Koffie drinken in Boedapest – De leukste koffiebarretjes in de stad

Als je een koffielover bent dan kun je in Boedapest je hart ophalen. Koffie maken (en drinken) wordt hier heel serieus genomen. Hippe koffiebarretjes met uitstekende barista’s schieten als paddenstoelen uit de grond. En dan zijn er ook nog de bijzondere traditionele koffiehuizen. Zin in een lekkere koffie? Breng dan eens een bezoekje aan een van de onderstaande koffiebarretjes.

Espresso Embassy

© Nikolett Schreiber

Deze koffiebar heeft het allemaal. Ten eerste: de koffie bij Espresso Embassy is heerlijk en de keuze is reuze. Ten tweede: de inrichting en het pand zelf zijn bijzonder; het is alsof je in een soort stylish ingerichte bunker bent. Ten derde: het is vlakbij de Donau. Waarom ik dat noem? Ik haal hier graag mijn coffee to go om ‘m vervolgens aan de Donau op een bankje op te drinken. Want ja het is leuk om bij Espresso Embassy binnen te zitten, maar er gaat niets boven het uitzicht over de rivier met aan de overzijde het Vissersbastion.

rany János utca 15.
bekijk de website

9BAR

9BBAR Budapest

9BAR staat op plek nummer 1 op Tripadvisor in de categorie ‘Koffie en thee in Boedapest’. Persoonlijk ben ik het daar niet mee eens, maar desalniettemin drink je hier een goede kop koffie. En wat een heerlijke broodjes en zoetigheden hebben ze hier: brownies, taartjes en croissants met allerlei soorten hartige en zoete vullingen. In 9BAR hangt een gezellige sfeer en het gewelfde plafond, de balkenstructuur en de fiets aan de muur geven de plek nét dat extra.

Adres: Lazar utca 5
bekijk het menu

Eco Café

Eco Café is een koffiebar waar de begrippen biologisch en fairtrade hoog in het vaandel staan. Ze noemen zichzelf dan ook een organic speciality coffee shop. Deze koffiebar ligt ongeveer halverwege de Andrássy Boulevard, heeft een relaxte sfeer en de koffie is er om te smullen! Naast de vele soort koffie waar je uit kunt kiezen schenken ze hier ook een chai latte, macha latte en marshmallow latte. Als je in de buurt bent zou ik zeker langswippen.

Adres: Andrássy út 68
bekijk de website

Budapest Baristas

budapest barista's Budapest

Boedapest Baristas, een specialty coffee & brew bar, doet zijn naam eer aan. Dat de koffie door een barista gemaakt wordt is namelijk overduidelijk: genieten met een grote G! Het personeel is bovendien heel erg vriendelijk en de ontbijt- en lunchgerechten op de kaart zien er goed uit (maar ik heb hier zelf nog nooit gegeten). Tip: ga liever niet boven zitten als het buiten erg warm is. Dan is het niet de meest prettige plek voor een warme koffie (ook niet voor een koude).

Adres: Múzeum körút 15
bekijk de facebookpagina

Fekete

Om Fekete te vinden moet je wel even goed opletten, want voor je het weet loop je er voorbij. Deze leuke koffiebar bevindt zich namelijk in een soort binnentuin tussen de huizen. Als je ‘m eenmaal hebt gevonden wil je er niet meer weg. Want niet alleen de koffie is fantastisch goed, maar ook de taartjes hier doen je watertanden.

Adres: Hungary Múzeum kurt 5
bekijk de website

Café Frei

Café Frei is een fantastische kleurrijke plek! Een koffiebar om blij van te worden. Aan het plafond hangen vogelkooitjes als lampen en het behang met papegaaien houd je blik langer vast. Niet alleen tovert de vrolijke inrichting een lach op je gezicht, maar ook de koffie is om blij van te worden. Je kunt kiezen welke koffie je wilt en uit welke regio je de koffie wilt. Van Japanse tot Italiaanse koffie. Drink koffie en kijk je ogen uit. Café Frei is een keten, het filiaal waar ik het over heb is aan de winkelstraat Váci Utca.

Adres: Váci utca 74
bekijk de website

Koffiehuizen in Boedapest

new york café Boedapest
New York Café

Koffiehuizen zijn in Boedapest een waar begrip. Deze vaak chique plekken om een kop koffie te drinken, zorgden er in de jaren 1930 voor dat kunstenaars een ontmoetingsplek hadden. Alhoewel ook de gewone Hongaar er naartoe ging voor een kop koffie. Een aantal van deze koffiehuizen zijn nog steeds te bezoeken en je voelt je hier alsof je een behoorlijke stap terug in de tijd maakt. De koffie bij de genoemde koffiebarren hierboven is beter dan in de oude koffiehuizen, maar je krijgt er wel een beleving voor terug.

New York Café

Het New York Café is een van de meest bekende koffiehuizen in Boedapest. Hier koffie drinken is een  bijzondere ervaring: je krijgt het idee dat je regelrecht het decor van de filmset van Titanic binnenstapt. Marmeren pilaren en grote kroonluchters, ze hebben hier alles uit de kast getrokken om indruk te maken op hun bezoekers. De koffie is hier allesbehalve goedkoop, je betaalt €5,5 voor een kop koffie. Maar je krijgt er een prachtige locatie voor terug. Let op: het kan zo maar 20 minuten duren voordat je aan een tafeltje kunt zitten.

Adres: Erzsébet krt. 9-11
lees mijn blog over New York Café

Secessio Café

Het Secessio Café is een café in Art Nouveau stijl. Met de mooiste deuren die je ooit hebt gezien, kunst aan de muur en Art Nouveau meubilair. Het leuke aan dit café is dat het erop lijkt alsof deze plek nog niet door de grote meute is ontdekt (of ik had puur geluk toen ik er binnenstapte). Het personeel is ontzettend vriendelijk en de prijzen zijn zacht. Ben je een ware Art Nouveau liefhebber, dan kun je ook het museum bezoeken wat in hetzelfde pand gevestigd is.

Adres: Honvéd Utca 3
bekijk de Facebook pagina

Overigens zijn er nog veel meer koffiehuizen, zoals Gerbeaud, Central Café en Gerlóczy Café.

Op mijn koffie-drink-verlanglijstje

Bij de onderstaande koffiebarren ben ik nog niet geweest, maar zodra ik weer in Boedapest ben ga ik er zeker heen om een koffie te drinken.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply