Hop on hop off bus Boedapest

hop on hop off bus boedapest

Je ziet ze in alle grote steden: hop on and hop off bussen. Je weet wel, dat zijn van die grote bussen waar je in kunt stappen en dan naar alle hoogtepunten in de stad gereden wordt. Een makkelijke manier om alle belangrijke bezienswaardigheden te zien. En natuurlijk kun je ook met de ‘hop on hop off bus’ in Boedapest.

Het lijkt misschien niet de meest aantrekkelijke manier om Boedapest te verkennen, door samen met een horde andere toeristen door de stad te worden gereden. Maar eerlijk is eerlijk. Makkelijk is het wel! Het is een super goede manier om in een korte tijd zoveel mogelijk belangrijke bezienswaardigheden te zien. Ten slotte zijn de bussen niet voor niets zo populair. De ‘hop on hop off bus’ brengt je langs hoogtepunten als het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, de grote markthal en dat is nog maar het begin.

Routes Hop on hop off bus

Het classic ticket van de ‘hop on hoff bus Boedapest’ kent twee verschillende routes: de rode en de groene route. Beide brengen je naar de mooiste plekken in de stad en dankzij een de audiotour steek je ook meteen wat leuke weetjes van de stad op. Als je een premium (2-daags) of deluxe ticket (3-daags) boekt is er ook een wandeltour, boottrip en panoramische tour in de nacht inbegrepen.

De rode route brengt je naar:

Stop 1. Het Heldenplein
Stop 2. Keleti station
Stop 3. Hotel Hongarije
Stop 4. New York Cafe
Stop 5. Het Astoria Hotel
Stop 6. Váci straat (dé winkelstraat in Boedapest)
Stop 7. Kasteel Tuin
Stop 8. Kasteel / Funicular
Stop 9. Batthyany Plein (vanaf hier neem de je riviercruise)
Stop 10. Margaret Eiland
Stop 11. Nyugati station
Stop 12. Het Hongaarse Parlementsgebouw
Stop 13. De Sint Stefanus Basiliek
Stop 14. De Kettingbrug
Stop 15. Petofi plein (vanaf hier neem de je riviercruise)
Stop 16. Grote markthal
Stop 17. Nationaal Hongaars Museum
Stop 18. Király straat
Stop 19. Big Bus Klantenservice
Stop 20. Hongaars Operahuis
Stop 21. Octogon / Liszt Ferenc plein
Stop 22. Het Heldenplein

Voordelen

Dit zijn de voordelen van de hop on hop off bus:

  • snelle manier om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien
  • vanuit de bus heb je een mooi uitzicht over de stad
  • dankzij de audiotour aan boord weet jij straks alles over Boedapest
  • als het mooi weer is kun je buiten op het dak lekker genieten van de zon
  • geen gedoe om uit te zoeken hoe je makkelijk van de ene naar de andere highlight reist
  • inclusief twee gratis wandeltours met gids*
  • inclusief panoramische tour in de nacht*
  • inclusief boottrip*

*alleen bij premium en deluxe tickets

Praktische informatie: tijden

De eerste bus van de rode route vertrekt om 09.00 uur vanaf het Heldenplein. Je vindt de bushalte als je met je gezicht voor het grote monument staat aan de rechterkant schuin achter dit grote kunstwerk. De laatste bus vanaf het Heldenplein vertrekt om 18.00 uur. De bussen vertrekken iedere 20 a 30 minuten en het hele rondje duurt iets korter dan 1,5 uur.

De eerste bus van de groene route vertrekt om 09.45 uur vanaf de kabelbaan bij Adam Clark Tér aan de Buda-zijde van de Kettingbrug. De laatste bus vertrekt hier om 18.00 uur. Deze bus brengt je naar de Citadel. Vanaf waar je een prachtig uitzicht over de stad hebt. De totale ronde van deze bus is 15 minuten. De bus vertrekt iedere 30 minuten.


Tip! Koop je tickets nu online

Koop je ticket voor de hop on hop off bus nu online en je hoeft in Boedapest niet in de rij te staan om een kaartje te bemachtigen. Je kunt hier of hieronder eenvoudig tickets bestellen.


 

Review: Budapesttips.nl neemt de Hop on Hop off bus

hop on hop off bus boedapest

‘Als je erover schrijft, dan moet je het zelf gezien of gedaan hebben’, is mijn motto. En zo kwam het dat ik dit jaar in de Hop On Hop Off Bus in Boedapest stapte. Aangezien ik de volledige route als eerst wil beleven stap ik om 09.30 op de bus die vertrekt vanaf het Heldenplein.

Eigen audiotour

Bij binnenkomst ontvang ik een stel oordopjes die ik in kan pluggen om zo naar de audioguide te luisteren. Oortjes in, de juiste taal instellen en daar gaan we dan. Het valt me op dat de audioguide heel uitgebreid is. Er wordt veel verteld over de dingen die we onderweg tegenkomen en over Boedapest zelf. Leuk!

Brrr… fris

Het is een zonnige maar frisse dag in oktober en ik heb besloten boven in de bus te gaan zitten zodat ik optimaal van het uitzicht kan genieten. Maar omdat de bus rijdt is het fris buiten. Hou dus rekening met wat je aantrekt. Ga je tijdens een wat kouder seizoen neem dan voldoende warme kleding mee. En vergeet je niet in te smeren als de zon schijnt, ook als het buiten wat kouder is.

Ander perspectief

Het is heel leuk om Boedapest eens vanuit een ander perspectief te zien. Gebouwen bekijk ik in ineens met heel andere ogen, want mijn zicht wordt niet geblokkeerd door auto’s of bomen. Ook fijn dat ik als de bus stilstaat wat mooie foto’s kan nemen van Nyugati station aangezien we daar best even een tijdje stilstaan. Als je op je gemak wat wilt zien moet je overigens wel uit de bus stappen, want daarvoor rijdt de bus toch te snel door. Zorg wel dat je op tijd opstaat, want als er weinig mensen de bus instappen rijdt de chauffeur alweer gauw bij de halte weg.

hop on hop off bus in boedapest

Vriendelijk personeel

Als ik bij de Grote Markthal ben uitgestapt en aan een van de medewerkers vraag hoe lang het nog duurt voordat de bus komt heb ik net een beetje pech: het duurt nog zo’n 20 minuten. Maar vriendelijk wordt me uitgelegd wat de alternatieven op wachten zijn. Zo kan ik een stukje verder lopen en dan van daaruit de bus pakken. Als ik later die dag toevallig nogmaals langs de halte komt wordt er vrolijk naar me gezwaaid.

Leuke ervaring

Ik vond het een leuke ervaring. Ik hoorde allerlei interessante weetjes over de stad, had een mooi uitzicht op de prachtige gebouwen in Boedapest en ik genoot van de wind door mijn haar en de ontspannen manier om van de ene naar de andere kant van de stad te reizen.

Wil jij ook mee met deze Hop On Hop Off bus in Boedapest? Boek dan hier je ticket.

Lees ook

Hop on hop off bus Boedapest
5 (100%) 1 vote[s]

Geen reacties

    Laat een reactie achter