De Hongaarse Staatsopera – tickets & openingstijden

Hongaarse Staatsopera

De Hongaarse Staatsopera ligt aan de magnifieke Andrassy Út, oftewel de Andrassy Boulevard. Op deze pagina lees je alles over de openingstijden, de entreeprijzen, het adres en geven we je ook wat meer achtergrondinformatie over de opera in Boedapest.

Openingstijden

De Hongaarse Staatsopera wordt gerenoveerd. Vandaar dat er op dit moment geen voorstellingen te zien zijn. Je kunt wel een bezoek brengen aan de winkel en het café in het gebouw aan de Andrassy Út. Bovendien kun je nog steeds een rondleiding volgen. Sommige delen van het gebouw zijn echter ook niet met een rondleiding te bezichtigen. Zie hier de tijden van de verschillende rondleidingen:

DagTijdTaal
Dagelijks15.00 uurEngels, Spaans, Frans, Italiaans
16.00 uurEngels, Spaans, Frans, Italiaans

Kijk voor de meest actuele informatie op de officiële site van de Staatsopera.

Prijzen tickets

Hieronder vind je een overzicht van de prijzen voor een rondleiding in het operagebouw. Met ingang van 1 januari 2018 zijn de ticketprijzen gewijzigd en is het niet meer noodzakelijk om een ticket te kopen om te mogen fotograferen. De rondleiding in de Hongaarse Staatsopera bevat nu ook altijd een miniconcert. In totaal duurt de tour ongeveer 45 minuten en het miniconcert nog een extra 5 minuten. Deze wordt uitgevoerd op de centrale trap van het gebouw.

Let op: Vanaf 14 september 2020 vinden er geen rondleiding meer plaats in het operagebouw. Dit in verband met de restauratiewerkzaamheden van de publieke ruimtes. Er is nog niet bekend wanneer deze weer zullen gaan plaatsvinden.

Soort ticketPrijs in HUFPrijs in Euro*
Standaard ticket2490€7,50
Standaardticket met korting Budapest Card1990€6
Ticket voor studenten2200€7
Studentticket met korting Budapest Card1760€5,50

Zie ook de officiële site van de opera.

Rondleiding opera & centrum

Je kunt ook een anderhalf uur durende rondleiding maken inclusief een rondleiding door het centrum Boedapest, bezoek de Sint-Stefanusbasiliek, loop op rond de Andrássyboulevard en je bezoek eveneens de Staatsopera voor een mini-concert.

Voorstelling bezoeken

Op dit moment is de Hongaarse Staatsopera gesloten. Maar als het gebouw straks zijn deuren weer opent is het zeer de moeite waard om er eens een voorstelling bij te wonen. Het is echt een unieke belevenis. En kaartjes voor voorstellingen zijn al te verkrijgen vanaf zo’n 10 euro. Uiteraard zit je dan niet op de beste plek. Wil je toch graag een opera, ballet- of dansvoorstelling bijwonen in Boedapest? Niet getreurd, de voorstellingen wijken uit naar het Erkel Theater. Bekijk het overzicht met alle voorstellingen.

Hoe kom je er?

Metro: M1 (gele lijn), uitstappen bij ‘Magyar Állami Operaház’

Geschiedenis

In 1873 werd de beslissing genomen dat het tijd was voor een operagebouw in Boedapest. Er werd een wedstrijd uitgeschreven in opdracht van niemand minder dan de Oostenrijkse keizer Franz Joseph (hij was tenslotte ook Apostolisch koning van Hongarije). Het winnende ontwerp was afkomstig van architect Miklós Ybl. Twee jaar later – in 1875 – werd gestart met de bouw en na negen jaar was het gebouw af. Dat de architect zijn werk goed gedaan heeft bleek wel toen de opera in de jaren 70 van de twintigste eeuw geroemd werd om zijn akoestiek. Het gebouw werd indertijd op de derde plek van gebouwen met beste akoestiek in Europa gezet.

foto: Juhasz Attila

Lees ook

No Comments

    Leave a Reply