraken, een mengeling van Hongaars, Duits en Dlowaaks. Ik ben zelf 2x in Boedapest geweest, de laatste keer met de fiets. Heel bijzonder om op zo’n manier deze stad binnen te rijden, die op mij een indruk maakte van zowel rauwheid als grandeur als lieflijkheid. Opvallend was de gewijde stilte in de zaal met de Stefanskroon bij mijn eerste bezoek in 1998 en de erewacht bij dezelfde kroon bij mijn bezoek asn het Parlement in 2014. Zoals in veel Oost Europese steden zijn de meeste monumenten van vóór 1800 gebouwd door buitenlandse architecten. Pas in de 19e eeuw kwamen Hongaren zelf aan de beurt met het neogotische Parlementsgebouw en de Jugendstilarchitectuur.

 • Reply
  Ad de Rooij
  8 februari 2020 at 17:46

  Ha Maaike,
  Fantastische site.Wij willen met 4 ouderen naar Boedapest. ( twee stellen 65/70 jr)
  Wat is de beste tijd om er naar toe te gaan.
  Daarbij moet je weten dat wij twee behoorlijk fanatieke fotografen zijn.
  Graag je reactie

  • Reply
   Maaike
   10 februari 2020 at 11:01

   Dag Ad,

   Wat gezellig dat jullie naar Boedapest gaan. En wat een goede keuze! 🙂 En dankjewel voor je leuke compliment over mijn site.
   Persoonlijk vind ik de maand mei en september erg prettige maanden om naar Boedapest te gaan. Dan is het massatoerisme nog niet aangebroken, of alweer vertrokken. Hoe vroeger in mei hoe rustiger en hetzelfde geldt voor des te later je in september gaat. Ik ben overigens zelf ook weleens in Oktober geweest en dan is de stad prachtig op een zonnige dag! De herfstkleuren en het licht zijn dan erg bijzonder. Maar de laatste dagen was het ook heel erg koud (maar de eerste dagen in het zonnetje zonder jas).

   Het visserbastion is een prachtige plek om te fotograferen! Maar kan ook erg druk zijn tijdens het hoogseizoen. Als jullie toch wat meer in het hoogseizoen gaan dan is mijn advies: vroeg op. Overigens is Boedapest ook een prachtige stad om in de avond te fotograferen.

   Ik weet dat er ook fotografietours zijn. Wellicht is dat interessant voor jullie? Je zou dan aan zoiets kunnen denken. Geen idee of dat wat is, maar wie weet.

   Vriendelijke groet,
   Maaike

   • Peter Molleman
    5 juni 2020 at 18:50

    Hoi Maaike kan ik op doorreis door Hongarije naar Roemenië. Ik wil bij de grens van Oostenrijk door Hongarije rijden

   • Maaike
    5 juni 2020 at 22:00

    Dag Peter,

    Over doorreizen via Hongarije naar Roemenië is mogelijk als je aan de volgende voorwaarden voldoet:

    – Je ondergaat een medische keuring.
    – Besmetting met coronawordt uitgesloten.
    – Je rijdt op een door de Hongaarse autoriteiten aangewezen route en stopt alleen bij de aangegeven tankstations.
    – Je kunt bewijzen dat je toestemming hebt omhet land van bestemming mag in te reizen

    Hopelijk ben je hiermee geholpen.

    Groeten,
    Maaike

 • Reply
  Hans Voerman
  8 februari 2020 at 17:00

  dag Maaike,

  we gaan in mei een lang weekend naar Boedapest met een groep van 13 personen.
  Wat kunnen we verwachten in de horecagelegenheden als we bijvoorbeeld koffie willen drinken, lunchen of eten?
  Heb je tips?

  Met vriendelijke groet,
  Hans

  • Reply
   Maaike
   10 februari 2020 at 10:26

   Dag Hans,

   Wat ontzettend leuk dat jullie met een groep van 13 personen naar Boedapest gaan! En wat bedoel je met wat je ervan kunt verwachten? Of het lastig is met 13 man? Ik heb daar geen ervaring mee, maar logischerwijs zou ik zeggen dat het in elke stad wat lastig kan zijn om met 13 man onverwacht ergens binnen te stappen, dus dat het altijd beter is om ergens te reserveren. Heb je al eens op mijn pagina’s met restaurants in Boedapest gekeken? Maar er zijn natuurlijk ook wel wat grotere plekken waar je meer kans maakt om eenvoudig te zitten.

   Als je meer informatie wilt laat me dan even iets specifieker weten wat je wilt weten. Je kunt me mailen op info@budapesttips.nl.

   Fijne dag,
   Maaike

 • Reply
  Martine David
  29 november 2019 at 14:13

  Beste Maaike,
  Ik dacht hier gelezen te hebben dat het parlementsgebouw gesloten is met kerstmis. Kan jij dit bevestigen?
  Het is nochtans mogelijk 26/12 om 13u30 de rondleiding te boeken.
  Vrij het parlement bezoeken is niet mogelijk?
  Groetjes
  Martine

  • Reply
   Maaike
   1 december 2019 at 20:12

   Hoi Martine,

   Ik heb het nagevraagd bij het Parlementsgebouw en je kunt echt niet naar binnen op de 26e.
   Ik zal melden dat er nog wel kaarten beschikbaar zijn en dat dit verwarrend is. Hopelijk is dit snel opgelost.

   Groetjes en heel veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Renilde Brouwers
  17 oktober 2019 at 08:37

  wij gaan volgende week met ‘ personen,ons gezin naar Boedapest,graag willen we minstens 1 dag de hop en off bus nemen.De welke nemen we het best,ook heb ik verstaan dat we met groep een metrokaart kunnen nemen,kan dit ook voor 4 a 5 dagen of moet dit elke dag vernieuwd worden?
  zijn de museas op 23 oktober gratis en welke zeker te bezichtigen,eerlijk gezegd zijn we normaal gezien niet zo museumachtig

  • Reply
   Maaike
   17 oktober 2019 at 09:11

   Dag Renilde, wat heerlijk dat jullie naar Boedapest gaan! Ik kan je zelf deze hop on hop off bus aanraden. Er zijn veel meer partijen, maar met deze bus kom je wel echt langs alle hoogtepunten.
   En zoals je inderdaad op mijn pagina over tickets in het openbaar vervoer in Boedapest kunt lezen bestaan er inderdaad OV-kaarten voor een groep. Maar deze zijn helaas maar 24 uur geldig en dus zul je inderdaad steeds een nieuwe kaart moeten aanschaffen. Kijk ook eens hier op de site van de Hongaarse vervoerder voor een compleet overzicht.
   Op 23 oktober zijn het Terror Haza Museum en het Hongaarse Parlementsgebouw gratis te bezoeken. Maar hoe dit precies in zijn werk gaat kan ik je helaas niet vertellen 🙁

   Ik wens jullie heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Eefje van de Werfhorst
  11 oktober 2019 at 09:09

  Beste Maaike,
  Op 30 oktober willen we met een groep van 16 studenten de Grote synagoge bezoeken.
  Als ik vooraf tickets bestel, is er niet de mogelijkheid tickets voor studenten met korting te bestellen. Hoe kan ik dit het beste regelen?
  Alvast hartelijk dank en een hartelijke groet van
  Eefje

  • Reply
   Maaike
   11 oktober 2019 at 11:48

   Dag Eefje,

   Ik heb je vraag al twee keer beantwoord maar dat heb je vast niet gezien. Ik heb je daarom ook even gemaild. Hopelijk bereikt en van mijn berichten je!

   Groeten,
   Maaike

 • Reply
  Heleen
  3 oktober 2019 at 20:16

  Heb je tips voor volgend weekend in Boedapest, wij komen met 6 personen van 19+?

  • Reply
   Maaike
   4 oktober 2019 at 12:03

   Hi Heleen, dankjewel voor je reactie! Over welke data heb je het precies? En bedoel je iets specifieks voor die data? Groeten, Maaike

 • Reply
  Xx
  14 augustus 2019 at 22:06

  Hoi,

  Ik begreep dat Boedapest heel leuk in rond de kerst. Heb je hier wellicht meer informatie over voor 2019?

  • Reply
   Maaike
   15 augustus 2019 at 10:40

   Dankjewel voor je reactie Sylvia. Dat klopt. Heel erg leuk. Ik hoop volgende week met meer informatie te komen!

  • Reply
   Maaike
   16 augustus 2019 at 13:00

   Hi Sylvia, ik heb zojuist het Kerstmarkten Boedapest 2019 geschreven.

 • Reply
  Hans Beijers
  26 juli 2019 at 14:46

  Wij willen eind dit jaar een paar dagen naar Boedapest.
  Ik vroeg mij af wanneer er kerstmarkt is in Boedapest.

  M.v.g. Hans Beijers

  • Reply
   Maaike
   26 juli 2019 at 15:18

   Beste Hans,

   Wat leuk dat jullie naar de kerstmarkt in Boedapest willen! De sfeer in de stad is dan fantastisch. De officiele data van de markten staan echter nog niet vast. Voor nu kan ik dus allen zeggen dat als je in de maand december gaat, je sowieso goed zit. Voor november durf ik niets met zekerheid te zeggen, maar ik denk dat vanaf het weekend van 23 november alle markten open zijn. Maar nogmaals: dat durf ik niet met zekerheid te zeggen.

   Groeten,
   Maaike

  • Reply
   Maaike
   16 augustus 2019 at 13:01

   Beste Hans, ik heb inmiddels een nieuw bericht gemaakt over kerstmarkten in Boedapest in 2019. Nog niet alle markten zijn bevestigd, maar ik denk dat je hier wel al behoorlijk mee uit de voeten kunt.

 • Reply
  P Polman
  12 juli 2019 at 17:00

  Hoi Maaike,
  Top week gehad in boedapest met ons gezin .
  Mede door jou informatie en duidelijke tips.
  Complimenten super site.

  Groeten Familie Polman.

  • Reply
   Maaike
   12 juli 2019 at 21:27

   Wat fijn dat je me dat laat weten. Heel erg leuk om dat te lezen, dankjewel! En ik ben heel blij dat jullie zo’n top week gehad hebben.

   Groeten terug,
   Maaike

Leave a Reply