Status coronavirus in Boedapest & Hongarije

Wellicht reis je binnenkort naar Boedapest of Hongarije af en wil je weten wat daar de status is van het coronavirus. En of je een vakantie naar deze prachtige stad, of dit mooie land kunt plannen. Op deze pagina tref je stand van zaken zoals die begin september 2021 is.

Laatste update: 8 september 2021

Toeristisch verblijf toegestaanJa, je kunt naar Hongarije en Boedapest voor een vakantie of stedentrip.
Welke reisbeperkingen gelden als ik naar Hongarije of Boedapest wil reizen?Je kunt zonder beperkingen naar Hongarije reizen als je in het bezit bent van het coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat), onder de volgende voorwaarden:

– Je hebt 1 dosis van een door EMA/WHO/Hongarije goedgekeurd vaccin gekregen (je hoeft niet te wachten op een 2e dosis). Of;
– Je kunt aarntonen dat je in de afgelopen 180 dagen besmet bent geweest met COVID-19. Hierbij geldt wel dat de positieve testuitslag ouder moet zijn dan 14 dagen. Of;
– Je kunt een negatieve uitslag van een PCR test tonen, waarvan de uitslag niet ouder is dan 72 uur voor vertrek.

Let op: Als je per auto, bus of trein naar Hongarije reist, dan kun je zonder beperkingen Hongarije in. Dus ook zonder coronabewijs.
Wat moet ik laten zien bij terugkomst in NL?– Een vaccinatiebewijs waaruit blijkt dat je volledig gevaccineerd bent met een vaccin dat is goedgekeurd door de EMA (Europees Geneesmiddelenbureau) of WHO (Wereldgezondheidsorganisatie). Of;
– Een testbewijs. De negatieve PCR/NAAT-test mag niet ouder zijn dan 48 uur voor vertrek naar Nederland. De negatieve antigeentest mag niet ouder zijn dan 24 uur voor vertrek naar Nederland. Of;
– Een herstelbewijs in de vorm van een positief PCR/NAAT-testresultaat. De positieve PCR/NAAT-test mag niet korter dan 11 en niet langer dan 180 dagen geleden zijn afgenomen.

Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen zonder deze documenten naar Nederland terugreizen.
Moet je na terugkeer uit Hongarije in (thuis) quarantineNee. Je hoeft bij je terugkomst in NL niet in quarantine.
Kleurcode HongarijeGeel
Inentingsbewijs (gele boekje) geaccepteerdNee. Alleen de Hongaarse vaccinatiekaart wordt geaccepteerd. Deze wordt aan Hongaren verstrekt.
Let op: Bekijk ook altijd het officiele reisadvies van de Nederlandse overheid hier. Dan weet je zeker dat je het juiste advies tot je neemt.

Cijfers coronavirus Hongarije

Op 4 maart 2020 werd de allereerste officiële coronabesmetting vastgesteld in Hongarije. In september 2021, is het COVID-19 virus officieel bij bijna 810.000 mensen vastgesteld. Momenteel ligt het aantal nieuwe coronabesmettingen onder de 100 gevallen per dag. Inmiddels zijn ruim 5 miljoen Hongaren gevaccineerd. Dat is zo’n 50% van alle inwoners van Hongarije.

Hier kun je de meest recente cijfers van het aantal besmettingen in Hongarije bekijken.

Reisadvies Hongarije

Op dit moment geldt er ‘code geel’ voor Hongarije. Dat betekent dat er niet langer een negatief reisadvies is, maar dat er nog wel veiligheidsrisico’s zijn.

Bekijk op de website van Buitenlandse Zaken het meest recente reisadvies voor Boedapest en Hongarije.

Mondkapjes

Het dragen van mondkapjes is niet langer verplicht in. Hongarije. Ook kun je nu zonder immuniteitscertificaat naar hotels, restaurants, baden en waterparken. Het gebruik van immuniteitscertificaten geldt nog wel voor massa-evenementen. Denk aan sportevenementen, concerten, festivals en nachtclubs.

Wat te doen in Boedapest ten tijde van corona?

In het artikel Tips voor een veilig en coronaproof bezoek aan Boedapest lees je alles over de beste buitenactiviteiten en bezienswaardigheden in de open lucht.

Daarnaast wil ik je de volgende artikelen aanraden, die niet corona-gerelateerd zijn maar je kunnen helpen bij het voorbereiden van je trip nu je weer naar Boedapest kunt reizen:

Mocht je nog op zoek zijn naar een hotel bekijk dan eens onderstaande opties. Dit zijn mijn absolute favorieten. Als je er boekt via onderstaande links krijg ik een kleine compensatie. `Dat kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik mijn site up to date kan houden.

– Op zoek naar een hotel? –
Bekijk dan eens mijn twee favoriete hotels in Boedapest: TG Design Suites Aparthotel en Hotel Rum in het kasteeldistrict. Andere populaire hotels op goede locaties, met een mooie prijs-kwaliteitverhouding zijn: Roombach Hotel en AnVa House.

Wat je zelf kunt doen om verspreiding te beperken

Je kunt zelf ook een aantal maatregelen nemen. Het RIVM adviseert het volgende:

 • Was je handen regelmatig met water en zeep
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes
 • Geen handen schudden
 • Blijf thuis met verkoudheidsklachten
 • Houd 1,5 meter afstand

Telefoonnummer voor Corona noodgevallen Hongarije

Er zijn twee gratis telefoonnummers opgericht voor noodsituaties met betrekking tot Corona: +36 80 277 455 en +36 80 277 456. Beide zijn 24 uur per dag bereikbaar.

Lees ook

– Boek je trip naar Boedapest –
Vier dagen in Boedapest inclusief vlucht en hotel nu al vanaf €200! Boek nu je stedentrip via tui.nl. Met een compleet verzorgde reis maak je het boeken van een trip heel gemakkelijk voor jezelf. Maar je kunt natuurlijk ook een los hotel boeken via bijvoorbeeld booking.com.

Van september t/m december 2021 ben ik met zwangerschapsverlof. Het kan dus even duren voordat je een antwoord op je bericht krijgt. Ik hoop op je begrip.

You Might Also Like

70 Comments

 • Reply
  Den Haese Sonja
  19 augustus 2020 at 16:00

  Hallo,
  eind september zouden we naar Boedapest komen. Hoe is de toestand daar? Rijdt de bus 100E al?
  Nu kan ik mijn accomodatie nog gratis annuleren. Wat zouden we best doen?
  Groetjes Sonja

  • Reply
   Maaike
   29 augustus 2020 at 11:13

   Dag Sonja,

   Sorry voor de late reactie. Ik ben op dit moment op vakantie en dus kan ik minder snel reageren. Helaas zijn de grenzen vanaf 1 september gesloten voor alle buitenlandse reizigers. Dus ik vrees dat je reis helaas niet door kan gaan. Wat jammer! Gelukkig kun je je hotel wel annuleren. Hopelijk kun je volgend jaar je reis naar deze prachtige stad alsnog door laten gaan.

   Groetjes,
   Maaike

   • Betuwe
    8 november 2021 at 09:11

    Hallo, bedankt voor de overzichtelijke informatie. Is deze nog van toepassing anno november? Ik ga aankomend weekend naar Boedapest namelijk.
    Ik hoor graag van u.

    Met vriendelijke groet

 • Reply
  Frits Starink
  17 juli 2020 at 20:04

  Hallo Maaike, ik ben net terug van een weekje Boedapest. Hier even mijn ervaringen. Het hotel dat ik geboekt had bleek nog gesloten maar ik kreeg een upgrade naar een ander luxer hotel en dat was goed gecommuniceerd. Verder geen enkel probleem daarmee. Het gewone leven keert terug in Boedapest. Er zijn weliswaar erg weinig toeristen maar de Hongaren zijn weer volop op straat aanwezig. Mondkapjes (of sjaals) zijn verplicht in OV en winkels maar lang niet iedereen draagt het. Er wordt ook nauwelijks op gecontroleerd zeker niet in het OV. De rondvaartboten varen nog niet maar dat komt omdat er geen toeristen zijn. Verder is alles wat toeristisch is gewoon open zoals musea, kerken, de dierentuin en ook winkels, restaurants (binnen en buiten) en banken. Eigenlijk merk je op straat verder weinig van corona maatregelen. In Szentendre was het extreem rustig. Erg sneu voor de vele souvenierwinkels die wel open zijn maar nauwelijks klanten hebben. Restaurantjes waren wel redelijk bezet. Ook nog een dagtocht naar Esztergom gedaan. Ook daar alles gewoon open. In het hotel waar ik zat wel extra schoonmaak en veel aandacht voor hygiene. In ieder geval een hele leuke en ontspannen week gehad.
  Ik hoop dat je hier wat aan hebt.
  Groetjes Frits

 • Reply
  Sabine
  4 juli 2020 at 17:46

  Dag Maaike,

  Wij reizen komende woensdag naar Boedapest. Ik wou de bus 100E boeken van de luchthaven naar het centrum, maar blijkbaar rijdt die nog niet. Dit gewoon ter info.

  Groetjes

  Sabine

  • Reply
   Maaike
   4 juli 2020 at 18:17

   Dag Sabine,

   Dankjewel voor je bericht! Je hebt gelijk, ik zie nu inderdaad dit bericht op de website van de vervoerder staan: Airport shuttlebus 100E is temporarily out of service owing to low passenger numbers due to the pandemic.
   Dankjewel voor deze aanvulling.

   Groetjes en veel plezier in Boedapest,
   Maaike

 • Reply
  Celine
  24 juni 2020 at 11:48

  Hoi Maaike,

  Dankjewel voor je snelle antwoord!
  Dit maakt het toch al een stuk duidelijker voor me.
  Ik zag ook je nieuwe artikel al, die ga ik ook gauw even doorlezen 🙂

  Groetjes,
  Celine

 • Reply
  Jochem
  21 juni 2020 at 17:20

  Hallo Maaike,

  Wij hebben een vakantie met een vriendengroep op de planning staan in Budapest. Weet jij of het mogelijk/legaal is om momenteel met 11 vrienden in Budapest te verblijven (in een appartement met 11 slaapkamers)?

  Groetjes Jochem

  • Reply
   Maaike
   22 juni 2020 at 11:02

   Dag Jochem,

   Dat is een goede vraag. Ik vermoed – maar kan dat niet met 100% zekerheid zeggen – dat dat zeker niet verboden is. De noodtoestand is opgeheven en ook horeca is weer open. Maar als je het zeker wilt weten zou ik informeren bij de verhuurder. Die kan je zeker vertellen of dit is toegestaan.

   Mocht je trouwens nog op zoek zijn naar leuke dingen om te doen, lees dan ook eens: activiteiten voor groepen in Boedapest.

   Ik hoop dat jullie gewoon kunnen gaan!

   Heel veel plezier in Boedapest met je vrienden,
   Maaike

 • Reply
  Frits Starink
  20 juni 2020 at 08:38

  Hoi Maaike, code oranje is inmiddels aangepast naar code geel!!! Ik ga komende week alsnog boeken!
  Groetjes Frits

  • Reply
   Maaike
   20 juni 2020 at 14:31

   Fantastisch Frits! Wat goed dat je gaat boeken. Ik wens je alvast heel veel plezier.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  I. van Leeuwen
  19 juni 2020 at 15:52

  Hoi Maaike, ook ik volg al een tijdje je blog. Wij zouden (over 5 weken) voor de 5e keer naar een camping in Cegled gaan. Dus fijn dat de grenzen open zijn. Maar toch twijfelen we. We gaan met 2 jonge kinderen die erg veel plezier / vertier hebben in het naastgelegen aquapark. Hoe zit het met de maatregelen in zwembaden? Is er een max aantal toegestaan? Moet er gereserveerd worden? werkt het met tijdsslot?
  Is bezoek nu wel mogelijk aan supermarkten/winkels tussen 9-12 uur? En is een medische verklaring nodig bij overgang van de grens? Sorry voor de vele vragen, al heb ik er nog veel meer……

  Groetjes,

  Irene

  • Reply
   Maaike
   19 juni 2020 at 16:15

   Dag Irene,

   Ik begrijp je twijfel heel goed. Ik zal je vragen zo goed mogelijk proberen te beantwoorden.

   1. Voor de zwembaden moet ik je een antwoord schuldig blijven. Ik probeer je zo snel mogelijk alsnog een update te geven.
   2. Bezoek aan supermarkten en winkels is inmiddels voor iedereen op elk tijdstip weer toegestaan.
   3. Je hebt geen medische verklaring nodig aan de grens en je kunt zonder problemen de grens over.

   En mocht je meer vragen hebben laat het maar weten. Wellicht dat ik daarmee ook direct vragen voor anderen beantwoord. Lees ook mijn artikel met veelgestelde vragen over corona in Boedapest en hun antwoorden.

   Hopelijk heb je hier alvast wat aan. Succes met het maken van een beslissing!

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Valentina Claeys
  18 juni 2020 at 18:16

  Top deze site moet ik niet elke keer het nieuws kijken word altijd te veel gezegd en dan net niet het gene wat we willen horen.
  Ik volg je elke dag op hoop dat je plaatst dat de grenzen open gaan zodat ik naar mijn familie kan vanuit België misschien wel een heel ander verhaal.

  • Reply
   Maaike
   19 juni 2020 at 09:19

   Wat leuk dat je elke dag mijn site bekijkt Valentina. En het is dus zover: de grenzen zijn weer open. En dus kun je je familie gaan bezoeken. Ik wens je heel veel plezier!

   Groeten,
   Maaike

   • Corina Cunes
    19 juni 2020 at 15:26

    Hoi Lieve Maaike
    Als eerste wil ik even zeggen dat je een geweldige site heb.
    Ik hou jou site ook dagelijks in de gaten omdat jij veel meer informatie voor ons heeft dan welke site ook. Nu ben ik heel blij dat de grenzen geopend zijn maar ook weer nerveus.
    Toen ik zag bij jou dat ze eindelijk geopend waren heb ik gelijk een ticket gekocht en ga aanstaande maandag 22 juni naar mijn vader. Hij woont al ruim 18 jaar in Hongarije en is nu alleen hij heeft mij hulp nodig. Alleen zie ik op de site’s van Wijs op Reis ,ANWB en noem maar op dat Hongarije nog op oranje staat en dat je er niet heen mag. Maar van mijn vader hoor ik dat er gisteren al vrienden uit Nederland gewoon Hongarije binnen zijn komen rijden zonder grenscontrole’s. Weet jij misschien of ik ook gewoon doorgang heb als ik met het vliegtuig aan komt. Niet dat ik daar op het vliegveld staat en mag gelijk terug gaan vliegen omdat ze me er niet doorlaten. Hoop dat jij mij gerust kan stellen want ik raak echt door de war met al die verschillende informatie. Groetjes Corina en ga zo verder met je prachtige en informatieve site.

   • Maaike
    19 juni 2020 at 15:36

    Hoi Corina,

    Dankjewel voor je lieve reactie over mijn website!

    Wat heerlijk dat je op 22 juni naar je vader gaat! Ik snap dat het veel informatie is. Maar ik kan je geruststellen. Je kunt Hongarije echt weer in. Het klopt inderdaad dat het reisadvies van onze overheid nog wel oranje is. Dat houdt in dat het advies van onze overheid is er alleen naartoe af te reizen indien je reis ‘noodzakelijk’ is. Dit is echter een advies en betekent niet dat je er niet naartoe mag. Je staat volledig vrij om het land in te reizen. Hongarije heeft zijn grenzen officieel weer opengesteld en je loopt dus geen risico om niet binnengelaten te worden.

    Op deze site van Nederland Wereldwijd – een site van onze overheid – valt dit ook te lezen: burgers van de Europese Unie en de Europese Economische Ruimte hebben weer vrije toegang tot Hongarije.

    Je kunt dus met een gerust hart je vader opzoeken. Maar pas natuurlijk goed op jezelf tijdens je reis!

    Veel plezier met het weerzien met je vader.

    Groetjes,
    Maaike

  • Reply
   Vercruysse christine
   19 juni 2020 at 21:17

   Mijn vriendin heeft daar een villa is het veilige om vanuit België mee te reizen met de auto voor mij en kan ik mij daar ook veilige voelen zij er veel maatregel dat ik moet volgen tocht wil ik mee maar heb een dubbel gevoel

   • Maaike
    20 juni 2020 at 14:35

    Dag Christine,

    Ik begrijp je zorgen en kan alleen maar zeggen: doe wat goed voelt. Reizen naar Hongarije wordt niet langer afgeraden en je kunt ook vrij het land betreden.

    Succes met het maken van een keuze,
    Maaike

 • Reply
  Rosanne
  18 juni 2020 at 15:30

  Hoi Maaike,

  Ik kijk elke dag eventjes op je site om de updates te lezen! Wij hebben een vakantie geboekt naar Boedapest op 29 juli 2020.. Fingers crossed dus!

  Bedankt dat je ons op de hoogte houdt!

  • Reply
   Maaike
   18 juni 2020 at 17:28

   Dag Rosanne,

   Leuk om te lezen dat je elke dag even kijkt. Ik heb goede hoop dat je op 29 juli weer naar Boedapest kan, maar vooralsnog helaas geen officieel nieuws.

   Groeten en hopelijk veel plezier eind juli in Boedapest,
   Maaike

 • Reply
  Ed
  17 juni 2020 at 17:56

  Hi Maaike, is er al wat meer bekend over vakantie houden in Hongarije deze zomer?
  Ed

  • Reply
   Maaike
   17 juni 2020 at 20:31

   Dag Ed,

   Helaas, nee. Er is nog niet meer bekend. Ik hou het nieuws heel goed in de gaten, dus zodra ik meer weet zal ik de pagina updaten.

   Groeten,
   Maaike

  • Reply
   Rob van den Berg
   18 juni 2020 at 12:34

   Ik werk in Szentendre en krijg net te horen dat ik vanaf morgen 19/6 weer onbeperkt naar HU kan als EU burger.

   • Maaike
    18 juni 2020 at 17:27

    Hi Rob,

    Wat een goed nieuws! Ik kan het officiele bericht helaas nog nergens vinden. Maar ik hou het laatste nieuws in de gaten en hopelijk heb je gelijk! Dankjewel in ieder geval voor je reactie.

    Groet,
    Maaike

   • Sander
    18 juni 2020 at 19:35

    Hoi Rob, ik heb dit ook vandaag vernomen. Officiële berichten zijn alleen nog nergens te vinden.

   • Maaike
    19 juni 2020 at 09:18

    Dag Sander,

    Dankjewel ook voor je reactie. Gelukkig is het inmiddels ook officieel. Je kunt vanaf nu weer vrij Hongarije in reizen als inwoner van de EU.

    Groeten,
    Maaike

 • Reply
  Frits Starink
  8 juni 2020 at 19:57

  Hallo Maaike, wat heb je een ontzettend goede en complete weergave van Boedapest gegeven met heel veel goede tips! Ik kom er zelf al jaren en herken bijna alle hoogtepunten die je beschrijft. Daarnaast vind ik ook de dierentuin zeker de moeite waard en als je langer dan 3 dagen in Boedapest bent is Szentendre ook zeker een aanrader om een dagje door te brengen. Helaas kon mijn vakantie eind maart niet doorgaan maar ik wil kijken of ik later deze zomer alsnog een weekje kan gaan. Ik hou zeker jouw site in de gaten voor het laatste nieuws omtrent de situatie en wat er wel of niet open is momenteel. Ik hoop dat je de site actueel wil houden want die is heel nuttig! Groetjes Frits

  • Reply
   Maaike
   9 juni 2020 at 11:23

   Dankjewel voor je leuke reactie Frits! En ook nog voor de extra tips.
   Ik doe mijn best dit bericht zo actueel mogelijk te houden en ik volg het nieuws op de voet.

   Hopelijk kun je later deze zomer weer veilig naar Boedapest!

   Groetjes,
   Maaike

  • Reply
   Rob Kuipers
   17 juni 2020 at 10:39

   Hoi Maaike,

   Volg als een een tijdje jouw site met plezier en zeker de actuele info over de COVID-19
   Wij willen dit jaar nog vakantie vieren in het mooie Hongarije.
   Jij schrijft dat de 16de de overheid zou stemmen over eventuele versoepeling . Wat is hier uit gekomen?

   Groetjes Rob

   • Maaike
    17 juni 2020 at 20:33

    Dag Rob,

    Wat leuk dat je al een tijdje mijn site volgt! Helaas, is er toch nog niet meer bekend. Ik wacht ook met smart op meer nieuws. Zodra er meer bekend is laat ik het hier weten.

    Groetjes,
    Maaike

 • Reply
  Gigi
  5 juni 2020 at 19:42

  Hey Maaike,
  We waren van plan om naar Hongarije te gaan, voor de crisis, om een plekje te zoeken om te wonen. We hebben het huis inmiddels al verkocht in Nederland en zijn momenteel in Italië. Graag willen we naar Hongarije om woningen te bekijken. Dit heb ik zelf al voorgelegd aan de Hongaarse overheid maar ik krijg geen gehoor. Weet jij of dit wel kan of valt dit ook onder toerisme?

  • Reply
   Maaike
   5 juni 2020 at 21:57

   Dag Gigi,

   Wat leuk dat jullie een plekje in Hongarije gaan zoeken! Maar wat lastig en vervelend dat dat nu met deze situatie zo moeilijk is.

   Het probleem voor jullie is dat Hongarije niet per se toeristen weert, maar iedereen die niet in Hongarije woonachtig is. Ongeacht met welk doel je het land wilt binnenkomen. Met uitzondering van Hongarije, bewoners van Slowakije en Tsjechië, maar ook die mogen niet langer duurt dan 48 uur een bezoek brengen.

   Op de website van buitenlandse zaken staat dit: De grenzen van Hongarije zijn voor het internationale personenverkeer gesloten.
   Reizigers worden bij de Hongaarse grens afgewezen als zij niet de Hongaarse nationaliteit hebben. Burgers van de EER (Europese Economische Ruimte) worden binnengelaten mits zij in bezit zijn van Hongaarse verblijfsdocumenten.

   Op 16 juni worden er, als het goed is, nieuwe versoepelingen bekendgemaakt. Hopelijk gaan de grenzen dan weer open en kunnen jullie op zoek naar een mooi plekje in Hongarije.

   Ik wens jullie heel veel succes.

   Groeten,
   Maaike

 • Reply
  Shana
  6 mei 2020 at 16:17

  Dag Maaike,

  Zijn restaurants gesloten? Zijn ze ook bezig om te kijken wat ze kunnen doen om toeristen terug toe te laten?
  Ik kwam normaal op 21/5 naar deze stad, maar de vluchten werden helaas geannuleerd. Zijn de vooruitzichten positief dat we toch binnenkort (juni/juli) toegelaten zouden worden?

  Alvast bedankt voor de info!

  Groetjes,

  Shana

  • Reply
   Maaike
   4 juni 2020 at 18:39

   Dag Shana,

   Sorry voor mijn late reactie. Inmiddels zijn restaurants in Boedapest weer geopend, maar wel met verscherpte maatregelen.
   Het is op dit moment helaas nog onduidelijk wanneer Hongarije zijn grenzen opent. Op 16 juni worden nieuwe versoepelingen bekendgemaakt. Hopelijk weten we dan meer!

   Groetjes,
   Maaike

   • Karina
    17 juni 2020 at 13:08

    Hoi vraagje is er meer bekent over Hongarije of je er na toe kunt? Ik ga namelijk elk jaar er heen naar het balaton, maar zoals ik gelezen had kregen we naar 16 juni de versoepeling van Hongarije te lezen. Heb overal al gekeken maar nog niks gelezen. Weten jullie misschien meer. Groetjes karina

   • Maaike
    17 juni 2020 at 20:32

    Dag Karina,

    Wat heerlijk dat je elk jaar naar het Balatonmeer gaat! Helaas is er toch nog niets extra’s bekend over wanneer de grenzen ook weer opengaan voor ons. Ik laat het direct hier weten zodra er meer nieuws is.

    Groeten,
    Maaike

 • Reply
  Angel ✨
  23 april 2020 at 15:11

  Hoi ik heb een vraagje sinds vorig jaar hebben wij een vakantiehuisje gekocht in pári dicht bij tamassi maar mogen we dit jaar dan wel daar weer op vakantie of mogen wij dan ook niet? (Wij willen tussen juli en augustus vertrekken het liefst ) groetjes angel

  • Reply
   Maaike
   4 juni 2020 at 18:41

   Dag Angel,

   Wat heerlijk dat jullie een vakantiehuisje in Hongarije hebben! Op dit moment is nog onduidelijk wanneer de grenzen weer opengaan. Op 16 juni worden nieuwe versoepelingen bekendgemaakt. Ik zal deze pagina die dag of de dag erop ook weer updaten. Hopelijk kan ik je dan meer vertellen.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Edith Plat
  19 april 2020 at 07:57

  Hallo Maaike
  Hoe zit het eigenlijk met de festivals zoals Balatonsound en Sziget.
  Is hier iets over bekend.
  Mooi land met vriendelijke mensen.

  • Reply
   Maaike
   19 april 2020 at 10:29

   Hoi Edith,

   Tot nu toe heeft de organisatie van Balaton Sound en Sziget laten weten dat ze nog druk zijn met de organisatie van het festival. Als je zelf naar een van de festivals gaat is het wellicht ook slim om hen op social media te volgen, dan word je op die manier ook op de hoogte gehouden. Ik zal de festivals ook nog op deze pagina verwerken.

   Groetjes,
   Maaike

   • Celine
    22 juni 2020 at 11:19

    Hoi Maaike,

    Ik heb een vraagje. Ik wil graag met mijn vriend naar Hongarije in de tweede week van juli. Toch zijn we nog een beetje voorzichtig met boeken, omdat we nog niet helemaal op de hoogte zijn van de stand van zaken. Nu heeft je site ons al heel erg geholpen, allereerst dank daarvoor 🙂
    Mijn vraag is echter: hoe zit het verder met het dragen van mondkapjes? In het openbaar vervoer moet het, maar hoe zit het in supermarkten, musea of op het terras/in restaurants (eten wordt moeilijk met die dingen op maar toch haha). Zijn musea en kerken en dergelijke überhaupt alweer open?
    Kan je me hier toevallig iets meer over vertellen?

    Groetjes Celine

   • Maaike
    22 juni 2020 at 17:40

    Hoi Celine,

    Dankjewel voor je leuke berichtje. En wat leuk dat jullie naar Boedapest willen.
    Ik ben bezig met het schrijven van een artikel om nog meer informatie te geven. Maar alvast een snel antwoord op je vraag: mondkapjes moeten in het Openbaar Vervoer en naar ik begrijp ook bij het winkelen. Je kunt gewoon naar restaurants, maar hier blijft de 1.5 meter regel gelden. Het personeel moet verplicht mondkapjes dragen. In musea (die weer open zijn) moet je wel afstand bewaren, maar is een mondkapje niet verplicht. Ook kerken zijn weer te bezichtigen en voor zover ik het kan vinden hoef je daar ook geen mondkapje te dragen, maar moet je wel afstand houden.

    Succes met het maken van een keuze!
    Groetjes,
    Maaike

 • Reply
  Glenn
  30 maart 2020 at 16:19

  Is er een datum dat grenszone terug open gaat

  • Reply
   Maaike
   6 april 2020 at 10:19

   Dag Glenn,

   Sorry voor mijn late reactie. Er is – voor zover ik weet – nog geen datum vastgesteld waarop de grenzen weer opengaan.

   Hartelijke groet,
   Maaike

 • Reply
  paula
  28 maart 2020 at 10:38

  Hallo wij hebben een stedentrip van 10 tot 13 mei geboekt,ik ben bang dat deze ook verplaatst moet worden,dan hebben we gelukkig nog Juli als optie het blijft spannend

  • Reply
   Maaike
   30 maart 2020 at 10:33

   Dag Paula, fijn dat jullie nog een optie achter de hand hebben! Hopelijk kunnen jullie tegen die tijd weer naar Boedapest afreizen en genieten van deze prachtige stad.

 • Reply
  Eugene
  16 maart 2020 at 22:46

  Ook geboekt voor 23 maart. Maar helaas, moeten een andere gelegenheid gaan zoeken. Heel mooie site.

  • Reply
   Maaike
   17 maart 2020 at 18:48

   Dankjewel voor je reactie Eugene! Hopelijk ga je later nog een andere keer naar Boedapest.

 • Reply
  Natas en Fons
  16 maart 2020 at 14:42

  Volgens ons is het nu echt ook gesloten. Bericht net op site. Hadden 1 april reisje geboekt. Sinds vanmiddag grenzen gesloten lezen we.
  App maar gecancelled. grrrr jammer. Vliegtickets laten we nog ff openstaan. Evt last minute boeking?

  • Reply
   Maaike
   16 maart 2020 at 14:58

   Wat ontzettend jammer voor jullie! Ik hoop dat jullie het prachtige Boedapest toch nog gaan zien, op 1 april of wellicht een andere keer.

   • Frits Starink
    16 maart 2020 at 15:35

    De dierentuin is sinds gisteren ook gesloten!

   • Maaike
    16 maart 2020 at 16:02

    Dankjewel voor je reactie. Goed om te weten, ik zal het updaten.

 • Reply
  Nelly
  15 maart 2020 at 19:40

  Wij gaan op 27 april met de bus van Bolderman naar het Balotonmeer en Boedapest wij hopen dat het door gaat

  • Reply
   Maaike
   15 maart 2020 at 21:09

   Ik hoop het ook voor jullie Nelly!

 • Reply
  Jerry
  15 maart 2020 at 18:09

  Dankjewel hier voor! Wij gaan 7 april weg dus het word erg spannend voor ons of het door gaat en of er überhaupt wat te doen is daar als we gaan

  • Reply
   Maaike
   15 maart 2020 at 18:45

   Ik hoop voor jullie dat het door kan gaan! Boedapest is overigens wel echt prachtig, zelfs als je niet overal naar binnen kunt. De suggesties hierboven bieden je zeker al genoeg vermaak en bekijks. Maar het zou natuurlijk het fijnst zijn als jullie de stad in zijn volle glorie kunnen zien.

 • Reply
  Ria
  14 maart 2020 at 18:41

  wij hebben geboekt Boedapest 22 t/m 25 maart maar twijfelen daar de terugreis door easy Jet is geannuleerd.
  misschien later in het seizoen.

 • Reply
  Wim Bressers
  14 maart 2020 at 08:23

  Hoi Maaike, wat een mooie site en actueel. Werk nu al weer een tijdje in Boedapest en denk dat ik volgende week Hotel Roombach boek (dank voor de tip!) na 4 weken Gellert. Hopelijk verslechterd de Corona situatie niet. Ik heb zelf Boedapest nog weinig kunnen ontdekken, maar als het voorjaar zich aandient komt het allemaal wel goed!

  • Reply
   Maaike
   14 maart 2020 at 10:06

   Dag Wim, dankjewel voor je compliment. Wat ontzettend leuk dat je in Boedapest werkt. Ik hoop ook dat de situatie rondom het virus niet verslechterd en je de prachtige stad binnenkort kunt gaan verkennen 🙂

 • Reply
  Jacky
  13 maart 2020 at 20:45

  Bedankt voor de heldere uitleg. Wij hebben van 18 tot 22 maart een stedentrip naar Boedapest gepland staan maar twijfelen nog Ivm Corona wat verstandig is.

  • Reply
   Maaike
   13 maart 2020 at 21:42

   Hi Jacky, ik begrijp jullie twijfel heel goed. Veel succes met het maken van een beslissing!

 • Reply
  Rein
  13 maart 2020 at 20:38

  Mooie site! Dit zijn Inderdaad de dingen waarom wij gek op Boedapest zijn.
  Wij hebben ruim 20 jaar een vakantiewoning in een villapark nabij Boedapest en reizen elke vakantie ook naar Boedapest. Dat is genieten??

  • Reply
   Maaike
   13 maart 2020 at 21:40

   Dankjewel voor je reactie Rein. En wat heerlijk dat jullie een vakantiewoning in de buurt hebben!

 • Reply
  ronald v.
  13 maart 2020 at 20:13

  Maaike,
  Bedankt voor je heldere uitleg

  • Reply
   Maaike
   13 maart 2020 at 20:17

   Graag gedaan. Jij bedankt voor je reactie Ronald.

   • Luc
    17 maart 2020 at 17:56

    Goede avond. Nog een een aanvulling over de gesloten grenzen. Deze zijn officieel dicht vanaf vannacht 12:00 uur. Dit was echter niet gecommuniceerd. Ook niet naar de buurlanden.

    Ikzelf ben op doorreis naar Roemenië en sta sinds vanmorgen 7:00 uur al voor de grens te wachten. Wat ik nu begrijp gaat de grens vanavond om 21:00 uur nog éénmalig open tot morgen ochtend 05:00

   • Maaike
    17 maart 2020 at 18:47

    Dankjewel voor deze aanvulling Luc! En veel succes met je doorreis.

 • Reply
  Henk M.
  13 maart 2020 at 16:31

  Dankjewel Maaike, hele mooie site met goeie informatie, Henk (ben er zelfs gaan wonen 🙂

  • Reply
   Maaike
   13 maart 2020 at 16:58

   Dankjewel voor je reactie Henk! En te gek dat je in het mooie Boedapest woont 🙂

Leave a Reply