Ruin Bars: de leukste op een rij

Ruin Bars zijn echt uniek voor Hongarije. Ze zijn zo leuk dat ik me afvraag waarom ze eigenlijk niet in Nederland te vinden zijn. Hoe dan ook, iemand kwam ooit op het briljante idee om afgedankte gebouwen en plekken om te toveren in bars.

Je weet niet wat je ziet als je er eentje binnenloopt. De bars hebben over het algemeen een ontzettend kleurrijke, creatieve en eigenlijk een beetje gekke inrichtingen. Een bij elkaar geraapt ‘zooitje’, met soms complete bomen in de pub. Het is echt een aanrader om een van de onderstaande Ruin Bars tijdens je citytrip naar Boedapest te bezoeken. Hou je niet zo van het nachtleven? Ga er dan overdag heen voor een kop koffie, of bezoek een van de boerenmarkten in Szimpla Kert.

Overzicht Ruin Bars Boedapest

Hieronder vind je vier van de meest bekende ruïne bars in Boedapest:

Szimpla Kert

ruin bars boedapest szimpla kert

bron: Szimpla Kert

De meest bekende ruin bar kan in dit lijstje absoluut niet ontbreken. Szimpla Kert is de moeite van het bezoeken echt waard. Als je de locals zou vragen wat je echt bezocht moet hebben hebben in Boedapest zullen de meeste van hen Szimpla Kert zeker aanraden. Het is de moeder van alle Ruin Bars. Niet voor niets staat deze ruin bar in de top 50 van beste bars van de wereld, verkozen door de bekende reisgids The Lonely Planet.

Szimpla Kert (vertaald: simpele tuin) is niet alleen open voor de kroegtijgers, maar is ook overdag te bezoeken. Je kunt er dus niet alleen een dansje wagen, maar er worden ook onder andere een boerenmarkt, filmvertoningen en diverse exposities georganiseerd. Vergeet ook niet een kijkje te nemen in de aangrenzende Szimpla designwinkel.

Adres: Kazinczy utca 14
Openingstijden: Ma  t/m za van 12.00 – 04.00. Zo van 09.00 – 05.00
Website: szimpla.eu

Fogas Ház

Fogas Ház was een van de eerste ruïne bars in Boedapest. Tijdens de renovatie van het pand vonden de eigenaren een reclamebord van een tandarts en besloten ze het de naam Fogas Ház te geven, wat ‘huis van tanden’ betekent. Deze pub is stijlvol ingericht en bevat onder andere een techno club (Lärm), een restaurant en cocktailterras (Liebling), een ruin bar in de open lucht (Kert) en  een tweedehands kledingwinkel. Kortom: keuze genoeg. En zoals ze zelf op hun website schrijven ‘er is hier altijd iets gaande waarvan  je mond openvalt‘.

Deze bar is in 2017 op de eerste plek geëindigd van de Heineken Budapest Nightlife Awards in de categorie ruin bars. Bovendien is Fogas Ház sinds Instant ook zijn intrek heeft genomen in het complex, de grootste in Boedapest.

Openingstijden: 16.00 – 06.00
Adres: Akácfa u. 49-51
Website: www.fogashaz.hu

Instant

Tot begin 2017 was dit Instant de grootste Ruin Bar en gevestigd in een voormalig appartementencomplex. Maar in maart van dat jaar sloot de club zijn deuren op die plek om naar een nieuwe locatie te verhuizen. En wat bleek: ze besloten een samenwerking aan te gaan met niemand minder dan de eigenaren van… Fogas Ház. Inderdaad, die andere beroemde bar. Ze zijn bij het pand van Forgas Ház ingetrokken, maar hebben hun eigen sfeer én naam gewoon behouden. De twee pubs zijn nu het grootste muzikale complex in Boedapest met 8 barren, 4 dansvloeren, een restaurant en een tuin. What’s new? Onder andere dat de bars nu langer open zijn en dat er nu ook rockmuziek gedraaid wordt. Dus alle rockliefhebbers opgelet en op naar Akácfa straat.

Openingstijden: 16.00 – 06.00
Adres: Akácfa u. 49-51

Anker’t

Heb je op een warme dag zin in een biertje op een bijzonder terras. Breng dan een bezoek aan Anker’t. Een populaire plek voor de Hongaren om na hun werk een drankje te drinken. Deze ruïne bar heeft niet één maar twee leuke binnentuinen, waar je tot in de late uurtjes kunt zitten. Heb je genoeg van het zitten of is het niet warm genoeg om buiten te zitten? Dan kunnen binnen de voetjes van de vloer in de Anker Club. En over voetjes gesproken, ook viervoeters zijn in Anker’t van harte welkom.

Op zondag kun je in Anker’t op jacht naar antiek en design op de Antic PLacc. Op deze antiek en design markt kun je antiek, vintage en design kopen.

Eigenschappen: goed eten, industrieel design en unieke atmosfeer
Openingstijden: 15.00 – 03.00 uur
Adres: Paulay Ede utca 33
Website:

Lees ook

Geen reacties

  Laat een reactie achter

  Lees meer:
  Sziget Festival
  Sziget Festival 2018: alles over het festival én meer

  Sziget Festival, het jaarlijkse 7-daagse muziekfestival, barst dit jaar los op 8 augustus. Locatie? Boedapest!...

  Sluiten