Trein Boedapest: hoe kom je in Boedapest en wat kost het?

Overweeg jij om met de trein naar Boedapest te gaan? Dat kan zeker een goede optie zijn. Na het lezen van de informatie op deze pagina ben je helemaal geïnformeerd en weet je of dit wel of niet iets voor jou is.

Wil je meer weten over reizen met de trein in Boedapest of Hongarije zelf? Kijk dan hier.

Route, reistijd & prijs van de trein naar Boedapest

Er reist geen directe trein tussen Amsterdam en Boedapest, met uitzondering van de festivaltrein naar Sziget (maar die rijdt alleen tijdens het festival en is alleen voor bezoekers).

Je hebt 2 opties om met de trein in de Hongaarse hoofdstad te komen:

Route 1: Amsterdam – Berlijn Hbf – Boedapest

Vanaf Amsterdam neem je de intercity naar Berlijn. Deze gaat 6 keer per dag. De reis van Amsterdam met de trein naar Berlijn duurt iets minder dan 6,5 uur. Je kunt in Nederland ook op een van de volgende stations instappen: Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo. Een ticket van Amsterdam naar Berlijn kost tussen de €39 en €60. Je ticket boek je via de NS, dat kan hier.

Vanaf Berlijn kun je verder met de trein naar Boedapest.* Deze reis duurt zonder tussenstop iets meer dan 11 uur. Een ticket zou je moeten kunnen krijgen vanaf een euro of 30. Maar het is realistischer om te denken aan een minimumprijs van €59. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de prijzen. De trein boeken kan hier. Let wel op dat je de snelle verbinding kiest.

Totale reistijd: minimaal 18 uur (maar reken op meer tijd in verband met de overstap)
Ticketprijs: vanaf €69 voor een enkele reis (maar €110 is realistischer)

*Let op: vroeger kon je vanuit Berlijn een nachttrein naar Boedapest pakken, met de EuroNight. Deze rijdt sinds december 2017 niet meer. Zie hier voor meer info.

Route 2: Amsterdam – München – Boedapest

Met NS International kun je een trein boeken naar München, je hebt dan vaak wel een overstap. Een ticket is verkrijgbaar vanaf €40.

Je kunt een nachttrein van München naar Boedapest nemen. De trein vertrekt om iets voor middernacht vanuit Duitsland en komt iets minder dan 10 uur later in Boedapest aan. Ticketprijs is vanaf €29 (als je ook een bed wilt betaal je €10 bovenop je ticket, maar krijg je ook ontbijt). Een ticket boek je hier.

Totale reistijd: zo’n 24 uur
Ticketprijs: vanaf €69 voor een enkele reis

Wat zijn de voor- en nadelen van met de trein naar Boedapest reizen?

Bekijk hieronder wat de voordelen én wat de nadelen zijn van met de trein naar Boedapest afreizen.

Voordelen

 • Je kunt een uitgebreide tussenstop maken in Berlijn of München
 • Je ziet veel van de omgeving

Nadelen

 • Lange reistijd
 • Relatief duur
 • Je boekt bij twee verschillende maatschappijen. Dat vereist wat puzzelwerk.

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kevin
  10 oktober 2019 at 13:44

  Geef vaak de voorkeur aan de trein, maar steden als Budapest en Praag zitten wel op het randje. De lange reistijd en het overstappen weegt voor mij niet op tegen het voorbij razende landschap. Vanaf volgend jaar volgt er wel een snelle verbinding vanaf Brussel naar Wenen. Wellicht dat dan ook Budapest eenvoudiger te bereiken is.

  • Reply
   Maaike
   10 oktober 2019 at 14:24

   Ja, ik zag het nieuws inderdaad ook. Dat is zeker postief! Wenen ligt dichtbij Boedapest, dus dat zal de reis per trein naar Boedapest ook gaan bespoedigen vermoed ik.

Leave a Reply