Taxi Boedapest: alles wat je moet weten

Taxi’s in Boedapest zijn makkelijk te herkennen aan hun gele nummerbord. Zonder geel nummerbord heb je dus niet te  maken met een officiële taxi. De gele taxi’s die in de stad rondrijden staan net als alle andere Openbaar Vervoermiddelen onder leiding van de BKK. Maar er zijn ook vele andere taxibedrijven te vinden in de stad.

Kosten taxi Boedapest

De officiële tarieven van taxi’s in Boedapest zijn:

Soort ritPrijs in HUFPrijs in euro's
Standaard bedrag4501,50
Extra bovenop standaard bedrag (prijs/per km)2800,90
Wachttarief (prijs/per minuut)700,25
Prijzen in euro's zijn sterk afgerond. Check altijd `zelf de actuele stand.

 

Zie ook:

Taxi Boedapest Prijzen

bron: bkk.hu

Fooi en betalen

In Hongarije is het normaal om een fooi te geven als je tevreden bent met de taxirit. De fooi ligt normaal gesproken zo rond de 10 procent. In alle taxi’s kun je overigens zowel cash als met je bankpas te betalen.

Taxi bestellen

Een taxi bestellen is altijd goedkoper dan het aanhouden van een taxi op straat. Als je een taxi vanaf je hotel wilt nemen is het dus het verstandigst om hen een taxi te laten bellen, of bel zelf naar een van de grote taximaatschappen. De wachttijd ligt zo rond de 15 minuten. Een ander voordeel daarvan is dat sommige taxichauffeurs van minder grote bedrijven er helaas toe geneigd om toeristen meer te laten betalen door bijvoorbeeld een stuk om te rijden.

Uber in Boedapest

De bekende app Uber, waarmee je een goedkope taxirit kunt maken, is niet te gebruiken in Boedapest. Dit was voorheen wel het geval, maar sinds juli 2016 kun je geen gebruik meer maken van deze service. Het bedrijf zegt hier zelf het volgende over:

Due to legislative changes, we are forced to suspend our Uber service in Budapest.

Wellicht dat Uber over een tijd weer actief wordt in Boedapest, maar voor nu kun je er dus geen gebruik van maken. Een minder bekend alternatief is de app Taxify. Hoe de ervaringen met deze app zijn durf ik echter niet te zeggen. Maar ik hoor het graag van je als jij dat wel weet.

Lees ook