Restaurants in Boedapest – De leukste plekken op een rij

Je verwacht het misschien niet, maar Boedapest is bezaaid met hippe restaurantjes en plekken waar je kunt genieten van heerlijk eten. Goedkope sterrenrestaurants, mooie interieurs en bijzondere gerechten: de stad heeft het allemaal. Het is niet moeilijk om een leuke plek te vinden aangezien er zoveel aanbod is. Maar mocht je toch wat hulp nodig hebben, bekijk dan hieronder  mijn favoriete restaurants in Boedapest.

Kőleves Vendéglő

Een van mijn persoonlijke favorieten in de Joodse Wijk is Kőleves. Het restaurant  zelf is qua inrichting niet heel spectaculair (zie de foto hierboven), maar de sfeer is ontspannen, het eten is heerlijk en de bediening is ontzettend vriendelijk. Oh en let op, ik heb het niet over het eten in de (bier)tuin die naast het restaurant ligt, maar over het eten in het restaurant zelf. Een hoofdgerecht kost je hier tussen de 7,5 en 16 euro.

bekijk het menu

Most Bisztro

most bisztro Budapest

In Most Bisztro staat de muziek net wat harder dan in de meeste andere tentjes in Boedapest, dus als je daar niet van houdt is deze plek niet voor jou. Maar wat een te gekke inrichting heeft het! Je waant je in een soort kas dankzij de bijzondere koepeldakconstructie, en de kunst aan de muur, de grote boekenkast en de vele plantenzorgen ervoor dat je je ogen lekker de kijk kunt geven. Het eten is lekker en zeer veelzijdig. Zo kun je er zelfs thaïs eten. Voor een hoofdgerecht betaal je hier tussen de 8 en 12 euro. Ze hebben ook een ontzettend leuk terras voor als je lekker buiten wilt eten.

bekijk het menu

Barack & Szilva

Deze plek is vooral geschikt voor als je een avond iets chiquer uit eten wilt. Denk: livemuziek, een goed glas wijn, heerlijk eten maar dan zonder de witte tafelkleedjes en mét sfeervolle inrichting. Barack & Szilva werd me aangeraden door een Hongaar en staat in de Top 20 van beste restaurants in Boedapest. De prijs is hoger dan een gemiddeld restaurant in Boedapest. Prijzen van hoofdgerechten liggen tussen de 10 en 20 euro.

bekijk het menu

Pesti Disznó

Toegegeven, ik eet zo min mogelijk vlees. Maar toen ik de tip kreeg om bij Pesti Disznó te eten besloot ik toch weer een dag vlees te eten en dan zelfs nog wel varkensvlees. Waarom? Omdat ze in Pesti Disznó gerechten maken van een heel bijzonder varken: het Mangalitza varken. Deze varkens lopen vrij in het wild en men beweert dat het vet van dit varken juist cholestrolverlagend werkt. Tja of het laatste waar is… Maar als je van vlees houdt kun je in Pesti Disznó Mangalitza eten, overigens kun je ook gewoon kip of iets anders eten. Het restaurant is een leuke plek om te zitten en is mooi ingericht, maar verder niet heel bijzonder. Je eet hier een hoofdgerecht tussen de 8,5 en de 20 euro.

bekijk het menu

M Restaurant

restaurants Boedapest

Dit restaurant, op 10 minuten lopen van het operahuis in de Joodse wijk, werd me aangeraden door een local. Dus dat moest uitgeprobeerd worden! De inrichting van dit restaurant is uniek. De muren zijn behangen met simpel bruin behang, maar op dat behang vind je tekeningen van de inrichting van een restaurant. En dus ‘hangen er fotolijstjes en lampen aan de muur’, ‘staan er kastjes’ en er is zelfs een ouderwetse platenspeler op de muur getekend. Het personeel is zeer vriendelijk, de klassieke filmmuziek op de achtergrond zorgt voor een fijne sfeer, het eten is heerlijk én de prijzen zijn om een glimlach van op je gezicht te krijgen. Je hebt er al een hoofdgerecht voor 6 euro 50. Enige kanttekening, toen ik er was – maar dat was vroeg op de avond – was het er wel erg rustig. Desondanks is het een leuke plek om eens naartoe te gaan.

bekijk het menu

Lees ook mijn artikel over koffie drinken in Boedapest.

Heb jij tips voor een leuk restaurant in Boedapest? Laat ze dan hieronder achter!

You Might Also Like

11 Comments

 • Reply
  lydie Deriemaecker
  15 september 2022 at 12:55

  Heel goed restaurant,in het park aan het water, lekker en verzorgd eten,perfecte bediening en sfeer
  een aanrader
  ik was er samen met mijn dochter en een vriendin in augustus 2022

 • Reply
  Heidy
  1 september 2022 at 14:57

  Hallo Maaike,

  Wat een leuke site vol leuke tips over Boedapest. Dank daarvoor. Wij gaan in oktober naar Boedapest en ga deze site zeker nog vaker raadplegen voorafgaand aan onze trip.
  Groetjes Heidy

  • Reply
   Maaike
   26 september 2022 at 14:10

   Dag Heidy,

   Dankjewel voor je leuke reactie! Dat is een bevestiging van wat ik doe en heel erg leuk om te horen.
   Ik wens jullie heel veel plezier in Boedapest!

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Ronald
  26 juni 2022 at 11:24

  Hoi Maaike, ik ga over twee weekjes 8 dagen naar Boedapest (alleen en vooral voor tennis, maar genoeg tijd voor andere dingen ook) en onder je kopje praktisch staat dat je bij het betreden van een restaurant moet zeggen dat je alleen wat komt drinken, ook als het etenstijd is. Waarom?

  • Reply
   Maaike
   21 juli 2022 at 11:32

   Dag Ronald,

   Sorry voor de late reactie. Hopelijk heb je een fijne tijd in Boedapest gehad!

   Je hebt mijn tip net iets verkeerd gelezen. Er staat dat als je rond etenstijd een restaurant binnen gaat en je alleen iets wilt drinken, het goed is om dit aan te geven. Als je wilt eten hoef je natuurlijk niets te zeggen.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Tim
  13 januari 2022 at 10:50

  Dag Maaike, ik ga begin Februari een paar dagen naar Boedepest (alleen).
  Heb je misschien tips voor restaurant waar je ook leuk alleen uit eten kunt? Niet te fancy in ieder geval 🙂

  • Reply
   Maaike
   17 januari 2022 at 17:16

   Dag Tim,

   Wat heerlijk dat je naar Boedapest gaat. Ik ga ook altijd alleen en dat bevalt me heel goed.
   Kölesves Vendéglô is mijn favoriete plek om alleen te eten. Daar voel ik me op mijn gemakt. Er is zeer vriendelijk personeel en het eten is lekker. Ook Most Bisztro is een prima plek om alleen te eten. Dat is een mooiere plek om te zien. In M Restaurant kun je ook lekker eten, maar de keer dat ik er was was er verder niemand en dat vond ik wat ongemakkelijk. Maar ik was er ook erg vroeg op de avond.

   Heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  De Vries
  29 december 2021 at 18:23

  Thanks for the tips, most bistro… excellent

  • Reply
   Maaike
   6 januari 2022 at 15:44

   Nice to hear, thanks!

 • Reply
  Hans
  8 maart 2020 at 18:55

  Restaurant ROBINSON, Links achter het plein met de helden. ( 1146 Budapest, Városligeti tó (City Park)) Fraai gelegen aan een vijver maar het gaat om het eten.
  Wat mij betreft zou een michelin ster er niet misstaan.
  Ervaar het zelf!!

  • Reply
   Maaike
   9 maart 2020 at 10:37

   Dag Hans, dankjewel voor deze tip! Ik ken dit restaurant nog niet, maar ga het zeker een keer uitproberen.

Leave a Reply