Tickets en ticketprijzen openbaar vervoer Boedapest

Het Openbaar Vervoer in Boedapest is zeer goed ontwikkeld. Sterker nog het is een van de meest ontwikkelde OV-systemen in Europa. Ook het ticketsysteem maakt daar onderdeel vanuit. Er zijn veel verschillende types tickets. Het is slechts een kwestie van een kaartje vinden die past bij jouw verblijf in Boedapest. Let op een aantal groepen kunnen in Boedapest gratis reizen, bekijk hier wie gratis mogen reizen.

Overzicht tickets openbaar vervoer Boedapest

 • Enkel ticket: Dit type is geldig voor alle openbaar vervoer in Boedapest. Je kunt er één ononderbroken rit mee reizen. Als je wilt overstappen heb je een transferticket nodig. Met dat ticket mag je één keer een overstap maken.
 • Metro Sectie Ticket: Dit ticket is 30 minuten geldig op alle drie de metrolijnen, en voor een ononderbroken reis voor 3 stations. Binnen deze 30 minuten kun je van lijn wijzigen, maar het is alleen geldig voor 3 stations bij elkaar opgeteld.
 • 24-uurs tickets: Dit ticket is geldig van 00:00 tot 24:00 op de dag die aangegeven staat op het ticket. Je kunt met dit ticket gebruiken maken van alle soorten openbaar vervoer en een onbeperkt aantal keer overstappen .
 • 24-uurs ticket voor een groep: Deze is geldig voor max. 5 personen en heeft dezelfde regels als de 24-uurs kaart. Dit kan een goede keuze zijn als je bijv. als gezin op pad gaat.
 • 7-daags ticket: Dit ticket is geldig voor alle soorten openbaar vervoer van 00:00 tot 24:00 uur op de zesde dag na de aankoop
 • 10-rittenkaart: De prijs voor een 10-rittenkaart is lager dan de prijs voor tien afzonderlijke tickets die je los koopt.
 • Nachtkaartje: Voor een ritje met één van de nachtlijnen kunt u enkele tickets of een 10-rittenkaartgebruiken.

Ticketprijzen

Bekijk het overzicht met alle ticketprijzen voor het Openbaar Vervoer in Boedapest:

ticketprijzen openbaar vervoer Boedapest
Bron: bkk.hu

Budapest Card

Er is ook nog een andere manier om eenvoudig met het openbaar vervoer te reizen. De Budapest Card. Deze is niet uitgegeven door de Hongaarse vervoersmaatschappij, maar door de stad. Met deze kaart kun je onbeperkt met het OV reizen én krijg je gratis toegang tot een aantal topattracties & musea en krijg je korting op een heleboel andere plekken. Lees meer over de Budapest Card.

Waar koop je tickets?

Tickets voor het openbaar vervoer kunnen op verschillende plekken gekocht worden. Op de luchthaven bij de BKK-klantenservice, bij het postkantoor, bij krantenwinkels en bij de bussen bij de bushalte zelf. Je kunt ook een kaartje bij de chauffeur kopen, maar dan betaal je wel iets meer.

Op dit moment is de BKK ook bezig met het moderniseren van de tickets. Vanaf nu kun je een aantal tickets ook online kopen. Waaronder die voor de bus van het vliegveld naar het centrum (en vice versa) en een aantal van de dagpassen. Dankzij dit systeem kun je je tickets al voor vertrek kopen en hoef je niet langer met papieren kaartjes op zak te reizen. De tickets staan namelijk gewoon op je smartphone. Kijk hier voor meer informatie en de aankoop van je tickets.

Gratis reizen Boedapest

In Boedapest mogen een aantal groepen gratis met het Openbaar Vervoer reizen:

 • Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan en dus onder de 4 jaar zijn mogen onder begeleiding gratis reizen. Let op dat je een ID bewijs van je kind bij je hebt zodat je kunt bewijzen dat hij of zij nog niet naar school gaat als daarom gevraagd wordt.
 • 65+ers mogen in Boedapest gratis reizen. Ook hiervoor geldt dat als er door officials om gevraagd wordt je dit wel moet kunnen bewijzen. Neem dus ten allen tijden een identiteitsbewijs mee. Voor de zekerheid kun je ook je seniorenpas bij je steken.
 • Blinde mensen en/ of mensen die niet of nauwelijks kunnen horen mogen eveneens gratis met het het Openbaar Vervoer mee.

Lees hier de tekst over gratis reizen die door de vervoersmaatschappij BKK geschreven is:

gratis reizen boedapest
Bron: BKK.hu

Boete voor zwart rijden

Als je niet in het bezit bent van een geldig ticket en je wordt gecontroleerd krijg je een boete van 16.000 HUF (ongeveer €50,-) als je niet direct kunt betalen. Als je wel direct kunt betalen gaat het bedrag met 50% omlaag en betaal je 8.000 HUF (ongeveer €25,-). Zorg dat je altijd in het bezit bent van een geldig ticket.

Handige uitlegvideo

Bekijk deze handige uitlegvideo, zodat je precies weet je hoe in moet checken. Het vertelt je ook nog eens waar je je ticket kunt kopen.

Meer lezen over het openbaar vervoer

Wil je meer informatie over het afzonderlijke vervoer in Boedapest? Lees dan de informatiepagina’s over reizen met de bus, metro, tram of taxi. Lees ook hoe je van de luchthaven van Boedapest in de stad komt. En wil je weten hoe je van de ene naar de andere bestemming moet reizen? Lees dan het artikel over de de  ov9292 van Boedapest: de Futár reisplanner.

Lees ook

40 Comments

 • Reply
  Vandamme Ronny
  22 juli 2020 at 21:12

  Dag Maaike,
  Binnenkort gaan wij naar Boedapest. Wij gebruiken voor onze citytrips graag het openbaar vervoer . Kan je met een seven-days travelkaart ook de funicular nemen om naar de bruchtheuvel te gaan?
  Mvg
  Ronny

  • Reply
   Maaike
   29 augustus 2020 at 11:21

   Hoi Ronny,

   De funicular valt niet onder openbaar vervoer in Boedapest. Je zult hier dus een los ticket voor moeten kopen.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Den Haese Sonja
  20 juni 2020 at 14:47

  Hallo Maaike,
  ik heb een vraag over de 10 rittenkaart. Mogen daar meerder personen gebruik van maken? En telt die kaart zowel voor de metro, bus en tram?
  Groetjes Sonja

  • Reply
   Maaike
   22 juni 2020 at 10:42

   Hoi Sonja,

   Ja, dat mag zeker met een 10-rittenkaart. Het is eigenlijk alsof je 10 losse kaartjes hebt, en die zijn niet aan één persoon gebonden.
   En de 10-rittenkaart geldt inderdaad voor zowel de metro, de bus als de tram.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Bert ter Beeke
  7 maart 2020 at 12:25

  Hoi Maaike

  Als ik een 7 dagenkaart koop bij aankomst op het vliegveld kan ik dan ook bus 100E pakken of moet daar een apart kaartje voor gekocht worden??
  Bedankt alvast voor de moeite

  • Reply
   Maaike
   18 april 2020 at 12:05

   Beste Bert,

   Tot mijn grote spijt is jouw reactie aan mijn aandacht ontsnapt. Sorry daarvoor.
   Het antwoord op jouw vraag is dat je met een 7-dagen kaart inderdaad nog een apart kaartje moet kopen voor de bus 100E.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Mariella
  22 februari 2020 at 11:29

  Hoi Maaike, klopt het dat je alleen tickets voor het OV kan kopen met simple app met creditcards? Ik heb nl geen creditcard. Is er een andere manier om de tickets online te bestellen? De Budapest Card vind ik een beetje te prijzig. Hoor het graag. Dankjewel alvast voor je berichtje terug.

  • Reply
   Maaike
   24 februari 2020 at 09:17

   Hoi Mariella,

   Je kunt in de Simple app inderdaad helaas alleen met je creditcard betalen. Er is geen andere manier om de tickets online te bestellen, behalve de Budapest Card maar je geeft zelf al aan dat dat niet je voorkeur heeft.
   Maar je kunt natuurlijk gewoon in Boedapest zelf tickets uit het automaat kopen met je pinpas. Op het vliegveld naast de bushalte vind je een automaat waar je tickets kunt kopen. Mocht je een taxi naar de stad nemen vanaf het vliegveld dan kun je in Boedapest ook in metrostations tickets voor meerdere dagen kopen. Bij bijv. buschauffeurs kun je losse tickets kopen.
   Hopelijk kun je hiermee uit de voeten.

   Ik wens je heel veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Martin
  10 januari 2020 at 12:51

  Hoi Maaike,

  Heeft het stadsbestuur van Boedapest je al benaderd om ambassadeur van de stad te worden? Je enthousiasme voor de stad komt werkt heel aanstekelijk, Wij gaan ook binnenkort 4 dagen naar Boedapest en ik heb al heel veel zin in! Erg benieuwd!
  M.b.t het kopen van de tickets had ik wel nog een vraag: Ik kwam daarbij ook uit op het kopen van groeps-dagkaarten als het voordeligste (plus de 100E kaarten uiteraard) .
  Je geeft aan dat er een datum op die kaart staat. Maar kunnen we bij aankomst op het vliegveld dan wel meteen dagkaarten voor de volgende dagen kopen? Of zijn dat blanco groepskaarten, waar een datum op komt te staan bij het valideren?

  • Reply
   Maaike
   14 januari 2020 at 10:21

   Dag Martin,

   Wat een ontzettend leuk berichtje, dankjewel! En nee, ik ben nog niet benaderd. Maar wie weet haha 😉
   Oei, dit is een goede vraag. Ik vind op de site van BKK hier terug dat er zeker een mogelijkheid is om de kaarten vooraf te kopen. Maar ik weet niet helemaal hoe dat in zijn werk gaat.

   Ik heb de vraag uitgezet en kom later nog een keer bij je terug!

   Groeten,
   Maaike

1 2

Leave a Reply