Luchthaven Boedapest: zo kom je vanaf het vliegveld in het centrum

boedapest luchthaven

Hoe kom je vanaf de luchthaven Boedapest naar het centrum van de stad? Nou, vanaf het vliegveld kun je op een aantal verschillende manieren naar de stad reizen. Op deze pagina vind je alle informatie over de transfers vanaf de luchthaven van Boedapest. Bepaal aan de hand hiervan hoe jij het liefst vanaf het vliegveld naar het centrum gaat.

Klik op een van de onderstaande linkjes om snel naar uitgebreide informatie over het betreffende vervoermiddel op deze pagina te springen:

Kort overzicht per vervoermiddel

Om te beginnen een samenvatting met de belangrijkste informatie per vervoermiddel. Uiteraard is de reistijd die je in de tabel ziet afhankelijk van het tijdstip waarop je reist en dus de drukte in de stad.

VervoermiddelPrijsReistijdVertrektijd
Bus 100Eca. €3± 35 minuten05.00 - 01.20
Bus + metroca. €1± 50 minuten04.09 - 00.21
Taxica. €21± 25 minuten24 uur per dag
Shuttlebusv.a. €7afh. van passagiers24 uur per dag

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Boedapest

Vanaf het vliegveld van Boedapest reis je eenvoudig met het openbaar vervoer naar het centrum. Bovendien is het een goedkope reis. Mijn persoonlijke voorkeur gaat dan ook uit naar reizen met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld. Je hebt hierbij twee opties:

Optie 1. Bus 100E vanaf de luchthaven

Sinds juni 2018 rijdt er iedere 20 minuten een rechtstreekse bus van Terminal 2 (daar komen alle vluchten vanuit Nederland aan) naar het centrum van de stad, naar Kalvin tér of Deák Ferenc tér. Het gaat om buslijn 100E. Het fijne aan deze buslijn is dat de bussen vroeg vertrekken en tot laat doorrijden. De bus vertrekt namelijk al om 05.00 uur vanaf het vliegveld en blijft doorrijden tot 01.20 uur. Hij vertrekt iedere 30 minuten vanaf het vliegveld naar het centrum. Vanuit het centrum richting de luchthaven rijdt lijn 100E bus tussen 03.40 en 23.30. Een ritje kost 900 HUF, zo’n 3 euro. Je koopt een kaartje in de ticketmachine naast de busstop of bij de chauffeur.

Lijn: 100E
Ticketprijs: 900 HUF, omgerekend zo’n €3 (gratis voor 65+ers en kinderen)
Reistijd:
Ongeveer 40 minuten in de avonduren, reken op 60 minuten op drukke tijdstippen
Rijdt tussen: 05.00 en 01.20 vanaf het vliegveld en van 03.40 tot 00.40 vanuit het centrum
Frequentie: Iedere 20 minuten

Let op: 65+ers en kinderen onder de 6 jaar reizen gratis (óók in bus 100E)

Optie 2. Bus en metro vanaf het vliegveld

Deze optie is de minst comfortabele optie op deze pagina, omdat je moet overstappen. Het is echter wel de goedkoopste van allemaal. Voor iets meer dan één euro beland je vanaf de luchthaven in de stad. Iedere 7 a 15 minuten vertrekt bus 200E vanaf Terminal 2 richting metrostation Kőbánya-Kispest. Daar kun je overstappen op Metrolijn 3 richting Deák Ferenc tér. Een kaartje koop je in de ticketmachine naast de halte, bij de buschauffeur (dan betaal je wel 100 HUF meer) of bij het BKK servicepunt op het vliegveld.

Let op: vanaf november 2017 is metrolijn 3 vervangen door een bus. Je pakt dus in plaats van de metro de bus naar Deák Ferenc tér.

Lijn: 200E naar Kőbánya-Kispest, dan overstappen op metrolijn M3 naar Deák Ferenc tér
Ticketprijs: 350 HUF (single ticket voor bus en metro), omgerekend iets meer dan €1
Reistijd:
ongeveer 55 minuten

Schematisch overzicht met OV naar het centrum

De BKK – de vervoerdersmaatschappij van Boedapest – heeft een overzichtelijk schematisch overzicht gemaakt. Hierin vind je alle opties van hoe je met het openbaar vervoer naar de stad komt uitgetekend. Dit schema kun je hier downloaden. Overigens heeft de BKK ook een hele fijne reisplanner app gemaakt. Lees ook het artikel over deze reisplanner, daar kun je tijdens je hele trip in Boedapest veel plezier aan beleven.

Bekijk ook hier een handig overzicht van reizen met het openbaar vervoer vanaf vliegveld Boedapest:

transfer vanaf luchthaven Boedapest

Taxi vanaf luchthaven Boedapest

Wil je de snelste en meest comfortabele manier om naar Boedapest stad te reizen, dan kies je voor de luchthaventaxi. Deze brengt je vanaf de luchthaven direct naar de plek waar je wilt zijn in ongeveer 25 minuten. Wat een luxe. Dit is daarom uiteraard ook meteen de meest kostbare optie. Je moet denken aan ongeveer 6500 HUF, wat omgerekend om en nabij €21,- is. Je vindt de taxistandplaats aan de voorzijde van zowel terminal 2A als 2B. Főtaxi is de maatschappij die officieel samenwerkt met Budapest Airport. Dit is een betrouwbare partij. Laat je dus niet overdonderen door druk gebarende mannen die je in de lobby hun auto in proberen te praten, maar loop op je gemak naar de taxistandplaats van Főtaxi.

Prijs: 6000 a 7000 HUF, oftewel rond de €21
Reistijd:
Ongeveer 25 minuten
Rijdt: 24 uur per dag

Shuttlebus vanaf vliegveld Boedapest

Wil je bij de deur van je verblijf afgezet worden, maar vind je een taxi te duur? Dan kun je ook gebruik maken van de minibus diensten die op het vliegveld aangeboden worden. Let wel op dat je deze dienst tot uiterlijk 5 uur voor je vlucht moet reserveren. Als je ook op de terugweg gebruik wilt maken van deze dienst is het verstandig om dit ticket gelijk in het busje aan te schaffen. Je kunt hier een shuttlebus reserveren, bellen kan ook via +36 1 550 0000. Waar vind je de shuttlebus? Zoek op de luchthaven naar de balie van miniBUD en zij leggen je uit waar je de shuttlebusjes kunt vinden.

Prijs: vanaf 7 euro per persoon
Reistijd:
Afhankelijk van bestemming van evt  overige reizigers
Rijdt: 24 uur per dag, met een max. wachttijd van 30 minuten
Reserveren: Reserveer je shuttlebus hier, of bel +36 1 550 0000.

Bekijk hier ook de informatie over vervoer vanaf het vliegveld op de site van het vliegveld zelf.

Lees ook

8 Reacties

 • Reply
  M
  5 oktober 2018 at 14:58

  Kan ik het buskaartje betalen met mastercard of pin?
  Of moet ik al HUF bij me hebben vanuit Nederland?
  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Groet,
  M

  • Reply
   Maaike
   5 oktober 2018 at 17:11

   Hi M. Je kunt je buskaartje met je pinpas uit een machine op het vliegveld halen. Bij de chauffeur kun je alleen met cash betalen. Overigens kun je als je dat wilt ook op het vliegveld in Boedapest HUF pinnen bij een pinautomaat. Groet, Maaike

 • Reply
  Harry
  17 mei 2018 at 20:50

  Maaike,

  Bedankt voor de info op je website. Heeft ons zeker geholpen bij de voorbereiding. Rijdt Metro M3 nog steeds niet?

  • Reply
   Maaike
   18 mei 2018 at 09:27

   Hi Harry,

   Fijn om te horen. Dankjewel!
   Er rijden inderdaad nog geen M3 metro’s. De metrolijn wordt vervangen door een bus. Overigens rijdt de M3 op bepaalde stukken wel, maar op een deel van het traject als je vanaf het vliegveld komt niet. En ik neem aan dat je vraag daarover gaat 🙂

   Als je wilt kun je hier precies zien hoe je moet reizen: http://futar.bkk.hu/. Daar zul je ook zien dat de M3 vervangen wordt door een bus.

   Ik wens je heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Hans Nentjes
  8 april 2018 at 22:13

  Hallo Maaike,
  Ga in mei een weekend met vrienden naar Boedapest en ben wat aan het voorbereiden. Kwam je website tegen en ik ben zeer enthousiast over het informatieve karakter. Zeer goede opzet. Zal ons zeker helpen om in korte tijd zoveel mogelijk van Boedapest te zien. Komen in de voorbereiding nog vragen op meld ik me. Alvast bedankt voor je antwoord dan en nogmaals chapeau!!
  Met vriendelijke groet,
  Hans

  • Reply
   Maaike
   9 april 2018 at 10:19

   Dag Hans,

   Wat leuk om je enthousiaste reactie te horen. Dankjewel!
   En ik hoor het wel als je vragen hebt 🙂

   Met vriendelijke groet,
   Maaike

 • Reply
  A.Tseng
  5 maart 2018 at 06:57

  is de bus 100E in budapest ook gratis voor 65 plussers ?

  • Reply
   Maaike
   6 maart 2018 at 09:29

   Beste A. Tseng,

   Bus 100 is inderdaad ook gratis voor 65+ ers.

   Groet,
   Maaike

Laat een reactie actie