Escape rooms Boedapest: een overzicht van de beste escapekamers

De allereerste escape room werd gebouwd in… Boedapest! In 2011 opende Attila Gyurkovics de deuren van Parapark; de plek waar dit interactieve spel als eerste ter wereld plaatsvond. Maar al snel werd het concept opgepikt en rezen de escape rooms over de hele wereld als paddenstoelen uit de grond.

Wat is een escape room?

Escaperooms zijn ontzettend populair. Het doel: jezelf ( meestal doe je het in groepsverband) binnen een bepaalde tijd uit een afgesloten ruimte en uit een benarde situatie redden. Dit doe je door raadsels en puzzel op te lossen, aanwijzingen te vinden en verbanden te leggen tussen de dingen die je in de kamer ziet.

De kamer waar je in opgesloten wordt heeft altijd een thema: bijvoorbeeld een kluis. Het verhaal kan zijn dat jullie de bank hebben overvallen en nu opgesloten zitten in de kluis. Over een uur arriveert de politie en jullie moeten ervoor zorgen dat je voor die tijds ontsnapt bent.

Overzicht escape rooms Boedapest

Genoeg over de achtergrond en het concept van escaperooms. Hieronder vind je een overzicht met een selectie van aantal van de leukste en meest bijzondere escaperooms in Boedapest.

Parapark

We noemden het hierboven al even, maar Parapark was de eerste escaperoom ooit. Dus als je hecht daar waarde aan hecht zouden we je zeker willen aanraden hierheen te gaan. Wij hebben echter ook even voor je op TripAdvisor gekeken en daar staat deze escaperoom op de 37e plek. Het is dus zeker niet meer de beste. Parapark heeft inmiddels 6 kamers.

Kamers: de kathedraal,  de seriemoordenaar, het motel, de operatie, de tijdmachine, de farao’s tombe.
Aantal deelnemers: min. 2 , max. 6 personen
Prijs: vanaf 11.990 HUF (voor een groep van 2 personen), tot 2490 p.p. bij een groep van 6 personen.
Adres: Vajdahunyad utca 4
Website: escaperoom-budapest.com

Exit Point

Exit pont is een van de meest bezochte plekken om een escape room te spelen. Drie van de 4 escape rooms vind je in Boedapest in de tuin van de ruinbar Fogas Ház.

Kamers: Gekkenhuis (Madness),  Spiegelkamer,
Aantal deelnemers: min. 2 , max. 5 personen
Prijs: 14000 HUF voor 2 tot 5 personen, extra persoon 2000 HUF p.p
Adres: 49 Akácfa Straat (in de tuin van Fogas Ház)

E-Exit escape rooms

E-Exit staat op nummer 1 van tripadvisor als het gaat om de beste escape rooms in Boedapest. De kamers hier zijn volgens de recensies ‘origineel en uitdagend’ en iemand roemt de Santa Muerte kamer als ‘beste die ik ooit gespeeld heb’. Ook is iedereen te spreken over de vriendelijkheid van het personeel. E-Exit heeft dus alle ingrediënten voor een geslaagde escape ervaring.

Kamers: Circus, hemel en hel kamer, 1984 en Santa Muerte
Deelnemers: min. 2, max 6 personen
Prijs: 12.000 HUF voor 2 personen per spel, 14.000 HUF voor 3 – 5 personen per spel*
Adres: Nyar utca 27
Website: szabadulos-jatek.hu/

*Let op: je kunt bij E-Exit alleen met cashgeld betalen.

Pirate Escaperoom

Toegegeven deze escape room is niet zo makkelijk bereikbaar als de andere escape rooms die we hier noemen. Je bent ongeveer 20 minuten met de metro onderweg. Maar als je een meer ervaren speler bent en je wellicht zelfs speciaal naar Boedapest gaat om een escape room te spelen, dan is het de moeite waard om hier naartoe af te reizen. Uiteraard is het ook een leuke ervaring voor beginnelingen. De aankleding van de kamers is erg mooi en er is veel aandacht besteed aan details.

Zorg wel dat je op tijd reserveert!

Kamers: Piratenkamer
Spelers: min 2, max 7 personen
Prijs: 2 spelers: 6000 HUF p.p (tijdens dalperiode)
2 spelers: 7000 HUF p.p (tijdens piekperiode)
3 spelers: 6000 HUF p.p.
4 spelers: 4500 HUF p.p.
5 spelers: 3600 HUF p.p.
6 spelers 3000 HUF p.p.
7 spelers: 2800 HUF p.p.
Adres: Fehér út 10
Website: www.escapepirateroom.com