Sint Stefanus Basiliek – openingstijden & overige info

sint stefanus basiliek boedapest

De Sint Stefanus Basiliek is de grootste kerk in Boedapest. Met zijn 96 meter hoogte is het – samen met het Parlementsgebouw – ook nog eens het hoogste gebouw van de stad. En dit is meteen de reden om de kerk een bezoekje te brengen: het uitzicht vanuit de koepel is fantastisch.

Hieronder vind je alle informatie die je nodig hebt voor een bezoek aan de basiliek.

Openingstijden kerk

Je kunt de Sint Stefanus Basiliek op de volgende tijdstippen bezoeken:

Dagen Tijden
Maandag09.00 - 16.30 uur
Dinsdag t/m zaterdag09.00 - 17.45 uur
Zondag13.00 - 17.45 uur

Let op: als er religieuze ceremonies zijn kunnen de openingstijden wijzigen. 

sint stefanus basiliek boedapest

Openingstijden koepel

De openingstijden van de koepel zijn tijdens op alle dagen van de week als volgt:

MaandenTijden
Maart - oktober09.00 – 19.00 uur
November - februari09.00 – 17.00 uur

Om de koepel te bezichtigen moet je behoorlijk wat trappen op, maar het uitzicht vanaf de kerk is wel indrukwekkend. Je hebt een 360 graden uitzicht over de stad. Aanrader.

sint stefanus basiliek

Prijzen

Je hoeft niet te betalen om de kerk te bezichtigen. Het wordt echter wel gewaardeerd als je een klein bijdrage van bijvoorbeeld 300 HUF (ongeveer €1) bijdraagt.

Voor het bezichtigen van de koepel moet je wel betalen. Je krijgt dan ook meteen toegang tot de schatkamer in de kerk. Dit zijn de toegangsprijzen:

TicketPrijs in €Prijs HUF 
Standaard31000
Student2.5800
Rondleiding15n.v.t.Boek nu

Met de Budapest Card krijg je 15% korting op je ticket.

Rondleidingen

Je kunt de Sint Stefanus Basiliek ook bezichtigen met deze rondleiding. De gids vertelt je tijdens je bezoek aan de grootste kerk van Boedapest alles over de kunstwerken, de architectuur en over de geschiedenis van het christendom in Hongarije. Een bezoek aan de uitkijktoren en de schatkamer zijn bij de rondleiding inbegrepen.

Het is een goede manier om deze bijzondere kerk met andere ogen te bekijken.

The tour guide was absolutely fantastic. Really easy to chat to and extremely knowledgeable of the basilica and other landmarks. Highly recommend this tour. The basilica is just breathtaking.

Deelnemer rondleiding

Orgelconcerten

Iedere donderdagavond wordt er in de Sint Stefanus Basiliek een orgelconcert gegeven. Dan kun je zelf beleven hoe goed de akoestiek van de kerk is. De concerten beginnen om 20.00 uur (de deuren openen om 19.30) en duren zo’n 70 minuten.

Virtuele tour

Wil jij alvast een idee hebben van hoe deze prachtige basiliek er van binnen uitziet? Neem dan alvast een kijkje door middel van deze virtuele tour:

Hoe kom je er?

Adres: Szent István tér 1
Tram:
Lijn 50. Uitstappen bij Bajcsy-Zsilinszky út.
Metro: Lijn M1 (gele lijn). Uitstappen bij Bajcsy-Zsilinszky út.
Bus:
Lijn 171, 151, 236, 236A, . Uitstappen bij Bajcsy-Zsilinszky út.

Lees ook

2 Comments

 • Reply
  Pettrik
  20 oktober 2019 at 22:55

  We zijn op het moment met ons gezin van drie een paar daagjes aan het genieten in Budapest. Eigenlijk hebben we hier je website pas ondekt. Wat een schat aan informatie! Dank je wel dat je dit zo met iedereen wil delen!

  Een kleine correctie op het artikel van de Sint Stefanus Basiliek: de toegangsprijs tot het panorame én de treasury bedraagt voor een volwassene inmiddels 1000 HUF, voor onze zoon van 13 moesten we 800 HUF betalen.

  Veel mensen realiseren zich niet dat ze, met hetzelfde ticket, ook de schatkamer van de basiliek kunnen bezoeken. Hiervoor neem je beneden bij de ingang niet de trap naar boven, maar de lift die rechts tegenover deze trap zit. Uit ervaring weet ik nu: zet even je mobiel op stil! (**SCHAAM**)

  • Reply
   Maaike
   21 oktober 2019 at 14:45

   Hoi Pettrik,

   Wat fijn dat jullie het zo naar je zin hebben in Boedapest en leuk dat jullie wat aan mijn site hebben. Ook ontzettend bedankt voor de feedback, dat is erg bruikbaar. Ik ga er gelijk naar kijken.

   Haha en oeps, voor wat betreft je telefoon. Hopelijk had je ‘m snel te pakken om het geluid weg te drukken 🙂

   Nog heel veel plezier daar!

Leave a Reply