Tickets en ticketprijzen openbaar vervoer Boedapest

Het Openbaar Vervoer in Boedapest is zeer goed ontwikkeld. Sterker nog het is een van de meest ontwikkelde OV-systemen in Europa. Ook het ticketsysteem maakt daar onderdeel vanuit. Er zijn veel verschillende types tickets. Het is slechts een kwestie van een kaartje vinden die past bij jouw verblijf in Boedapest. Let op een aantal groepen kunnen in Boedapest gratis reizen, bekijk hier wie gratis mogen reizen.

Overzicht tickets openbaar vervoer Boedapest

 • Enkel ticket: Dit type is geldig voor alle openbaar vervoer in Boedapest. Je kunt er één ononderbroken rit mee reizen. Als je wilt overstappen heb je een transferticket nodig. Met dat ticket mag je één keer een overstap maken.
 • Metro Sectie Ticket: Dit ticket is 30 minuten geldig op alle drie de metrolijnen, en voor een ononderbroken reis voor 3 stations. Binnen deze 30 minuten kun je van lijn wijzigen, maar het is alleen geldig voor 3 stations bij elkaar opgeteld.
 • 24-uurs tickets: Dit ticket is geldig van 00:00 tot 24:00 op de dag die aangegeven staat op het ticket. Je kunt met dit ticket gebruiken maken van alle soorten openbaar vervoer en een onbeperkt aantal keer overstappen .
 • 24-uurs ticket voor een groep: Deze is geldig voor max. 5 personen en heeft dezelfde regels als de 24-uurs kaart. Dit kan een goede keuze zijn als je bijv. als gezin op pad gaat.
 • 7-daags ticket: Dit ticket is geldig voor alle soorten openbaar vervoer van 00:00 tot 24:00 uur op de zesde dag na de aankoop
 • 10-rittenkaart: De prijs voor een 10-rittenkaart is lager dan de prijs voor tien afzonderlijke tickets die je los koopt.
 • Nachtkaartje: Voor een ritje met één van de nachtlijnen kunt u enkele tickets of een 10-rittenkaartgebruiken.

Ticketprijzen

Bekijk het overzicht met alle ticketprijzen voor het Openbaar Vervoer in Boedapest:

ticketprijzen openbaar vervoer Boedapest
Bron: bkk.hu

Budapest Card

Er is ook nog een andere manier om eenvoudig met het openbaar vervoer te reizen. De Budapest Card. Deze is niet uitgegeven door de Hongaarse vervoersmaatschappij, maar door de stad. Met deze kaart kun je onbeperkt met het OV reizen én krijg je gratis toegang tot een aantal topattracties & musea en krijg je korting op een heleboel andere plekken. Lees meer over de Budapest Card.

Waar koop je tickets?

Tickets voor het openbaar vervoer kunnen op verschillende plekken gekocht worden. Op de luchthaven bij de BKK-klantenservice, bij het postkantoor, bij krantenwinkels en bij de bussen bij de bushalte zelf. Je kunt ook een kaartje bij de chauffeur kopen, maar dan betaal je wel iets meer.

Op dit moment is de BKK ook bezig met het moderniseren van de tickets. Vanaf nu kun je een aantal tickets ook online kopen. Waaronder die voor de bus van het vliegveld naar het centrum (en vice versa) en een aantal van de dagpassen. Dankzij dit systeem kun je je tickets al voor vertrek kopen en hoef je niet langer met papieren kaartjes op zak te reizen. De tickets staan namelijk gewoon op je smartphone. Kijk hier voor meer informatie en de aankoop van je tickets.

Gratis reizen Boedapest

In Boedapest mogen een aantal groepen gratis met het Openbaar Vervoer reizen:

 • Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan en dus onder de 4 jaar zijn mogen onder begeleiding gratis reizen. Let op dat je een ID bewijs van je kind bij je hebt zodat je kunt bewijzen dat hij of zij nog niet naar school gaat als daarom gevraagd wordt.
 • 65+ers mogen in Boedapest gratis reizen. Ook hiervoor geldt dat als er door officials om gevraagd wordt je dit wel moet kunnen bewijzen. Neem dus ten allen tijden een identiteitsbewijs mee. Voor de zekerheid kun je ook je seniorenpas bij je steken.
 • Blinde mensen en/ of mensen die niet of nauwelijks kunnen horen mogen eveneens gratis met het het Openbaar Vervoer mee.

Lees hier de tekst over gratis reizen die door de vervoersmaatschappij BKK geschreven is:

gratis reizen boedapest
Bron: BKK.hu

Boete voor zwart rijden

Als je niet in het bezit bent van een geldig ticket en je wordt gecontroleerd krijg je een boete van 16.000 HUF (ongeveer €50,-) als je niet direct kunt betalen. Als je wel direct kunt betalen gaat het bedrag met 50% omlaag en betaal je 8.000 HUF (ongeveer €25,-). Zorg dat je altijd in het bezit bent van een geldig ticket.

Handige uitlegvideo

Bekijk deze handige uitlegvideo, zodat je precies weet je hoe in moet checken. Het vertelt je ook nog eens waar je je ticket kunt kopen.

Meer lezen over het openbaar vervoer

Wil je meer informatie over het afzonderlijke vervoer in Boedapest? Lees dan de informatiepagina’s over reizen met de bus, metro, tram of taxi. Lees ook hoe je van de luchthaven van Boedapest in de stad komt. En wil je weten hoe je van de ene naar de andere bestemming moet reizen? Lees dan het artikel over de de  ov9292 van Boedapest: de Futár reisplanner.

Lees ook

48 Comments

 • Reply
  Filip
  21 oktober 2022 at 20:32

  Hoi Maaike,
  16 feb 2023 maken we een citytrip naar Budapest.
  Ik heb al heel veel informatie gevonden op uw site.
  Bedankt.
  Filip

  • Reply
   Maaike
   25 oktober 2022 at 12:56

   Dag Filip,

   Wat leuk dat jullie naar Boedapest gaan! En heel fijn dat je iets aan mijn site hebt gehad. Graag gedaan.

   Heel veel plezier gewenst.
   Maaike

 • Reply
  Dirk
  13 augustus 2022 at 09:33

  Dag Maaike,
  We willen vanuit Budapest iemand bezoeken in Budakeszi. Geldt dat ook nog als openbaar vervoer in Budapest? Of is er een apart ticket nodig?

  • Reply
   Maaike
   15 augustus 2022 at 13:25

   Dag Dirk,

   Ik weet eerlijk gezegd niet of je een apart ticket nodig hebt. Ik heb navraag voor je gedaan bij de Hongaarse vervoerder. Zodra ik een antwoord heb hoor je van me.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Karin
  12 september 2021 at 22:55

  Hai maaike, moet ik een 72 uur kaart elke keer valideren?

  • Reply
   Maaike
   15 september 2021 at 12:51

   Dag Karin,

   Nee, dat hoeft niet. De begindatum en tijd staat op de kaart. Zorg er ook voor dat je handtekening erop staat. Vanaf dan kun je er 72 uur mee rondreizen. Op de website van de Hongaarse vervoerder staat het volgende:

   The card is valid for 72 hours from the date and time indicated upon purchase. The start of validity (date and time) and the holder’s signature must be indicated on the card. A card signed with a overwritten, corrected or unreadable name is not valid for use.

   Veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Vandamme Ronny
  22 juli 2020 at 21:12

  Dag Maaike,
  Binnenkort gaan wij naar Boedapest. Wij gebruiken voor onze citytrips graag het openbaar vervoer . Kan je met een seven-days travelkaart ook de funicular nemen om naar de bruchtheuvel te gaan?
  Mvg
  Ronny

  • Reply
   Maaike
   29 augustus 2020 at 11:21

   Hoi Ronny,

   De funicular valt niet onder openbaar vervoer in Boedapest. Je zult hier dus een los ticket voor moeten kopen.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Den Haese Sonja
  20 juni 2020 at 14:47

  Hallo Maaike,
  ik heb een vraag over de 10 rittenkaart. Mogen daar meerder personen gebruik van maken? En telt die kaart zowel voor de metro, bus en tram?
  Groetjes Sonja

  • Reply
   Maaike
   22 juni 2020 at 10:42

   Hoi Sonja,

   Ja, dat mag zeker met een 10-rittenkaart. Het is eigenlijk alsof je 10 losse kaartjes hebt, en die zijn niet aan één persoon gebonden.
   En de 10-rittenkaart geldt inderdaad voor zowel de metro, de bus als de tram.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Bert ter Beeke
  7 maart 2020 at 12:25

  Hoi Maaike

  Als ik een 7 dagenkaart koop bij aankomst op het vliegveld kan ik dan ook bus 100E pakken of moet daar een apart kaartje voor gekocht worden??
  Bedankt alvast voor de moeite

  • Reply
   Maaike
   18 april 2020 at 12:05

   Beste Bert,

   Tot mijn grote spijt is jouw reactie aan mijn aandacht ontsnapt. Sorry daarvoor.
   Het antwoord op jouw vraag is dat je met een 7-dagen kaart inderdaad nog een apart kaartje moet kopen voor de bus 100E.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Mariella
  22 februari 2020 at 11:29

  Hoi Maaike, klopt het dat je alleen tickets voor het OV kan kopen met simple app met creditcards? Ik heb nl geen creditcard. Is er een andere manier om de tickets online te bestellen? De Budapest Card vind ik een beetje te prijzig. Hoor het graag. Dankjewel alvast voor je berichtje terug.

  • Reply
   Maaike
   24 februari 2020 at 09:17

   Hoi Mariella,

   Je kunt in de Simple app inderdaad helaas alleen met je creditcard betalen. Er is geen andere manier om de tickets online te bestellen, behalve de Budapest Card maar je geeft zelf al aan dat dat niet je voorkeur heeft.
   Maar je kunt natuurlijk gewoon in Boedapest zelf tickets uit het automaat kopen met je pinpas. Op het vliegveld naast de bushalte vind je een automaat waar je tickets kunt kopen. Mocht je een taxi naar de stad nemen vanaf het vliegveld dan kun je in Boedapest ook in metrostations tickets voor meerdere dagen kopen. Bij bijv. buschauffeurs kun je losse tickets kopen.
   Hopelijk kun je hiermee uit de voeten.

   Ik wens je heel veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Martin
  10 januari 2020 at 12:51

  Hoi Maaike,

  Heeft het stadsbestuur van Boedapest je al benaderd om ambassadeur van de stad te worden? Je enthousiasme voor de stad komt werkt heel aanstekelijk, Wij gaan ook binnenkort 4 dagen naar Boedapest en ik heb al heel veel zin in! Erg benieuwd!
  M.b.t het kopen van de tickets had ik wel nog een vraag: Ik kwam daarbij ook uit op het kopen van groeps-dagkaarten als het voordeligste (plus de 100E kaarten uiteraard) .
  Je geeft aan dat er een datum op die kaart staat. Maar kunnen we bij aankomst op het vliegveld dan wel meteen dagkaarten voor de volgende dagen kopen? Of zijn dat blanco groepskaarten, waar een datum op komt te staan bij het valideren?

  • Reply
   Maaike
   14 januari 2020 at 10:21

   Dag Martin,

   Wat een ontzettend leuk berichtje, dankjewel! En nee, ik ben nog niet benaderd. Maar wie weet haha 😉
   Oei, dit is een goede vraag. Ik vind op de site van BKK hier terug dat er zeker een mogelijkheid is om de kaarten vooraf te kopen. Maar ik weet niet helemaal hoe dat in zijn werk gaat.

   Ik heb de vraag uitgezet en kom later nog een keer bij je terug!

   Groeten,
   Maaike

 • Reply
  Alex Dorst
  8 december 2019 at 10:41

  Hallo Maaike

  Kan ik een metrokaartje afrekenen met contactloos betalen of moet je altijd contant geld bij je hebben? Want dat heb ik nog niet als ik aankomt bij metrostation Nepliget.
  Graag verneem ik hier antwoord op.
  Alvast bedankt.

  Mvg. Alex Dorst

  • Reply
   Maaike
   9 december 2019 at 15:01

   Dag Alex,

   Of je contactloos kunt betalen weet ik niet helemaal zeker, maar je kunt hoe dan ook gewoon pinnen. Je hoeft dus geen contactgeld op zak te hebben.

   Veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  liseth.los@live.nl
  6 oktober 2019 at 09:39

  hoi Maaike
  de 5/30 kaart geld die ook voor vliegveld-stad bus?

  • Reply
   Maaike
   7 oktober 2019 at 09:42

   Dag Liseth,

   De 5/30 kaart is helaas niet geldig op bus nummer 100E vanaf het vliegveld naar de stad (en vice versa). Zie hier op welke lijnen deze wel allemaal geldig is.

   Heel veel plezier in Boedapest!

   • Sandra Mulder
    20 november 2019 at 21:19

    Hallo Maaike, als ik het goed begrijp, moet je dus voor bus E100 altijd een apart ticket kopen ?
    Grt. Sandra

   • Maaike
    21 november 2019 at 09:58

    Hi Sandra,

    Ja dat klopt bijna helemaal: je moet in de Bus 100E altijd een ticket kopen, tenzij je 65+er of een kind jonger dan 4 jaar.

    Groeten!
    Maaike

 • Reply
  Derk-Jan van Duijn
  26 augustus 2019 at 10:17

  Hoi Maaike,

  Ik ga in oktober 4 dagen naar Boedapest met mijn vrouw. We willen graag een 72h travelcard kopen. Is het ook mogelijk dit al bij het vliegveld te doen? Zo ja, is hij dan ook geldig voor de transfer vanaf het vliegveld naar het centrum? Of moeten we hier een aparte kaart voor kopen?

  Dank voor je antwoord alvast.

  • Reply
   Maaike
   26 augustus 2019 at 10:30

   Dag Derk-Jan,

   Wat heerlijk dat je een paar dagen met je vrouw naar Boedapest gaat! En de 72h travelcard is niet geldig op bus 100E naar de stad. Daarvoor moet je een apart kaartje kopen. Voor zover ik weet kun je op het vliegveld gewoon een 72h travelcard uit het automaat halen. Voor de zekerheid zal ik het even voor je uitzoeken en kom ik dus nog iets later bij je terug.

   Groeten,
   Maaike

   • Derk-Jan van Duijn
    26 augustus 2019 at 16:28

    Bedankt voor je snelle reactie! We zullen dan (waarschijnlijk) in het centrum gewoon die 72h travelcard kopen 🙂 !

   • Maaike
    27 augustus 2019 at 16:39

    Graag gedaan. En heel veel plezier!

 • Reply
  Nancy
  26 juni 2019 at 21:38

  Beste
  Wij gaan voor 4dagen met 4personen naar Boedapest .
  Ik zou graag weten wat voor ons het beste zou zijn voor het kopen van de kaartjes voor de bus en tram . Zouden we beter voor een groep van 5 pp kopen zo ja welke zijn dat dan ? Grt

  • Reply
   Maaike
   27 juni 2019 at 08:51

   Dag Nancy,

   Wat heerlijk dat jullie naar Boedapest gaan.
   Wat je het beste kunt kopen is een rekensommetje. In jullie geval zou dat dus, ofwel een 72h travelcard + een 24h travelcard per persoon zijn of een groepsticket. Als je de eerste optie kiest kom je uit op 5800 HUF (4150 + 1650 HUF) per persoon. Als je 4 dagen een groepsticket koopt, dan kom je uit op 3300 HUF per persoon. Kortom: het groepsticket is een stuk voordeliger voor jullie. En wat bedoel je precies met je vraag: welke zijn dat dan? Dat is dus de ’24 hour group travelcard’ van 3300 HUF.

   Heel veel plezier gewenst!

 • Reply
  Matthijs Blom
  25 juni 2019 at 20:41

  Hoi Maaike,
  Ik ga met wat vrienden voor 7 dagen naar Boedapest. We willen de 7-daags-ticket kopen. De link naar de BKK site geeft me geen verdere informatie of mogelijkheden. Is het ook gewoon mogelijk om dit ticket op een plaats te kopen waar je andere tickets kunt kopen?
  Alvast bedankt!

  • Reply
   Maaike
   25 juni 2019 at 23:15

   Hi Matthijs,

   Leuk dat je met je vrienden een week naar Boedapest gaat! Je kunt deze tickets gewoon aanschaffen bij een machine. Hier vind je alle verkooppunten in Boedapest. Op het vliegveld staat ook een machine waar je ze kunt krijgen.

   Heel veel plezier!

 • Reply
  Wout
  26 mei 2019 at 09:31

  Hallo, ik ga 5 dagen naar boedapest en heb besloten om een 5/30 BKK 24-uur te kopen. In het filmpje hierboven wordt getoond hoe je je tickets moet valideren, maar dit lijkt enkel voor dagtickets. Moet de 5/30 BKK ook op dezelfde manier gevalideerd worden?

  • Reply
   Maaike
   27 mei 2019 at 09:53

   Hi Wout, goed dat je het even checkt. De 5/30 kaart werkt inderdaad iets anders. Hier moet je de datum op de kaart zelf aankruisen. Doe dit wel vóórdat je in het OV stapt. En zorg ook dat je het meteen goed invult, want je mag de datum daarna niet meer wijzigen. Lees ook meer hier over het valideren van deze kaart op de website van de Hongaarse vervoersmaarschappij.

 • Reply
  Martin Fransen
  10 april 2019 at 20:49

  Hoi, weet ie hoe 5/30 BKK 24-hour travelcard werkt? Mijn zoon en ik gaan 5 dagen. Of is het handiger om iets anders te kopen?

  • Reply
   Maaike
   15 april 2019 at 12:28

   Dag Martin, als je voor 5 dagen gaat zou je inderdaad een 5/30 kaart kunnen kopen. Dit houdt in dat je binnen 30 dagen, op 5 zelf gekozen dagen voor 24 uur gratis mag reizen. Je hebt dan dus vijf 24 hour-travelcards. Let wel op dat je dit op de juiste manier doet. Daarover lees je hier meer. Eventueel zou je voor 400 HUF meer ook een 7 day-travelcard kunnen kopen. Dan ben je 400 HUF meer (zo’n 1,25) meer kwijt. En mocht je dat zonde vinden van de laatste twee dagen, dan kun je deze wellicht op je laatste dag aan iemand geven zodat deze nog twee vrije dagen heeft, daar maak je een ander vast heel blij mee 🙂 Geniet van Boedapest met je zoon!

 • Reply
  An
  1 maart 2019 at 14:52

  Hoi,
  We zijn in Boedapest
  Mijn mama is onverwacht haar ticket verloren.
  En lap controle en een boete:(
  16 000 euro omdat we geen contant geld bijhadden!
  Normaal deze boete betalen in postoffice.
  Kunnen we dit bedrag ook in België betalen?
  Bedankt voor je antwoord.
  Mvg
  An

  • Reply
   Maaike
   14 maart 2019 at 13:39

   Beste An, ach jeetje wat een ontzettend vervelende ervaring moet dat geweest zijn. Hopelijk is niet alle pret van jullie vakantie in Boedapest hiermee bedorven. Ik zou je heel graag verder helpen, maar ik weet helaas het antwoord niet. Ik heb hier geen enkele ervaring mee en ik ben op dit moment in Colombia en kan dus ook niet gemakkelijk een telefoontje voor je plegen. Mijn excuus daarvoor. Hopelijk loopt het allemaal goed af! Succes!

 • Reply
  Jan en Cora Lustig
  19 februari 2019 at 20:19

  Hoi Maaike,
  Ook mijn vrouw en ik zijn 65+.
  Hoe gaat het met gratis OV in de metro, ik neem aan dat er poortjes zijn?

  • Reply
   Maaike
   20 februari 2019 at 00:11

   Dag Jan, er zijn geen poortjes in de metro in Boedapest dus je kunt gewoon doorlopen. Er staan soms wel controleurs en die zullen bij twijfel om uw ID vragen. Die moeten jullie dus wel altijd meenemen. Veel plezier gewenst in Boedapest!

 • Reply
  Wilko
  15 februari 2019 at 13:35

  Hallo Maaike,

  Ik ga volgende week voor 5 dagen naar Boedapest en ben aan het kijken wat de beste optie is voor het OV. Ik kom uit op het 5/30 ticket als ik het allemaal goed begrepen heb. Klopt het dat dit OV is voor 5 dagen in één maand? Zoals ik het lees kan ik dan gebruik maken van elk soort vervoer, tram, metro en bus? Alvast bedankt voor je reactie.

  • Reply
   Maaike
   3 maart 2019 at 10:55

   Dag Wilko, dat is helemaal correct. Je mag op 5 zelfgekozen dagen, binnen een tijdslimiet van 30 dagen, 24 uur met alle OV reizen.

 • Reply
  jans
  12 januari 2019 at 19:07

  hallo Maaike, In april ga ik voor het eerst naar Boedapest, is de 7 day travelcard ook geldig vanaf het vliegveld naar het centrum van Boedapest, of moet je dan de airport shuttle bus single ticket erbij kopen?

  • Reply
   Maaike
   13 januari 2019 at 11:37

   Hoi, Ja je kan de travelcard ook gewoon gebruiken met de bus van het vliegveld naar het centrum. Heel veel plezier in Boedapest!

   • Wesley
    15 januari 2019 at 21:23

    Hoi Maaike,
    Weet je dat wel zeker dat je de travelcard ook voor de airport shuttle bus kan gebruiken?
    Op de site van BKK staat dat je hier een apart kaartje voor moet hebben.

   • Maaike
    17 januari 2019 at 13:34

    Oh jee, heb ik dan niet goed gekeken? Oei dat zou heel vervelend zijn. Sorry! Als het op de site van de BKK staat heb je inderdaad een apart kaartje nodig. Ik ben op dit moment in Peru dus kan het niet zo makkelijk voor je nakijken. Sorry voor de verkeerde informatie! ?

 • Reply
  elena
  5 december 2018 at 12:45

  Hallo , ik ga 10 december voor een week naar Boedapest.
  Ik heb gelezen dat als je 65+ bent, je dan gratis met OV mag. Geld het ook voor buitenlanders.
  Ik heb geen Senioren pas, wel een Nederlands paspoort. Moet ik het aan de bestuurder laten zien? Hoe gaat het eigenlijk?

  • Reply
   Maaike
   6 december 2018 at 11:56

   Dag Elena, je mag als buitenlander inderdaad ook gratis met het OV mee. Hoe het werkt is dat je je paspoort alleen hoeft te laten zien op het moment dat daarom gevraagd wordt door een controleur. Zorg er dus wel voor dat je altijd een ID bij je hebt. Heel veel plezier in Boedapest!

   • Jacques T.
    23 maart 2023 at 19:19

    Voor alle zekerheid: dat moet dus wel een ID bewijs (paspoort, rijbewijs, identiteitskaart zijn van een EU/EEA land of Zwitserland. Voor Amerikanen, Canadezen etc. geldt dit niet…

   • Maaike
    28 maart 2023 at 19:12

    Dank voor de toevoeging! Dit klopt inderdaad.

Leave a Reply