De leukste dagtrips vanuit Boedapest

Als je maar een paar dagen naar Boedapest gaat, wil je je waarschijnlijk volop in de Hongaarse  hoofdstad onderdompelen. Er is tenslotte zoveel te zien. Maar als je voor een tweede keer gaat, of voor een langere tijd in de Hongaarse hoofdstad bent is het ook leuk om eens een tripje buiten de stad te maken.

Zie hier een aantal suggesties voor een dagtrip vanuit Boedapest.

Wijntour

Je wist het wellicht nog niet, maar Hongarije heeft heerlijke wijnen. Dus wijnliefhebbers opgelet: wat dacht je er van om tijdens je bezoek aan Boedapest een halve dag wijn te proeven in wijnhuizen op het platteland van Hongarije? Dit is dé manier om meer te weten te komen over lokale wijn. Bovendien zie je met deze tour ook een andere kant van het land. Een unieke ervaring!

Lees meer informatie & boek deze wijntour hier

Sisi Paleis

Dagtrips Boedapest
Fotocredit: Royal Palace Gödöllő

Sisi, oftewel koning Elisabeth, trouwde op haar zeventiende met de koning van Hongarije: Franz Josef. Zij woonden in Oostenrijk, maar ze hadden een buitenpaleis in Hongarije. Dit prachtige paleis op een half uur rijden van Boedapest, is tegenwoordig opengesteld voor publiek. Vanuit Boedapest kun je het paleis met een tour bezoeken. Dit is inclusief een ophaalservice en uitgebreide rondleiding waar je meer leert over het leven van dit beroemde echtpaar en ondertussen het paleis en zijn tuinen bewondert. Na je bezoek aan het Gödöllö paleis rij je naar een traditionele Hongaarse boerderij, waar je een zoute lekkernij krijgt en een drankje. Daar maak je een rondritje in een koets én zie je een traditionele paardenshow.

Meer informatie en tickets vind je hier

Szentendre

Szentendre

Vanuit Boedapest ben je in 20 minuten met de auto of in 45 minuten met de trein in Szentendre. Het is alsof je in een teletijdmachine stapt en uitstapt in de middeleeuwen. Dit dorpje heeft kleurrijke eeuwenoude huisjes, straatjes met kinderkopjes en een schattig dorpsplein. Je kunt er door de smalle steegjes slenteren en genieten van een unieke sfeer. Het is een klein dorpje en er valt verder niet veel te beleven, maar het is wel echt een fotogenieke fijne plaats.

Liever een georganiseerde trip? Kijk dan eens hier:

Balatonmeer

balatonmeer

In Hongarije ligt het grootste zoetwatermeer van Europa: het Balatonmeer. Het is een belangrijke toeristische bestemming in Hongarije met zelfs een eigen vliegveld. De omgeving is prachtig en een dagtrip naar dit meer voelt als een minivakantie op zichzelf.

Geïnteresseerd? Kijk dan eens hier voor een georganiseerde tour.

Visegrád, Esztergom & Szentendre

Visegrád, Esztergom en Szentendre zijn de drie mooiste steden van de Donauknie (een bekende bocht in de rivier). Bezoek deze schilderachtige stadjes alledrie op één dag. In Visegrád geniet je van het uitzicht op de Donau vallei en de koninklijke residentie. In Esztergom bezoek je de grootste kathedraal van Hongarije en kun je Slowakije zien. In Szentendre kun je door de smalle, met kinderkopjes bestraatte straatjes wandelen en een hele bijzondere sfeer proeven.

Bekijk meer informatie en boek deze tour hier.

Lees ook

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply