Tips voor een veilig en coronaproof bezoek aan Boedapest

We kunnen gelukkig weer op vakantie naar Boedapest en Hongarije. En wellicht heb jij ook en trip geboekt, maar wil je wel graag bezienswaardigheden bezoeken en dingen doen die zo coronaproof mogelijk zijn. In dit artikel neem ik je bij de hand om je trip zo comfortabel en veilig mogelijk te maken.

Allereerst is het goed om te weten dat Boedapest een prachtige stad is, waar heel veel dingen te zien en doen in de buitenlucht. Het grote voordeel daarvan is dat je dus niet naar binnen hoeft met een masker, of met veel mensen in een afgesloten ruimte hoeft te zijn. Hieronder lees je tips voor bezienswaardigheden en activiteiten in de buitenlucht.

Bezienswaardigheden in de buitenlucht

De volgende bezienswaardigheden zijn allemaal buiten en zouden sowieso op je lijstje van dingen die je allemaal moet doen in Boedapest, moeten staan.

Het Vissersbastion
Vanaf het unieke vissersbastion heb je een schitterend uitzicht over de stad. Het bouwwerk zelf met zijn 7 torentjes is ook zeer indrukwekkend. Net als de Matthiaskerk die er vlak naast ligt. De Matthiaskerk zelf is ook zeker een bezoek waard, maar daarvoor moet je natuurlijk wel naar binnen. Dus het is aan jou of je dat prettig vindt ja of nee. Hou er overigens wel rekening mee dat het bij het Vissersbastion zelf wel behoorlijk druk kan zijn. In de avond en vroeg in de ochtend is het er rustig. Rond zonsondergang is het normaal gesproken extra druk, omdat je hier een mooie zonsondergang kunt bewonderen.

Kettingbrug
De Kettingbrug is een van dé iconen van de stad en ik raad je aan om hier zeker een keer in het donker overheen te wandelen. De stad is ’s avonds prachtig verlicht en vanaf hier heb je onder andere een prachtig uitzicht op het Parlementsgebouw en de kasteelheuvel met het Vissersbastion.

De kasteelheuvel
Wandel rond in het sfeervolle kasteeldistrict. Het historische deel van Boedapest waar zich ook het Vissersbastion en de Burcht van Boeda bevinden.

Het Heldenplein en het Stadspark
Het Heldenplein ligt aan het einde van de Andrassy Boulevard. Een lange boulevard die ook wel de Champs-Ellysees van Boedapest genoemd wordt. Op het heldenplein vind je het Millenium-monument wat is opgericht ter viering van het duizendjarig ‘jubileum’ van Hongarije. Erachter ligt het stadspark waar het ook goed vertoeven is en je een mooie wandeling kunt maken.

De Gellertheuvel
De Gellértheuvel is met zijn 235 meter hoogte het hoogste punt van Boedapest. En zoals je je wel kunt voorstellen heb je vanaf hier een mooi uitzicht op de stad. En de wandeling naar boven is ook erg leuk. Margaretha eiland Dit eiland in de Donau is een groene oase. Je kunt er heerlijk wandelen, hardlopen, picknicken en is zelfs een kleine kinderboerderij en een zwembad.

De oevers van de Donau
Wandelen langs de oevers van de Donau is een must. Haal ergens een lekker broodje of een coffee to go en ga op een van de vele bankjes zitten om te genieten van het mooie uitzicht. Als je van de kettingbrug richting Margaretha eiland wandelt, kom je langs het Hongaars Parlementsgebouw en langs het beroemde monument met de schoenen aan de Donau.

Activiteiten in de buitenlucht

Fietstour
Mijn favoriete rondleiding door Boedapest, is deze fietstour met een Nederlandse gids. Toen ik deze tour ging doen was ik eerst wat cynisch, omdat ik op vakantie niet persee met andere Nederlanders hoef op te trekken. Maar na 5 minuten was ik om: de tour was ontzettend informatief en de gids had ontzettend veel kennis en heeft me meerdere malen hard laten lachen. De tours worden in kleine groepen gegeven, dus afstand houden is goed te doen.

Rondvaart over de Donau
Geen trip naar Boedapest is compleet zonder een rondvaart over de Donau. Vanaf hier heb je een vrij uitzicht op de stad en kun je lekker bijkomen als je een hele dag door de stad gewandeld hebt. Zorg dat je op tijd bent om vervolgens op het dek plaats te nemen. Zo heb je voldoende ventilatie en zou dit een goede coronaproof activiteit moeten zijn. Ik heb zelf ervaring met deze rondvaart. Maar je zou ook naar een van de onderstaande twee opties kunnen kijken.

Huur een fiets
Ik schreef hierboven al even over een leuke fietstour door de stad langs vele hoogtepunten. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om zelf een fiets te huren en de stad te verkennen. Lees meer informatie over fietsen in Boedapest, inclusief tips voor het huren van een fiets.

Race met een monsterroller door de stad
Voor de avonturiers onder ons die fietsen wat gewoon vinden: huur een monsterroller. Dit stoere vervoermiddel brengt je eenvoudig van de ene naar de andere plek in de stad. Ik heb het nog nooit gedaan, maar het staat hoog op mijn verlanglijstje. Je kunt overigens ook een tour boeken met deze indrukwekkende scooters, dan krijg je ook direct allerlei leuke achtergrondinformatie over de stad te horen.

Palatinus zwembad
Het Palatinusbad is een waar zwemparadijs, met zwembaden, ligbaden en grote glijbanen. Heerlijk om een verkoelende duik te nemen op een hete, zomerse dag. Hou er wel rekening mee dat dit ook een populaire attractie is voor de Hongaren, dus dat het er zeer druk kan zijn. Je kunt tickets online kopen, maar ook gewoon ter plekke.

Meer coronagerelateerde informatie

Als je meer praktische informatie wilt over het bezoeken van bijvoorbeeld bars en restaurants, lees dan mijn artikel antwoorden op veelgestelde vragen over het coronavirus in Hongarije. Wil je wat meer weten over de maatregelen die nog van kracht staan en over de cijfers van het coronavirus? Lees dan de huidige stand van zaken in Hongarije.

Reis boeken

Mocht je nog op zoek zijn naar een hotel bekijk dan eens onderstaande opties. Dit zijn mijn absolute favorieten. Als je boekt via onderstaande links krijg ik een kleine compensatie. Dat kost jou helemaal niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik mijn site up to date kan houden. Ook ieder willekeurig hotel boeken op booking.com via deze link zorgt ervoor dat ik een klein bedrag krijg voor de uren die ik mijn site steek. Alvast heel erg bedankt!

– Op zoek naar een hotel? –
Bekijk dan eens mijn twee favoriete hotels in Boedapest: TG Design Suites Aparthotel en Hotel Rum in het kasteeldistrict. Andere populaire hotels op goede locaties, met een mooie prijs-kwaliteitverhouding zijn: Roombach Hotel en AnVa House.

– Boek je trip naar Boedapest –
Vier dagen in Boedapest inclusief vlucht en hotel nu al vanaf €200! Boek nu je stedentrip via tui.nl. Met een compleet verzorgde reis maak je het boeken van een trip heel gemakkelijk voor jezelf. Maar je kunt natuurlijk ook een los hotel boeken via bijvoorbeeld booking.com.

Ik hoop dat je met deze informatie een fijne trip naar Boedapest gaat hebben, zonder je al teveel zorgen te maken. Mocht je nog vragen hebben, laat dan een reactie hieronder achter. Ik doe mijn beste deze zo snel mogelijk te beantwoorden. Let op: ik ben op dit moment op vakantie en kan dus helaas niet alle vragen op korte termijn beantwoorden.

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply