Balaton sound – Festival voor elektronische muziek

balaton sound festival

Lineup van het Balaton Sound 2020, prijzen, waar te verblijven & hoe kom je er?

Balaton Sound is een fantastisch elektronisch muziekfestival aan het grootste zoetwatermeer van Europa: het Balatonmeer. Ieder jaar draaien DJ’s van over de hele wereld hier hun sets tijdens het 5-daagse festival. In 2020 vindt dit te gekke muziekevenement plaats van 8 t/m 12 juli.

Balaton Sound is een van de grootste muziekfestivals voor elektronische muziek in Europa – in 2019 kwamen er ruim 150.000 bezoekers op af – en is van dezelfde makers als van het bekende Sziget Festival. De unieke setting aan het meer geeft echt een meerwaarde aan dit festival. Combineer muziek met een strandvakantie waarbij je tijdens het festival ook een duik in het meer kunt nemen.

Coronavirus: Gaat Balaton Sound door in 2020?

Misschien vraag je je af: gaat Balaton Sound 2020 wel door gezien de huidige situatie met het coronavirus? Alle grote evenementen in Hongarije zijn tot 15 augustus dit jaar verboden. Wat automatisch betekent dat dit mooi muziekfestival helaas niet plaats zal vinden.

Wat betekent dit voor je tickets?
Als je tickets had voor Balaton Sound, zijn deze automatisch geldig voor het festival in 2021. Wil je liever je geld terug? Dat kan ook. Vanaf juni kun je om een restitutie vragen.

Lees een antwoord op al je vragen over de annulering en wat te doen met je tickets op de website van Balaton Sound.

Prijzen Balaton sound

Bekijk hieronder een overzicht van de prijzen van alle tickets voor het Balaton festival:

5-dagen pas€275 nu €239> (opent in een nieuwe tab)”>Koop nu >>
4-dagen pas€255 nu €219> (opent in een nieuwe tab)”>Koop nu >>
3-dagen pas€219 nu €189
dagticket€85 nu €75

Tickets koop je hier.

Line-up Balaton Sound 2020

Een aantal van grote namen die dit jaar op het festival aan het Balaton meer in Hongarije komen draaien zijn: Martin Garrix, Don Diablo, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, DJ snakes en ga zo maar door.

Bekijk hieronder de eerste grote namen van de lineup van Balaton Sound festival in 2020 ingedeeld per dag:

8 juli9 juli10 juli11 juli12 juli
Martin GarrixDimitri Vegas & Like MikeArchie HamiltonRobin SchultzDJ Snake
Don DiabloDeborah de LucaKygoVini ViciJax Jones
BanksSteve AokiLost frequenciesPaul van DykDillon Francis
CarnageJonas BlueSalvatore GanacciDanny TenagliaWELHELLO
JPEG MafiaMeduzaModestep LiveBlastoyzLoud Luxury
MoksiMind AgainstSAYMYNAMEJan Blomqvist + bandRodriguez jr.
MatomaPatrick ToppingSigalaHernan Cattaneo b2b Nick Warren
Loko & DiceIlario/AllicanteMajka & CurtisZHU
Pan-PotHalott Pénz
Reinier Zonneveld
Julian Jewel

Verblijf

Je hebt drie opties voor verblijf als je naar het festival afreist. Ofwel je blijft op het festivalterrein slapen, ofwel je slaapt in een accommodatie vlakbij het festival. Hieronder geef ik je alle mogelijkheden dan kun je zelf kiezen wat jij het prettigst vindt.

Op het festivalterrein

Zoals gezegd kun je op het festivalterrein blijven slapen. Je kunt je eigen tent meenemen, of een opgezette tent huren. De prijzen variëren van €7 per nacht tot €170 per nacht (als je zelf je camper meeneemt).

Overigens kun je ook een losse campingplek huren en ter plekke een tent, slaapzak of andere benodigdheden kopen of ophalen. Er is zelfs een optie dat je de gekochte spullen weer terugbrengt en een deel van je geld terugkrijgt. Hoe leuk is dat?

Bekijk al je mogelijkheden op het campingterrein en het huren van spullen op de site van Festival.travel >>

In een hotel of appartement

Slaap je liever wat luxe dan wil je waarschijnlijk liever in een hotel of appartement slapen. Maar dan ben je niet de enige. Je moet dus snel zijn, want de meeste hotels in de buurt zijn al uitverkocht. De hotels en appartementen liggen trouwens iets verder van het festivalterrein, maar er rijden shuttlebussen. Ideaal dus.

Bekijk alle hotels & appartementen op de site van Festival.travel >>

Hoe kom je er?

Er zijn verschillende manieren om bij het festival te komen, met de trein, het vliegtuig, de bus, of met eigen vervoer. Bekijk ze hieronder:

  • Met de festivaltrein: Reis in stijl naar het Balatonmeer af met de festivaltrein. Zo kom je tijdens de reis al in de feeststemming en neem je met gemak je eigen campingspullen mee. En bovendien doe je iets goeds voor het milieu. Treintickets zijn al beschikbaar vanaf €195. Koop je tickets voor de trein hier.
  • Met het vliegtuig: Je kunt natuurlijk ook met het vliegtuig naar het festival afreizen. Het beste is om dan naar Boedapest te vliegen en van daaruit een auto huren, of koop een ticket voor een bustransfer naar het festival. Als je een auto wilt huren dan heb ik zelf erg goede ervaringen met Sunny Cars. Maar er zijn natuurlijk ook genoeg ander opties tot je beschikking.
  • Met de bus: Het duurt wat langer, maar dit is ook zeker een goede optie. Je kunt op meerdere plekken in Nederland opstappen. Bekijk meer informatie en boek de bus hier.
  • Met de auto: Je kunt natuurlijk ook zelf naar het festival rijden. Je kunt je auto dan op het speciale parkeerterrein van het festival zetten. Zorg er wel voor dat je van tevoren een ticket aanschaft.

Sfeerimpressie Balaton Sound

Wil je een idee krijgen van hoe het er aan toegaat op dit elektronische muziekfestival in Hongarije? Bekijk dan de officiële aftermovie van 2019:


Balaton Sound
Datum: 8 – 12 juli 2020
Adres: Panorama utca, 8621 Zamardi, Hongarije
Tickets: v.a. €75 per dag tot €239 voor 5 dagen. Tickets koop je hier.

Wanneer vindt het Balaton festival in 2020 plaats?

Het festival vindt dit jaar van 8 juli t/m 12 augustus plaats.

Waar vindt het Balaton Sound Festival plaats?

Aan het Balaton Meer in Hongarije. Om precies te zijn in Zamárdi, een paar kilometer zuidwaarts van de toeristische plaats Siófok.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply