Vrijgezellenfeest Boedapest: De ultieme gids

Ga jij met een vrijgezellenfeest of met een groep vrienden of vriendinnen naar Boedapest, of denk je eraan om dat te gaan doen? Dat is een goede keuze! Het is er namelijk goedkoop en er zijn heel veel leuke dingen om te doen. En bovenal: Boedapest heeft een fantastisch nachtleven.

vrijgezellenfeest budapest

Stel zelf je vrijgezellenfeest samen

Op deze pagina vind je handige tips om makkelijk een leuk programma in elkaar te draaien voor een vrijgezellenfeest in Boedapest. Zo hou je de kosten zo laag mogelijk – je hoeft namelijk geen duur bedrijf in te huren – maar je hoeft ook niet het hele web af te speuren. Je vindt hier alles wat je nodig hebt!

Activiteiten voor overdag

Wat te doen in Boedapest met een vrijgezellenfeest? Niet alleen kun je ’s nachts goed feest in de stad, maar ook overdag zijn er genoeg leuke dingen te doen. Als je de stad op een traditionele manier wilt verkennen lees dan eens mijn artikel ‘wat te doen in Boedapest‘, maar als je echt voor een klassiek vrijgezellenfeest wilt gaan dan zou ik hier blijven!

Met een Monsteroller door de stad

vrijgezellenfeest boedapest

Scheur door Boedapest op een MonsteRoller. Een wat? Een e-scooter met extra brede banden. De MonsteRoller gaat 25 kilometer per uur en je kunt er op rijden zonder dat je een rijbewijs hebt. Het is een super leuke en comfortabele manier om de stad te verkennen en lol te hebben.

Duur activiteit: 1- 3 uur
Kosten activiteit: vanaf 19,90 per persoon

Rondvaart met pizza en onbeperkt bier

vrijgezellenfeest boedapest

Als je in Boedapest bent wil je wellicht ook wel wat van de stad zien. En laat een rondvaart over de Donau nou een hele goede manier zijn om Boedapest te bekijken. Vanaf hier heb je namelijk een prachtig uitzicht op een heleboel belangrijke bezienswaardigheden. En hoe kun je dit nou beter doen dan onder het genot van… pizza en onbeperkt bier (er is ook frisdrank aan boord)!

Duur activiteit: 75 minuten
Kosten activiteit: 29,- per persoon


Alternatieven

Neem een plons in een badhuis (anti-kater)

badhuis boedapest

Zoals je hierboven al hebt kunnen lezen staat Boedapest bekend om zijn badhuizen. Dit komt omdat de stad op een heleboel warmwaterbronnen ligt. Er is geen betere plek voor een vrijgezellenfeest in Boedapest om je kater uit te zitten dan in het Széchenyi badhuis. Met 18 baden, inclusief 3 buitenbaden, kun je je hier wel even vermaken. Zorg er wel voor dat je slippers, badkleding en een handdoek meeneemt.

Je kunt bij deze activiteit ook een massage bijboeken, een ophaalservice vanuit je appartement/hotel, of een driegangen menu.

Duur activiteit: zolang als je zelf wilt
Kosten activiteit: v.a. 19,-

Bekijk meer informatie en boek deze activiteit nu hier

Rondleiding met de segway

segway boedapest

Als je met een vrijgezellenfeest in Boedapest bent wil je wellicht ook wel echt iets van de stad ervaren. En hoe doe je dat beter dan met een gids die je alles over de stad en zijn geschiedenis vertelt? Om de rondleiding iets meer te laten zijn dan een gewone rondleiding kun je ook een rondleiding per segway doen.

Duur activiteit: 2 uur
Kosten activiteit: 48,- per persoon

Bekijk meer informatie en boek deze activiteit nu hier

Stadsspel Boedapest: spookplaatsen en -verhalen

vrijgezellen Boedapest

Leer Boedapest van een andere kant kennen met een interactief spel! Ga in de spookachtige stadsdelen op zoek naar aanwijzingen om verhalen te ontgrendelen. Je gebruikt een app die als persoonlijke gids werkt om gevangen zielen, geesten en mysterieuze skeletten van Boedapest te ontdekken. Met dit spel kom je meer te weten over lokale horrorverhalen en leer je alles over de vloeken en spreuken van de Hongaarse hoofdstad.

Duur activiteit: ongeveer 2 uur
Kosten activiteit: 5,99 per persoon

Bekijk meer informatie en boek deze activiteit nu hier

Bier proeven tijdens een bierproeverij

Proef 10 monsters van de beste bieren en ontdek de geheimen van het brouwen van ambachtelijk bier. Deze tour, die is gemaakt door lokale thuisbrouwers, geeft je een geweldige kans om de ambachtelijke bierscène van Boedapest te bekijken. Je wordt meegenomen naar verschillende kroegen en leert ondertussen alles over hoe je bier brouwt. Deze activiteit kun je trouwens ook ’s avonds doen.

Duur activiteit: 3 uur
Kosten activiteit: 59,- per persoon

Bekijk meer informatie en boek deze activiteit nu hier

Wijnproeverij (of bier/cocktail) & rondvaart

Wine & cruise, zoals deze activiteit heet. Het concept is min of meer hetzelfde als de hierboven genoemde activiteit. Maar in plaats van pizza en onbeperkt bier, krijg je nu een wijnproeverij terwijl je van een rondvaart op de Donau geniet. Tijdens de rondvaart krijg je 7 heerlijke Hongaarse wijnen te proeven (80ML per glas). Er is ook een bar aan boord voor het geval je nog een extra glas wijn wilt bestellen. Terwijl je van je wijn sipt kun je ondertussen genieten van een prachtig uitzicht op Boedapest.

Duur activiteit: 1,5 a 2 uur
Kosten: 33,- per persoon

Bekijk meer informatie en boek deze activiteit nu hier. Wil je liever een bier/cocktail rondvaart kijk dan eens hier.

Drijvende bustour

Combineer nu een busrit, een rondleiding én een rondvaart met elkaar. En dan in hetzelfde voertuig. Ja, het zal een beetje vreemd aanvoelen als je bus te water gaat. Maar het kan echt. Boek dit hilarische vervoermiddel en je hebt anderhalf uur lang plezier.

Duur activiteit: 95 minuten
Kosten activiteit: 26,- per persoon

Bekijk meer informatie en boek deze activiteit nu hier

Hop on hop off bus

hop on hop off bus boedapest

Wil je graag de stad op een makkelijke manier kijken als je met een vrijgezellenfeest in Boedapest bent? Overweeg dan eens om tickets voor een hop on hop off bus te boeken. Je stapt in en uit waar je wilt en bepaalt helemaal zelf waar je zin in hebt. Het is een super eenvoudige manier om de stad te verkennen.

Duur activiteit: zolang als je zelf wilt
Kosten activiteit: ca 30,- per persoon voor 2 dagen

Bekijk meer informatie en boek tickets voor de bus hier

Activiteiten voor ’s avonds en ’s nachts

Als je naar Boedapest gaat voor een vrijgezellenfeest wil je vast ook het geweldige nachtleven van de stad verkennen. Hierbij een aantal opties van dingen die je kunt doen:

Party in een badhuis

Zin om te feesten? Bezoek dan een van de unieke spafeest in de iconische Széchenyi Thermal Spa van Boedapest. Wil je dansen of een duikje nemen in een van de baden: het kan allemaal! Dat is het recept voor een onvergetelijke avond.

Tijd: Van 21.30 – 02.00 uur
Kosten activiteit: v.a. €59

Kroegentocht

Je kunt natuurlijk je eigen kroegentocht organiseren. Maak een lijstje met de leukste bars en clubs waar je naartoe wilt en ga ze een voor een af. Maar als je het handiger vindt dat alles voor je georganiseerd wordt, ga dan mee op een georganiseerde kroegentocht. Je ontdekt dan de tofste ruïne bars van Boedapest, krijgt de hele nacht shotjes én je krijgt VIP toegang tot een van de beste clubs van Boedapest.

Duur activiteit: 4 uur
Kosten activiteit: 19,- per persoon

Bekijk meer informatie en boek nu hier

Party op een rondvaartboot

vrijgezellenfeest op boot in Boedapest

Wat is er vetter voor een vrijgezellenfeest in Boedapest dan feesten op een schip op de Donau? Dit wordt een avond die je niet vergeet. Met deze activiteit verken je eerst de beste bars in de stad en stap je dan op een boot om ’s nachts de Donau te ervaren. Tijdens deze anderhalf uur durende party rondvaart zul je dansen, zingen en drinken. Na de rondvaart krijg je VIP-toegang tot de beste nachtclubs van de stad. Ook krijg kortingen op drankjes en welkomstdrankjes terwijl je volop feest.

Duur activiteit: 5 uur (1,5 uur op boot)
Kosten activiteit: 29,50 per persoon

Bekijk meer informatie en boek nu hier

Alle activiteiten op een rij

Voor de overzichtelijkheid hierbij nog even alle activiteiten en hun kosten op een rij:

ActiviteitPrijs per persoonBoeken
Bierproeverij & rondleiding59,-Info en boek nu
Rondleiding Segway48,-Info en boek nu
Grottenexpeditie44,-Info en boek nu
Wijnproeverij + rondvaart33,-Info en boek nu
Feest op boot29,-Info en boek nu
Rondvaart met pizza & bier29,-Info en boek nu
MonsteRoller25,-Info & boek nu
Drijvende bus25,-Info en boek nu
Chocola maken & proeven24,-Info en boek nu
Bezoek badhuisv.a. 19,-Info en boek nu
Kroegentocht19,-Info en boek nu
Interactief stadsspel5.99Info en boek nu

Goedkope activiteiten

Als je wat minder budget hebt voor het vrijgezellenfeest – je bent tenslotte ook al helemaal naar Boedapest gevlogen – dan zou je eens naar de volgende activiteiten kunnen kijken:

ActiviteitPrijs p.p.Boeken
Real-life ontdekkingsgame 3,-Info & boek nu
Entreebewijs aeropark6,56Info & tickets
Rondvaart Donau9,-Info & boek nu
Palinka museum + proeverijv.a. 9,-Info & boek nu
Privéwandeling (max. 10 pers)10,-Info & boek nu
Speel flipperkast 10,-Bekijk de website
Kroegentocht12,-Info & boek nu
Culinaire proeverij12.95Info & boek nu

Boek je vlucht

Je vliegt over het algemeen het goedkoopst naar Boedapest vanaf vliegveld Eindhoven. Goedkope vliegtickets boek je met Skyscanner. Je kunt bij hen handig zien wat de goedkoopste data zijn. Met een beetje mazzel heb je al een retourtje naar Boedapest voor onder de €100. Overigens zijn de tickets vanuit Amsterdam soms ook goedkoop. Dus check vooral beide opties goed. Ook kan het soms voordeliger zijn om twee losse enkeltjes te kopen dan om een retourvlucht te boeken.

Boek een appartement

Onderstaand zijn drie voorbeelden van grote appartementen waar je kunt verblijven tijdens je trip.

Dream Homes Bokreta

Dit mooie grote en moderne appartement is een goede plek voor een grote groep. Fraai ingericht en schoon.

Max. aantal personen: 17
Slaapkamers: 5
Oppervlak: 190m2
Inclusief: terras, balkon & keuken



City Apartments

Op een mooie plek in de stad ligt dit appartementen-complex. Je boekt hier losse ruimtes als groep.

Max. aantal personen: 15
Slaapkamers: 5
Oppervlak: 173m2
Inclusief: elke unit heeft een badkamer



Park Francis Residence

Mooi, modern en groot appartement voor een groep. Iets minder centraal dan Budapest City.

Max. aantal personen: 16
Slaapkamers: 4
Oppervlak: 184m2
Inclusief: terras




Het leukst is natuurlijk om tijdens een vrijgezellenfeest met zijn allen in een appartement te verblijven. Daarom hierbij een aantal opties voor appartementen waar je met maximaal 15 personen kunt verblijven.

Boek je vervoer vanaf het vliegveld

Qua vervoer naar jullie appartement of hotel kun je een aantal dingen doen. Ofwel je kunt met het openbaar vervoer naar de stad. Dit is zeker het goedkoopst, maar het is praktisch gezien natuurlijk iets lastiger.

Een andere goede optie is om van tevoren een of meerdere busjes te regelen die jullie vanaf het vliegveld naar jullie bestemming brengen. Een bus voor 8 personen kost €49. Dat is iets meer dan €6 per persoon.

Boek je vervoer vanaf het vliegveld hier.

Veelgestelde vragen

Waarom een vrijgezellenfeest in Boedapest?

Boedapest is de perfecte stad voor een vrijgezellenfeest. Het is er goedkoop, er is een te gek nachtleven en het is maar 2 uur vliegen en je kunt zeer goedkope tickets vinden. Ook nog last minute als je een beetje geluk hebt. En natuurlijk zijn er veel leuke activiteiten.

Wat kost een vrijgezellenfeest in Boedapest?

Dat hangt heel erg af van hoe bont je het al dan niet maakt en in welke periode je gaat. Maar reken ongeveer op de volgende kosten:

Retourticket: 75,- á 150,-
Appartement: (o.b.v. 10 personen): 29,- per nacht
Eten & drinken: 0.5 liter bier v.a. 1.50 en hoofdgerecht v.a. 8,-. Als je rond de 50,- per dag voor eten en drinken inruimt zou je een heel eind moeten komen.
Activiteiten: van 2.99 tot 48,- per persoon (bekijk het overzicht met activiteiten)

Heb je nog andere vragen? Laat hieronder een reactie achter en ik probeer je zo snel mogelijk een antwoord te geven.

Let op: je krijgt helaas géén automatisch antwoord in je e-mail als ik reageer, dus je zult zelf even op een later tijdstip terug moeten komen om mijn antwoord te lezen.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply