Is Boedapest duur?

is boedapest duur

Is Boedapest duur? Nee, Boedapest is niet duur. Met een budget vanaf €25,- kun je al overnachten, lunchen, eten én dineren in de Hongaarse hoofdstad. Maar dan doe je wel alles op z’n aller- allergoedkoopst. Het is lastig om je een kant-en-klaar prijs te geven voor een weekendje in de Hongaarse Hoofdstad, want iedereen heeft natuurlijk andere wensen.

Hieronder vind je een richtlijn van de prijzen in Boedapest, zodat je zelf een inschatting van je benodigde budget kunt maken.

Overnachten

Je kunt in Boedapest al vanaf acht euro per nacht in een goedkoop hostel slapen. Slaap je liever op een eigen kamer in een hotel? Dat kan natuurlijk ook. Reken er dan op dat je op z’n goedkoopst €25 per nacht kwijt bent. Bekijk een overzicht met prijzen per type accommodatie:

Hostel: vanaf €8 per nacht p.p.
Hotel in het centrum: vanaf zo’n €25 per nacht.
Privékamer via AirBNB: vanaf €9 per nacht p.p.
Geheel appartement via AirBNB: vanaf €15 per nacht

Bovenstaande hostel en hotelprijzen komen van booking.com.

>> Boek een (goedkoop) hotel of hostel in Boedapest

Eten

Hoe duur je eten is, hangt uiteraard heel erg af van op welke plek gaat eten en van wat je bestelt. Bij onderstaande ben ik uitgegaan van de minimumprijzen van eten ‘buiten de deur’, maar dit is exclusief een drankje.

Ontbijt: vanaf €4
Lunch: vanaf €6
Diner: vanaf €8

Drinken

Een drankje drinken in Boedapest is een stuk goedkoper dan in Nederland. Bestel maar eens een halve liter bier op een terrasje in Amsterdam. Dan ben je al snel vijf euro kwijt. In Boedapest betaal je nog niet eens de helft daarvan. De gemiddelde prijzen voor verschillende dranken op een terrasje in Boedapest zijn als volgt:

0,5 liter bier: vanaf €1,50
Cappuccino: vanaf €1,30
Fles wijn: vanaf €4,20
Frisdrank: vanaf.€1

Bezienswaardigheden

Ben je nog student of juist ouder dan 62? Dan heb je korting op de meeste bezienswaardigheden en mag je in sommige gevallen zelfs gratis naar binnen. Dit is een overzicht van standaardtickets voor een aantal belangrijke bezienswaardigheden:

Hongaarse Staatsopera: €7,50
Parlementsgebouw: €7
Hongaarse Nationale Galerie: €6
Boedapest Historisch Museum: €6,50

Openbaar Vervoer

Als je in het centrum van de stad blijft, de tijd hebt én veel van wandelen houdt dan hoef je niet veel geld kwijt te zijn aan het Openbaar Vervoer in Boedapest. Maar wil je niet alleen maar wandelen en af en toe ook lekker met de voetjes omhoog, bekijk dan de ticketprijzen voor het Openbaar Vervoer:

Enkele reis: ca. €1,10
10 rittenkaart: ca. €10
24-uurs kaart: ca. €5,50
72-uurs kaart: ca. €13,50
7-daagse kaart: ca. €16,00

>> Overzicht van alle ticketprijzen

Gratis bezienswaardigheden Boedapest

Een groot voordeel aan Boedapest is dat een belangrijk deel van de bezienswaardigheden gratis is. Wil je dus écht een goedkope trip maken, geen enkel probleem. Bezoek het Vissersbastion, lees een boek op Margaretha Eiland en geniet van de muzikale waterfontein, wandel de Kettingbrug over, slenter langs de oevers van de Donau of beklim de Géllertberg. Genoeg gratis dingen te doen om al een een dag of anderhalf à twee te vullen.

>> Overzicht gratis bezienswaardigheden in Boedapest

Goedkope bezienswaardigheden Boedapest

Naast het feit dat entreeprijzen voor belangrijke attracties in Boedapest sowieso al niet heel duur zijn, geven we je hier nog graag twee tips om op een goedkope manier de stad te bekijken:

Neem tramlijn 2. Deze tram rijdt langs de Donau en komt onder meer langs de Kettingbrug en de centrale markthal (ook leuk om een gratis kijkje te nemen) en biedt je de meeste mooie uitzichten over Gellertberg en de heuvels van Boeda. Een enkeltje met het OV kost je 350 Hongaarse Forint, wat omgerekend iets meer dan 1 euro is.

In plaats van een rondvaart op de Donau met een dure rondvaart boot kun je ook de pont pakken en zo’n 2 uur met het Openbaar Vervoer op de beroemde rivier rondvaren. Je kunt zelfs je eigen hapjes en drankjes meenemen aan boord. Niet verkeerd he?!

Lees ook

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een reactie actie