Luchthaven Boedapest – zo kom je van het vliegveld in het centrum ✈

luchthaven boedapest

Hoe kom je vanaf de luchthaven Boedapest naar het centrum van de stad? Je kunt op verschillende manieren naar de stad reizen. Hier vind je een overzicht met transfers vanaf Budapest Ferenc Liszt vliegveld.

Klik op een van de onderstaande linkjes om snel naar informatie te springen:

Samenvatting vervoermiddel

Onderstaand een samenvatting met de belangrijkste informatie per vervoermiddel. De reistijd die je in de tabel ziet is afhankelijk van het tijdstip waarop je reist en de drukte in de stad.

VervoermiddelPrijsReistijdVertrektijd
Bus 100E€3± 35 min05.00 - 01.20
Bus + metro€1± 50 min04.09 - 00.21
Taxi op het vliegveldv.a. €23± 25 min24/7
Shuttlebusv.a. €7afh. van passagiers24/7

De prijzen in bovenstaande tabel zijn bij benadering.

Openbaar vervoer vanaf vliegveld Boedapest

Vanaf het vliegveld van Boedapest reis je eenvoudig en goedkoop met het openbaar vervoer naar het centrum. Mijn voorkeur gaat dan ook uit naar reizen met het openbaar vervoer vanaf het vliegveld.

Je hebt twee opties:

Optie 1. Bus 100E vanaf de luchthaven

Sinds juni 2018 rijdt bus 100E iedere 10 a 20 minuten rechtstreeks naar het centrum van Boedapest. Deze vertrekt van Terminal 2 (waar alle Nederlandse vluchten aankomen) naar Kalvin tér of Deák Ferenc tér. Een ritje kost 900 HUF, dat is iets minder dan 3 euro. Je koopt een kaartje in de ticketmachine naast de busstop, of bij de chauffeur. Ook kun je een ticket online kopen, zodat je al helemaal klaar bent voor vertrek. Dat kan hier.

Ticketprijs: 900 HUF, omgerekend zo’n €2.80 (gratis voor 65+ers en kinderen)
Frequentie:
Op maandag en vrijdag tussen 08.00 en 19.00 iedere 10 minuten, overig: iedere 20 minuten
Reistijd:
Ongeveer 35 minuten als het rustig is en 60 minuten als het druk is.
Rijdt tussen: 05.00 – 01.20 uur vanaf het vliegveld. 03.40 tot 00.40 uur vanuit het centrum
Haltes in de stad: Kálvin tér M, Astoria M (alleen tussen 3:40 en 04:40!), Deák Ferenc tér M

Optie 2. Bus en metro vanaf het vliegveld

Deze optie is de minst comfortabele optie op deze pagina. Het is echter wel de goedkoopste van allemaal. Voor iets meer dan één euro beland je vanaf de luchthaven in de stad. Iedere 7 a 15 minuten vertrekt bus 200E vanaf Terminal 2 richting metrostation Kőbánya-Kispest. Daar kun je overstappen op Metrolijn 3 richting Deák Ferenc tér. Een kaartje koop je in de ticketmachine naast de halte, bij de buschauffeur (dan betaal je wel 100 HUF meer) of bij het BKK servicepunt op het vliegveld.

Let op: vanaf november 2017 is metrolijn 3 vervangen door een bus. Je pakt dus in plaats van de metro de bus naar Deák Ferenc tér.

Ticketprijs: Transferticket van 530 HUF (€1,50)
Frequentie: iedere 7 a 15 minuten
Reistijd:
ongeveer 55 minuten
Rijdt tussen: 04.09 00.21 uur

Schematisch overzicht

De BKK – de vervoerdersmaatschappij van Boedapest – heeft een overzichtelijk schematisch overzicht gemaakt. Hierin vind je alle opties van hoe je met het openbaar vervoer naar de stad komt uitgetekend. Dit schema kun je hier downloaden

Taxi vanaf luchthaven Boedapest

Wil je de snelste en meest comfortabele manier om naar Boedapest stad te reizen? Dan kies je voor een luchthaventaxi. Deze brengt je vanaf de luchthaven direct naar je bestemming in ongeveer 25 minuten. Dit is daarom uiteraard ook meteen de meest kostbare optie. Je moet denken aan ongeveer 6500 HUF (ca. €21) is, als het niet al te druk op de weg is. Als het druk is op de weg en je hotel wat verder weg ligt kunnen de kosten oplopen tot zo’n 9000 HUF (ca. €28).

Je vindt de taxistandplaats aan de voorzijde van zowel terminal 2A als 2B. Főtaxi is de maatschappij die officieel samenwerkt met Budapest Airport. Dit is een betrouwbare partij. Laat je dus niet overdonderen door druk gebarende mannen die je in de lobby hun auto in proberen te praten, maar loop op je gemak naar de taxistandplaats van Főtaxi.

Prijs: tussen 7500 a 9000 HUF, oftewel tussen de €23 en €28
Reistijd:
Ongeveer 25 minuten
Rijdt: 24 uur per dag

Boek je taxi nu online

Je kunt natuurlijk in een taxi stappen als je aankomt op de luchthaven van Boedapest. Maar je kunt ook van tevoren een taxi online bestellen. Zo ben je zeker van de kosten (€27) en het is ook een fijn idee dat je niet meer over je vervoer na hoeft te denken als je landt. Als je met een groot gezelschap bent kun je ook een klein busje huren om naar de stad te komen.

Shuttlebus vanaf vliegveld Boedapest

Wil je bij de deur van je verblijf afgezet worden, maar vind je een taxi te duur? Dan kun je ook gebruik maken van de minibus diensten die op het vliegveld aangeboden worden. Let wel op dat je deze dienst tot uiterlijk 5 uur voor je vlucht moet reserveren. Als je ook op de terugweg gebruik wilt maken van deze dienst is het verstandig om dit ticket gelijk in het busje aan te schaffen. Waar vind je de shuttlebus? Zoek op de luchthaven naar de balie van miniBUD en zij leggen je uit waar je de shuttlebusjes kunt vinden.

Prijs: vanaf 7 euro per persoon
Reistijd:
Afhankelijk van bestemming van evt  overige reizigers
Rijdt: 24 uur per dag, met een max. wachttijd van 30 minuten
Reserveren: Reserveer je shuttlebus hier, of bel +36 1 550 0000.

Bekijk hier ook de informatie over vervoer vanaf het vliegveld op de site van het vliegveld zelf.

Reisplanner

De BKK heeft een hele fijne reisplanner app. Hiermee kun je zo zien hoe laat jouw bus vanaf het vliegveld, of vanuit de stad, vertrekt. Lees het artikel over deze reisplanner en download ‘m nu, daar kun je tijdens je hele trip in Boedapest veel plezier aan beleven.

Boek nu

Boek voordat je naar Boedapest gaat een taxi online. Zo ben je zeker van de kosten (€27) en het is ook een fijn idee dat je niet meer over je vervoer na hoeft te denken als je landt.

Lees ook

Luchthaven Boedapest – zo kom je van het vliegveld in het centrum ✈
5 (100%) 2 vote[s]

34 Reacties

 • Reply
  Liesbeth
  9 augustus 2019 at 10:18

  Beste Maaike,

  Ik las ergens op je website dat bus 100 (vervoer van luchthaven naar stad) inbegrepen is als je de Budapest card koopt. Maar in de brochure van de budapest card zelf, de Budapest Guide staat dat deze lijn niet inbegrepen is.

  Is dit nieuw dit jaar?

  Mvg,
  Liesbeth

 • Reply
  Judith
  5 augustus 2019 at 17:52

  Beste Maaike,

  Wij willen graag een 24-uurs ticket voor een groep kopen. Is dit ticket ook geldig voor bus 100E?

  Met vriendelijke groet,
  Judith

  • Reply
   Maaike
   6 augustus 2019 at 08:02

   Hoi Judith, een 24-uurs ticket is helaas niet geldig in bus 100E. Heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Mira
  4 augustus 2019 at 18:57

  Hoi Maaike, wij gaan met een groep van 7 naar Boedapest. We willen graag vanaf het vliegveld van miniBud de ‘airport shuttle’ nemen, maar weten niet of er voldoende ruimte is voor 7 (grote) koffers en 7 handbagage tassen. Volgens mij zijn de busjes ook per 8 personen, dus zouden we dan een ‘privé’ bus krijgen? En kost dat dan meer geld?
  Alvast bedankt!

  • Reply
   Maaike
   6 augustus 2019 at 08:14

   Dag Mira, ik kan je hier helaas niet mee verder helpen. Ik weet niet wat de regels van MiniBud zijn en ik kan dus alleen gissen. Ik weet wel dat als je een bus voor jezelf wilt, je voor 8 personen moet betalen. Het beste is om even contact op te nemen met het bedrijf zelf. Of wat je ook zou kunnen doen is een minibusje bestellen via deze site. Daar bestel je al een privé minibusje naar de stad voor €49. Succes en veel plezier in Boedapest gewenst!

 • Reply
  Britt
  10 juli 2019 at 23:41

  Hoi Maaike,

  Ik ga ook over een paar dagen naar Boedapest en dit stuk over de transfer van en naar het vliegveld is duidelijk maar ik vind het verder moeilijk te begrijpen met het openbaar vervoer. Ze hebben het over single tickets maar als je bijvoorbeeld een overstap met de metro hebt, heb je dan twee single tickets nodig of een transfer ticket? Ik las namelijk in deze blog dat het stukje metro en bus dan wel weer met 1 single ticket kon…

  Alvast bedankt!

  Groetjes, Britt

  • Reply
   Maaike
   11 juli 2019 at 07:21

   Hoi Britt,

   Wat lekker dat je over een paar dagen naar Boedapest gaat! En goed dat je me een berichtje stuurt, want ik zie dat ik het inderdaad een beetje verwarrend had opgeschreven. Als je met de bus en de metro nodig gaat heb je inderdaad 2 singletickets óf een transferticket nodig. Waarbij de laatste uiteraard het voordeligst is.

   En nog even ter verduidelijking: een single ticket is echt alleen geldig zonder overstap. Als je een overstap wilt maken, ook als je hetzelfde vervoersmiddel blijft gebruiken, heb je een transferticket nodig.

   Is het zo meer helder voor je?
   Heel veel plezier in Boedapest gewenst.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Amber
  9 juli 2019 at 13:07

  Hoi! Ik ga 5 tm 11 aug met een vriendin naar Boedapest (en Sziget) en nu vroeg ik me af wat nu voor ons het handigste vervoersmiddel is? We zitten in het easyHotel Budapest Oktogon, Eötvös Street, Hongarije. Nu heb ik bovenstaande opties bekeken, maar ik snap niet helemaal of we ook met de bus en dan metro kunnen gaan naar station Oktogon? De taxi/shuttlebus vinden we te duur en op de heenweg willen we graag gebruik maken van busE100 (die rijdt niet op zondag, dus kan alleen heen). Groetjes Amber

  • Reply
   Maaike
   10 juli 2019 at 09:33

   Hoi Amber,
   Wat leuk dat jullie naar Boedapest gaan! En Sziget schijnt ook te gek te zijn. Je bedoelt dat je op zondag terug wilt vanaf Oktogon naar het vliegveld? Ik weet niet hoe je aan de informatie komt dat bus 100E niet rijdt op zondag, want die rijdt gewoon hoor. Gelukkig maar! Als je meer wilt weten over hoe je van de ene op de andere plek komt met het openbaar vervoer kun je ook mijn artikel over de Hongaarse reisplanner van Boedapest lezen. Of check direct de reisplanner.

   Heel veel plezier in Boedapest.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Marie de Jonge
  27 juni 2019 at 09:55

  Ben zelf ook meerdere keren naar Budapest geweest. Vanaf de luchthaven kan je gemakkelijk met de taxi naar de binnenstad. Ook zijn taxi’s erg betaalbaar.

 • Reply
  Robert
  7 april 2019 at 15:46

  Goed om te weten m.b.t. Taxi’s. Wanneer je in de castle district verblijft en je gaat op een drukke vrijdagmiddag van het vliegveld daarna toe dan ben je ook met fötaxi net wat meer dan HUF9000 kwijt. Het kost nl. veel tijd om over de brug te gaan over de Donau.
  En.. zorg evt ook op de terugweg voor Fötaxi. Wij hadden een taxi door het hotel laten regelen. Die had dezelfde prijzen als Fötaxi op het raam en leek ook normaal te gaan, maar aan het einde van de rit zat de chauffeur wat te morrelen bij de meter en ging die plots 2x zo hard. We waren veel korter onderweg en betaalde zo’n 1500HUF meer dan op heenweg. Geen mega bedrag, maar je voelt je toch in de maling genomen.

  • Reply
   Maaike
   8 april 2019 at 11:11

   Dankjewel voor de aanvulling Robert! Ik zal het ook nog even hierboven vermelden. En vervelend dat jullie die ervaring hadden op de terugweg. Hopelijk hebben jullie en fijne tijd gehad in Boedapest.

 • Reply
  Jozien
  20 maart 2019 at 21:16

  Hoi Maaike, kun je in de taxi pinnen??

  • Reply
   Maaike
   25 maart 2019 at 12:03

   Hi Jozien, op de website van het taxibedrijf staat het volgende:

   Since all our cars are equipped with creditcard reader POS terminal you can pay with creditcard (VISA, Mastercard, Amex) as well as cash.

   Het lijkt er dus op dat je wel kunt betalen met creditcard maar niet met pin (de Nederlandse pinpassen zijn meestal maestro).

   Heel veel plezier in Boedapest!

   p.s. Sorry voor het late antwoord. Ik was in Zuid-Amerika en niet in staat reacties te beantwoorden.

 • Reply
  Annemie
  15 maart 2019 at 08:34

  Beste Maaike
  We gaan met 5 Cityladies naar Boedapest.
  Kan je aan de vlieghaven ook een taxi voor 5 nemen ( prijs?) of moet je 2 taxi’s nemen?
  We slapen aan de opera .Misschien is dit ook makkelijk bereikbaar met openbaar vervoer?
  We zijn nog wel fit maar 1 Cityladies is toch al 70 plus….
  Bedankt moest je ons de beste optie kunnen geven!
  Mvg Anne mie

  • Reply
   Maaike
   25 maart 2019 at 11:59

   Dag Annie mie,

   Wat ontzettend leuk dat jullie met z’n 5-en naar Boedapest gaan! En jullie hebben een hele mooie locatie uitgekozen. Goed gedaan! 🙂 Het OV is een optie: dan zullen jullie eerst de bus moeten pakken en daarna is het vanaf de bushalte nog zo’n 10 minuten lopen. Uiteraard is het met de taxi comfortabeler en ik vermoed dat jullie zeker een taxibusje kunnen krijgen, maar met 100% zekerheid durf ik het niet te zeggen. Je zou zoiets kunnen boeken: https://www.getyourguide.nl/boedapest-l29/-t18860/, maar dat is wel iets duurder. Of je kunt ook eens hier kijken.

   Heel veel plezier met de dames in Boedapest!
   p.s. sorry voor de late reactie, maar ik was in Zuid Amerika en niet in staat om eerder te reageren.

 • Reply
  Ineke
  14 maart 2019 at 06:59

  Hallo,
  Erg fijne informatie.
  Gaan binnenkort een weekend.
  Kost de taxi 21€ per. Persoon? Wij gaan met vier personen.
  Al vast bedankt
  Ineke

  • Reply
   Maaike
   14 maart 2019 at 13:29

   Dag Ineke, wat leuk dat jullie gaan! En nee hoor, het is niet €21 per persoon maar in totaal. Heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  francis
  5 maart 2019 at 20:56

  hoi maaike
  ik ga zaterdag met een vriendin naar budapest. Je adviseerde niet bij het vliegveld cash te pinnen. We willen met bus 100 E naar het centrum vanuit het vliegveld. Kan je in bus 100 E je kaartje pinnen is mijn vraag?. groetjes francis

  • Reply
   Maaike
   14 maart 2019 at 13:35

   Dag Francis, ik ben in Zuid-Amerika en heb helaas een paar dag niet kunnen reageren. Inmiddels heb je het vast gevonden! Maar je kunt een kaartje uit het automaat bij de bus kopen met je pinpas. Ik hoop dat je een heerlijke tijd hebt gehad in Boedapest!

 • Reply
  T de Jong
  19 februari 2019 at 10:01

  Maaike, wij zijn 65 plussers en willen Budapest bezoeken is het openbaar vervoer ook voor ons toeristen gratis, zo ja, hoe laat je aan de chauffeur weten dat je 65 plussers bent heb je daar geen speciaal vervoersbewijs voor nodig?

  • Reply
   Maaike
   20 februari 2019 at 00:09

   Voor 65+ toeristen is het openbaar vervoer inderdaad ook gratis! Je kunt bij de metro gewoon instappen, want er zijn geen poortjes. Op verzoek kun je je ID laten zien. In de bus zou ik gewoon ID laten zien om verwarring te voorkomen. Heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Herma
  31 januari 2019 at 20:06

  Hoi! Wat een fijne site dit! Wij gaan dit weekend naar Boedapest en heb er helemaal zin in! Vraagje: kun je op dezelfde manier ook van centrum naar vliegveld komen? Met de 100E?

  • Reply
   Maaike
   1 februari 2019 at 03:25

   Dankjewel! En als antwoord op je vraag: ja dat kan zeker. Er staat een klein kopje voor de vertrektijden van de 100E vanuit het centrum op deze pagina.

   Als je de app van BKK (het linkje hiervoor staat op deze pagina, maar ik kan nu niet makkelijk linken want ik reageer op mn telefoon vanuit Peru) download dan kun je de exacte vertrektijden zien. Geniet van Boedapest!

  • Reply
   Maaike
   1 februari 2019 at 18:27

   Leuk! Dankjewel. En groot gelijk dat je er veel zin in hebt. Het is een heerlijke stad!
   En je kunt idd ook met de 100E terug vanuit de stad. Er staat ook kort iets over op deze pagina (maar ik kan dat niet overnemen, omdat ik vanuit Peru reageer op mn telefoon). Geniet van Boedapest!!!

  • Reply
   Maaike
   1 februari 2019 at 18:30

   Oh wat heerlijk dat je naar Boedapest gaat. Veel plezier! En ja, je kunt zeker ook met bus 100E vanuit het centrum naar het vliegveld. Zie ook kort de opsomming hierboven bij de 100E.

 • Reply
  M
  5 oktober 2018 at 14:58

  Kan ik het buskaartje betalen met mastercard of pin?
  Of moet ik al HUF bij me hebben vanuit Nederland?
  Alvast bedankt voor uw reactie.

  Groet,
  M

  • Reply
   Maaike
   5 oktober 2018 at 17:11

   Hi M. Je kunt je buskaartje met je pinpas uit een machine op het vliegveld halen. Bij de chauffeur kun je alleen met cash betalen. Overigens kun je als je dat wilt ook op het vliegveld in Boedapest HUF pinnen bij een pinautomaat. Groet, Maaike

 • Reply
  Harry
  17 mei 2018 at 20:50

  Maaike,

  Bedankt voor de info op je website. Heeft ons zeker geholpen bij de voorbereiding. Rijdt Metro M3 nog steeds niet?

  • Reply
   Maaike
   18 mei 2018 at 09:27

   Hi Harry,

   Fijn om te horen. Dankjewel!
   Er rijden inderdaad nog geen M3 metro’s. De metrolijn wordt vervangen door een bus. Overigens rijdt de M3 op bepaalde stukken wel, maar op een deel van het traject als je vanaf het vliegveld komt niet. En ik neem aan dat je vraag daarover gaat 🙂

   Als je wilt kun je hier precies zien hoe je moet reizen: http://futar.bkk.hu/. Daar zul je ook zien dat de M3 vervangen wordt door een bus.

   Ik wens je heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Hans Nentjes
  8 april 2018 at 22:13

  Hallo Maaike,
  Ga in mei een weekend met vrienden naar Boedapest en ben wat aan het voorbereiden. Kwam je website tegen en ik ben zeer enthousiast over het informatieve karakter. Zeer goede opzet. Zal ons zeker helpen om in korte tijd zoveel mogelijk van Boedapest te zien. Komen in de voorbereiding nog vragen op meld ik me. Alvast bedankt voor je antwoord dan en nogmaals chapeau!!
  Met vriendelijke groet,
  Hans

  • Reply
   Maaike
   9 april 2018 at 10:19

   Dag Hans,

   Wat leuk om je enthousiaste reactie te horen. Dankjewel!
   En ik hoor het wel als je vragen hebt 🙂

   Met vriendelijke groet,
   Maaike

 • Reply
  A.Tseng
  5 maart 2018 at 06:57

  is de bus 100E in budapest ook gratis voor 65 plussers ?

  • Reply
   Maaike
   6 maart 2018 at 09:29

   Beste A. Tseng,

   Bus 100 is inderdaad ook gratis voor 65+ ers.

   Groet,
   Maaike

Laat een reactie achter