Contact

Heb jij toevoegingen, wil je iets vragen of delen? Dan hoor ik dat heel graag! Laat hier een reactie achter en ik probeer je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op: je krijgt helaas géén automatisch antwoord in je e-mail als ik reageer, dus je zult zelf even op een later tijdstip terug moeten komen om mijn antwoord te lezen.

208 Comments

 • Reply
  Birgen Cuyx
  4 april 2023 at 06:45

  Hey Maaike,

  Ik kom in het najaar (november) voor de 18e keer naar Boedapest. Ik kom iedere keer met een groep vrienden/collega’s/familie omdat ik/wij Boedapest een toplocatie vinden. In het verleden hebben wij gebruik gemaakt van verschillende gidsen. Kan u ons iemand aanraden, liefst in de Nederlandse taal.

  Ook had ik geweten of de Sparties ook doorgaan in November, want dit lijkt mij ook eens leuk om te doen.

  Heeft u misschien nog authentieke adresjes om te gaan dineren? Gezien onze vele reizen naar Boedapest hebben we ongeveer “alle” restaurantjes gehad 😩.

  Alvast bedankt voor uw feedback.

  Met vriendelijke groet

  • Reply
   Maaike
   20 april 2023 at 20:27

   Dag Birgen,

   Sorry voor de late reactie.

   Wat onzettend leuk dat je alweer voor de 18e keer naar Boedapest gaat! Wat een geweldige stad he?! De leukste rondleiding die ik ooit in Boedapest heb gehad, was deze fietstour met een Nederlandse gids. Ik zag dat zij ook deze stadswandeling/?bb=btips aanbieden. Die heb ik zelf nooit gevolgd.

   En ik weet eerlijk gezegd of er Sparties zijn in november. Ik denk van wel, maar ik kan het nergens vinden. Ik zie dat je hier tickets kunt kopen en dat loopt niet door tot november. Maar wellicht komt dat omdat het nog te ver weg is?

   Heb je mijn artikel over restaurants in Boedapest al gelezen?

   Ik hoor het graag als ik je nog ergens mee kan helpen.

   Heel veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  mel
  16 februari 2023 at 11:09

  Goedemiddag Maaike,

  Wat raad jij aan betreft wisselen van geld.
  Kan je het beste daar pinnen of hier in nederland wisselen bij gwk.

  Groetjes Mel

  • Reply
   Maaike
   28 maart 2023 at 19:22

   Dag Mel,

   Wat leuk dat je naar Boedapest gaat! Mijn voorkeur gaat uit naar pinnen. Lees er meer over in het artikel over betalen in Boedapest.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Maartje
  29 januari 2023 at 20:31

  Hallo Maaike,

  Wij willen binnenkort met onze dochters naar boedapest gaan. We willen graag een taxi nemen vanuit het vliegveld naar onze verblijfplaats. Deze willen we van te voren boeken. We vroegen ons alleen af of onze dochters, 3 en 5 jaar, op een kinderzitje moeten? Ik had via de link gekeken op je site, maar zag dat bij de kleinere taxi’s we maar 1 kinderzitje kunnen aangeven. Twee kinderzitjes kon vanaf een busje voor 9 personen.
  We kijken uit je naar je antwoord.

  Mvg Maartje

  • Reply
   Maaike
   9 februari 2023 at 19:57

   Dag Maartje,

   Dankjewel voor je berichtje. En wat leuk dat jullie met het gezin naar Boedapest gaan!

   Ik heb navraag voor je gedaan over de kinderzitjes. Dit is het antwoord dat ik kreeg:

   In Boedapest moeten kinderen onder de 3 jaar op een kinderzitje zitten. In dit geval heeft u dus slechts één stoel nodig. Houd er rekening mee dat als u twee kinderzitjes wilt hebben, u een groter voertuig moet reserveren, zoals een minibus.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Lieselot
  23 januari 2023 at 20:02

  Hoi Maaike

  Wat een fijne en leuke tips. Ik ga eind februari 3 dagen met mijn dochters van 14 en 16. ZIj wamen met het idee voor Budapest, en hebben er al veel zin in. Wat ik op je site niet terug kan vinden hoe het zit met gebruik van electrische deelsteps. In andere europese steden hier veel gebruik van gemaakt en mijn dochters hopen nu ook weer dat dat kan. Benieuwd of je dat weet. En mocht je nog een andere echte puber/meiden tip hebben, dan ook welkom.

  groet, Lieselot

  • Reply
   Maaike
   9 februari 2023 at 20:34

   Dag Lieselot,

   Wat ontzettend leuk dat je met je dochters naar Boedapest gaat!

   Ik weet helaas niet hoe het zit met de elektrische deelsteps in Boedapest. Ik heb het aan mijn lijstje toegevoegd en om uit te zoeken en op mijn site zetten. Maar ik ben bang dat dat niet meer lukt voor jullie bezoek.

   Tips voor tienermeiden: drankje drinken in een van de vele ruin bars (kan ook overdag), naar het szechenyi badhuis, misschien vinden ze het leuk om een tour met een monsteRoler (een e-scooter) te doen, of een high tea in New York Cafe?

   Heel veel plezier in Boedapest,
   Maaike

 • Reply
  Jean-Pierre Vandenbroucke
  2 december 2022 at 15:20

  Beste Maaike,
  Graag wil ik u feliciteren met deze site. Heel duidelijk en interessant.
  Wij vertrekken straks met 5 senioren en ik zag hier dat wij volgens u gratis gebruik kunnen maken van het openbaar vervoer. Is dit ook voor buitenlanders (Belgen).
  Bedankt voor uw antwoord en voor deze site.
  Jean-Pierre

  • Reply
   Maaike
   9 februari 2023 at 20:09

   Dag Jean-Pierre,

   Excuses voor de zeer late reactie. Ik vrees dat ik te laat ben om u verder te helpen. Maar wellicht dat iemand anders nog iets aan het antwoord heeft. U kunt inderdaad gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Boedapest. Zorg wel dat u een identiteitsbewijs op zak heeft.

   Met vriendelijke groet,
   Maaike

 • Reply
  Aarti
  25 oktober 2022 at 15:19

  Beste Maaike,

  Geweldige site! Enige wat ik niet kan vinden is: is de taxidienst ‘Bolt’ ook actief in Budapest? Ik zag online dat dit wel het geval is maar ik vraag het voor de zekerheid nog na bij jou :). Super handig voor BV luchthaven naar hotel, je betaalt met je account én je weet wat de vaste kosten zijn vooraf. Alvast dank!

  • Reply
   Maaike
   27 oktober 2022 at 19:23

   Damkjewel Aarti! Ik heb even op hun site gekeken en het lijkt erop dat ze inderdaad actief zijn in Boedapest. Ik heb er echter geen ervaring mee, dus ik kan het je niet met 100% zekerheid zeggen.

   Heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Nik
  17 oktober 2022 at 19:44

  Ha Maaike,

  Wat een geweldige stad is het! Ik heb zowel in voorbereiding als tijdens mijn verblijf veel aan je site gehad. Zeer praktische tips! Het enige piepkleine tegenvallertje was dat ik geen kaartje voor Ferencvaros kon scoren. Ik wilde graag een voetbalwedstrijd bezoeken kwam uiteindelijk uit bij Vasos. Ik ben zeker van plan om op niet al te lange termijn de stad nog eens ga bezoeken. Het weer was geweldig (elke dag 20 graden, half oktober) en de mensen zijn zo enorm vriendelijk! Top, top, top!

  • Reply
   Maaike
   18 oktober 2022 at 21:00

   Dag Nik,

   Jaaa, fantastische stad is het he?! Leuk dat je zo hebt genoten. En ook heel leuk om te lezen dat je veel aan mijn site hebt gehad.
   Jammer dat je geen kaarten heb kunnen scoren voor Ferencvaros. Maar dat is wel gelijk een extra reden om nog eens terug te gaan! 🙂

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Ivo
  14 oktober 2022 at 14:23

  Hoi Maaike,

  Top site! Veel nuttige tips. Ik ben een keer in Budapest geweest met m’n vriendin, heerlijke tijd gehad. Nu een programma aan het maken voor 11 collega’s. Fietstocht die je tipte en dan met privé gids is geboekt! Nu wil ik voor de eerste avond als we aankomen een hapje eten reserveren, en voor de 2e als begin van een stapavondje langs de ruine bars idem dito. Voor dag 2 vraag ik me dus af of en in welke Ruine bar je het best kunt eten om meteen lekker in de sfeer te zitten? Voor dag 1 gewoon op het gemakje eten en niet te laat maken ivm programma dag 2 neig ik naar Mazel Tov, weet niet of je daar ooit geweest bent? Groep van 11, leeftijd 23-50..

  Zou tof zijn als je me kunt helpen!

  • Reply
   Maaike
   17 oktober 2022 at 16:31

   Dag Ivo,

   Dankjewel voor je enthousiaste reactie! En wat super dat jullie met 11 collega’s naar Boedapest gaan. En ook heel leuk dat jullie de fietstocht gaan doen.

   Ik ben zelf nog nooit naar Mazel Tov geweest. Maar ik heb het uiteraard wel al vaak voorbij zien komen en het ziet er prachtig uit. Dus dat moet vast helemaal goedkomen!

   Eventueel zou het wellicht ook leuk kunnen zijn om bijvoorbeeld aan boord van een rondvaartboot te eten? Zie bijvoorbeeld deze optie, of deze optie.* Ik heb eten aan boord van een rondvaartboot in Boedapest zelf nooit gedaan, maar een rondvaart in het donker is wel echt heel leuk. Vandaar dat ik er aan moest denken.

   Overigens is Mazel Tov een ruin bar. Dus daar zou je ook kunnen beginnen op dag 2. Anders denk ik toch al snel aan Szimpla Kert. Daar eet je dan echter een hamburger en patat (zie hier het menu). Dus ik weet niet zeker of dat is wat je in gedachten hebt. Er zijn verder niet veel ruin bars waar je kunt eten, naar mijn weten. Wanneer gaan jullie? Want er zijn ook veel leuke plekken waar je buiten kunt eten, maar als jullie binnenkort gaan dan is dat geen optie. Ik vind Most Bizstro overigens ook een leuke en bijzondere plek. Maar het kan wel wat rumoerig zijn.

   Wanneer gaan jullie? Dan weten ik even of buiten zitten ook een optie is. En wellicht schiet me nog wat anders te binnen.

   Misschien heb je ook nog iets aan dit reisschema van 3 dagen of zelfs aan het artikel vrijgezellenfeest in Boedapest (ook leuk voor groepen namelijk).

   Hopelijk kun je weer wat verder zo en ik denk altijd graag mee.
   Maaike

   • Ivo
    4 november 2022 at 13:41

    Dank Maaike! We zijn er nu, Mazel Tov inderdaad gecombineerd met avondje stappen, mooie plek. Dag 1 bij Tom George Osteria gegeten, heel goede Italiaan! Wellicht vandaag volgen we je tip voor Most bistro, dank!

 • Reply
  Leandra
  3 oktober 2022 at 15:26

  hoi Maaike, superleuke tips hier, dank je wel! ik ben nog op zoek naar een plek waar we wijn kunnen proeven zonder tour of vooraf boeken. Bv als je in een restaurant komt en ook wat eet. Zo zag ik een onduidelijke verwijzing op even site naar lunchen en dan 6 wijnen proeven? Of is het ook mogelijk dit te doen in de markthallen? bedankt!

  • Reply
   Maaike
   6 oktober 2022 at 13:02

   Dag Leandra,

   Dankjewel voor je leuke berichtje! Oei, dat is een goede vraag. Ik moet je eerlijk bekennen dat ik daar zo geen antwoord op heb.Ik heb zelf zoiets nog nooit gedaan. Wellicht dat je als je in een hotel verblijft, daar eens bij de receptie zou kunnen polsen. Mocht je een leuk adresje vinden dan zou ik het heel erg leuk vinden als je de top hier achterlaat. Dan hebben andere bezoekers van mijn website hier ook wat aan.

   Heel veel plezier in Boedapest en jammer dat ik je niet verder kan helpen.
   Maaike

 • Reply
  jose
  19 september 2022 at 14:46

  waarom kan je op het moment geen kaartjes parlementsgebouw reserveren? voor begin oktober ook niet…

  • Reply
   Maaike
   26 september 2022 at 14:18

   Dag José,

   Je kunt op dit moment alleen tickets bestellen via deze link.
   Veel plezier in het parlementsgebouw!

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Eric
  11 september 2022 at 19:17

  Hallo, wij gaan binnenkort ook naar Budapest. Al veel tips gelezen, maar zit nog steeds met de vraag hoe het beste aan lokaal geld te geraken. Lees van diverse banken, hele slechte review, maar zijn de pinautomaten dan wel oké.

  Gr Eric

 • Reply
  Mieke
  16 augustus 2022 at 18:16

  Hoi Maaike!

  We gaan aankomende dagen naar Boedapest. Ik zag op je site dat 20 augustus een nationale feestdag in Boedapest is. Wat is er dan precies te doen dit jaar? Ik hoor graag van je!

  Groetjes,

  Mieke

  • Reply
   Maaike
   17 augustus 2022 at 14:33

   Dag Mieke,

   Wat heerlijk dat jullie naar Boedapest gaan! Je kunt het beste hier een kijkje nemen voor het programma van dit jaar.

   Heel veel plezier in Boedapest,
   Maaike

 • Reply
  Wybe de Boer
  16 augustus 2022 at 15:43

  hallo Maaike,
  Leuke pagina heb je. Voor een groep hardlopers organiseren we een trip naar Budapest. We zitten in het IBIS hotel aan de Donau. Nu zoeken we een busmaatschappij die de groep (32 personen) van het vliegveld naar het inschrijvingspunt en hotel (ligt vlak bij elkaar) brengt en op de datum van vertrek weer naar het vliegveld brengt.
  We hebben contact met Osa bus, maar ze zijn aardig aan de prijs nl. € 732 voor beide tripjes.
  Mijn vragen:
  Weet jij of heb jij contact met een busonderneming?
  Zoja, kun jij inschatten of de prijs redelijk is voor Hongaarse begrippen?

  • Reply
   Maaike
   17 augustus 2022 at 14:32

   Dag Wybe,

   Wat ontzettend leuk dat jullie met een groep hardlopers naar Boedapest gaan.
   Ik werk samen met deze website. Zij kunnen maximaal 9 mensen vervoeren. Dus dan zou je 4 busjes moeten huren. Dan kom je in totaal op ongeveer €600.

   Ik zou voor je kunnen informeren of ze je een groepskorting willen geven. ALs je dat wilt, stuur me dan een mail (info@budapesttips.nl) dan ga ik kijken wat ze voor je kunnen betekenen.

   Groet,
   Maaike

   • Wybe de Boer
    18 augustus 2022 at 09:24

    Hoi Maaike,
    in ieder geval bedankt voor jouw reactie. Ik zal overleggen met de organisatie.
    Mochten we nog hulp nodig hebben dan hoor je van mij.

    Groeten
    Wybe

 • Reply
  Sietse
  22 juli 2022 at 16:18

  dag Maaike, geweldig hoe enthousiast je bent over Budapest en alle tips and trics op je website.

  Misschien heb ik hem over het hoofd gezien, maar kun je mij tips geven over de stad tijdens de zomer en de hitte die er momenteel is? Wat kunnen we beter laten en wat kunnen we juist beter wel doen?

  Wij (mijn dochter Meike en ik) komen komende donderdag aan, gaan naar de Formule 1 maar blijven voor 6 dagen om de stad te “ontmoeten”…. Genoeg te doen en te beleven, maar met de hitte zullen we het tempo wel moeten verlagen, denk ik.

  Benieuwd naar je reactie, alvast dank!

  • Reply
   Maaike
   27 juli 2022 at 21:08

   Dag Sietse,

   Dankjewel vooor je leuke reactie! Wat heerlijk en ontzettend leuk dat je met je dochter naar Boedapest gaat.
   Ik heb inderdaad een artikel geschreven over dit onderwerp: wat te doen tijdens warme zomerdagen in Boedapest.

   Ik wens je heel veel plezier! Maar dat komt vast goed 🙂

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Margriet
  12 juli 2022 at 21:12

  Hoi Maaike, dank voor je duidelijk site. Wij hebben er veel gebruik van gemaakt. Vorige week zijn wij in de mooie stad Boedapest geweest. Heel veel gezien. Vooral de fietstour met Nl-sprekende gids vinden wij een aanrader. We zijn in de oudste ruinebar geweest, echt leuk om te zien. Daarna gegeten bij de foodtrucks van ” karavan”. Ook de grote Synagoge bezocht. Heel mooi, maar wij vonden het wel erg commercieel uitgebuit. We hebben meer genoten van de st. Stefanus basiliek. Helaas lag tram 2 eruit, maar dat duurt niet zo lang hebben wij begrepen. Het OV is inderdaad geweldig geregeld. Wij hebben genoten en kunnen Boedapest aan iedereen aanraden.

  • Reply
   Maaike
   21 juli 2022 at 11:11

   Hoi Margriet,

   Wat een leuk reactie, dankjewel! En wat fijn dat jullie zo genoten hebben van Boedapest. Prachtige stad he?! 🙂

   Groeten,
   Maaike

 • Reply
  Erwin Harkink
  28 juni 2022 at 17:50

  Hoi Maaike,
  Van 9 t/m 12 september 2022 ga ik met wat vrienden naar Boedapest. We zouden het leuk vinden om op één van deze dagen een ijshockeywedstrijd in het stadion te bezichtigen. Weet jij of dat mogelijk is? Of eventueel een andere landelijk populaire sport?
  Groeten, Erwin

  • Reply
   Maaike
   21 juli 2022 at 11:29

   Dag Erwin,

   Wat leuk dat je met vrienden naar Boedapest gaat en een ijshockeywedstrijd wilt bezoeken. Ik moet je bekennen dat ik daar weinig van af weet. Ik zou als ik jou was even contact opnemen met de ijshockeyploeg van Boedapest, zij kunnen je ongetwijfeld verder helpen. Zie hier.

   Veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Wouter
  9 juni 2022 at 23:07

  Dag Maaike,

  Wat leuk dat je je tips deelt! Wij gaan deze zomer met een groep van 8-9 mensen voor een 6-tal dagen in augustus naar Boedapest, heb je wat leuke aanbevelingen die we zeker moet doen in de warme zomer? 🙂

  • Reply
   Maaike
   21 juli 2022 at 11:38

   Dag Wouter,

   Wat leuk dat je met een groep naar Boedapest gaat in Augustus.
   Ik denk dat mijn artikel ‘Wat te doen in Boedapest op een hete dag‘ en misschien ook mijn artikel over vrijgezellenfeest in Boedapest leuk is voor jou. In het artikel voor vrijgezellenfeesten staan leuke tips voor groepen ook als je niet voor een een vrijgezellenfeest gaat.

   Heel veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Walther De Vos
  16 mei 2022 at 08:52

  Hallo,
  Ik lees dat openbaar vervoer gratis is voor 65 plussers.
  Geldt dit ook voor de airport shuttle bus (900FT)
  Kan zo een gratis ticket ook online besteld worden, ik zie niet echt de mogelijkheid in de app van BKK lines

  • Reply
   Maaike
   17 mei 2022 at 16:04

   Dag Walther,

   Je kunt als 65 plusser ook gratis met bus 100E reizen. Ik vermoed – maar durf dat niet met 100% zekerheid te zeggen – dat je net als met het overige openbaar vervoer – je gewoon je paspoort/ID-bewijs aan de chauffeur kunt laten zien. Een ticket kopen is dus niet nodig.

   Veel plezier in Boedapest!
   Maaike

  • Reply
   Marie-Rose Pauwels
   4 juli 2022 at 13:08

   dag Maaike,

   wij nemen onze hond mee naar Budapest, heb je tips? Nog steeds een kaartje kopen voor metro of tram/bus?
   dankjewel voor je tips!

   • Maaike
    27 juli 2022 at 21:30

    Dag Marie-Rose,

    Sorry voor mijn late antwoord. In dit artikel van de lokale openbaarvervoermaatschappij lees je alles over het reizen met een hond in het OV.

    Ben je nog op zoek naar andere tips? Ik weet niet zeker of ik je kan helpen, maar wie weet kan ik je van een antwoord voorzien.

    Hartelijke groet,
    Maaike

 • Reply
  Patrick
  15 mei 2022 at 08:26

  Hoi Maaike,

  Ik plan om eind augustus (25 tm 28e) naar Budapest te gaan en zal jouw website gebruiken als footprint om in 3 dagen zoveel mogelijk te gaan ondernemen, erg handig en ziet er overzichtelijk uit, complimenten! Ik ben in Moskou en Petersburg naar ballet en opera voorstellingen geweest, maar zie helaas dat dit in augustus niet wordt aangeboden. Dit zal denk ik te maken hebben met vakantieperiode? Ondanks dat er zat te beleven is en geen onwijze must, leek het mij toch er leuk om zoiets te bezoeken. Wellicht heb jij nog een idee waar ik dit toch kan vinden?

  Alvast dank voor reactie!

  • Reply
   Maaike
   17 mei 2022 at 16:20

   Hoi Patrick,

   Dankjewel voor je leuke reactie!
   En ja, de opera is inderdaad helaas niet te bezoeken in hartje zomer. Het is geen opera of ballet, maar je zou bijvoorbeeld wel een concert in de Sint Stefanus basiliek of in de Matthiaskerk kunnen bijwonen. Hierbij twee links:

   Ik zie alleen dat een klassiek concert in de St Stefanus Basiliek in de periode dat jij gaat, alleen op de 28e te boeken is. En dat is de dag dat je terugvliegt. Zie hier.

   Op de 24e is er een klassiek concert in de Matthiaskerk. Zie hier.

   Het is wel zo dat ik beide helaas nog nooit gedaan heb. Maar de recensies zijn goed.

   Ik wens je heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Ingrid
  8 april 2022 at 17:38

  Dag Maaike,
  Ik ben met mijn kinderen momenteel in Boedapest en ik wou je gewoon laten weten dat onze trip prima is verlopen dankzij jouw blog. Ik bereidde voor de avond op voorhand aan de hand van jouw informatie en dag erna voerden we het uit.
  Enige kleine tegenvaller is dat het boven aan de citadel op de Gellert berg momenteel afgesloten is door renovatiewerken. Hele klim naar boven en dan anticlimax. Werken duren blijkbaar nog tot 2023. Misschien idee om te vermelden?
  Heel veel dank voor jouw blog in elk geval!
  Groetjes,
  Ingrid

  • Reply
   Maaike
   15 april 2022 at 19:58

   Dag Ingrid,

   Dat vind ik ontzettend leuk om te horen, dankjewel!

   Oh jee en dank voor het doorgeven. Wat vervelend! Ik zal het zsm op m’n site aanpassen. Hebben jullie evengoed van het uitzicht kunnen genieten, of was dat ook afgesloten? Ik hoop het.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Marjan
  7 april 2022 at 21:32

  Hoi Maaike,

  Kun je ons vertellen of het parlementsgebouw geopend is op Goede Vrijdag, die zaterdag erna of op maandag (2e Paasdag)? We brengen de paasdagen in Boedapest door, maar kunnen hier geen goede info over vinden.

  • Reply
   Maaike
   11 april 2022 at 09:11

   Dag Marjan,

   Wat heerlijk dat jullie met de Paasdagen in Boedapest zijn. Het Hongaars Parlementsgebouw is zowel op Goede Vrijdag, als op zaterdag en op 2e paasdag geopend.

   Heel veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Terry van der Wiel
  7 april 2022 at 18:24

  P.S.: Voor gratis gebruik van ov en veel musea.

 • Reply
  Terry van der Wiel
  7 april 2022 at 18:20

  Hallo Maaike,
  Er wordt geschreven over de pas-ID voor gepensioneerden.
  Ik ben 70plusser en ga in mei naar Boedapest.
  Heb ik ook ’n pas nodig naast mijn eigen ID-bewijs/paspoort?
  Groet, Terry

  • Reply
   Maaike
   15 april 2022 at 19:56

   Dag Terry,

   Wat heerlijk dat in mei naar Boedapest gaat!

   Om gratis met het OV te reizen heeft u alleen uw ID-bewijs/paspoort nodig. U heeft geen speciale pas nodig. Als u controle krijgt, kunt u uw ID-bewijs/paspoort laten zien. Dat is afdoende.

   Veel plezier in Boedapest,
   Maaike

 • Reply
  Ilona Bos
  9 januari 2022 at 14:04

  Hallo Maaike
  Wij zouden dit jaar rond pasen naar Boedapest willen gaan. Weet jij of alles gesloten is op goede vrijdag en beide paasdagen? Of zijn de musea’s en restaurants, winkels wel gewoon geopend?

  • Reply
   Maaike
   10 januari 2022 at 11:35

   Dag Ilona,

   Wat leuk dat jullie rond Pasen naar Boedapest willen gaan!

   Winkels en markten zijn verplicht gesloten tijdens de Paasdagen, zowel op Goede Vrijdag als eerste en tweede Paasdag. Het Openbaar Vervoer rijdt die
   dagen dan ook volgens de zondags-/vakantiedienstregeling. De badhuizen zijn geopend, maar wel volgens zondagsregeling.

   Voor de musea is het wat lastiger te zeggen. Sommige musea zijn geopend, andere gesloten. Hetzelfde geldt voor restaurants.

   Overigens is er tijdens Pasen een hele leuke markt op het Vörösmarty plein. Daar vindt ook ieder jaar een grote kerstmarkt plaats. Je vindt er allerlei handgemaakte producten zoals kunst- en ambachtsouvenirs, handgemaakt aardewerk en manden. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik niet weet of er dit jaar restricties zijn in verband met corona.

   Heel veel plezier gewenst in Boedapest!
   Maaike

   • Ilona
    10 januari 2022 at 14:21

    Hallo Maaike
    Dank voor je antwoord. We hebben besloten om een weekend later te gaan. Vinden het jammer dat er veel gesloten is, dan voelt het lockdown achtig 🙂
    Twee jaar geleden de reis naar Boedapest moeten annuleren, hopen dat we nu kunnen gaan genieten van de mooie stad.

   • Maaike
    12 januari 2022 at 15:02

    Dag Ilona,

    Wat leuk dat je dat nog even laat weten. Je hebt groot gelijk!
    Ik hoop dat het door kan gaan voor jullie. Geniet ervan. Ik weet zeker dat Boedapest jullie niet zal teleurstellen 🙂

    Groeten,
    Maaike

 • Reply
  Frits Feuler
  6 januari 2022 at 19:24

  Beste Maaike,
  Hoop dat alles goed is na de bevalling en iedereen gezond is. Beste wensen dan ook nog voor jou en je gezin.

  Mijn vraag: ik kom voor de vijfde of zesde keer naar Boedapest, was bezig met het uitzoeken van de metroverbindingen maar kreeg het idee dat jouw kaart op de site een wat verouderde versie is.

  Heb ik het mis of is alles nog zoals het hier weergegeven is?

  Ik was namelijk op zoek naar een verbinding van Deak Ferenc naar de nieuwe sportarena in Budapest, Kerepesi ut 9. metro Arena Mall kreeg ik door maar die kan ik op jouw kaartje nier vinden.

  Ik verneem graag van je!

  • Reply
   Maaike
   12 januari 2022 at 15:00

   Dag Frits,

   Dankjewel voor je vriendelijke reactie. Alles gaat goed en iedereen is gezond! Ook de beste wensen voor jou voor het nieuwe jaar.
   En wat leuk dat je al zo vaak naar Boedapest geweest bent. Dan ben je vast ook net zo gek op de stad als ik ben.

   De kaart was inderdaad wat verouderd. Ik heb onmiddellijk de nieuwe toegevoegd. Excuses. Echter de halte Arena Mall bestaat (nog) niet. Als je deze reisplanner gebruikt zie je dat je altijd nog een stuk zult moeten lopen.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Wendy Pas
  2 september 2021 at 19:03

  Hallo Maaike,
  Wij willen dolgraag met ons gezin kerst vieren in Budapest. Helaas heb ik al begrepen dat er veel gesloten is op de kerstdagen zelf. Maar kun jij me vertellen of er genoeg te doen overblijft? En wat er wel open is? Ik hoor graag van je!

  • Reply
   Maaike
   8 september 2021 at 15:40

   Dag Wendy,

   Dat klinkt heerlijk! Tijdens de kerstdagen is er inderdaad veel gesloten in Boedapest, zie meer informatie daarover in dit artikel ‘kerst in Boedapest‘. Maar… er is ook nog heel veel wat je wel kunt doen tijdens kerst!

   Struinen door de straten van Boedapest is alleen al een hele belevenis. En je een aantal belangrijke bezienswaardigheden blijven bezoeken zoals het Vissersbastion, de St. Stefanus Basiliek, de Matthiaskerk, ook het Szechenyi badhuis is met kerst geopend (let op de: de openingstijden verschillen wel). Het Heldenplein is gewoon te bezichtigen, evenals het stadspark en het New York Café. En ik vermoed dat je ook nog steeds een rondvaart over de Donau kunt maken.

   Ik heb in verband met Corona ook een artikel geschreven met tips voor een veilig en coronaproof bezoek aan Boedapest. Dit zijn voornamelijk dingen in de buitenlucht, die je tijdens de kerstperiode dus ook kunt doen. Zorg er wel voor dat je je warm aankleed 🙂

   Ik wens jullie veel plezier!
   Maaike

 • Reply
  Riet
  2 september 2021 at 03:49

  Beste Maaike,

  Wat is je site super!! Wij vertrekken 13 sept naar daar en ik haalde al ongelooflijke veel ideeën van jouw site. Ik las dat je toestemming moet krijgen om het land binnen te mogen ?? Wat versta ik hieronder?
  Wij hebben allebei ons vaccinatiecertificaat mee.

  Alvast vriendelijk bedankt !

  • Reply
   Maaike
   8 september 2021 at 15:42

   Dag Riet,

   Wat heerlijk dat jullie naar Boedapest vertrekken. Een vaccinatiecertificaat is inmiddels afdoende. Lees voor meer informatie dit artikel over corona in Hongarije.

   Geniet van jullie reis!

   Groet,
   Maaike

   • Riet
    9 september 2021 at 20:28

    Dit las ik vandaag weer op de site, waar ik werd naar doorgestuurd vanop mijn site van de vliegtickets.

    “Wat heb je nodig om naar dit land te reizen?
    Vooraf inschrijven of formulier vereist
    Buitenlanders die Hongarije willen binnenkomen voor essentiële reizen, moeten een vrijstelling aanvragen bij ugyintezes . ”

    -> Dit klopt niet dan? Enkel een vaccinatiebewijs is voldoende?

    Al heel hard bedankt voor de hulp !

   • Maaike
    10 september 2021 at 12:39

    Dag Riet,

    Deze informatie is – naar mijn weten – inderdaad achterhaald. Ik heb het artikel over de status van corona in Hongarije net volledig geupdate. Maar daar kan natuurlijk altijd een foutje ingeslopen zijn. De meest betrouwbare bron blijft natuurlijk nog altijd dit officiele reisadvies.

    Veel plezier gewenst in Boedapest!

 • Reply
  Niels
  26 augustus 2021 at 21:17

  Hoi Maaike,

  We gaan halverwege september voor een vriendenweekend naar Boedapest met 5en. Weet jij of we nog een document aan moeten vragen bij de Hongaarse politie ivm COVID? Of is het voldoende als je volledig gevaccineerd bent?

  Heb je nog tips voor een mooi appartement in het centrum voor ons 5en? En wellicht tips voor een leuke club/leuk op stap gaan?

  Alvast dank!

  Groeten Niels

  • Reply
   Maaike
   8 september 2021 at 13:12

   Dag Niels,

   Wat leuk dat jullie naar Boedapest gaan! Als je volledig gevaccineerd bent mag je het land weer in. Lees voor uitgebreide informatie daarover mijn artikel over de status van het coronavirus in Boedapest.

   Verder zou ik ook even de volgende artikelen lezen:
   Vrijgezellenfeest Boedapest (met tips voor dingen om te doen en voor appartementen)
   Uitgaan in Boedapest

   Heel veel plezier in Boedapest,
   Maaike

 • Reply
  Cees
  27 juni 2021 at 12:46

  Hallo,

  Ik denk dat het tijd wordt om de info met de OV-verbinding vanuit Nl naar Boedapest te updaten !! Sinds ongeveer 1 maand is er de nachttrein vanuit A’dam-Utrecht-Arnhem naar Wenen met bijna flitsende overstap (25 minuten !) naar Boedapest. Veel oranjefans hebben dat inmiddels gedaan. Totale reistijd ca. 16 uur inclusief dus slapen in de trein Met bed kost dat € 120,0 enkele reis, zonder bed, dus stoel kost het € 90,-

  • Reply
   Maaike
   8 september 2021 at 16:41

   Dag Cees,

   Dankjewel voor je goede suggestie! Ik heb het direct toegevoegd aan het artikel ‘Met de trein naar Boedapest‘.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Bianca
  26 augustus 2020 at 17:27

  Beste Maaike,
  Mijn vriendin en ik zijn plannen aan het maken om volgend jaar (hopelijk is dan alle corona ellende achter de rug) een weekje naar Boedapest te gaan. Ik heb jouw site gevonden en we zijn hier heel blij mee!
  Wij willen ook zeker een bezoek brengen aan een badhuis. Nu zie ik iets over een Cabine of een Kluisje. Moet ik mij voorstellen dat als je een cabine er bij besteld dat je een soort eigen kleedhokje hebt waar je je spullen kan achter laten?

  We horen graag,
  Groetjes, Bianca

  • Reply
   Maaike
   29 augustus 2020 at 11:07

   Dag Bianca,

   Wat leuk dat jullie naar Boedapest willen gaan! Het is zo’n fijne stad. Hopelijk is alle corona ellende dan inderdaad achter de rug. En je hebt je eigen vraag al direct beantwoord 🙂 Een cabine is inderdaad een eigen kleedhokje.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Nancy
  18 augustus 2020 at 10:32

  Hoi maaike,

  Eerst compliment voor de overzichtelijke en duidelijke site.
  Wij gaan aanstaand weekend naar Boedapest gaat nog steeds door is gelukkig geel.
  Maar weet jij zo wat er qua gebouwen en musea er open is in verband met bezichtigingen, tours.
  En wat betreft badhuizen?

  • Reply
   Maaike
   29 augustus 2020 at 11:15

   Dag Nancy,

   Helaas komt mijn antwoord voor jou te laat. Ik heb dit artikel geschreven met dingen die je deze zomer allemaal kunt doen in Boedapest, ondanks alle maatregelen.

   Gelukkig hebben jullie de prachtige stad nog kunnen bezoeken voor de grenzen zich weer sluiten op 1 september.

   Groet,
   Maaike

   • Joëlle
    19 augustus 2021 at 10:52

    Hey Maaike,

    Ik had laatst ook al een vraag gesteld maar kan niet meer terugvinden op welke pagina ik dat had gedaan 😂

    Ik vroeg mij af wat in jouw ogen voordeliger is. Ik twijfel tussen de budapest card en een 7 daagse travel card. Ik ben niet zo van de musea maar wil wel andere attracties bezoeken. Ik kan alleen niet vinden waar ik allemaal korting krijg met de budapest card. Als ik niet naar de musea ga. Is een 5 daagse travelcard dan wel voordeliger of kan ik dan toch beter een 7 daagse ticket kopen en entree bij attracties zelf betalen?

   • Maaike
    8 september 2021 at 15:45

    Hi Joëlle,

    Oei, dat is een goede vraag. Ik moet je bekennen dat ik daar zo even geen antwoord voor je op heb. Ik heb wel een artikel geschreven over de voordelen van de Budapest Card. Maar ik heb zelf nooit de vergelijking gemaakt. Wellicht dat ik daar in de toekomst nog wel een keert een blog aan waag, maar ik ben op het moment met zwangerschapsverlof en kan daarom ook even niet de tijd maken om dit voor je uit te zoeken. Waarvoor mijn excuses!

    Ik wens je heel veel plezier in Boedapest,
    Maaike

 • Reply
  Oene
  13 augustus 2020 at 13:45

  Hoi Maaike,
  Door de sluiting van de grenzen van Roemenië en Servië, doen wij dit jaar een rondreis door o.a. Hongarije. We kennen het land erg goed; komen er al 20 jaar, maar verveelt nooit
  Ik kom er niet goed uit of we als Nederlandse toeristen in augustus nu vrijelijk kunnen rondtrekken in Hongarije of dat er toch beperkingen zijn. Zo nu en dan komen wij via Booking.com hotels in Hongarije tegen met rode waarschuwingen tegen over Covid-19.

  • Reply
   Maaike
   29 augustus 2020 at 11:17

   Dag Oene,

   Excuses voor het late antwoord. Lees voor meer informatie mijn artikel met veelgestelde vragen over Corona in Boedapest & Hongarije. Helaas sluiten de grenzen zich per 1 september. Hopelijk hebben jullie toch een rondreis kunnen maken door het prachtige Hongarije.

   Groet,
   Maaike

 • Reply
  Hanna
  27 juni 2020 at 11:16

  Dag Maaike,

  Wij gaan van 13 tot 17 juli naar Boedapest.

  We lazen dat het handig om de Budapest Card te gebruiken en dat deze voor musea kan worden gebruikt.
  Hoe werkt het als wij een musea willen bezoeken, een tour? Moeten wij hiervoor een ticket kopen of kunnen we bij het museum in de rij aansluiten en de Budapest Card laten zien en kunnen we dan naar binnen?

  Wij kunnen hier niet heel veel informatie over vinden en zouden dit graag willen weten.

  Zou jij ons hierover meer kunnen vertellen?

  Bij voorbaat hartelijk bedankt.

  • Reply
   Maaike
   4 juli 2020 at 18:12

   Dag Hanna,

   Sorry voor de late reactie. Ik had je bericht over het hoofd gezien. Heb je mijn artikel over de Budapest Card gelezen? Daar zouden je vragen grotendeels beantwoord moeten worden. Wel kan ik je hier alvast vertellen dat bij alle attracties waar je gratis naar binnen kunt je niet vooraf hoeft te boeken. Je kunt dan de rij skippen en direct naar binnen.

   Mocht je toch nog vragen hebben na het lezen van het artikel dan hoor ik het graag.

   Heel veel plezier gewenst in Boedapest!

   • Berty Nendels
    22 juli 2020 at 21:49

    Dag Maaike,
    Ik zou graag willen weten of jij ook tandartspraktijken kent met een goede naam.
    Mijn zoon wil er namelijk 14 kronen laten zetten maar ik ben een beetje bang uitgeallen en
    vrees het ergste als er iets niet goed gaat.

   • Maaike
    29 augustus 2020 at 11:19

    Dag Berty,

    Helaas ben ik in deze wereld niet bekend. Ik kan je dan ook niet verder helpen.
    Hopelijk vind je alsnog een betrouwbare praktijk. Veel succes!

    Groet,
    Maaike

 • Reply
  Jonathan
  17 juni 2020 at 11:08

  Hoi Maaike,

  Ik zou 13 Juli op vakantie gaan naar Budapest, met het vliegtuig. Op jou site las ik dat de Hongaarse regering 16 Juli uitspraak zou doen over eventuele versoepeling. Alleen kan ik dit nergens vinden. Is hier al meer over bekend?

  Groet Jonathan

  • Reply
   Maaike
   17 juni 2020 at 20:33

   Dag Jonathan,

   Het vermoeden was inderdaad dat we na 16 juni meer zouden weten. Maar helaas is er nog niets bekendgemaakt. Zodra er meer nieuws is update ik deze pagina.

   Groet!
   Maaike

   • ferry sager
    17 juni 2020 at 21:36

    Maaike,
    Ik heb een vakantiehuis in Hongarije. Kan ik dan wel de grens over?
    Gr, Ferry

   • Maaike
    18 juni 2020 at 09:24

    Dag Ferry,

    Zelfs als je een vakantiehuis in Hongarije hebt, mag je helaas Hongarije niet in. Ik heb ook een artikel geschreven over de stand van zaken in Hongarije. Hier vind je ook een aantal handige links voor meer informatie.

    Groeten,
    Maaike

 • Reply
  lezer
  13 juni 2020 at 07:52

  Op de pagina over Corona staan 2 telefoonnumers voor noodgeval. Maar wat voor noodgeval en van wie zijn deze nummers en wat voor hulp is via deze nummers beschickbaar?

  • Reply
   Maaike
   15 juni 2020 at 12:56

   Dag,

   Dat is voor als je in Boedapest bent en je heel erg corona klachten zou hebben, maar je nog niet direct een ambulance nodig hebt. Je kunt dan dit noodnummer bellen dat speciaal hiervoor is opengesteld.

   Groet!
   Maaike

 • Reply
  Frans van de Pol
  18 april 2020 at 05:34

  Hoi Maaike, ik woon sinds 01-03-2020 in Boedapest, wat is het alternatief voor de vaste bewoners van de
  Budapest Card ? en Hoe kom ik er aan??
  Groetjes Frans

  • Reply
   Maaike
   18 april 2020 at 12:01

   Hoi Frans,

   Wat heerlijk dat je sinds kort in Boedapest woont. Hopelijk kun je snel van de stad gaan genieten.
   BKK is de Hongaarse vervoersmaatschappij. Bij hen kun je dan ook tickets voor het openbaar vervoer kopen. Als je op deze pagina van de BKK kijkt zie je dat je ook maandelijkse passen voor het Openbaar Vervoer kunt kopen. Lees eventueel ook meer in mijn artikel ‘tickets voor het openbaar vervoer in Boedapest.
   Of er ook een soort museumjaarkaart is zoals wij die hier hebben weet ik eerlijk gezegd niet. Ik heb deze vraag uitgezet en zodra ik meer weet kom ik bij je terug.

   Heel veel plezier en geluk in Boedapest gewenst,
   Maaike

  • Reply
   Johnny de jaegher
   21 april 2020 at 20:04

   Gaat de marathon van Boedapest in Hongarije door op 10-11 october nu met deze Corona virus

   • Maaike
    4 juni 2020 at 18:42

    Dag Johnny,

    Zoals het er nu naar uitziet gaat de Marathon van Boedapest gewoon door. Ik vind op hun website niets over een afgelasting. Alle grote evenementen zijn verboden tot 15 augustus. Als ik meer informatie heb zal ik deze pagina updaten.

    Groeten!
    Maaike

  • Reply
   Femke
   7 juni 2020 at 21:55

   Hallo Maaike,

   Ik ben Femke, en samen met enkele vrienden had ik een tripje naar het festival Balaton Sound gepland (7-12 juli). Door het coronavirus is dit festival spijtig genoeg afgelast… 🙁

   Nu, mijn vrienden en ik hadden het plan om er gewoon een citytripje Budapest van te maken, aangezien de vliegtickets al besteld waren en de annulatiekosten die hieraan verbonden waren hoog opliepen.

   Tot nu toe is het bezoek in Hongarije niet toegelaten voor buitenlanders, 15 juni zou hierover beslist worden. Maar, kan jij me vertellen hoe de situatie daar op dit moment is? En denk je, dat als er eventuele versoepelingen komen dat het de moeite is om de stad te bezoeken? Want als we een tripje naar deze mooie stad zouden plannen, willen we de stad natuurlijk ook ontdekken…

   Ik hoor graag van u!
   Bedankt!
   Groetjes Femke

   • Maaike
    8 juni 2020 at 10:48

    Dag Femke,

    Jammer he dat Balaton Sound geen doorgang kan vinden dit jaar. Wat zullen jullie gebaald hebben toen jullie dat nieuws kregen.

    Maar… een citytrip naar Boedapest zelf is ook hartstikke leuk! Zoals je op deze pagina kunt lezen is het op dit moment nog niet mogelijk om als Nederlander Hongarije of Boedapest te bezoeken. Hopelijk horen we op 16 juni dat daar verandering in komt. Er is overigens dit weekend wel bekendgemaakt dat Hongarije de grenzen heeft geopend voor Duitsers, dus hopelijk wijst dit erop dat ze straks ook de grenzen gaan openen voor andere landen.

    Als je kijkt naar de cijfers in Hongarije met zo’n 4000 besmettingen en ruim 500 mensen die zijn overleden, dan lijkt het land het goed te doen ten opzichte van de Nederlandse cijfers (bijna 50.000 besmettingen en 6.000 mensen die zijn overleden). Maar ik kan op basis van deze cijfers natuurlijk niet zeggen: dus je hoeft je nergens druk om te maken. Ik kan je wel vertellen dat net als in de meeste Europese landen het aantal patiënten met het coronavirus afneemt. Lees hier: alles over de laatste stand van zaken van het coronavirus in Boedapest & Hongarije.

    Als jullie besluiten naar Boedapest te gaan, dan denk ik dat jullie nog steeds een ontzettend leuk citytrip kunnen hebben. Ik vermoed wel dat het iets anders zal zijn dan anders, maar ik kan je daar ook geen uitsluitsel over geven omdat ik op dit moment ook in Nederland ben. Maar er zijn genoeg dingen in Boedapest die je buiten kunt doen: het vissersbastion is buiten (maar kan normaal gesproken wel druk zijn), de kettingbrug, de gellertheuvel. Je kunt een rondvaart maken, door de stad wandelen, bijvoorbeeld met een monsterroller door de stad toeren . Ik heb een artikel geschreven over vrijgezellenfeesten in Boedapest, maar deze activiteiten zijn ook heel leuk voor als je als vriendengroep naar Boedapest gaat.

    De Hongaarse hoofdstad heeft ook een heel leuk uitgaansleven, maar ik kan niet goed inschatten hoe dat er uit zal zien in juli. Ik kan me voorstellen dat het daar rustiger is dan normaal gesproken. Sterker nog, op dit moment zijn de bars nog gesloten dus wie weet dat dat ook voorlopig nog zo blijft. Men heeft gezegd dat massabijeenkomsten tot halverwege augustus zijn verboden, of daar ook bars onder vallen durf ik je niet te vertellen.

    Restaurants zijn wel al gedeeltelijk geopend. Maar ook daarvoor vind ik het lastig in te schatten hoe dat er over een maand uitziet.

    Ik zal deze week als ik tijd heb een artikel te schrijven met wat je nog allemaal in Boedapest kunt doen deze zomer, op basis van de regels die nu gelden (er vanuit gaande dat de grenzen wel weer openen uiteraard). Hopelijk kun je op basis daarvan een betere mening vormen.

    Groetjes,
    Maaike

 • Reply
  Pieter
  11 maart 2020 at 07:56

  Hallo Maaike,

  Ik lees her en der dat er nogal wat geldklopperij is in Budapest. Hoe voorkom ik dat ik word opgelicht in de horeca in Budapest? Dit is me ook overkomen in Praag. Je krijgt ineens een ongeloofelijk hoge rekening, die door kleerkasten even wordt geïnd.

 • Reply
  Koen
  29 februari 2020 at 14:00

  Hi Maaike,

  Wauw, wat een toffe site met ontzettend veel handige informatie! Ik heb de eer om voor mijn beste vriend een vrijgezellenfeest te organiseren en Budapest lijkt me super tof. Ik kan alleen weinig informatie vinden over het nachtleven in Budapest? We zijn met 9 personen, houden van lekker eten en net een biertje te veel. Heb jij handige tips voor ons?

  Met vriendelijke groet,

  Koen

  • Reply
   Maaike
   1 maart 2020 at 11:23

   Hi Koen,

   Dankjewel voor je leuke bericht. En wauw, te gek zeg dat jullie naar Boedapest gaan! Dat is echt een super leuke plek om een vrijgezellen te organiseren, want er is heel veel te doen. En het nachtleven is er super leuk.

   Heb je de volgende artikelen toevallig al gelezen:

   Mijn pagina met restaurants in Boedapest is helaas nog niet zo uitgebreid. Daar komt hopelijk snel verandering in.

   Mocht je toch nog specifieke vragen hebben, of zoek je ergens hulp bij dan kun je me ook altijd even mailen: info@budapesttips.nl.

   Succes en veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Wendy
  17 februari 2020 at 20:18

  Hoi Maaike,
  Wat een super leuke en interessante site heb jij! Ik heb een vraagje… wij gaan in mei met 17 collega’s 3 dagen naar Boedapest. Nu wil ik graag naar het vrijheidsbeeld, maar er zijn personen bij die niet makkelijk ter been zijn. Weet jij of de hop on hop off bus ook naar het vrijheidsbeeld op de berg rijdt? Ook wil ik een tour inclusief gids met de Monsteroller E-scooter regelen, maar ik weet niet of deze daar eventueel ook heen gaat. Ik hoop dat jij me kunt helpen aan antwoorden :-). Mocht je nog een leuke tip voor een karaokebar weten….. graag!

  • Reply
   Maaike
   18 februari 2020 at 11:17

   Hi Wendy,

   Wat super leuk dat je met 17 collega’s naar Wenen gaat! Dat wordt vast heel gezellig. En natuurlijk is Boedapest een fantastische locatie mogelijk.

   Ik heb het een en ander even voor je nagekeken. Deze hop on hop off-bus gaat inderdaad naar het vrijheidsbeeld. Althans, je stopt op het parkeerterrrein vlakbij. Dat houdt in dat je niet meer naar boven hoeft te lopen. Dit is dus de meest dichtbije optie die je kunt komen.

   Ik heb ook even de monsteroller voor je gecheckt (leuk!). Daarvoor heb je twee opties: 1. een tocht zonder gids 2. een tocht met gids. Ik heb heb het voor je nagevraagd en bij de tweede optie kun je kiezen voor de ‘Citadel tour’ en daarmee kunnen jullie dus ook de Gellertheuvel op naar het vrijheidsbeeld. Bij de eerste optie heb je geen gids dus neem ik aan dat je gewoon naar boven kunt.

   En ik heb geen ervaring met karaoke bars in Boedapest, maar hierbij wel 2 namen voor je:

   Ik ken beide dus niet, maar ze zijn in het centrum. Wellicht kun je zelf kijken of je het wat vindt.

   En misschien heb je trouwens ook nog iets aan dit artikel met activiteiten voor groepen. Het is gericht op vrijgezellenfeesten, maar het is eigenlijk ook leuk voor gewone groepen die naar Boedapest gaan.

   Ik kom zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord op de vraag over de monsterollers en laat me weten als je nog meer vragen hebt.

   Heel veel plezier in Boedapest met je collega’s!
   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Robin
  15 februari 2020 at 22:47

  Hallo,

  Wij gaan binnenkort naar Budapest, en we hebben via de site de Budapest card gevonden. Hoe zit het als we deze voor 120 uur bestellen via getyourguide? Krijgen we de kaart opgestuurd via de mail, of moeten we die ergens ophalen? We kunnen deze kaart ook in Budapest zelf halen de dag na aankomst. Wat is meer te vertrouwen?

  • Reply
   Maaike
   17 februari 2020 at 15:26

   Hoi Robin,

   Als je de kaart bestelt via Get Your Guide krijg je inderdaad een voucher die je om kunt wisselen. Dat kun je bijvoorbeeld al gelijk op het vliegveld doen, maar er zijn ook andere plekken in de stad. Dat kun je hier ook zien. Ik werk samen met Get Your Guide, wat betekent dat als je de Budapest Card via mijn site koopt ik een klein bedragje krijg. Jij betaalt echter niets extra’s en zo kan ik mijn site onderhouden. Ik werk alléén samen met betrouwbare partijen en zou nooit iets op mijn site zetten waar ik niet achter sta. Maar je moet uiteraard doen waar je je zelf goed bij voelt 😀

   Ik wens je heel veel plezier in Boedapest!

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Bennie
  3 februari 2020 at 13:05

  Beste Maaike,
  fijne website, ga zo door!
  ik heb een vraag over het openbaar vervoer terug naar het vliegveld.
  Heen zijn een vriend en ik van plan bus 100e te pakken naar Deák Ferenc tér. ik vraag me af of ik van deze zelfde locatie ook bus 100E terug kan pakken naar het vliegveld? zo ja, betekent dit dan dat ik in totaal twee single bustickets moet kopen voor bus 100E, voor heen en terug?

  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes Bennie

  • Reply
   Maaike
   4 februari 2020 at 10:23

   Dag Bennie,

   Wat heerlijk dat jullie naar Boedapest gaan! En ja, bus 100E kun je ook gewoon op de terugweg vanaf dezelfde plek pakken. Vanaf Deák Ferenc tér En je koopt inderdaad ook twee keer een enkele reis.

   Heel veel plezier gewenst en bedankt voor je leuke reactie.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  patricia
  22 januari 2020 at 13:25

  Hoi Maaike,ik zou graag naar Boedapest gaan met een vriendin en daarna naar vrienden in Alsóregmec,maar ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken met openbaar vervoer,heb jij tips?

  • Reply
   Maaike
   23 januari 2020 at 14:02

   Hi Patricia,

   Dat is een goede vraag. Ik heb de vraag weer voor je uitgezet. Ik kom er bij je op terug!

   Groetjes,
   Maaike

  • Reply
   Maaike
   24 januari 2020 at 14:21

   Hoi Patricia,

   Ik heb not wat verder voor je gezocht. Hier kun je een reis plannen voor langere afstand. De plaats die jij noemt staat er echter niet bij. Maar wellicht kan je vriendin aangeven waar je als alternatief naartoe kunt en wellicht dat ze je op kan pikken? Of anders zou je natuurlijk ook een mail kunnen sturen naar informacio@mav-start.hu. Zij kunnen je vast ook meer uitleggen.

   Heel veel plezier!
   Maaike

 • Reply
  Shana Gheldolf
  13 januari 2020 at 23:16

  Dag Maaike,

  Leuke website heb je hier!
  Wij gaan in april met 10 blinden en slechtzienden jongeren voor 4 dagen naar Boedapest.
  Heb je aanraders voor onze doelgroep?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,

  • Reply
   Maaike
   14 januari 2020 at 10:39

   Dag Shana,

   Dankjewel! Wat leuk dat jullie met deze groep naar Boedapest gaan. Ik zou je heel graag verder willen helpen, alleen ik vind het wel heel erg lastig om te bepalen wat wel en niet geschikt is voor een groep met blinden en slechtzienden.

   Ik las op deze site over een speciale rondleiding voor blinden & slechtzienden. Wellicht zou je eens contact met hen op kunnen nemen? Overigens ken ik deze site niet, dus ik heb geen idee over de kwaliteit maar het is altijd het proberen waard natuurlijk.

   Ook weet ik dat er in Boedapest een museum is waarbij mensen met zicht kunnen ervaren hoe het is om niets te kunnen zien, dat heet ‘The Invisible Exhibition’. Maar goed, ik kan me voorstellen dat dat wellicht juist niet interessant is voor jullie groep. Hoe dan ook, hier vind je meer informatie (de voorstelling is gratis voor blinde mensen).

   Ik vrees dat ik je niet heel veel verder kan helpen dan je te verwijzen naar deze twee pagina’s ‘Wat te doen in Boedapest‘ en naar alle bezienswaardigheden in Boedapest.

   Als je wilt kun je me ook even mailen (info@budapesttips.nl) met een wat specifiekere uitlegt van wat je zoekt. Wellicht kan ik je dan alsnog verder helpen.

   Als je straks geweest bent hoor ik ook heel graag wat tips van jou over wat interessant is voor deze doelgroep. Dan kan ik mijn site weer verder uitbreiden. Ik zou ook heel graag deze doelgroep van informatie voorzien.

   Groeten en heel veel plezier!
   Maaike

 • Reply
  Ave
  24 december 2019 at 15:40

  We hebben veel aan je site gehad. Dank je wel! Helaas kwamen we er vandaag achter dat bijna alle winkels en eetgelegenheden gesloten zijn (24 december). Zelfs op het vliegveld gingen bijna alle shops net sluiten. Leek me nuttig om even te melden.

  • Reply
   Maaike
   6 januari 2020 at 10:41

   Fijn dat jullie zoveel aan mijn site hebben gehad! En sorry voor de late reactie, ik ben in Griekenland namelijk. Ja er zijn inderdaad veel eetgelegenheden gesloten. Ik heb ook een artikel over Kerstmis in Boedapest geschreven, maar helaas heb je dat niet gezien. Ik hoop dat jullie ondanks dat een heerlijke tijd hebben gehad in Boedapest.

   Groeten,
   Maaike

 • Reply
  Loes van Kemenade
  22 december 2019 at 05:32

  Hoi,

  Ik vroeg me af of het nodig is om tickets van te voren te bestellen voor een tour door het Parlementsgebouw. In de prijslijst staat dat het 7 euro kost als je een EU lid bent maar bij het afrekenen staat er 16 euro pp. Schat je de kans hoog in dat de toegang vol zal zitten op een zaterdag of is het ook mogelijk om een kaartje te kopen op de dag zelf?
  Alvast bedankt!

  Groetjes, Loes van Kemenade

  • Reply
   Maaike
   6 januari 2020 at 10:37

   Beste Loes,

   Sorry voor de late reactie. Ik ben op dit moment in Griekenland, vandaar. Ik vind het lastig inschatten deze tijd van het jaar. Wellicht kun je op de dag zelf kijken en als je ziet dat het heel druk is direct online bestellen?

   Heel veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Wim Bierman
  9 december 2019 at 12:25

  Hoe krijg ik (waar) openbaar vervoer tickets voor 70 plussers.

  • Reply
   Maaike
   9 december 2019 at 15:00

   Dag Wim,

   Als 70-plusser hoeft u geen specile tickets te kopen. Als u zorgt dat u altijd een ID bij zich heeft, kunt u deze op verzoek tonen. Er staan geen poortjes bij de metro zoals in Nederland dus u kunt gewoon doorlopen. En bij verzoek toont u uw ID.

   Hartelijk groet,
   Maaike

 • Reply
  Piet
  18 november 2019 at 20:33

  Maaike,

  Ik denk dat mijn vraag niet verstuurd was, dus nogmaals.
  Wat is het verschil tussen de 72 plus Card en de “gewone” card?
  Kunnen we met de “gewone” card ook met het openbare vervoer vanaf het vliegveld naar het centrum??

  • Reply
   Maaike
   19 november 2019 at 10:07

   Dag Piet,

   Dankjewel voor je bericht. Hij is aangekomen hoor.

   De 72 uur plus Card biedt naast de voordelen van de ‘gewone’ Budapest card ook:

   – Transfer van het vliegveld naar de stad met een minibus
   – Een boottocht op de Donau met een optionele stop op Margaretha eiland
   – Toegang tot de Matthiaskerk en tot de de kabelbaan bij de Burcht van Boeda
   – Gratis heerlijke kaneelcake, ook wel schoorsteencake genoemd, bij Kurtoskalacs.

   Met de gewone card kun je niet met bus 100E vanaf het vliegveld, wel zou je dan bus 200E kunnen nemen. Lees daarover meer hier.

   Als je wilt kun je de kaart hier aanschaffen.

   Groeten!
   Maaike

 • Reply
  Daan
  16 november 2019 at 22:31

  Ik zie dat er in je logo reisigds staat ipv reisgids…

  • Reply
   Maaike
   19 november 2019 at 20:30

   Dankjewel voor je feedback, dat is erg fijn! Ik heb het meteen aangepast.

 • Reply
  Petra
  14 november 2019 at 09:04

  Hallo,
  Klopt het dat je met een groep (20 personen) niet zonder Hongaarse Gids de burcht of de joodse wijk mag bezoeken? Heb je tips hierrond?
  Groetjes, Petra

  • Reply
   Maaike
   14 november 2019 at 09:34

   Hoi Petra,

   Daar heb ik echt nog nooit van gehoord. De Joodse wijk is gewoon een een buurt in Boedapest dus voor iedereen vrij toegankelijk. Ook op de site van de Hongaarse Gallerie in de Burcht van Boeda vind ik niets over een maximale grootte van een groep. En bedoel je dat je nog op zoek bent naar tips voor een groep? Altijd leuk is natuurlijk een rondvaart, mijn favoriete rondleiding in Boedapest was met de fiets en verdere kun je een kijkje nemen op deze pagina en iets avontuurlijkers vind je hier.

   Groetjes en veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Pettrik
  23 oktober 2019 at 08:46

  Hoi Maaike,

  Een kleine, maar toch wel handige aanvulling, op het https://www.budapesttips.nl/openbaar-vervoer-boedapest/boot/ artikel:

  Op werkdagen hoef je geen apart ticket te kopen als je bijvoorbeeld een budapest travelkaart hebt. Deze is dan namelijk gewoon geldig op de boot. Scheelt toch weer… 😀

  Groetjes,

  Pettrik

 • Reply
  Stefan Bakker
  16 oktober 2019 at 14:10

  Goedemiddag Maaike,

  van 13-12 tot en met 16-12 zullen 14 vrienden en ik (tussen de 20 & 30 jaar) voor een lang weekend in Boedapest aanwezig zijn.. Op deze site kan ik al heel veel handige informatie vinden die van toepassing kan zijn! Maar nu vroeg ik mij af of jij misschien persoonlijk nog wat tips hebt voor de volgende zaken:

  1: Overdag vermaak/bezienswaardigheden
  2: Ludieke/leuke bars en/of dico’s
  3: OV vanaf het vliegveld naar ons appartement (Bokreta)

  We zijn allemaal niet vies van een drankje/biertje, wellicht dat je hier rekening mee kan houden met de tips..
  Met betrekking op het OV naar het appartment (Partybus) en overdag vermaak.

  Ik hoor graag van je! 🙂

  • Reply
   Maaike
   16 oktober 2019 at 14:36

   Hoi Stefan,

   Dat klinkt alsof het een te gekke vakantie gaat worden!

   Ik doe mijn best om je nog wat tips te geven waarvan ik hoop dat ze geschikt zijn voor jullie. Ik geef je gewoon een hoop opties en dan moet je zelf maar kijken wat leuk is voor jullie 😀

   1) Overdag zou je kunnen denken aan: het flipperkast museum of een escape room. En ik kan me overigens voorstellen dat het ook leuk voor jullie is om een badhuis te bezoeken. Zeker Széchenyi is groot en je kunt in de winter ook gebruik maken van de buitenbaden.

   Verder kwam ik tijdens mijn zoektocht voor je nog dit tegen:

   – Door de stad scheuren met een Monsterroller. Dat moet ook echt leuk zijn. Alle info vind je hier.
   – Een rondvaart met onbeperkt bier en pizza. Dan zie je wel wat van de stad, maar heb je het ook gelijk gecombineerd met een drankje. Kijk voor info eens hier. Of een bierproefsessie met allerlei verschillende soorten lokaal bier. Bekijk meer informatie.
   – En heel iets anders: je kunt ook de grotten onder Boedapest verkennen met een grotexpeditie.
   – Een rondleiding door Boedapest met de Segway. Hier vind je een voorbeeld van zo’n tour. Ook hiervoor geldt dat je dan nog wel wat van de stad ziet, maar het voor jullie waarschijnlijk leuker is dan een standaard wandeltour bijvoorbeeld.

   2) ’s avonds zouden jullie misschien mee kunnen met een kroegentocht. Zoiets bijvoorbeeld, dan krijg je onderweg wat shotjes en weet je ook meteen wat leuke kroegen zijn om na de tour naartoe te gaan. Oh en deze is nog wat goedkoper zie ik nu.

   En heb je ook mijn artikel over uitgaan in Boedapest al gelezen? Ik wil je wel echt aanraden om een aantal van de ruine bars te bezoeken. Die zijn wel echt uniek namelijk. En wellicht kunnen jullie naar een feest in een badhuis als die worden gegeven op het moment dat jullie er zijn. Of jullie zouden ook kunnen feesten op een schip op de Donau. Die info vind je hier, maar hou er wel rekening mee dat dit niet zo heel lang duurt (maar je krijgt dan wel kaarten voor een club waar je na de boottocht naartoe kunt).

   3) Qua vervoer naar jullie appartement (ziet er leuk uit zeg!) kun je een aantal dingen doen. Ofwel je kunt met het OV, maar dan moet je in de stad wel overstappen naar een bus die naar jullie locatie gaat. Dit is wel het goedkoopst. Ofwel je kunt ter plekke een aantal taxi’s pakken, ofwel je zou ook van tevoren kunnen boeken. Je zou bijvoorbeeld bij dit bedrijf 2 busjes kunnen regelen. Dan ben je wel in totaal €100 kwijt, maar als je het gaat terugrekenen is dat maar iets meer dan 7 euro de man.

   Ik neem ook aan dat je mijn pagina over vervoer van luchthaven Boedapest naar de stad hebt gelezen?

   Ik hoop dat je hiermee uit de voeten kunt! En leuk, je hebt me inspiratie gegeven voor een artikel voor als je met een groep naar de stad gaat.

   Heel veel plezier in Boedapest! Maar dat gaat vast en zeker goed komen 🙂
   Maaike
   p.s. Ik zou zelf wel ook echt even een bezoek brengen aan het Vissersbastion, de Kettingbrug overlopen, en de Sint Stefanus Basiliek beklimmen. Dan kun je toch wel zeggen dat je in Boedapest geweest bent 😉

  • Reply
   Maaike
   17 oktober 2019 at 14:21

   Hoi Stefan, naast de tips hier heb ik gelijk een uitgebreid artikel geschreven: ‘vrijgezellenfeest Boedapest‘. Daar kun je vast ook nog wel wat tips uithalen. Ik wens je nogmaals heel veel plezier!

 • Reply
  Eefje van de Werfhorst
  8 oktober 2019 at 09:35

  Beste Maaike,

  Op woensdag 30 oktober willen we met een groep van 13 studenten en 2 begeleiders een bezoek brengen aan de Grote Synagoge in Budapest.
  Hoe kan ik dan het beste de tickets regelen, omdat ik nergens een mogelijkheid vind om tickets met studentenkorting te bestellen.

  Alvast hartelijk dank voor je reactie.

  Met vriendelijke groet,
  Eefje

  • Reply
   Maaike
   8 oktober 2019 at 09:54

   Dag eefje,

   Ik denk dat je mijn antwoord eerder niet heb gelezen. Maar dit is wat ik je eerder antwoordde (zie ook iets verder naar beneden op deze pagina:

   Wat leuk dat jullie met de studenten naar Boedapest gaan. Wat zullen ze een fantastische reis hebben.
   Helaas kun je deze tickets, voor zover ik weet, inderdaad nergens online krijgen. Ik denk dat je daarom het beste hier op de website van de Grote Synagoge kunt kijken, daar staat wel iets over het aanvragen van een groepticket.

   Inmiddels heb ik het ook nog even voor je nagevraagd bij de partner met wie ik voor je samenwerk of we je de goedkopere studententickets kunnen aanbieden, maar dat kan helaas niet. Mocht het je nou niet lukken via de link die ik je gaf, dan zou ik je toch wel adviseren de tickets online aan te schaffen zodat je in ieder geval zeker bent van een plek met de hele groep. Maar ik hoop dat het je via de synagoge zelf lukt.

   Een fijne reis gewenst!
   Maaike

 • Reply
  Dorothé
  7 oktober 2019 at 18:28

  Wauw wat een goede tips, wij vertrekken 11-10-19 voor 3 nachten. Op advies van mijn dochter, ze is grote fan van Budapest. Nu kom ik jou online reisgids tegen. Heb er nog veel meer zin in gekregen om de pareltjes te ontdekken. Dankje wel!

  • Reply
   Maaike
   7 oktober 2019 at 18:45

   Wat leuk dat je dochter ook zo’n groot fan is van Boedapest! En ook hel erg leuk dat je eens gaat bekijken waar je dochter het over heeft. Ik wens jullie ontzettend veel plezier en bedankt voor je leuke reactie.

 • Reply
  Vandermeulen Bea
  30 september 2019 at 15:42

  Hallo Maaike,

  Volgende week vertrekken we met 4 personen naar Budapest. We haalden al heel wat tips uit jouw boeiende site, waarvoor hartelijk dank.
  We zien dat er verschillende hop on hop off tours zijn, welke zou je ons kunnen aanraden? Er zijn grote prijsverschillen waardoor we wat verward geraken voor het maken van onze keuze.
  Is het aan te raden om tickets vooraf te bestellen voor het Hongaars Parlement en de Grote Synagoge? We vermoeden dat de grote toeristische drukte reeds voorbij is.
  Zou je die fietstour ook aanraden voor 60plussers? Niet te gevaarlijk? Wat als het regent op de geboekte dag?
  Kunnen we die ook ter plaatse boeken naargelang de weersomstandigheden.
  Zijn de badhuizen ook te bezichtigen zonder zelf te baden? Moet er dan toegangsgeld betaald worden?
  Dankjewel voor je reactie!

  • Reply
   Maaike
   1 oktober 2019 at 08:05

   Dag Bea,

   Wat leuk dat jullie volgende week naar Boedapest gaan! En leuk om te horen dat jullie wat aan mijn site hebben. Heel graag gedaan!

   Er zijn inderdaad nogal wat prijsverschillen in de hop on hop off bussen. Dat zit ‘m meestal in of je een ticket voor een hele dag hebt, of voor bijv. alleen de avond. Of soms worden er juist extra zaken aangeboden: dus ook tours in de avond, of een extra rondvaart erbij. Ik heb zelf ooit een hop on hop off tour gedaan, maar tickets daarvoor kun je niet meer online kopen. Maar deze tour is nog iets uitgebreider, heeft dezelfde prijs en het is ook bij dezelfde partij als waar ik mijn tickets via heb verkregen. Dus daarmee zit je vast en zeker ook goed!

   Persoonlijk ik de tickets voor de grote synagoge vooraf bestellen, omdat je die nog gewoon tot 24 uur van tevoren kan cancellen en het vrijwel dezelfde prijs als aan de deur is. Dan heb je ze maar vast. De laatste keer dat ik eind september bij het Hongaars Parlement was, was het nog steeds behoorlijk druk. Dus ik vind dat was lastig inschatten. Maar langer dan een half uur zul je denk ik niet in de rij staan in oktober.

   Ik kan de fietstour zeker ook aanraden aan 60plussers. De fietstour is hartstikke veilig – er wordt voor rustige routes gekozen – en bovendien leg je geen grote afstanden op de fiets af. Je kunt ze ter plaatse alleen online boeken. Maar dat kan nog gewoon tot een dag van tevoren. Voor zover ik weet krijg je overigens bij regen een poncho of mag je gratis verzetten of annuleren. Wil je dat ik dat even voor je navraag? Dan kan ik je ook een mail sturen met het antwoord.

   Voor zover ik weet kun je de badhuizen niet bezichtigen zonder een ticket te kopen. Als jullie naar het Heldenplein lopen ben je in de buurt van het Szechnyie badhuis en zou je even langs kunnen lopen om dat te vragen. Of wellicht dat men jullie in het hotel waar jullie verblijven daar meer over kunnen vertellen.

   Mocht er trouwens 65+ ers in de groep aanwezig zijn, dan is het openbaar vervoer voor hen gratis. Maar dat heb je wellicht al op mijn site gelezen.

   Ik wens jullie heel veel plezier en laat me even wat als ik voor jullie achter de fietstour aan zal gaan.

   Maaike

   • Vandermeulen Bea
    4 oktober 2019 at 15:14

    dag Maaike,
    Bedankt voor uw reactie.
    We zouden graag tickets bestellen via uw site voor het Hongaars Parlement en de Joodse synagoge. Daaromtrent heb ik wel een vraagje. Voor het Hongaars Parlement staat bij “Prijzen & tickets” dat een ticket voor een volwassene €7 kost. Wanneer je echter een ticket wil bestellen, kost het €16. Dat is wel een heel groot verschil.
    Voor de Joodse synagoge is het prijsverschil voor on-line boeken €1,9. Dit is €13,90 i.p.v. 12€.
    Kunt u daar meer over vertellen?
    Mvg,
    Bea

   • Maaike
    4 oktober 2019 at 16:05

    Beste Bea,

    Ik begrijp je vraag heel goed. En ik vind het zelf ook erg jammer dat de tickets voor het Hongaars Parlementsgebouw op mijn site niet goedkoper zijn. Ik werk hiervoor samen met een partner en heb al eens bij hen nagevraagd of de tickets niet goedkoper aangeboden kunnen worden. Zij hebben mij echter laten weten dat dit niet voor minder kan. Ik zou het graag anders zien, maar ben hiervoor afhankelijk van anderen.

    Ik vind het wel zo eerlijk om dit te laten weten en zet daarom ook altijd de prijzen aan de deur erbij zodat je zelf kunt bepalen wat te doen.

    Nogmaals, heel veel plezier in Boedapest gewenst!

 • Reply
  Eefje van de Werfhorst
  25 september 2019 at 08:38

  Beste Maaike,

  Op 30 okt. wil ik met een groep van 14 studenten en 2 begeleiders een bezoek brengen aan de Grote Synagoge in Budapest.
  Op de site lees ik dat de entreeprijs voor studenten 10 euro is, maar ik vind geen mogelijkheid om deze tickets te bestellen. De goedkoopste rondleidingen via trip aanbieders zijn 13,90.
  Hoe kan ik dit het beste regelen?

  Alvast hartelijk dank voor je antwoord.
  Met vriendelijke groet,
  Eefje

  • Reply
   Maaike
   25 september 2019 at 09:37

   Dag Eefje,

   Wat leuk dat jullie met de studenten naar Boedapest gaan. Wat zullen ze een fantastische reis hebben.
   Helaas kun je deze tickets, voor zover ik weet, inderdaad nergens online krijgen. Ik denk dat je daarom het beste hier op de website van de Grote Synagoge kunt kijken, daar staat wel iets over het aanvragen van een groepticket.

   Hopelijk kun je daarmee uit de voeten.

   Veel plezier gewenst!
   Maaike

 • Reply
  Anouk
  23 september 2019 at 20:14

  Hey Maaike, wat een leuke site en gaaf dat je dit doet! Ben wel benieuwd of je werken en reizen combineert? Zelf ben ik ook reislustig, en dan ga ik het liefst op sleeptouw met lokale bewoners (met een beetje geluk)! Naar mijn ervaring zijn dat de mooiste ontmoetingen en ervaringen. Dit weekend ga ik met mijn Ma naar Boedapest; je site heeft voor veel inspiratie gezorgd en ik ga het één ander boeken via de linkjes 😉 . Mocht je nog tips hebben, verstopte plekjes die de omweg waart zijn of lokale ambachtelijke winkeltjes buiten de grote shoppingshals om: ik hoor het graag! Veel reisplezier gewenst en hopelijk ga je nog vele sites maken voor andere steden! Groetjes, Anouk

  • Reply
   Maaike
   24 september 2019 at 11:58

   Hoi Anouk,
   Wat een ontzettend leuk en lief berichtje. Heel erg bedankt, dat raakt me echt!
   Ik combineer werken en reizen inderdaad met elkaar. Ik ben net begonnen als zelfstandige, dus dat maakt dat ook wat eenvoudiger. Wat leuk dat je ook zo reislustig bent. En ja, inderdaad met lokale bewoners blijft natuurlijk altijd het leukste en beste. Zo leer je de meest bijzonder plekjes kennen en kun je nog meer van de cultuur leren. Ik ben zelf niet zo’n shopper, maar ben wel erg fan van ‘windowshopping’. Ik vind het zelf erg leuk om door Király straat te wandelen. Daar zijn veel leuke boetiekjes. Ik vind het zelf ook erg leuk om naar Secessio Café te gaan om koffie te drinken. Een art nouveau koffiehuis. Niet het mooiste koffiehuis, maar wel minder toeristisch. En een favoriet plekje wat ook niet op mijn site staat is een koffie/lunch-terrasje bij Károlyi Garden waar ik helaas de naam niet van weet. Het zit op het hoekje vlakbij Csendes Concept Store. Dit is wowieso een leuk buurtje om rond te struinen met ook wat leuke kleine winkeltjes.
   De meest vriendelijke bediening vind je bij Lions Locker and Breakfast. Waar je koffie kunt drinken, ontbijten of lunchen en tegelijkertijd je bagage kunt stellen. Je wordt hier verschrikkelijk aardig geholpen door Arpad en de anderen.

   Heel veel plezier met je moeder in Boedapest! En als er nog dingen zijn die je achteraf op mijn site mist hoor ik het natuurlijk graag. Alle feedback is welkom 🙂

 • Reply
  barbara willems
  19 september 2019 at 11:36

  Hallo, Nelis mijn zoon studeert momenteel in Hongarije en tijdens de herfstvakantie gaan we hem een bezoekje brengen. Echter zit daar ook 1 november bij . Hoe is je ervaring tijdens die dag? Is er veel gesloten?
  Alvast bedankt voor je feedback!

  • Reply
   Maaike
   19 september 2019 at 12:20

   Dag Barbara,

   Wat leuk dat je je zoon een bezoekje gaat brengen in Hongarije. Op 1 november zijn de winkels gesloten – enkele uitzonderingen daargelaten – maar zijn musea en de meeste restaurants gewoon geopend. Het Openbaar Vervoer rijdt via het weekendschema en gaat dus iets minder vaak dan op een normale vrijdag. Als jullie die dag naar een museum of andere bezienswaardigheid gaat is het wel goed om even de openingstijden te checken.

   Groeten en heel veel plezier!
   Maaike

   • Barbara Willems
    19 september 2019 at 14:12

    Bedankt Maaike (en niet Nelis ;-))! Zeer interessante en aangename website die je ontwikkeld hebt!
    Mvg, Barbara

   • Maaike
    19 september 2019 at 14:26

    Graag gedaan! Dankjewel voor je extra berichtje – leuk om te lezen – en geniet van een mooie tijd daar.

 • Reply
  Diana
  26 augustus 2019 at 10:33

  Hoi Maaike,
  Allereerst: wat een toffe site! ik organiseer een weekend met een groep van 15 mensen in september van 4 dagen. Programma is: i dag fietstocht, volgende dag terror museum in ochtend, middag nog niks. volgende dag naar de gellert spa en de dag daarna een boottocht over de donau en naar huis.
  mag ik jou vragen wat je van dit programma vindt? hoe lang amuseer je je in een spa? en heb je nog een optie (niet te duur..) voor de middag aansluitend aan het terror museum? Alvast bedankt!

  • Reply
   Maaike
   27 augustus 2019 at 16:36

   Hi Diana,

   Dankjewel voor je reactie en compliment! En wat leuk zeg dat jullie met zo’n grote groep naar Boedapest gaan. En leuk dat jij een programma mag samenstellen. Ik zie de hoogtepunten zoals een fietstocht en een rondvaart er al in staan. Leuk. En ook slim om te beginnen met een fietstocht, dan hoor je gelijk al het een en ander over de stad.

   Ik zal je programma iets aanvullen, maar ik weet natuurlijk niet helemaal of jullie er 4 volledige dagen zijn of niet. En met wat voor soort groep jullie gaan. Maar ik mis eigenlijk nog wel: verkennen van het Vissersbastion, bezichtigen en evt. beklimmen van de Sint Stefanus Basiliek, een wandeling langs de Donau en onderwijl het bekijken van het Hongaars Parlementsgebouw (dat is wat duurder van binnen, maar neem zeker ede tijd om het ook van buiten te bekijken),

   Wat dacht je van:

   Dag 1. Fietstocht + verkennen van het Vissersbastion & eventueel bezoek aan de Matthiaskerk.
   Dag 2. Terror Haza Museum + bezichtigen Heldenplein (en evt. wandeling door het stadspark) + beklimmen Sint Stefanus Basiliek.
   Dag 3. Gellert Spa (een uur of 3 a 4) + beklimmen St. Gellertsheuvel (maar wel weersafhankelijk).
   Dag 4. Rondvaart + bezoek aan de grote markthal + bezoek aan New York Café (of een ander koffiehuis).

   Heb je mijn artikel ‘wat te doen in Boedapest‘ ook al gelezen? Daar staan wellicht ook nog wat tips voor je in.

   Overigens kan ik je deze fietstocht aanraden, wordt gegeven door Nederlanders en is dus ook makkelijk te volgen. En mocht je van tevoren alvast je kaartjes willen reserveren voor het Géllert bad dan kan dat hier.

   Laat me weten of je hier wat mee kunt! Ik hoor het wel als je nog vragen hebt. Hoe dank ook: heel veel plezier met het organiseren en geniet van jullie reis!

   Maaike

   • Diana
    16 september 2019 at 15:01

    Hoi Maaike!

    Op een of andere manier lukt het steeds niet een reactie te plaatsen en blijkt mijn reactie niet geplaatst. dus sorry voor mijn late reactie, maar ben erg blij met je antwoorden en tips! We blijken al heel wat hoogtepunten te zien met de fietstocht. We plannen nu na het terror museum een lunch bij Retshaz en daarna naar de markthal.

    Heb jij nog een tip voor een lunch nabij de geleerd spa of op de heuvel?

    En zondag willen we uitstappen op margaretha eiland. weet je daar een leuke plek voor een plek voor een lunch?

    nogmaals bedankt!

   • Maaike
    17 september 2019 at 09:47

    Dag Diana,

    Wat fijn om een reactie van je te krijgen! Ik was al erg benieuwd naar of het allemaal gelukt was met de planning. Gelukkig dat het zo goed uitpakt!

    Een tip voor lunch op de heuvel of in de buurt van Gellert weet ik zo even niet. Maar als je met Google maps kijkt zie je daar wel een paar restaurantjes in de buurt zitten, dus kun je zelf ook kijken wat je leuk vindt. Op Margaretha eiland is bijna geen gelegenheid voor lunch. Als het mooi weer is zou je een picknick kunnen doen. Zelf wat lekkers meenemen en ergens op het gras neerstrijken. Anders kun je naar Hármas Büfé, daar ben ik ook nog nooit geweest en ik denk dat het wel behoorlijk aan de prijs is. Maar je zou ze een berichtje kunnen sturen door op ‘Kapcsolatfelvétel’ op hun site te klikken. Een goedkoper alternatief is Hippie Island, maar ook daar ben ik nog nooit geweest en ik weet ook niet precies wat er op de kaart staat.

    Ga je met deze rondvaart die ik heb aangeraden? Hoe dan ook zal het vast leuk zijn!
    Ik wens je heel veel plezier en vind het uiteraard leuk als je mijn site bij je gezelschap aanraadt 🙂

    Geniet van Boedapest,
    Maaike

   • Esther
    18 september 2019 at 22:12

    Beste Maaike, in april 2020 zijn we dan 25 jaar getrouwd. Dit vieren we dan met onze kinderen en hun aanhang in Budapest. Graag zou ik willen weten in welke wijk wij het beste kunnen verblijven in bijv. Airnb-appartement. Het ideale plek waar we in de buurt zijn van vele bezienswaardigheden. En tips zijn welkom!

    Groet
    Esther

   • Maaike
    19 september 2019 at 09:29

    Dag Esther,

    Ik had je eerdere berichtje ook gezien en je naar aanleiding daarvan een mailtje gestuurd, maar wellicht is deze in je spambox beland? Hoe dan ook: wat leuk dat jullie met het hele gezin naar Boedapest gaan ivm jullie 25-jarig huwelijksfeest. En uiteraard van harte met jullie jubileum!

    Ik vind het zelf altijd prettig om in de buurt van de Hongaarse opera te verblijven (want dat is centraal), of op een rustige plek in de Joodse buurt. Ik heb voor mijn Engelstalige site een iets betere beschrijving van waar je het beste kunt blijven. Die lees je hier. Verder staan ook op de pagina’s met hotels in Boedapest op mijn site veel tips.
    Mijn plan is om binnenkort ook een pagina voor appartementen in Boedapest te schrijven, maar ik weet niet precies wanneer ik daar aan toekom. Maar ik denk dat je zeker al wat met bovenstaande informatie kunt.

    Groeten,
    Maaike

 • Reply
  maxim vandamme
  6 juni 2019 at 13:28

  SUPERSITE MAAIKE
  JE VERDIENT EEN ETENTJE
  BEN MORGEN IN BUDAPEST

  • Reply
   Maaike
   10 juni 2019 at 17:50

   Dankjewel Maxime! En wat aardig van je, maar ik ben op dit moment in Griekenland. Hopelijk heb je een fijne tijd in Boedapest!

 • Reply
  Lieke
  2 mei 2019 at 15:17

  Hoi Maaike,
  Ik ga over een paar weken met twee vriendinnen op examenreis naar Boedapest. We verblijven twee weken en het lijkt ons daarom ook leuk om uit te gaan. Geldt er in Boedapest een minimum leeftijd van 18 om binnen te komen in clubs? Twee van ons zijn 17, vandaar mijn vraag. Jouw website is trouwens heel nuttig in onze voorbereiding! Groeten, Lieke

  • Reply
   Maaike
   3 mei 2019 at 10:19

   Hoi Lieke,

   Wat gezellig dat je met vriendinnen naar Boedapest gaat! En voor twee weken, wauw. Heel leuk.
   In Boedapest geldt inderdaad een minimum leeftijd van 18 om clubs in te gaan en om alcohol te drinken.
   Super om te horen dat mijn site zo nuttig is. Dankjewel.
   Groeten en heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Van den Hout
  24 april 2019 at 21:55

  Beste Maaike,
  Binnenkort gaan wij met vrienden op stedentrip naar Budapest. Nu lees ik over de Budapest Card. Zou je deze aanbevelen? Ik verneem het graag.
  Dank en groeten Marlies

  • Reply
   Maaike
   24 april 2019 at 23:05

   Dag Marlies,

   Wat heerlijk dat jullie naar Boedapest gaan! De Budapest Card is zeker voordelig als je voornemens bent om een of meerdere musea te bezoeken, naar het St. Lukács badhuis te gaan en/of een van de rondleidingen bij te wonen. Als je alleen met het OV wilt reizen zou ik persoonlijk een ticket voor meerdere dagen kopen.

   Geniet van jullie stedentrip!

  • Reply
   Maaike
   6 augustus 2019 at 14:04

   Er is nu ook een artikel over de Budapest Card zodat je zelf nog wat meer daarover kunt lezen en kunt beslissen of je deze wel of niet wilt aanschaffen.

 • Reply
  Roos Marijn
  9 april 2019 at 10:20

  Dag Maaike,

  Wij gaan dit weekend naar Boedapest!
  Helaas is de weersvoorspelling niet heel mooi meer.. Ze voorspellen veel regen.
  Erg balen maar we gaan er het beste van maken. Heb jij tips wat te doen tijdens een regenachtig weekend Boedapest?

  Groetjes, Roos Marijn

  • Reply
   Maaike
   9 april 2019 at 13:01

   Hi Roos,

   Wat heerlijk dat jullie naar Boedapest gaan! Wel jammer dat het weer niet zo mooi wordt, maar wellicht valt het mee. Als het toch niet zo goed is dan zou je eens naar dit artikel kunnen kijken: wat te doen in Boedapest als het regent of koud is?. Ik duim voor mooie dagen voor jullie!

   • Roos Marijn
    9 april 2019 at 21:05

    Dankjewel voor je tips! En wat een top website heb jij!! Wauw 😀

 • Reply
  Lara
  6 april 2019 at 16:47

  Beste Maaike,

  Mijn vriend en ik gaan van 27 april t/m 4 mei naar Boedapest. Nu zagen wij op jouw site dat 1 mei een feestdag in Boedapest is. Heb jij misschien tips wat wij die dag kunnen doen?

  Groet,

  Lara en Filip

  • Reply
   Maaike
   9 april 2019 at 14:03

   Dag Lara en Filip,

   Oh wat leuk dat jullie naar het mooie Boedapest gaan! Wat je zou kunnen doen op 1 mei is de Gellértheuvel beklimmen, of jullie zouden kunnen doen is een middagje doorbrengen op Margaretha eiland (maar het zal daar druk zijn ook ivm de andere activiteiten in de stad). Er is die dag ook een formule 1 rally in het centrum van de stad en een vliegshow boven de Donau. Verder is er in het stadspark een festival met kraampjes met eten en drinken, met een markt met handgemaakte spullen en er zijn ook kookwedstrijden. En als je het leuk vindt kun je ook vanaf 14.30 uur naar het gratis Tabán muziekfestival gaan. Hopelijk kunnen julllie hiermee uit de voeten!

 • Reply
  Katrien
  4 april 2019 at 10:36

  Dag Maaike,
  Hele mooie site met veel duidelijke uitleg : bedankt !
  Wij gaan in december een lang weekend naar Boedapest met onze dochter van 6 jaar.
  Via vrienden hebben we gehoord dat er ook een Zoo is, maar zijn er nog andere leuke dingen om met onze dochter te doen ? Alvast bedankt !

  • Reply
   Maaike
   4 april 2019 at 12:12

   Dag Katrien,
   Dankjewel voor je lieve berichtje. En wat leuk dat jullie met jullie dochter van 6 naar Boedapest gaan! Er is inderdaad een dierentuin, dus dat zal zeker leuk zijn. Hier vind je de website. Eventueel kun je ook naar het tropicarium, maar dat is wel soortgelijk en ligt meer uit het centrum. Er is ook een soort madurodam, maar dan voor Hongarije en meer gericht op modeltreintjes. Dat heet Miniversum en ligt middenin de stad vlakbij het operagebouw. Ik ben er nooit geweest, maar wellicht de moeite waard? Verder is er ook een poppentheater, uiteraard zal ze dat qua verhaal niet kunnen volgen maar het schijnt evengoed leuk te zijn om te zien. En wat denk je ervan om naar een badhuis te gaan? Of een rondvaart? Ik kan niet zo goed inschatten of ze daar wellicht wat te klein voor is.
   Ik hoop dat ik je hiermee op weg heb kunnen helpen. Ik heb op mijn lijstje gezet om een artikel te schrijven over Boedapest met kinderen, dus als je later dit jaar nog een keer op mijn site bij de blogs kijkt vind je wellicht meer info.
   Het is nog een beetje vroeg, maar alsnog heel veel plezier gewenst!

 • Reply
  Harm Leenders
  29 maart 2019 at 12:44

  Gewoon een dikke compliment over je site. We vertrekken a.s. donderdag naar Boedapest. Dat moet genoeten worden als ik alles zo zie!

  • Reply
   Maaike
   29 maart 2019 at 12:52

   Je maakt mijn dag Harm, dankjewel! Heel veel plezier in het prachtige Boedapest en het wordt vast en zeker genieten ja!

 • Reply
  Hiskia Lüps
  9 maart 2019 at 23:45

  Beste Maaike,

  Hoi, wat een leuke interessante en handige site van jou! Zijn we blij mee. Gaan in april naar Budapest (mijn dochter en ik ) Alleen één probleempje: we willen via jouw site kaarten bestellen voor het Gèllert badhuis maar als je klikt op de link: “bestel kaarten voor het Gèllert badhuis”, kom je steeds op de pagina van het andere badhuis namelijk: Szechinyi. Wat jammer! is dit te verhelpen?
  Groet Hiskia

 • Reply
  Maaike
  12 februari 2019 at 15:10

  Hi Jiagnan Yang, you can reach met at info @ budapesttips.nl. Have a good day!

 • Reply
  Eddy
  28 januari 2019 at 18:15

  Hoi Maaike, je tips zijn fantastisch ! Bedankt daarvoor. We plannen 8 dagen Boedapest vanaf 20 mei en zoeken nog een verblijf. Liefst een appt met 2 slaapplaatsen want ik maak soms storende geluidjes..Ik heb reeds gekeken op booking.com en er zijn verschillende mogelijkheden.maar als je iets kunt aanbevelen, graag. Budget hiervoor ong. 500 Eur.

  • Reply
   Maaike
   28 januari 2019 at 22:34

   Dag Eddy, dankjewel voor je complimenten! En wat heerlijk dat je naar Boedapest gaat. Heb je al onder het kopje hotels gekeken? Ik ben op dit moment in Peru en kan je dus helaas niet specifieker helpen.

   Succes en heel veel plezier!

 • Reply
  miranda
  4 januari 2019 at 13:55

  Hallo Maaike,

  Wij reizen volgende week af naar Boedapest.
  Wij moeten eerst per hurauto naar kennissen in het noorden.
  Als we terug komen willen we de huurato inleveren en nog een nachtje verblijven in of nabij Boedapest.
  Ons retourvlucht gaat ’s morgens om 6.20 uur al. Hoe kunnen we dit het best aanpakken?

  Groetjes Miranda

  • Reply
   Maaike
   8 januari 2019 at 14:01

   Hi Miranda,

   Wat leuk dat jullie naar kennissen in Hongarije en naar Boedapest gaan! Dit zijn een aantal van je opties: 1) je zou een hotel met airport shuttle nemen. Dat lijkt me wel zo prettig aangezien jullie midden in de nacht al naar het vliegveld moeten. Dat zou bijvoorbeeld met dit hotel kunnen. 2) Maar je zou natuurlijk ook een taxi kunnen pakken. Dan ben je zo rond de €21 kwijt. Vraag wel even van tevoren bij de receptie of zij een taxi voor je bellen. 3) Als je liever goedkoop uit bent kun je ook met het OV. Je kunt bus 100E naar het vliegveld pakken. Die rijdt al vanaf 03.40 naar het vliegveld. Hier zie je hoe je je reis met het Openbaar Vervoer kunt plannen. Wellicht is het dan wel verstandig om je met een taxi naar de bus te laten vervoeren.

   Heel veel plezier!

  • Reply
   Eddy
   29 januari 2019 at 19:27

   Dank je, geniet van je trip in Peru. Ik zal alleszins booking.com via jouw link gebruiken. Daar zitten wel wat mogelijkheden in, tot nu toe altijd goede ervaring met booking.com, Praag, Faro, Lissabon. benieuwd wat Boedapest te bieden heeft.

   • Maaike
    1 februari 2019 at 03:19

    Dankjewel! 😀

   • Maaike
    1 februari 2019 at 03:27

    Dankjewel Eddy!! 😀

   • Maaike
    1 februari 2019 at 04:13

    Dankjewel Eddy! 🙂

 • Reply
  adri van vliet
  20 december 2018 at 20:58

  Hallo,
  Ik was een tijdje geleden in Boedapest en ik wilde met de bus 26 naar Margitziget vanaf station nyugati palyaudvar
  Tot mijn grote verbazing bleek dat lijn 26 was opgeheven.
  Kunt u mij zeggen welke busverbinding is er nu op Margiziget

  • Reply
   Maaike
   21 december 2018 at 14:23

   Beste Adri,

   Dat is vreemd. Als ik het op de site van de BKK (de OV-maatschappij in Boedapest) invul krijg ik nog steeds de suggestie voor bus 26. Zie: http://futar.bkk.hu/?layers=GSVB. Ik heb ook nog hun app gecheckt om te zien of er iets aan de hand is met de bus, maar vind ook daar niks terug. Helaas kan ik je geen alternatief geven, omdat er naar mijn weten geen andere bus naar Margitsziget gaat.

   Groeten,
   Maaike

 • Reply
  birgit
  1 december 2018 at 12:30

  hoi maaike
  ik wil even zeker weten jij schrijft je kunt betalen met pinpas , bedoel je hiermee dat ik net als in nederland kan betalen met pinnen zoals je bv afrekend voor je boodschappen bij de albert heijn ?
  Groetjes
  Birgit

  • Reply
   Maaike
   2 december 2018 at 09:38

   Hi Birgit,

   Ja dat klopt! Je kunt in Boedapest overal met je pinpas betalen: in de supermarkten, in restaurants, musea etc. Ik zou je wel aan willen raden altijd wat cashgeld op zak te hebben voor het geval dat. Maar het is mij nog nooit overkomen dat ik niet met mijn pinpas kon betalen.

   Veel plezier in Boedapest!

   Groetjes,
   Maaike

  • Reply
   Sigrid De Schepper
   17 december 2018 at 19:25

   Dag Maaike,
   We gaan eind maart een weekend naar Budapest en hebben hier echt al veel leuke info uitgehaald.
   We logeren in de “the three corners hotel”.
   Kan je ons een restaurant in die buurt aanraden om te dineren ? We eten graag iets lokaal.
   Alvast bedankt voor deze en de vele andere tips.
   Grtz,
   Sigrid

   • Maaike
    18 december 2018 at 09:59

    Hi Sigrid,

    Wat leuk dat jullie in Maart naar Boedapest gaan! Er zijn alleen nogal wat locaties van ‘The Three Corners Hotel’. In welke verblijven jullie precies?

    Groetjes,
    Maaike

 • Reply
  Regien
  28 november 2018 at 13:30

  Hoi Maaike,

  Wat een fijne site voor mensen die Budapest willen bezoeken, bedankt! Ik ga dit weekend met een groep van 20 personen. Nu vraag ik me af of je in deze tijd van het jaar het Parlementsgebouw zonder reservering kan bezoeken met de prijzen die hier gegeven staan. En alle tips die nog gegeven kunnen worden zijn altijd welkom (accommodatie is geboekt aan het heldenplein.

  Groetjes,

  Regien

  • Reply
   Maaike
   28 november 2018 at 16:52

   Dag Regien! Wat leuk dat jullie dit weekend met zo’n grote groep naar Boedapest gaan. Om heel eerlijk te zijn durf ik geen antwoord te geven op je vraag, omdat jullie met zo’n grote groep zijn. Er bestaat dan zeker een behoorlijke kans dat jullie dan niet naar binnen kunnen. Maar zeker weten doe ik dat niet! En voor de leukste tips zou ik de pagina ‘wat te doen in Boedapest‘lezen, hier ook tips voor wat te doen in Boedapest in de winter en hierbij ook nog een lijst met de belangrijkst bezienswaardigheden in Boedapest.

 • Reply
  maria
  15 oktober 2018 at 22:28

  dank je wel voor alles, je hebt me geweldig geholpen ! tramlijn 2 en bus 16 is all you need .

  Helaas had ik al een budapestkaart gekocht ( in winkelstraat of langs de donau) toen ik op het idee kwam een fiets te huren. De taxi bracht mij naar zebra verhuur en vanaf daar heb ik 3 dagen rond gefietst, prima te doen.
  S’ avonds een beetje spannend maar op drukke plekken even over de stoep is geen probleem.
  Heerlijk gefietst met google maps op mijn telefoon .
  Wel even de bus ( 116 gepakt voor de hogerop gelegen bezienswaardigheden ) al je tips ter harte genomen ! heel zinvol

  mijn tip is: hospital in the rock, leuke rondleiding

  • Reply
   Maaike
   16 oktober 2018 at 10:12

   Hoi Maria, dit is zo leuk om te lezen. Dit is toch waar ik het voor doe. Dankjewel! Fijn dat je lekker gefietst hebt door de stad. Dat is inderdaad goed te doen. En ook nog bedankt voor je tip. Wellicht dat ik er binnenkort meer aandacht aan besteed.

 • Reply
  Jeroen van Rumpt
  15 oktober 2018 at 20:36

  Dag Maaike,
  Ook ik geniet van de mooie site die je hebt gemaakt, complmenten! Ik ga volgende week met een groep studenten naar Boedapest en heb veel aan je site. Ik heb nog wel een vraag over het vervoer. We zitten de eerste dagen op een unversiteit in Nagykörös. Deze plaats staat op de site bkk.hu in de blauwe zone om de stad Boedapest. Ik kan op de reisplanner van bkk die je aanbeveelt deze plaats echter niet invoeren. Heb jij een tip om deze reis met openbaar vervoer te kunnen plannen?
  Hartelijke groet, jeroen

  • Reply
   Maaike
   15 oktober 2018 at 22:13

   Dankjewel Jeroen! 🙂 En wat een bofkonten zijn die studenten dat ze naar Boedapest gaan (en de leraren natuurlijk ook). Om eerlijk te zijn heb ik ook geen idee hoe je van Nagykörös in Boedapest komt. Blijkbaar ligt het nog best een eind van Boedapest af, zonder anderhalf uur met de auto. Ik zou je adviseren voor nu om op Google Maps te kijken zodat je alvast een idee krijgt. Je kunt de BKK ook mailen (bkk@bkk.hu), maar het kan wel een dag of 5 duren voordat je antwoord hebt.

   Heel veel plezier voor jullie allemaal!

 • Reply
  Anneke Gerritse
  14 oktober 2018 at 18:06

  Hallo Maaike, wat fijn dat je weer zo snel reageert. Ik heb nog even bij de beide opties die je gaf gekeken maar de appartementen zitten al vol en het Eurostars hotel is dan toch weer een stuk duurder dus laten we het maar zo. Aangezien we heel veel willen gaan bekijken zullen we toch niet al te laat terug in het hotel zijn. We gaan er van genieten, heel erg bedankt, hartelijke groet Anneke

  • Reply
   Maaike
   15 oktober 2018 at 09:06

   Goed om te horen dat jullie gaan genieten Anneke. Daar ben ik ook van overtuigd! Heel veel plezier gewenst.

 • Reply
  Anneke Gerritse
  13 oktober 2018 at 12:16

  Hallo Maaike, wat veel tips en informatie, goed om te lezen aangezien ik binnenkort met mijn dochter naar Budapest ga. We hebben een hotel ( The Three Corners , gelegen aan de Ferencvaros) dus in wijk 8. Nu lees ik niet zo leuke dingen over qua veiligheid e.d. over deze wijk dus nu twijfelen we of we toch niet een ander hotel moeten gaan zoeken. Wat zijn jouw ervaringen in of over deze wijk? We staan open voor suggesties van jouw kant, hartelijke groet Anneke Gerritse

  • Reply
   Maaike
   13 oktober 2018 at 12:29

   Dag Anneke, maak je geen enkele zorgen! Ik heb even gekeken en ga er vanuit dat je de locatie bedoelt vlakbij de markthal? Dat is nog steeds dichtbij het stadscentrum en daar zou ik me dus geen enkele zorgen over maken. Ik zou niets nieuws boeken en lekker daar gaan genieten van een heerlijke stedentrip. Ik wens je heel veel plezier met je dochter!

   • Anneke Gerritse
    14 oktober 2018 at 12:20

    Dank voor je reactie Maaike, er zijn kennelijk meerdere markthallen en Boedapest maar de grote markthal is nog een kwartier lopen vanaf het hotel. Het adres van het hotel is Hoguys Endre utca en het is ook “vlakbij” het Holocaust museum. Dus hopelijk hebben we het over hetzelfde en kunnen we gewoon in het The Three Corners Lifestyle hotel verblijven? Hartelijke groet, Anneke

   • Maaike
    14 oktober 2018 at 15:26

    Hi Anneke, Ik zie nu welk hotel je bedoelt. Je hoeft je echt nog steeds geen zorgen te maken! Boedapest is veilig, maar net zoals in Amsterdam moet je er in de nachtelijke uurtjes oppassen. Dat geldt ook in Boedapest, net zoals in alle andere grote steden in Europa. En dat geldt dan in de wijk waar jullie zitten nét iets meer. Anders zou je ook eens kunnen kijken naar de Basilica Friends Apartment of bijvoorbeeld het Eurostars Danube Budapest hotel . Bij beiden ben ik niet geweest, maar deze liggen centraal en zijn volgens mij dezelfde prijsklasse als The Three Corners die jullie nu geboekt hebben. Ik hoop dat je met een goed gevoel naar Boedapest gaat. Het is een heerlijke stad en er is echt niets waar je je zorgen over hoeft te maken! Een fijne dag nog en hartelijke groeten, Maaike

 • Reply
  Bianca
  10 oktober 2018 at 15:53

  Hoiiii Maaike,

  Wat een super website heb je met veel informatie!!
  Wij gaan 24 november voor 5 daagjes naar Boedapest maar nu is mijn vraag wat kan je het beste doen vanaf het vliegveld naar het Hotel “Soho Boutique” een transfer regelen of met taxi of bus/tram.. Misschien heb jij een tip voor ons..

  Heel veel groetjes Bianca

  • Reply
   Maaike
   10 oktober 2018 at 22:15

   Dag Bianca,

   Dankjewel voor je compliment! Voor informatie over hoe je het beste van het vliegveld naar het centrum van Boedapest komt kun je hier kijken. Je vindt er alle info die je nodig hebt.

   Ik wens je veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  jolanda
  7 oktober 2018 at 11:57

  Hoi Maaike,
  Ik ben nog op zoek naar een hotel of appartement voor 3 personen, 4 nachten begin december. Beetje middenklasse. Heb jij een idee of anders in welke wijk het leuk is om te verblijven.

 • Reply
  Metha van der Moer
  5 september 2018 at 18:46

  Dag Maaike,
  Bravo, schitterend! wat een duidelijk overzicht van Boedapest.
  Heb zelden zo´n makkelijk zoekend en duidelijk overzicht gevonden van een stad.
  Heb nog een vraagje: de shuttle bus van de airpoort naar het centrum, is die ook gratis voor een 65 plusser?
  Alvast bedankt.
  Groeten, Metha van der Moer

  • Reply
   Maaike
   6 september 2018 at 15:38

   Dag Metha,

   Wat een compliment, dankjewel!
   En om een antwoord te geven op je vraag. De shuttlebus van het vliegveld naar het centrum is inderdaad ook gratis voor 65 plussers.

   Ik wens je een hele fijn reis naar Boedapest!

   Groeten,
   Maaike

 • Reply
  Richard Medina
  23 augustus 2018 at 16:33

  Website looks great! heel mooi!!

 • Reply
  aad fioole
  15 augustus 2018 at 13:43

  Maaike,

  Wij gaan 3 september naar budapest. Kan je met een 7 daagse ticket ook met bus 100e reizen of heb je daar een speciaal ticket voor nodig?

  Aad

  • Reply
   Maaike
   17 augustus 2018 at 17:21

   Dag Aad,

   voor bus 100E heb je nog een los ticket nodig.
   Geniet van Boedapest!

   Maaike

 • Reply
  Celisa
  11 augustus 2018 at 19:37

  hallo,
  Wow, je site is super! en ik heb een vraagje. Binnen een maand ga ik op reis naar Boedapest en Praag. Heb jij een idee wat het goedkoopst is: thuis al de Tsjechische kronen bestellen of gewoon mijn bankkaart gebruiken in Praag om daar geld af te halen.

  • Reply
   Maaike
   30 augustus 2018 at 11:41

   Beste Celisa,

   Ik heb hier geen ervaring mee. Ik heb nog nooit geld thuis besteld, maar pin altijd bij aankomst omdat ik dat net zo makkelijk vind.
   Succes en heel veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Henny
  29 juni 2018 at 14:56

  Hi Maaike
  Bedankt voor je tips.Vraagje ,hoe krijg ik je app op míjn telefoon? Vast bedankt. Groetjes Henny

  • Reply
   Maaike
   30 juni 2018 at 10:10

   Dankjewel! En wat leuk dat je dat vraagt. Ik heb alleen (nog) geen app. Veel plezier in Boedapest gewenst!

 • Reply
  Ton van Klei
  17 juni 2018 at 08:57

  Beste Maaike,
  Is het verstandig om eerst in Nederland Hongaarse Valuta mee te nemen of zijn er voldoende geldautomaten, wat zijnde kosten van geldopname in Budapest en zijn er net zo als in Nederland voldoende geldautomaten?
  Dank voor je antwoord

  • Reply
   Maaike
   29 juni 2018 at 09:29

   Dag Ton, Dankjewel voor je bericht. Een antwoord op je vragen vind je op deze pagina over geld en betalen in Hongarije. Ik wens je een hele fijne vakantie!

 • Reply
  Ben van Erp
  15 juni 2018 at 13:54

  Hallo Maaike,
  Je hebt er een mooie site van gemaakt compliment.
  Mijn vraag weet jij waar je ergens kan eten (Diner) met uitzicht over de stad.
  Zit er iets in de buurt van de Gellertheuvel misschien.
  BvD en Gr Ben

  • Reply
   Maaike
   15 juni 2018 at 14:33

   Fijn om te horen, dankjewel!

   Er zat een restaurant genaamd Citadella op de Gellertheuvel, maar deze is helaas gesloten. Hierbij daarom een aantal andere tips:
   1. Er zit een leuk restaurant met een mooi uitzicht in de Vissersbastion. Hun website en menu bekijk je hier.
   2. Ik ben hier nog nooit geweest, maar het uitzicht schijnt geweldig te zijn. Over het eten zelf lees ik wel wat minder enthousiaste verhalen.

   Hopelijk kun je hier wat mee!

   Heel veel plezier in Boedapest en ik ben erg benieuwd waar je gaat eten 🙂
   p.s. overigens kun je ook leuk dineren op een rondvaartboot op de Donau. Als je wilt kun je dat eventueel hier checken.

 • Reply
  Nelis van der Want
  12 juni 2018 at 01:12

  Hallo. Ik ben van plan om deze zomer Boedapest te bezoeken.
  Uit het ruime aanbod van hotels vind ik het moeilijk om een keuze maken. Ik ben o.a. geinteresseerd in de Joodse wijk. Hebt u een tip?
  Vooraf wil ik een week doorbrengen in een gedeelte van Hongarije dat groen is, en waar ik kan wandelen en fietsen. Hebt u een tip?
  Ik hoop met het vliegtuig te komen dus zoek een hotel dat een shuttle service heeft of openbaar vervoer waarmee ik in het hotel in Boedapest kan komen . Hebt u een tip?

  • Reply
   Maaike
   12 juni 2018 at 13:25

   Beste Nelis,

   Als je me een mailtje stuurt met daarin je budget voor een hotel, zal ik je een mail sturen met meer info.

   Groeten en een fijne dag gewenst,
   Maaike

Leave a Reply