Openbaar Vervoer Boedapest

openbaar vervoer boedapest

Het (openbaar) vervoer in Boedapest is goed geregeld. Heel goed geregeld zelfs. Maar in een vreemde stad duurt het toch altijd even voordat je jezelf weer wegwijs hebt gemaakt. Vandaar dat ik je op deze pagina graag op weg help!

Wil je weten waar je tickets koopt, welke tickets je kunt kopen, hoe je zelf een reis kunt plannen en hoe je vanaf vliegveld Boedapest eenvoudig in het centrum komt? Klik dan op een van onderstaande linkjes.

Voordat ik je meer informatie geef over reizen met het openbaar vervoer allereerst een tip die handig is voor alle mensen boven de 65: in het openbaar vervoer in Boedapest mogen 65+ers gratis met het openbaar vervoer. Lees meer onderaan deze pagina bij tips over reizen met het OV in Boedapest.

Ticket kopen

Zorg ervoor dat je altijd met een geldig vervoersbewijs reist. De boetes in Boedapest zijn hoog en het feit dat je toerist bent betekent niet dat je geen kaartje hoeft te kopen. Bovendien zijn de tickets op vele plekken in de stad en op het vliegveld te verkrijgen: waaronder op de grote stations en bij de chauffeurs zelf (in het laatste geval betaal je echter wel meer). Tickets voor het Openbaar Vervoer zijn er al vanaf 350 HUF, omgerekend iets meer dan €1,-. Er zijn wel veel verschillende soorten tickets en dus ook ticketprijzen. Bekijk daarom ook het overzicht met alle prijzen en waar je je tickets het beste kunt kopen:

>> Alles over een tickets voor het Openbaar vervoer in Boedapest

TRAM

In Boedapest rijden niet alleen bussen en metro’s rond. Maar er rijden ook trams. Ideaal! Dit is namelijk een heel fijn vervoersmiddel als je tijdens je reis ook nog wat van de stad wilt zien. Sterker nog, tramlijn 2 wordt beschouwd als een van de mooiste tramlijnen ter wereld. Deze lijn is dus niet alleen handig om je snel van het ene naar het andere punt van de stad te brengen, maar het is zelfs een aanrader als toeristische attractie. Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon een praktisch vervoermiddel. Wil je weten hoe reizen met de tram werkt en welke tramlijnen handig zijn voor jou bezoek aan Boedapest? Klik dan op de onderstaande link.

>> Lees alles over reizen met de tram in Boedapest

TREIN

In Boedapest zijn er drie grote treinstations: Keleti Pályaudvar aan de oostkant van de stad, Déli Pályudvar ligt in het zuiden en Nyugati Pályaudvar is in het Westen van de stad. Keleti Pályaudvar is te bereiken met de rode lijn van de metro, de M2. De andere twee stations kun je bereiken met de blauwe lijn, de M3.

Wist je trouwens dat je ook vanuit Nederland met de trein naar Boedapest kunt reizen? Hiervoor reis je vanuit Amsterdam over München of over Berlijn naar de Hongaarse hoofdstad. Tijdens Sziget – een muziekfestival in Boedapest – reis je zelfs met een speciale festivaltrein.

BUS

In Boedapest kun je gebruik maken van verschillende soorten bussen. Er rijdt een ‘gewone’ bus rondt, je kunt gebruik maken van de trolleybus en er rijdt een speciale bus voor mensen in een rolstoel. Reizen met de bus is heel eenvoudig omdat er heel veel bussen rondrijden in de stad, zowel overdag als ’s nachts.

>> Lees alles over reizen met de bus in Boedapest

METRO

Wist je dat Boedapest de oudste metro van Europa heeft rondreizen? Dat komt omdat de Hongaarse stad de allereerste in Europa was met een metro. Deze lijn brengt je samen met de andere 3 metrolijnen op heel veel plekken in het centrum en in de buitengelegen wijken.

>> Lees alles over reizen met de metro in Boedapest

BOOT

In Boedapest is de boot een onderdeel van het Openbaar Vervoer. Hoe leuk is dat?! Voor een paar Hongaarse Forinten kun je de Donau op en genieten van het uitzicht vanaf het water. Als je even geen zin meer hebt om te wandelen en wilt ontspannen ga je aan boord van de pont en laat je je achterover zakken op het dek.

>> Lees alles over reizen met de boot in Boedapest

TAXI

Wil je op een makkelijke manier van deur tot deur gebracht worden? Neem dan de taxi in Boedapest. Pas wel op in welke taxi je stapt. Het is het beste om met een betrouwbare maatschappij te reizen. Lees welke maatschappijen betrouwbaar zijn en hoe je dit het beste aan kunt pakken via de onderstaande link.

>> Lees alles over reizen met de taxi in Boedapest

TRANSFER VANAF HET VLIEGVELD

Het is al een aantal keer benoemd, maar de Hongaren hebben Openbaar Vervoer in Boedapest zeer comfortabel gemaakt. Het zal je daarom niets verbazen dat het ook niet ingewikkeld is om met het OV vanaf het vliegveld in het centrum te komen. Er zijn meerdere opties voor op verschillende tijdstippen.

>> Lees hoe je vanaf vliegeld Boedapest in het centrum komt

Hop on Hop off bus

Er is natuurlijk ook altijd de optie op met de Hop on Hop off bus Boedapest te verkennen. Het is een comfortabele manier om in een korte tijd de vele hoogtepunten in de stad te verkennen. Je stapt op de bus en stapt uit waar je maar wilt. Er zijn verschillende routes die je kunt nemen.

>> Lees meer over de Hop on Hop off bus en koop je tickets

Tips voor het Openbaar Vervoer Boedapest

 • Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan mogen in Boedapest gratis met het Openbaar Vervoer reizen.
 • Ook 65+ ers mogen gratis met het Openbaar Vervoer mee. Zorg er in beide gevallen voor dat je dit kunt bewijzen. Lees meer over gratis reizen in Boedapest.
 • Blinde en dove mensen mogen gratis met de tram mee.

REISPLANNER OPENBAAR VERVOER BOEDAPEST

Maak jij in Nederland ook altijd dankbaar gebruik van de OV9292 app? Dan wil je deze reisplanner app van Boedapest ook zeker downloaden Je kunt hiermee super gemakkelijk zelf je reis plannen in Boedapest. De Hongaren maken massaal gebruik van Futár die ontwikkeld is door de Hongaarse Openbaar Vervoer Maatschappij BKK. Hartstikke handig als je wilt weten hoe je van punt A naar punt B moet komen. Zeker handig aangezien je nu je eigen internetbundel op je telefoon ook in het buitenland kunt gebruiken (let wel op je data, want als je er overheen gaat moet je alsnog veel geld betalen). De reisplanner app kun je downloaden door op onderstaande link te klikken.

>> Plan je reis zelf

Vragen?

Laat een reactie hieronder achter en ik doe mijn best deze zo snel mogelijk te beantwoorden.

Lees ook

2 Reacties

 • Reply
  H Reintjes
  14 september 2018 at 13:01

  Als 65 plusser moet je dan geen kaartje hebben

  • Reply
   Maaike
   16 september 2018 at 09:23

   Nee, dat hoeft inderdaad niet. Het is voldoende om je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart te laten zien op het moment dat daarom gevraagd wordt.

Laat een reactie actie