handige info

Alle voordelen van de Budapest Card op een rij

Wat is de Budapest Card? Dat is een voordeelkaart voor Boedapest waarmee je gratis of met korting allerlei leuke dingen kunt doen in de Hongaarse hoofdstad. Zo reis je vrij met het Openbaar Vervoer, krijg je gratis toegang tot musea en badhuizen en krijg je korting op een heleboel andere leuke dingen.

Voordelen Budapest Card

budapest card

Dit zijn alle voordelen waar je van profiteert bij aanschaf van een Budapest Card:

✓ onbeperkt vrij reizen met het Openbaar Vervoer (excl. bus 100E)
✓ gratis deelname aan 2 wandeltours
✓ gratis bagageopslag
10 tot 15% korting op meer dan 100 andere dingen (zoals toegang tot badhuizen, fietshuur, rondvaarten, bezienswaardigheden, restaurants, rondleidingen etc).

Gratis toegang tot:

de vaste exposities van 19 musea (o.a. het Museum van de Schone Kunsten)
het St. Lukács Badhuis
de ‘Budapest Castle bus
de historische 3D cinema
de stoeltjeslift in Boedapest
de Pálvölgyi grot
de Maria Magdalena toren

Bekijk de volledige lijst met alle voordelen hier.

Praktische voordelen

Naast alle bovengenoemde voordelen, is het fijne aan deze kaart ook:

Comfort: je hoeft niet na te denken over wat voor kaartjes je in het OV nodig hebt
Gemak: je stapt zo op ieder gewenst ogenblik en waar je maar wilt het OV in
Tijdsbesparing: je hoeft niet in de rij bij verschillende attracties en bezienswaardigheden.

Budapest Card kopen

Je kunt de Budapest Card via deze link, of hieronder aanschaffen door een datum en het aantal te selecteren. Hij is hier net zo goedkoop als dat je ‘m bij een officieel ticket verkooppunt in Boedapest zelf koopt. Maak het jezelf makkelijk en koop de kaart dus al voordat je op reis gaat online.

  • Je kunt de kaart voor 1, 2, 3, 4 en maximaal 5 dagen kopen.
  • Er zijn verschillende kaarten voor volwassenen en kinderen (6 – 18 jaar).
  • Er is ook een 72 Plus kaart (luchthaventransfer & een rondvaart inbegrepen).

Wil je liever nog wat meer info over het hoe en wat. Dat kan:

Overwegingen aanschaf

Om je een een idee te geven van wat je kunt besparen met de Budapest Card, hier een overzicht met alle prijzen van dingen die je gratis kun bezoeken met de kaart:

Dagkaart OV: €5
Entree musea: gemiddelde entreeprijs ca. €6, dus een totaal van ca. €102
Budapest castle bus: €8
Entree badhuis: €13
3D cinema: €5
Wandeltours:  je bespaart zo’n €10 a €15 per wandeltour
Stoeltjeslift: €4
Pálvölgyi grot: €4
Maria Magdelena toren: €4,50
+ korting op overige zaken

Je kunt dus zo’n €170 besparen en daar bovenop komen nog de kortingen van alle overige deelnemende partijen. Bekijk hieronder ook eens hoe een dagje met de Budapest Card eruit ziet en hoe je dus al snel €16 op een dag bespaart.

Daarnaast geeft de Budapest Card je ook andere voordelen. Zo levert de kaart je een heleboel vrijheid op, omdat je geen tickets hoeft te kopen in het OV en je niet in de rij hoeft te staan bij verschillende attracties en bezienswaardigheden.

Veelgestelde vragen Budapest Card

Wat is de Budapest Card?

Een voordeelkaart voor Boedapest waarmee je gratis of met korting allerlei leuke dingen kunt doen in de Hongaarse hoofdstad. Zo reis je vrij met het Openbaar Vervoer, krijg je gratis toegang tot musea en badhuizen en krijg je korting op een heleboel andere zaken zoals bijvoorbeeld restaurants en bezienswaardigheden. Bekijk alle voordelen van de kaart.

Waar koop ik een Budapest Card?

Je kunt de kaart het makkelijkst online kopen. De prijs is online hetzelfde als bij een officieel verkooppunt in Boedapest.

Wat zijn de voordelen van de Budapest card?

De voordelen van de kaart zijn onder andere:
✓ onbeperkt vrij reizen met het Openbaar Vervoer
✓ gratis toegang tot 19 musea
✓ gratis deelname aan 2 rondleidingen in Boedapest
✓ gratis toegang tot het Sint Lukács Badhuis
✓ allerlei kortingen
Maar er zijn nog veel meer voordelen! Kijk voor het volledige overzicht hier.

Hoe ziet een dag met een Budapest Card eruit?

Om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk voordeel van je Budapest Card hebt, laat ik je zien wat je op 1 dag met deze kaart kunt doen en hoeveel voordeel je daaruit haalt.

Vertrek rond 09.00 uur vanuit je hotel naar een museum van je keuze. Je kunt hier inspiratie opdoen voor de beste musea in Boedapest. Ik heb zelf een lichte voorkeur voor het Museum van de Schoone Kunsten. Hier breng je zo’n anderhalf a 2 uur door, afhankelijk uiteraard van naar welk museum je gaat.

Rond 10.45 neem je metrolijn m1 naar Déak Ferenc Ter. Haal een koffie bij Espresso Embassy Bar en drink deze op aan de Donau. Vervolgens wandel je naar de Sint Stefanus basiliek. Je beklimt hier de toren voor een fantastisch uitzicht met 15% korting.

Zo tegen 12.00 uur zoek je een plekje op om te lunchen. Hier in de buurt zit bijvoorbeeld het oudste strudelhuis van Boedapest, waar je tegen spotprijzen de heerlijkste strudel kunt eten. Ze hebben ook hartige stroedel en het is dus een goede plek voor een lunch.

Neem bus 16 vanaf Deak Ferenc ter, of wandel naar de Matthias kerk. Zorg dat je om 13.45 op het plein voor de Matthias Kerk bent. Hier gaat om 14.00 uur je gratis wandeltour van start.

Rond 16.00 uur is de rondleiding afgelopen en zou je even een kopje koffie kunnen drinken bij het oudste koffiehuis in de stad. Wat op een paar minuten lopen ligt.

Inmiddels zal het zo’n 16.45 uur zijn en kun je een ritje van 15 minuten met een stoeltjeslift in de heuvels van Boedapest. Hier geniet je van welverdiende rust én van een de mooiste uitzichten van de stad. Dit doe je door bus 16A te nemen en vervolgens over te stappen op Lijn 22A of Lijn 291. Plan je reis eenvoudig hier, om te zien wat de snelste route voor jou is. Eenmaal boven kun je de Elizabeth uitkijktoren beklimmen (hier is de entree helaas niet gratis).

Terug in de stad kun je je opfrissen of een uurtje op bed liggen. Zoek een leuk restaurant uit om te eten en neem je badkleding mee. Nadat je klaar bent met eten vertrek je naar het Rudas Badhuis om daar welverdiend bij te komen van een heerlijke dag.

Wat je op deze dag bespaart:

Met deze dag zou je normaal zo’n €38 kwijt zijn (excl. koffie, lunch, diner, entree Sint Stefanus Basiliek & Elizabeth uitkijktoren). Met de Budapest Card betaal je slechts €22 en bespaar je jezelf dus zo’n €16 euro én een hoop wachttijd en gedoe om tickets te kopen! Als je alle activiteiten liever over twee dagen verspreid ben je ook nog goedkoper uit als je een Budapest Card voor 2 dagen neemt (dat kost je €33).

Ook interessant voor jou

Geen reacties

    Laat een reactie achter