Hop on hop off bus Boedapest

hop on hop off bus boedapest

Alles over de Hop on Hop off bus in Boedapest & koop tickets

Je ziet ze in alle grote steden: hop on and hop off bussen. Je weet wel, dat zijn van die grote bussen waar je in kunt stappen en dan naar alle hoogtepunten in de stad gereden wordt. Een makkelijke manier om alle belangrijke bezienswaardigheden te zien. En natuurlijk kun je ook met de ‘hop on hop off bus’ in Boedapest.

Voordelen Hop on Hop off bus

Het lijkt misschien niet de meest aantrekkelijke manier om Boedapest te verkennen, door samen met een horde andere toeristen door de stad te worden gereden. Maar eerlijk is eerlijk. Makkelijk is het wel! Het is een hele goede en handige manier om in een korte tijd zoveel mogelijk belangrijke bezienswaardigheden te zien. Ten slotte zijn de bussen niet voor niets zo populair.

De ‘hop on hop off bus’ brengt je langs hoogtepunten als het Parlementsgebouw, het Vissersbastion, de grote markthal en dat is nog maar het begin. Dit zijn de voordelen van de hop on hop off bus:

✔ snelle manier om de belangrijkste bezienswaardigheden te zien
✔ dankzij de audiotour aan boord weet jij straks alles over Boedapest
✔ als het mooi weer is kun je buiten op het dak lekker genieten van de zon
✔ geen gedoe om uit te zoeken hoe je van de ene plek naar de andere reist
✔ inclusief kortingsboekje voor verschillende bezienswaardigheden
✔ gratis wandeltocht en fietstocht
✔ optioneel met boottour en/of tour als het donker is

Tickets kopen

Tip! Koop je tickets nu online
Koop je ticket voor de hop on hop off bus nu online en je hoeft in Boedapest niet in de rij te staan om een kaartje te bemachtigen. Je kunt hier eenvoudig tickets bestellen.

Routes Hop on hop off bus

hop on hop off boedapest

Het standaard ticket van de ‘hop on hoff bus Boedapest’ rijdt langs 3 verschillende routes. Hierdoor kom je op de mooiste plekken in de stad. En dankzij de audiotour aan boord steek je ook meteen wat leuke weetjes van de stad op. Er is ook een gratis wandeltour bij je ticket inbegrepen.

Bekijk hier een paar hoogtepunten van de verschillende lijnen (de lijnen hebben dus meer stops dan hieronder getoond wordt):

Rode lijnPaarse lijnGele Lijn
Sint Stefanus BasiliekKettingbrug (Buda)Andrássy boulevard
Kettingbrug (Pest)Batthyány pleinMárcius 15. plein
Grote SynagogeMargareta brugFővám plein
Andrássy boulevardNyugati StationKálvin plein
Hongaarse StaatsoperaHongaars ParlementsgebouwCorvin Plaza
HeldenpleinSint Stefanus BasiliekNew York Café
New York CaféKettingbrug (Pest)Corinthia Hotel
KasteeltuinGrote SynagogeLiszt Ferenc Plein
KabelbaanKeleti stationHongaarse Staatsopera
Citadel /Gellert heuvelNew York Café
Rudas badhuisAstoria hotel
Gellért badhuisKasteeltuin
Hongaars Parlementsgebouw

Praktische informatie tijden

Bekijk hoe laat de bussen vertrekken, hoe vaak ze vertrekken en hoe lang het duurt voordat ze hun hele ronde gemaakt hebben:

RouteSchemaTijd rondjeFrequentie
Rode route09:00 – 18:00140 minuten30 minuten
Paarse route09:00 – 18:00100 minuten60 minuten
Gele route09:00 – 18:0080 minuten60 minuten
Boot tour10:00 – 23:0060 minuten60 minuten

Recensie

hop on hop off bus boedapest

‘Als je erover schrijft, dan moet je het zelf gezien of gedaan hebben’, is mijn motto. En zo kwam het dat ik dit jaar in de Hop On Hop Off Bus in Boedapest stapte. Aangezien ik de volledige route als eerst wil beleven stap ik om 09.30 op de bus die vertrekt vanaf het Heldenplein.

Eigen audiotour

Bij binnenkomst ontvang ik een stel oordopjes die ik in kan pluggen om zo naar de audioguide te luisteren. Oortjes in, de juiste taal instellen en daar gaan we dan. Het valt me op dat de audioguide heel uitgebreid is. Er wordt veel verteld over de dingen die we onderweg tegenkomen en over Boedapest zelf. Leuk!

Fris

Het is een zonnige maar frisse dag in oktober en ik heb besloten boven in de bus te gaan zitten zodat ik optimaal van het uitzicht kan genieten. Maar omdat de bus rijdt is het fris buiten. Hou dus rekening met wat je aantrekt. Ga je tijdens een wat kouder seizoen neem dan voldoende warme kleding mee. En vergeet je niet in te smeren als de zon schijnt, ook als het buiten wat kouder is.

Ander perspectief

Het is heel leuk om Boedapest eens vanuit een ander perspectief te zien. Gebouwen bekijk ik in ineens met heel andere ogen, want mijn zicht wordt niet geblokkeerd door auto’s of bomen. Ook fijn dat ik als de bus stilstaat wat mooie foto’s kan nemen van Nyugati station aangezien we daar best even een tijdje stilstaan. Als je op je gemak wat wilt zien moet je overigens wel uit de bus stappen, want daarvoor rijdt de bus toch te snel door. Zorg wel dat je op tijd opstaat, want als er weinig mensen de bus instappen rijdt de chauffeur alweer gauw bij de halte weg.

hop on hop off bus in boedapest
Vriendelijk personeel

Als ik bij de Grote Markthal ben uitgestapt en aan een van de medewerkers vraag hoe lang het nog duurt voordat de bus komt heb ik net een beetje pech: het duurt nog zo’n 20 minuten. Maar vriendelijk wordt me uitgelegd wat de alternatieven op wachten zijn. Zo kan ik een stukje verder lopen en dan van daaruit de bus pakken. Als ik later die dag toevallig nogmaals langs de halte komt wordt er vrolijk naar me gezwaaid.

Leuke ervaring

Ik vond het een leuke ervaring. Ik hoorde allerlei interessante weetjes over de stad, had een mooi uitzicht op de prachtige gebouwen in Boedapest en ik genoot van de wind door mijn haar en de ontspannen manier om van de ene naar de andere kant van de stad te reizen.

Wil jij ook mee met de Hop On Hop Off bus in Boedapest? Boek dan hier je ticket.

Lees ook

Geen reacties

    Laat een reactie achter