Hop on hop off bus Boedapest

hop on hop off bus boedapest

Alles over de Hop on Hop off bus in Boedapest & koop tickets

Je ziet ze in alle grote steden: hop on and hop off bussen. Je weet wel, dat zijn van die grote bussen waar je in kunt stappen en dan naar alle hoogtepunten in de stad gereden wordt. Een makkelijke manier om alle belangrijke bezienswaardigheden te zien. En natuurlijk kun je ook met de ‘hop on hop off bus’ in Boedapest.

Voordelen Hop on Hop off bus

De hop on hop off bus is een handige manier om in een korte tijd zoveel mogelijk belangrijke bezienswaardigheden te zien. Ten slotte zijn de bussen niet voor niets zo populair. Bekijk alle voordelen:

Bezoek eenvoudig de belangrijkste bezienswaardigheden
Dankzij de audioguide leer je alles over Boedapest
Bij mooi weer geniet je op het dak van de zon
Geen gedoe om uit te zoeken hoe je van de ene naar de andere plek reist
Inclusief kortingsbonnen voor veel bezienswaardigheden
Gratis wandel- en fietstocht
Optioneel met boottour en/of tour als het donker is

Tickets kopen

Tip! Koop je tickets nu online
Koop je ticket voor de hop on hop off bus nu online en je hoeft in Boedapest niet in de rij te staan om een kaartje te bemachtigen. Je kunt hier eenvoudig tickets bestellen.

Routes Hop on hop off bus

hop on hop off boedapest

Met een standaard ticket van de ‘hop on hoff bus Boedapest’ rij je langs drie verschillende routes. Hierdoor kom je op de mooiste plekken in de stad. Er is ook een gratis wandeltour bij je ticket inbegrepen.

Bekijk de hoogtepunten van de verschillende lijnen (de lijnen hebben dus meer stops):

Rode lijnPaarse lijnGele Lijn
Sint Stefanus BasiliekKettingbrug (Buda)Andrássy boulevard
Kettingbrug (Pest)Batthyány pleinMárcius 15. plein
Grote SynagogeMargareta brugFővám plein
Andrássy boulevardNyugati StationKálvin plein
Hongaarse StaatsoperaHongaars ParlementsgebouwCorvin Plaza
HeldenpleinSint Stefanus BasiliekNew York Café
New York CaféKettingbrug (Pest)Corinthia Hotel
KasteeltuinGrote SynagogeLiszt Ferenc Plein
KabelbaanKeleti stationHongaarse Staatsopera
Citadel /Gellert heuvelNew York Café
Rudas badhuisAstoria hotel
Gellért badhuisKasteeltuin
Hongaars Parlementsgebouw

Praktische informatie tijden

Bekijk hoe laat de bussen vertrekken, hoe vaak ze vertrekken en hoe lang het duurt voordat ze hun hele ronde gemaakt hebben:

RouteSchemaTijd rondjeFrequentie
Rode route09:00 – 18:00140 minuten30 minuten
Paarse route09:00 – 18:00100 minuten60 minuten
Gele route09:00 – 18:0080 minuten60 minuten
Boot tour10:00 – 23:0060 minuten60 minuten

Recensie

hop on hop off bus boedapest

Eigen audiotour
‘Als je erover schrijft, dan moet je het zelf gezien of gedaan hebben’, is mijn motto. En zo kwam het dat ik dit jaar in de Hop On Hop Off Bus in Boedapest stapte. Bij binnenkomst ontvang ik een stel oordopjes die ik in kan pluggen om zo naar de audioguide te luisteren. Oortjes in, de juiste taal instellen en daar gaan we dan. Er wordt veel verteld over de dingen die we onderweg tegenkomen en ook over Boedapest zelf. Leuk!

Fris
Het is een zonnige maar frisse dag in oktober en ik heb besloten boven in de bus te gaan zitten zodat ik optimaal van het uitzicht kan genieten. Maar omdat de bus in beweging is, is het behoorlijk fris. Hou dus rekening met wat je aantrekt. Ga je tijdens een wat kouder seizoen neem dan voldoende warme kleding mee. En vergeet je niet in te smeren als de zon schijnt, ook als het buiten wat kouder is.

Ander perspectief
Het is heel leuk om Boedapest eens vanuit een ander perspectief te zien. Gebouwen bekijk ik in ineens met heel andere ogen, want mijn zicht wordt niet geblokkeerd door auto’s of bomen. Ook fijn dat ik als de bus stilstaat wat mooie foto’s kan nemen van Nyugati station aangezien we daar best even een tijdje stilstaan.

hop on hop off bus in boedapest

Vriendelijk personeel
Als ik bij de Grote Markthal ben uitgestapt en aan een van de medewerkers vraag hoe lang het nog duurt voordat de bus komt heb ik net een beetje pech: het duurt nog zo’n 20 minuten. Maar vriendelijk wordt me uitgelegd wat de alternatieven op wachten zijn. Zo kan ik een stukje verder lopen en dan van daaruit de bus pakken. Als ik later die dag toevallig nogmaals langs de halte komt wordt er vrolijk naar me gezwaaid.

Leuke ervaring
Ik vond het een leuke ervaring. Ik hoorde allerlei interessante weetjes over de stad, had een mooi uitzicht op de prachtige gebouwen in Boedapest en ik genoot van de wind door mijn haar en de ontspannen manier om van de ene naar de andere kant van de stad te reizen. Echt een ideale manier om van hoogtepunt naar hoogtepunt te reizen zonder me ergens druk over te maken.

Wil jij ook met de Hop On Hop Off bus in Boedapest? Boek dan hier je ticket.

Lees ook

No Comments

    Leave a Reply