New York Café: Bezoek het mooiste koffiehuis ter wereld

De luxueuze inrichting van New York Café met zijn kleurrijke plafondschilderingen, grote kroonluchters en vergulde objecten doen je denken aan het prachtige decor van een filmset. Maar dat is het niet. Dit koffiehuis is de ultieme plek als je een keer op een hele bijzondere locatie koffie of thee wilt drinken, of wilt lunchen, of als je het er echt van neemt van een luxe diner te genieten. Wat mij betreft zou je een bezoek aan dit koffiehuis op je todo-lijst voor je stedentrip naar Boedapest moeten zetten.

Geschiedenis New York Café

New York Café opende zijn deuren op 23 oktober 1894. Al snel werd het een van de meest populaire koffiehuizen in de stad. Het was een ontmoetingsplek voor de intellectuele en artistieke gemeenschap in Boedapest. Schrijvers, kunstenaars en redacteuren spraken hier met elkaar over politieke en culturele zaken. Na de Tweede Wereldoorlog was er niets meer over van de oude grandeur van het koffiehuis. Er vestigde zich een sportzaak in en plaats van koffie leuten kon je er nu een paar sportschoenen kopen. In 1954 heropende de zaak met een nieuwe naam, maar het was pas in 2006 dat de pracht en praal van het café in ere herstelde werden.

new york café Boedapest

Wat je moet weten

Als je New York Café een bezoek wilt brengen zul je wel een kleine portie geduld met je mee moeten brengen. Er staat meestal een rij – tja, er zijn wel veel toeristen – en je zult er dus even moeten wachten voordat je aan een tafeltje plaats kunt nemen. Toen ik er was, was de wachttijd zo’n 20 minuten. Persoonlijk had ik er geen problemen mee. De tijd ging snel voorbij, omdat ik me stond te vergapen aan alle weelde die ik om me heen zag.

Prijzen in het koffiehuis

new york cafe
Een latte machiatto in het New York Café

Als je een goedkope koffie wilt drinken, dan kun je beter naar een van de vele leuke koffiebarretjes in Boedapest gaan. Voor een gewone kop koffie tel je hier namelijk 5 een halve euro neer en een taartje erbij kost je nog eens 9 euro. Maar… daar krijg je ook wel écht een ervaring voor terug! Geloof me: je zult je ogen uitkijken. Bekijk hier het menu van New York Café.

Openingstijden & adres

Openingstijden: Maandag t/m zondag: 08.00 – 24.00 uur
Adres New York Café: Erzsébet krt. 9-11

Lees ook

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply
  Rajna
  7 februari 2023 at 09:24

  Dag Maaike,
  Ik mis als tip Gerbeaud kávéház op je lijstje. Dit is anders dan café New York, maar geeft ook op een prima manier de oude sfeer van de stad weer.
  Is dat nog iets om eens aandacht aan te besteden?

  • Reply
   Maaike
   9 februari 2023 at 20:40

   Dag Rajna,

   Dankjewel voor de tip. Ik voeg ‘m toe aan mijn lijstje met zaken om toe te voegen.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Aletta Bos
  18 oktober 2022 at 15:36

  Halllo Maaike, met Kerst zijn wij met ons gezin een weekje in Budapest. Nu wilde ik graag naar het New York cafe en heb op de website gekeken of je daar kon reserveren voor 2e kerstdag. Die week lukt het alleen niet. Zijn ze dan gesloten? Weet jij dat misschien?

  • Reply
   Maaike
   18 oktober 2022 at 21:07

   Dag Aletta,

   Wat leuk dat jullie met het gezin naar Boedapest gaan!
   Ik zie inderdaad odat je dan niet voor diner kunt reserveren. Aangezien ik niet weet of ze gesloten zijn, heb ik ze benaderd met deze vraag. Zodra ik een antwoord heb, laat ik het je hier weten.

   Groet,
   Maaike

Leave a Reply