De Grote Synagoge in Boedapest

grote synagoge boedapest

Tijden, info & boek je tickets

De Joodse synagoge in Boedapest is zeer indrukwekkend. Het is namelijk de grootste synagoge van Europa met plek voor 5000 mensen. Er is slechts één synagoge ter wereld groter dan de synagoge op de Dohany straat. De bijnaam van het gebouw zal je dan ook niets verbazen: ‘de grote synagoge’.

Openingstijden synagoge Boedapest

De openingstijden van de synagoge in Boedapest wisselen behoorlijk. Bekijk daarom goed of de synagoge wel geopend is op het moment dat jij er naartoe wilt. De synagoge is het hele jaar door in ieder geval altijd gesloten op zaterdag. Dit in verband met de sjabbat.

Bekijk het overzicht met de openingstijden van de synagoge in Boedapest:

Zondag t/m donderdag
6 januari - 28 februari10.00 - 15:30
1 maart - 24 april10.00 - 17:30
26 april - 25 september10.00 - 18:30
29 september - 30 oktober10.00 - 17:30
Vrijdag
januari - 28 februari10.00 - 13.30
maart - oktober10.00 - 13.30
ZaterdagGesloten

Data waarop de synagoge gesloten is in 2020

De synagoge en het Joodse museum zijn in 2020 gesloten op de volgende data:

 • 15 maart
 • 8, 9, 10,15 & april gesloten, 14 april geopend tot 13.30 uur
 • 29 mei gesloten en 28 mei geopend tot 13.30 uur
 • 18, 20, 27 & 28 september
 • 4, 11 & 23 oktober gesloten en 2 & 9 oktober geopend tot 13.30 uur
 • 1 november
 • 24 & 25 december

Ticket- & entreeprijzen Synagoge Boedapest

Wil je een bezoek brengen aan de grootste synagoge van Europa? Bekijk dan de entreeprijzen hieronder:

Soort Ticket Prijs in Euro
Volwassenen17
Studenten13
Kinderen tussen 6 - 12 jaar4
Kinderen onder 6 jaarGratis

Met de Budapest Card krijg je 10% korting op de entreeprijs.


Koop tickets voor de Grote Synagoge

Wil je zeker zijn van een plek voor de rondleiding, wil je een lange wachtrij vermijden en wil je goedkoper uit zijn? Bestel dan nu je ticket online voor maar €15. Dat is €2 goedkoper dan aan de deur.

De rondleiding duurt ongeveer 45 minuten en leidt je langs: de synagoge, de Heldentempel, het Raoul Wallenberg Holocaust Memorial Park, het kerkhof en tuin bij de synagoge. Met je ticket krijg je ook gratis toegang tot het Hongaarse Joodse Museum.

Voordelen van nu boeken

Goedkoper dan aan de deur!
Sla de rij voor de kassa over
Wees verzekerd van een plek


Zeer mooie synagoge. De tuin en het museum hebben op ons een diepe indruk nagelaten.

Hugo – België

Uit persoonlijke ervaring kan ik je ook vertellen dat de rondleiding zeer de moeite waard is! Er wordt onder andere verteld over de architectuur van de synagoge, over Joodse gebruiken en over de Joodse gemeenschap in Boedapest tijdens de tweede wereldoorlog.


Hoe kom je er?

Adres: Dohany utca 2 in de Joodse wijk
Metro: M2 (rode lijn) naar Astoria station. Wandel van daaruit via de Károly körút richting Deák tér.
Bus: Neem bus 7 of 7A naar Astoria Station. Vanaf daar wandel je via Károly körút richting Deák tér en kom je onderweg de synagoge tegen.
Tram: 47 en 49. Stap uit bij het Astoria Hotel. Vanaf hier wandel je via Károly körút richting Deák tér en kom je onderweg de synagoge tegen.

Architectuur

De grote synagoge werd ontworpen door de Duitse architect Ludwig Förster. Deze architect was eerder verantwoordelijk voor het ontwerp van de synagoge in Wenen. Förster ontwierp het gebouw volledig in de Moorse stijl en in 1859 was de Joodse Synagoge in Boedapest een feit.

Estée Lauder en de Joodse Synagoge

Een bijzonder feitje is dat de synagoge in 1996 volledig gerenoveerd werd dankzij een grote financiële bijdrage van Estée Lauder. De directrice van het beroemde cosmeticabedrijf. Haar voorouders waren van Hongaars en Joodse afkomst en zij wilde graag bijdragen aan het behoud van het Joodse erfgoed in Boedapest.

De grote synagoge werd gerestaureerd dankzij Estée Lauder, de wereldberoemde directrice van het gelijknamige cosmeticabedrijf.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik tickets kopen voor de Grote Synagoge?

Je kunt tickets aan de deur kopen, maar als je de wachtrij bij de synagoge wilt overslaan kun je ook van tevoren een ticket online kopen. Bekijk hier waar je dat kunt doen.

Wat zijn de openingstijden van de Grote Synagoge in Boedapest?

De synagoge heeft veel verschillende openingstijden. Bekijk daarom het overzicht hier. Wat in ieder geval voor het hele jaar geldt is dat de synagoge op zaterdag altijd gesloten is vanwege de sjabbat. Dit is ook de reden dat de synagoge op vrijdag altijd vroeger sluit.

Lees ook

4 Reacties

 • Reply
  Ilse
  24 november 2019 at 22:59

  Interessant info, maar Estée Lauder was wel een dame 😉

  • Reply
   Maaike
   25 november 2019 at 12:31

   Nou dat is een stom foutje zeg! Dankjewel, ik heb het gelijk aangepast.

 • Reply
  Eline
  27 juli 2019 at 19:22

  Hoi,
  Ik heb net via jouw site tickets geboekt voor deze rondleiding. 🙂 Heb er in ieder geval zin in! Vraagje: weet jij hoelaat deze tours starten? Of is dat heel regelmatig tussen 10:00 en 18:30?
  Groetjes!

  • Reply
   Maaike
   29 juli 2019 at 08:12

   Hi Eline, Wat leuk dat je de tour in de synagoge gaat doen. Ik vond het erg bijzonder om meer te leren over de synagoge, het Joodse geloof en om wat te horen over wat er zich in WO II afspeelde in Boedapest. De rondleiding vindt inderdaad heel regelmatig plaats. Van Van 10:30 uur tot een uur voor sluitingstijd vinden er elke 30 minuten rondleidingen plaats. Ze gaan dus steeds om het hele en het halve uur van start. Heel veel plezier in Boedapest!

Laat een reactie achter