Boot in Boedapest

In Boedapest heb je een wel heel speciaal Openbaar Vervoermiddel: de boot. Van halverwege maart tot ver in de de herfst kun je van deze dienst gebruiken. De boten varen over de Donau en brengen je langs verschillende haltes. Er zijn 3 verschillende lijnen.

Vaartijd

De vaartijd van het ene eindpunt naar het andere eindpunt tegen de stroom in duurt ongeveer 2 uur en met de stroom mee ongeveer 2 uur. Aan boord kun je drankjes kopen, alcohol wordt ook geschonken. Maar je mag zelfs je eigen eten en drinken meenemen. Dat is nog eens genieten. Bekijk ondertussen naar de mooi uitzichten op Géllert Heuvel, het Parlement en het Boeda Kasteel.

Ticketprijzen

Voor de boot moet je echter wel een speciaal ticket aanschaffen. Je kunt hier dus niet hetzelfde kaartje als voor de metro, bus of tram voor gebruiken. Het ticket kun je op de boot zelf of in een van de grote ticketbureaus in de stad aanschaffen. Dit zijn de prijzen:

TicketHUFEUR
Standaard7502,50
Kinderen onder de 155501,75
65+ ers en kinderen tot 6 jaarGratisGratis
Budapest CardGratisGratis

Afvaarttijden

De boten varen ongeveer ieder uur uit. Tijdens de spitsuren gaan ze wat vaker. Kijk hier voor de exacte tijdschema’s.

Rondvaart

Uiteraard kun je in Boedapest ook met particuliere rondvaartboten mee. Onder begeleiding van een audiotour krijg je dan ook meteen allerlei interessante weetjes over de stad te horen. Er zijn heel veel verschillende opties voor rondvaarten: met livemuziek, met diner, met hapjes. Je kunt het zo gek niet bedenken. Bekijk een overzicht met alle mogelijkheden voor rondvaarten Boedapest.

Lees ook

No Comments

    Leave a Reply