Trein naar Boedapest: hoe kom je er en wat kost het?

Overweeg jij om met de trein naar Boedapest te gaan? Dat kan zeker een goede optie zijn. Na het lezen van de informatie op deze pagina ben je helemaal geïnformeerd en weet je of dit wel of niet iets voor jou is.

Wil je meer weten over reizen met de trein in Boedapest of Hongarije zelf? Kijk dan hier.

Je hebt 3 opties om met de trein in Boedapest te komen:

Route 1: Nachttrein naar Wenen + overstap naar Boedapest

Sinds dit jaar rijdt er een dagelijkse nachttrein naar Wenen. En vanaf de Oostenrijkse hoofdstad ben je zó in Boedapest. Goed nieuws dus voor iedereen die liever met de trein dan met het vliegtuig naar Boedapest reist.  Dit is ook veruit de makkelijkste manier om met de trein in Boedapest te komen. Ook kun je overwegen om het bezoeken van beide steden met elkaar te combineren.

Je kunt in Nederland op drie verschillende stations op de nachttrein naar Wenen stappen. In Amsterdam, Utrecht en in Arnhem. Het startpunt is Amsterdam, waar de trein om 19.30 uur vertrekt. De trein komt om 09.19 in hartje Wenen aan.

>> Koop tickets voor de nachttrein naar Wenen

In Wenen stap je over op de trein naar Boedapest. Je doet nu, inclusief overstap, nog ongeveer 3 uur over je reis. Er vertrekken zeer regelmatig treinen vanuit Wenen naar Boedapest. De beste aansluiting is al een half uur na aankomst, waarmee je om 12.19 in Boedapest aankomt.

>> Koop een treinticket van Wenen naar Boedapest

Ook kun je overwegen in plaats van met de trein van Wenen naar Boedapest met de bus te reizen. Een goedkope optie is Flixbus. Een buskaartje van €10 is geen uitzonderin bij deze maatschappij. Je doet er ongeveer 3 uur over, dus de reistijd met de trein verschilt niet veel van elkaar.

>> Koop een busticket van Wenen naar Boedapest

Totale reistijd: 16 uur (maar je kunt dus ’s nachts in de nachttrein slapen)
Ticketprijzen nachttrein Amsterdam naar Wenen: zie in de tabel hieronder. Reken daar nog een treinticket van zo’n €50 bij voor de reis van Wenen naar Boedapest, of een busticket van zo’n €10 met flixbus.

Zitplaats nachttreinVanaf €29
Ligplaats – coupé met 4 personen:Vanaf €59
Ligplaats – coupé met 6 personen:Vanaf €69
Slaapplaats nachttreinVanaf €89 voor een coupé met 3 plaatsen

Route 2: Amsterdam – Berlijn Hbf – Boedapest

Vanaf Amsterdam neem je de intercity naar Berlijn. Deze gaat 6 keer per dag. De reis van Amsterdam met de trein naar Berlijn duurt iets minder dan 6,5 uur. Je kunt in Nederland ook op een van de volgende stations instappen: Hilversum, Amersfoort, Apeldoorn, Deventer, Almelo, Hengelo. Een ticket van Amsterdam naar Berlijn kost tussen de €39 en €60. Je ticket boek je via de NS, dat kan hier.

Vanaf Berlijn kun je verder met de trein naar Boedapest.* Deze reis duurt zonder tussenstop iets meer dan 11 uur. Een ticket zou je moeten kunnen krijgen vanaf een euro of 30. Maar het is realistischer om te denken aan een minimumprijs van €59. Hoe vroeger je boekt, hoe goedkoper de prijzen. De trein boeken kan hier. Let wel op dat je de snelle verbinding kiest.

Totale reistijd: minimaal 18 uur (maar reken op meer tijd in verband met de overstap)
Ticketprijs: vanaf €69 voor een enkele reis (maar €110 is realistischer)

*Let op: voorheen kon je vanuit Berlijn een nachttrein naar Boedapest pakken, met de EuroNight. Deze rijdt sinds december 2017 niet meer.

Route 3: Amsterdam – München – Boedapest

Met NS International kun je een trein boeken naar München, je hebt dan vaak wel een overstap. Een ticket is verkrijgbaar vanaf €40.

Je kunt een nachttrein van München naar Boedapest nemen. De trein vertrekt om iets voor middernacht vanuit Duitsland en komt iets minder dan 10 uur later in Boedapest aan. Ticketprijs is vanaf €29 (als je ook een bed wilt betaal je €10 bovenop je ticket, maar krijg je ook ontbijt). Een ticket boek je hier.

Totale reistijd: zo’n 24 uur
Ticketprijs: vanaf €69 voor een enkele reis

– Op zoek naar een hotel? –
Bekijk dan eens mijn twee favoriete hotels in Boedapest: TG Design Suites Aparthotel en Hotel Rum in het kasteeldistrict. Andere populaire hotels op goede locaties, met een mooie prijs-kwaliteitverhouding zijn: Roombach Hotel en AnVa House.

Lees ook

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply
  Kevin
  10 oktober 2019 at 13:44

  Geef vaak de voorkeur aan de trein, maar steden als Budapest en Praag zitten wel op het randje. De lange reistijd en het overstappen weegt voor mij niet op tegen het voorbij razende landschap. Vanaf volgend jaar volgt er wel een snelle verbinding vanaf Brussel naar Wenen. Wellicht dat dan ook Budapest eenvoudiger te bereiken is.

  • Reply
   Maaike
   10 oktober 2019 at 14:24

   Ja, ik zag het nieuws inderdaad ook. Dat is zeker postief! Wenen ligt dichtbij Boedapest, dus dat zal de reis per trein naar Boedapest ook gaan bespoedigen vermoed ik.

Leave a Reply