doen in Boedapest evenementen

Sziget 2020 – Alles over Sziget Festival

Op 14 november begint een exclusieve voorverkoop van de tickets van Sziget 2020. Sziget Festival, het jaarlijkse 7-daagse muziekfestival, barst volgend jaar weer los op 5 augustus. Locatie? Boedapest! Hier vind je alle informatie over het festival, tickets, hoe je er komt en leuke tips voor de Hongaarse hoofdstad zelf.

sziget 2020

Kosten tickets Sziget

De tickets voor 7 dagen Sziget kosten €339 en €599 en zijn al in de verkoop. Op 14 november en 15 november tot 12 uur betaal je slechts €299 voor een festivalpas. De tickets voor dit populaire festival koop je hier. Voor iedereen die het bedrag te hoog vindt om in een keer te betalen is er goed nieuws, je kunt het ook verspreid betalen. Slaapplaatsen voor de camping en tickets voor 1, 3 of voor 5 dagen kun je pas vanaf begin 2020 aanschaffen.

Programma Sziget 2020

Over het programma van 2020 is nog niets bekend. Er doen wel al geruchten de ronde dat wellicht Coldplay, Taylor Swift, Armin van Buuren en Billie Eilish van de partij zullen zijn. Maar daarover is nog niets bekend. Uiteraard word je op de hoogte gehouden op deze pagina

Vervoer naar Sziget

Er zijn verschillende manieren om naar het Sziget festival in Boedapest af te reizen. Bekijk hier de mogelijkheden:

Sziget trein

Zoals ieder jaar worden er ook dit jaar treinen ingezet voor de muziekliefhebbers die naar Sziget afreizen. Met deze speciale trein reis je comfortabel naar Boedapest. Dat de trein een populair vervoersmiddel is blijkt wel uit het feit dat de eerste trein al uitverkocht is! Dus wil jij graag met de trein reizen, wees er dan snel bij. De tweede trein vertrekt op 7 augustus vanuit Amersfoort richting Boedapest. Op 15 augustus vertrekt de trein weer terug naar Nederland.

Kosten: nog niet bekend
Ticket & meer info: bekijk meer info

Sziget Bus

Speciaal voor bezoekers van Sziget rijdt er op een bus vanuit Nederland naar het festivalterrein. Je pakt je bagage in de bus en hoeft niet langer na te denken over hoe en wat nu verder. Op de dag van het festival wordt je op het terrein afgezet. Ideaal! Dit zijn de plekken waar de bus vandaan vertrekken:

 • Amsterdam
 • Utrecht
 • Zwolle
 • Groningen
 • Eindhoven

Na het festival vertrekt de bus weer vanuit Boedapest terug richting Nederland, waar je de volgende dag aan zult komen.

Kosten: nog niet bekend
Ticket & meer info: koop hier je ticket

Vliegtuig

Ben je liever wat sneller in Boedapest en wil je graag je zelf je vertrekdag en de dag waarop je terugkeert bepalen? Dan is het vliegtuig een goede optie voor jou. Lees ook eens het artikel ‘Goedkoop naar Boedapest‘ om te zien hoe je zo goedkoop mogelijk tickets naar deze prachtige stad boekt.

Als je een Sziget CityPass hebt kun je deze op het vliegveld omwisselen voor een polsbandje, waarmee je gratis van het vliegveld met de shuttlebus naar het festivalterrein kunt. Deze Sigzet Shuttle Bus vertrekt ieder half uur vanaf Terminal 2. Kijk ook hoe je gemakkelijk vanaf het vliegveld in het centrum komt.

Auto

Je kunt natuurlijk ook met de auto naar Boedapest komen. Dan kun je zo vanuit je huis met al je spullen de auto in en parkeren word je ook makkelijk gemaakt. Er zijn 3 verschillende parkeerterreinen waar je je auto neer kunt zetten. Eentje op 5 minuten lopen van de hoofdingang (de duurste), eentje die verder van het terrein af ligt maar waar je een shuttlebus kunt pakken en je auto zo vaak van het terrein af en op mag rijden als je wilt (de middelste prijs), en het goedkoopste parkeerterrein waar je voor iedere keer dat je opnieuw parkeert (omgerekend) €2 moet betalen.

Over Sziget

 • zo’n 500.000 bezoekers
 • 60 verschillende podia
 • het festival duurt 7 dagen
 • 60% van de bezoekers komt niet uit Hongarije
 • iedereen ouder dan 14 jaar is van harte welkom
 • de meeste buitenlandse bezoekers komen uit… Nederland
 • de eerste Sziget vond plaats in 1993

Wat kun je nog meer doen in Boedapest?

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Boedapest tijdens het Sziget Festival. Dus mocht je eens het terrein willen verlaten of nog een paar dagen na het festival in de Hongaarse Hoofdstad blijven kijk dan een naar een aantal tips:

En verder:

Ook interessant voor jou

Geen reacties

  Laat een reactie achter