Tickets en ticketprijzen openbaar vervoer Boedapest

Het Openbaar Vervoer in Boedapest is zeer goed ontwikkeld. Sterker nog het is een van de meest ontwikkelde OV-systemen in Europa. Ook het ticketsysteem maakt daar onderdeel vanuit. Er zijn veel verschillende types tickets. Het is slechts een kwestie van een kaartje vinden die past bij jouw verblijf in Boedapest. Let op een aantal groepen kunnen in Boedapest gratis reizen, bekijk hier wie gratis mogen reizen.

Overzicht tickets openbaar vervoer Boedapest

 • Enkel ticket: Dit type is geldig voor alle openbaar vervoer in Boedapest. Je kunt er één ononderbroken rit mee reizen.
 • Metro Sectie Ticket: Dit ticket is 30 minuten geldig op alle drie de metrolijnen, en voor een ononderbroken reis voor 3 stations. Binnen deze 30 minuten kun je van lijn wijzigen, maar het is alleen geldig voor 3 stations bij elkaar opgeteld.
 • 24-uurs tickets: Dit ticket is geldig van 00:00 tot 24:00 op de dag die aangegeven staat op het ticket. Je kunt met dit ticket gebruiken maken van alle soorten openbaar vervoer en een onbeperkt aantal keer overstappen .
 • 24-uurs ticket voor een groep: Deze is geldig voor max. 5 personen en heeft dezelfde regels als de 24-uurs kaart. Dit kan een goede keuze zijn als je bijv. als gezin op pad gaat.
 • 7-daags ticket: Dit ticket is geldig voor alle soorten openbaar vervoer van 00:00 tot 24:00 uur op de zesde dag na de aankoop
 • 10-rittenkaart: De prijs voor een 10-rittenkaart is lager dan de prijs voor tien afzonderlijke tickets die je los koopt.
 • Nachtkaartje: Voor een ritje met één van de nachtlijnen kunt u enkele tickets of een 10-rittenkaartgebruiken.

Ticketprijzen

Bekijk het overzicht met alle ticketprijzen voor het Openbaar Vervoer in Boedapest:

ticketprijzen openbaar vervoer Boedapest

Bron: bkk.hu

Aanschaf tickets

Tickets voor het openbaar vervoer kunnen op verschillende plekken gekocht worden. Op de luchthaven bij de BKK-klantenservice, bij het postkantoor, bij krantenwinkels en bij de bussen bij de bushalte zelf. Je kunt ook een kaartje bij de chauffeur kopen, maar dan betaal je wel iets meer.

Op dit moment is de BKK ook bezig met het moderniseren van de tickets. Vanaf nu kun je je tickets ook online kopen. Dankzij dit systeem kun je je tickets al voor vertrek kopen en hoef je niet langer met papieren kaartjes op zak te reizen. De tickets staan namelijk gewoon op je smartphone. Overigens is dit project nog in een testfase en is de site niet altijd bereikbaar. Wil je een poging wagen? Ga dan naar de site van de vervoersmaatschappij de BKK.

Gratis reizen Boedapest

In Boedapest mogen een aantal groepen gratis met het Openbaar Vervoer reizen:

 • Kinderen die nog niet naar de basisschool gaan en dus onder de 4 jaar zijn mogen onder begeleiding gratis reizen. Let op dat je een ID bewijs van je kind bij je hebt zodat je kunt bewijzen dat hij of zij nog niet naar school gaat als daarom gevraagd wordt.
 • 65+ers mogen in Boedapest gratis reizen. Ook hiervoor geldt dat als er door officials om gevraagd wordt je dit wel moet kunnen bewijzen. Neem dus ten allen tijden een identiteitsbewijs mee. Voor de zekerheid kun je ook je seniorenpas bij je steken.
 • Blinde mensen en/ of mensen die niet of nauwelijks kunnen horen mogen eveneens gratis met het het Openbaar Vervoer mee.

Lees hier de tekst over gratis reizen die door de vervoersmaatschappij BKK geschreven is:

gratis reizen boedapest

Bron: BKK.hu

Boete voor zwart rijden

Als je niet in het bezit bent van een geldig ticket en je wordt gecontroleerd krijg je een boete van 16.000 HUF (ongeveer €50,-) als je niet direct kunt betalen. Als je wel direct kunt betalen gaat het bedrag met 50% omlaag en betaal je 8.000 HUF (ongeveer €25,-). Zorg dat je altijd in het bezit bent van een geldig ticket.

Meer lezen over het openbaar vervoer

Wil je meer informatie over het afzonderlijke vervoer in Boedapest? Lees dan de informatiepagina’s over reizen met de bus, metro, tram of taxi. En wil je weten hoe je moet reizen? Lees dan het artikel over de de  ov9292 van Boedapest: de Futár reisplanner.

Lees ook

2 Reacties

 • Reply
  elena
  5 december 2018 at 12:45

  Hallo , ik ga 10 december voor een week naar Boedapest.
  Ik heb gelezen dat als je 65+ bent, je dan gratis met OV mag. Geld het ook voor buitenlanders.
  Ik heb geen Senioren pas, wel een Nederlands paspoort. Moet ik het aan de bestuurder laten zien? Hoe gaat het eigenlijk?

  • Reply
   Maaike
   6 december 2018 at 11:56

   Dag Elena, je mag als buitenlander inderdaad ook gratis met het OV mee. Hoe het werkt is dat je je paspoort alleen hoeft te laten zien op het moment dat daarom gevraagd wordt door een controleur. Zorg er dus wel voor dat je altijd een ID bij je hebt. Heel veel plezier in Boedapest!

Laat een reactie actie