Voordelen van de Budapest Card op een rij

budapest card

De Budapest Card is een voordeelkaart voor Boedapest, waarmee je gratis of met korting allerlei leuke dingen kunt doen in de Hongaarse hoofdstad. Zo reis je vrij met het Openbaar Vervoer, krijg je gratis toegang tot musea en badhuizen en krijg je korting op een heleboel andere leuke dingen.

Voordelen Budapest Card

Dit zijn de belangrijkste voordelen van de Budapest Card:

Reis gratis met het openbaar vervoer
Toegang tot 19 musea
Gratis naar het St. Lukács Badhuis
Tot 50% korting op musea, tours en attracties
Deelname aan 2 rondleidingen
Bagageopslag

Daarnaast krijg je gratis toegang tot: de Budapest Castle bus, de historische 3D cinema, de stoeltjeslift, de Pálvölgyi grot én de Maria Magdalena toren. Bekijk de volledige lijst met alle voordelen hier.


Praktische voordelen

Naast alle bovengenoemde financiële voordelen zijn er ook een aantal praktische voordelen:

 • Denk niet langer na over je tickets in het openbaar vervoer
 • Stap op op ieder gewenst ogenblik en waar je maar wilt het OV in
 • Sta niet langer in de rij

Overwegingen aanschaf

Bekijk een overzicht met prijzen van dingen die gratis zijn met de Budapest Card:

Dagkaart OV€5
Entree musea€7 (x19 musea = €133 totaal)
Budapest castle bus€8
Entree St. Lukács Badhuis€13
3D cinema€5
2 wandeltours€10 per tour
Stoeltjeslift€4
Pálvölgyi grot€4
Maria Magdalena toren€4.50

Bekijk de lijst met alle voordelen hier.

Budapest Card kopen

Je kunt de Budapest Card hier aanschaffen. Hij is via mijn website net zo goedkoop als bij de officiële verkooppunten in Boedapest. Maak het jezelf makkelijk en koop ‘m nu.


Hoe ziet een dag met een Budapest Card eruit?

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk voordeel van je Budapest Card hebt, laat ik je zien wat je op 1 dag met deze kaart kunt doen en hoeveel voordeel je daaruit haalt.

Ochtendprogramma
Vertrek rond 09.00 uur vanuit je hotel naar een museum van je keuze. Ik heb zelf een voorkeur voor het Museum van de Schoone Kunsten. Hier breng je zo’n anderhalf a 2 uur door, afhankelijk uiteraard van naar welk museum je gaat.

Rond 10.45 neem je metrolijn m1 naar Déak Ferenc Ter. Haal een koffie bij Espresso Embassy Bar en drink deze op aan de Donau. Vervolgens wandel je naar de Sint Stefanus basiliek. Je beklimt hier de toren voor een fantastisch uitzicht met 15% korting.

Zo tegen 12.00 uur zoek je een plekje op om te lunchen. Hier in de buurt zit bijvoorbeeld het oudste strudelhuis van Boedapest, waar je tegen spotprijzen de heerlijkste strudel kunt eten. Ze hebben ook hartige stroedel en het is dus een goede plek voor een lunch.

Middagprogramma
Neem bus 16 vanaf Deak Ferenc ter, of wandel naar de Matthias kerk. Zorg dat je om 13.45 op het plein voor de Matthias Kerk bent. Hier gaat om 14.00 uur je gratis wandeltour van start.

Rond 16.00 uur is de rondleiding afgelopen en zou je even een kopje koffie kunnen drinken bij het oudste koffiehuis in de stad. Wat op een paar minuten lopen ligt.

Inmiddels zal het zo’n 16.45 uur zijn en kun je een ritje van 15 minuten met een stoeltjeslift in de heuvels van Boedapest. Hier geniet je van welverdiende rust én van een de mooiste uitzichten van de stad. Dit doe je door bus 16A te nemen en vervolgens over te stappen op Lijn 22A of Lijn 291. Plan je reis eenvoudig hier, om te zien wat de snelste route voor jou is. Eenmaal boven kun je de Elizabeth uitkijktoren beklimmen (hier is de entree helaas niet gratis).

Avondprogramma
Terug in de stad kun je je opfrissen of een uurtje op bed liggen. Zoek een leuk restaurant uit om te eten en neem je badkleding mee. Nadat je klaar bent met eten vertrek je naar het Rudas Badhuis om daar welverdiend bij te komen van een heerlijke dag.

Wat je op deze dag bespaart:
Met deze dag zou je normaal zo’n €38 kwijt zijn (excl. koffie, lunch, diner, entree Sint Stefanus Basiliek & Elizabeth uitkijktoren). Met de Budapest Card betaal je slechts €22 en bespaar je jezelf dus zo’n €16 euro én een hoop wachttijd en gedoe om tickets te kopen!


Veelgestelde vragen

Hoeveel voordeel levert de Budapest Card op?

Als je slechts naar één bezienswaardigheid gaat en gebruik maakt van de gratis toegang tot het St. Lukács badhuis levert de kaart je al €3 voordeel op. Maar je voordeel kan wel oplopen tot €180! Zie hier een overzicht met hoeveel de kaart je kan besparen.

Waarom zou ik deze kaart aanschaffen?

Naast de financiële voordelen van de Budapest Card, levert de kaart je ook een aantal praktische voordelen op. Zo hoef je geen tickets meer te kopen voor het openbaar vervoer, kun je waar en wanneer je maar wilt in het OV stappen én kun je bij verschillende attracties rijen overslaan. Bekijk alle voordelen op een rij.

Waar koop ik de Budapest Card?

Je kunt de kaart via officiële verkooppunten in Boedapest kopen. Maar je kunt de Budapest Card ook voor dezelfde prijs hier online kopen. Maak het jezelf gemakkelijk!

Nu boeken
Vier dagen in Boedapest inclusief vlucht en hotel nu al vanaf €250! Boek nu je stedentrip via tui.nl. Met een compleet verzorgde reis maak je het boeken van een trip heel gemakkelijk voor jezelf. Maar je kunt natuurlijk ook een los hotel boeken via bijvoorbeeld booking.com.

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Xvi
  25 maart 2023 at 13:27

  Hi
  I will stay at a private flat, can I ask to deliver our cards to there?

  • Reply
   Maaike
   29 maart 2023 at 21:13

   Hi Xvi,

   Unfortunately you can’t. You need to pick them up. You can do this on the airport, or in Hotel Gozsdu Court which is in the center of Budapest.

   Enjoy your trip!
   Maaike

 • Reply
  Dilek
  13 oktober 2022 at 09:35

  Is deze kaart actief vanaf het eerste moment dat ik hem gebruik? En iş het geldig voor bepaalde data? kan ik het gebruiken in de datum die ik wil als ik het nu koop?

  • Reply
   Maaike
   17 oktober 2022 at 16:00

   Dag Dilek,

   Dat klopt! De Budapest Card is actief van het moment dat je deze voor het eerst gebruikt. En dan is hij geldig voor het aantal uur dat je kiest (bijv. 72 uur). De zijn wel opeenvolgend. Je kunt de kaart dus niet pauzeren.

   Veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Ruthie
  12 september 2022 at 20:48

  Hoi,
  Ik zie dat je een 15 daagse Budapest pass kunt halen of een 7 daagse Budapest travel card. Wat is het verschil? De 15 daagse is zelfs iets goedkoper

  • Reply
   Maaike
   26 september 2022 at 14:20

   Dag Ruthie,

   Kun je mij aangeven waar je de Budapest Pass & de travelcard ziet? Dan kan ik je het verschil waarschijnlijk uitleggen.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  ines
  28 juli 2022 at 16:35

  Kan je met deze kaart ook van de luchthaven naar het centrum?
  of heb je daar een ander kaartje voor nodig?
  Groetjes

  • Reply
   Maaike
   1 augustus 2022 at 09:53

   Dag ines,

   Met deze kaart kun je niet van luchthaven naar het centrum reizen. Daarvoor kun je een kaartje kopen bij de chauffeur, of bij het ticketmachine naast de busthalte. Bekijk de uitleg hoe je met de bus van Vliegveld Boedapest naar het centrum reist. Daar zie je ook nog een verdere uitleg over het kopen van tickets.

   Veel plezier in Boedapest!
   Maaike

Leave a Reply