Wat te doen in Boedapest op een hete dag? Tips voor verkoeling

Het is kan behoorlijk warm worden in Boedapest met temperaturen van ruim boven de 30 graden. Lekker hoor die zon en dat warme weer, maar wat nu als je hier even aan wilt ontsnappen? Bekijk deze tips voor waar je het beste verkoeling kunt zoeken in Boedapest.

Sta vroeg op zodat je tot een uur of 11 nog even van de stad kunt genieten. Dan begint het echt warm te worden en pas rond 18.00 uur begint het langzaam af te koelen in de stad. Zorg ervoor dat je tijdens deze warme dagen voldoende water binnenkrijgt en doe rustig aan. Op deze kaart vind je alle waterpunten in Boedapest waar je je waterflesje met een gerust hart bij kunt vullen.

Neem een duik in het Palatinus bad

palatinusbad Boedapest

Dit is een inkoppertje natuurlijk. Op een warme dag is er niets heerlijker dan een duik nemen in een verkoelend zwembad. Het is dé manier om af te koelen. Je kunt naar een van de bekende badhuizen gaan, maar hou er rekening mee dat slechts een van de buitenbaden koud water heeft. Je zou naar het Palatinus bad op het Margaret Eiland kunnen gaan. Een groot complex met zwembaden, ligbaden en grote glijbanen. Het bad is geopend van 08.00 tot 20.00 uur.

Adres: Het zwembad ligt op het Margaretha eiland
Hoe kom je er: Met bus 26
Website: website van het palatinus bad

Zoek verkoeling in het Paskál bad

Een wat rustiger en minder bekend zwembad is het Paskál bad. Dit heeft een thermaal gedeelte en zowel binnen als verschillende buitenbaden. Het is minder bekend dan het Palatinus of andere badhuizen, maar bied je alles wat je nodig hebt op een warme dag. Verkoelende baden, zonnebedjes en een bar aan het zwembad waar je cocktails kunt drinken of andere drankjes kunt bestellen. Let wel op met alcohol als het warm weer is.

Adres: Egressy út 178
Hoe kom je er: Met de trolleybussen lijn 77 en 82
Website: website van het Paskál bath

Verken de grotten onder Boedapest

Wil je écht verkoeling? Maak een wandeling door de burchtgrot van Boeda. Wees wel goed voorbereid, want de temperatuur is hier maar rond de 11 graden. Dit betekent dat je wel een extra setje kleren in je koffer moet doen of ter plekke wat warme kleren moet aanschaffen. 

>> Bekijk meer informatie en boek je tickets

Baden aan de oevers van het Lupa meer

lupa strand boedapest

Vlakbij Boedapest ligt Lupa tó, oftewel het Lupa meer. Aan dit meer ligt een 2 kilometer lang strand waar je heerlijk een dag kunt vertoeven. Het strand is onder verdeeld in een premium en een standaard deel. Het premium deel biedt je meer comfort, zo kun je er massages krijgen en ook ligbedden voor twee personen huren. De toegang tot het strand is vanaf 1000 HUF (ongeveer €3).

Adres: 2011 Budakalász, Tó utca 1
Hoe kom je er:
neem de HÉV trein vanaf Batthyány Square en stap uit bij Budakalász-Lenfonó. dan is het nog 20 minuten wandelen naar het strand.
Website: website

Ga naar het museum

Als je al op je lijstje had staan dat je een museum in Boedapest wilt bezoeken dan is die ene warme dag daar de uitgelezen kans voor. Het is er koel en je brengt er zo een paar uur door. Had je nog niet overwogen om naar het museum te gaan? Dan moet je dat misschien alsnog doen. Er zijn zeer veel mooie musea in Boedapest en nogmaals: het is een goede plek om aan de warmte te ontkomen. Bekijk het overzicht met Musea in Boedapest.

Zoek de schaduw op in het park

Op een warme dag is het goed vertoeven in de schaduw in een park. Neem iets mee waar je op kunt zitten,  lees een boek en breng voldoende water mee. En ontspannen maar. Twee plekken waar je dit goed kunt doen is in het stadspark (achter het Heldenplein) of op Margaretha eiland. Zowel in het stadspark als op Margaretha eiland zijn er ook genoeg andere dingen te doen voor het geval je je begint te vervelen.

Eet een ijsje bij Gelarto Rosa

verkoeling boedapest

Wat is er nou lekkerder op een hete dag dan een ijsje eten? En als je naar Gelarto Rose in Boedapest gaat, dan heb ik het ook niet over zomaar een ijsje. Nee, daar hebben ze ijs in de vorm van een roos. En het is ook nog eens heel lekker. Koop een ijsje en geniet ervan op het terras onder de Sint Stefanus Basiliek.

Adres: Sas utca 11
Hoe kom je er:
Tram 50, metrolijn 1, of bus 171, 151, 236, 236A. Uitstappen bij Bajcsy-Zsilinszky út.
Openingstijden: alle dag van 10.00 – 22.00 uur
Website:  Instagram Gelarto Rosa

Bezoek het grootste zoetwatermeer van Europa

Het Balatonmeer is een meer op een uurtje rijden van Boedapest. Het is het grootste zoetwatermeer van Europa. Het is prachtig, heeft veel stranden en je kunt er zeer goed zwemmen. Let op: voor een dagje is dit niet de meest geschikte bestemming. Aangezien het iets verder weg is en het zeker in de weekenden zeer druk kan zijn op de weg zou ik je aan willen raden er op zijn minst een dag te verblijven.

Drink Hongaarse wijn met… sodawater

Tijdens de warme zomerdagen drinken de Hongaren fröccs. Men neme Hongaarse wijn, mixt dat met sodawater en daar heb je het: het ultieme zomerse drankje. Aldus de Hongaren. De sleutel tot succes is de juiste verhouding en dat kan wel wat lastig zijn aangezien je op sommige plekken zelf moet mixen. Maar de barman of ober wil je vast helpen. Overigens kan fröccs gemaakt worden met zowel witte wijn als rosé. Je kunt het ook met rode wijn drinken, maar daar kiezen de locals zelf niet vaak voor.

 

Gerelateerd

– Op zoek naar een hotel? –
Bekijk dan eens mijn twee favoriete hotels in Boedapest: TG Design Suites Aparthotel en Hotel Rum in het kasteeldistrict. Andere populaire hotels op goede locaties, met een mooie prijs-kwaliteitverhouding zijn: Roombach Hotel en AnVa House.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply