Uitgaan in Boedapest: De leukste plekken voor een avond uit

Niet alleen overdag is Boedapest een stad die voor ieder wat wils te bieden heeft. Ook ’s nachts valt er het nodige te beleven. Uitgaan in Boedapest is een feest en er is voor iedereen wel iets te vinden dat leuk is. Of je nou van dansen houdt of liever een drankje doet met mooi uitzicht in een rustige omgeving of in een kroeg.

Ruïne Bars

szimpla kert

Als je je een beetje in het uitgaansleven van Boedapest hebt verdiept dan heb je er vast al eens van gehoord: de ruïne bars. Op z’n Hongaars romkocsmá genaamd. Het zijn vervallen gebouwen die omgetoverd zijn tot leuke bars. Vaak met bizarre interieurs, waarbij je de gekste spullen aan de wand aantreft. Iets wat we hier in Nederland helemaal niet kennen en daarom nog meer de moeite van het bezoeken waard is. Hou je van dansen dan ben je in de meeste ruin bars aan het goed adres! Sommige hebben meerdere dansvloeren waar je uit verschillende muziekstijlen kunt kiezen. De meeste ruïne bars zijn overigens aan de alternatieve kant. Ga je liever naar een club dan zou ik hier zeker een drankje drinken, maar kun je in de latere uurtjes wellicht beter een van onderstaande plekken opzoeken.

Bekijk het overzicht met de leukste ruïne bars op een rij

Clubs

Ben je fan van clubbing? Dan is dit jouw categorie. Elk jaar worden er Awards uitgereikt met de favoriete clubs en bars van de inwoners van Boedapest en dit jaar eindigde de volgende clubs achtereenvolgend op de eerste drie plekken: 1.Ötkert, 2. Akvárium Klub en 3. Tesla.

Ötkert

Ötkert is centraal gelegen vlakbij de Sint Stefanus Basiliek. De DJ’s hier draaien voornamelijk elektronische muziek, house en hip-hop. De club heeft drie zalen, met drie muziekstijlen en drie DJ’s per avond. Op de meeste avonden is er geen entreegeld, maar als je er heen wilt is het wel goed om hun site te checken om te zien of het ook op de avond dat jij gaat gratis is.

Akvárium Klub

Ook Akvárium Klub is heel erg centraal gelegen aan de Pest-zijde van de stad. Namelijk midden op het Déak Terenc plein waar ook het grootste metrostation van Boedapest ligt. Deze club is niet slechts een plek om te dansen, maar biedt ook plaats aan grote internationale conferenties en concerten. Er zijn meerdere zalen met verschillende muziekstijlen. Buiten vindt je er ook een leuk terras met sfeervol verlichte bomen en heerlijke cocktails. Bekijk voor meer informatie de website van Akvárium.

Tesla

Tesla is gevestigd in de Joodse wijk in Boedapest. In tegenstelling tot Ötkert hierboven moet je hier wel entree betalen (3300 HUF, omgerekend zo’n 10 euro). Er wordt hier voornamelijk house en elektronische muziek gedraaid. Overigens ben ik zelf nooit in deze club geweest en ik lees er ook wel wat wisselende verhalen over.

Biertuinen

uitgaan boedapest

In Boedapest heb je heel veel leuke plekken waar je buiten in de tuin een biertje (of natuurlijk iets anders) kunt drinken.

Mika Tivadar Bar

Deze plek is niet alleen een bar, maar heeft ook nog eens een hele leuke tuin waar je van de lente tot de herfst tot middernacht leuke tijden kunt beleven. De goede muziek en de lekkere drankjes versterken de gezellige atmosfeer in deze biertuin. Kijk voor meer informatie op de website van deze bar/biertuin.

Köleves Kert

Dit is mijn persoonlijke favoriet. Köleves Kert ligt in de Joodse buurt en met zijn kleurrijke stoeltjes, zijn aardige personeel en zijn sfeervolle verlichting kun je hier zo een avond doorbrengen.

Rooftop bars

rooftopbar boedapest

Wil je tijdens het uitgaan in Boedapest genieten van een mooi uitzicht? Dan is het zeker een goed idee om een van de vele rooftopbars, oftewel een bar op een dakterras, te bezoeken.

360 bar

De meest bekende rooftopbar in Boedapest is denk ik toch wel de 360 bar. Zoals de naam al doet vermoeden heb je op dit dakterras een 360 graden uitzicht. Deze bar ligt aan de Andrássy Boulevard en is zowel in de zomer als in de winter een hele goede plek om te vertoeven. In de winter worden er op een het terras een soort iglo’s gebouwd, waar je lekker warm in kunt zitten. Vanaf dit dakterras heb je uitzicht op onder andere de Sint Stefanus Basiliek, het Hongaars Parlementsgebouw en op de heuvels van Buda. Let op: op sommige dagen moet je wel entree betalen. Kijk voor het menu, reserveringen en openingstijden hier.

High Note SkyBar

Een andere rooftopbar waar het uitzicht om over naar huis te schrijven is, is de High Note SkyBar. Hier heb je eveneens een spectaculair uitzicht en krijg het idee dat je de Sint Stefanus Basiliek bijna aan kunt raken. Bovendien kun je hier het Hongaars Parlementsgebouw, de Kettingbrug en in de verte zie je het Vissersbastion liggen. Let wel even op dat je een reservering maakt, omdat je dan verzekerd bent van een plek. Meer weten? Neem dan een kijkje op hun website.

p.s. deze te gekke rooftopbar is onderdeel van het Aria hotel, waar je ook fantastisch kunt overnachten.

uitgaan boedapest

Feesten in Badhuizen

Een andere unieke manier om een feestje te vieren in Boedapest is… in een badhuis. Denk aan laserlichten, rookmachines en vette dansmuziek. Trek je badkleding aan en dans! In de zomer is er iedere zaterdagavond een ‘sparty’ in het bekende Széchenyi badhuis. In de winter verplaatsen de feesten zich naar het Lukács badhuis. Een feest in een badhuis moet zeker een bijzonder ervaring zijn, maar let op: ik lees er wel wisselende verhalen over. Kijk voor meer informatie hier.

Lees ook alles als over het organiseren van een vrijgezellenfeest in Boedapest. Met de leukste uitgaanstips & bijzondere activiteiten.

Heb jij nog een leuke tip? Laat dan een reactie hieronder achter.

You Might Also Like

17 Comments

  • Reply
    Aina
    26 september 2022 at 23:13

    Hai Maaike,
    Ik ben van plan om in mijn eentje te reizen naar Budapest (ik ben 18), maar ik heb geen idee hoeveel dagen ik daar moet zijn voor de ideale ervaring. Enige tips daarin?

    • Reply
      Maaike
      6 oktober 2022 at 12:58

      Dag Aina,

      Wat leuk dat je van plan bent om in je eentje naar Boedapest te reizen! De eerste keer dat ik in Boedapest was, was ik er een week. Dat beviel mij heel goed, omdat ik alles met de voet deed en het heerlijk vond om rond te struinen zonder specifiel doel. Ik zat in de middagen vaak op het gras op het Margaretha eiland, of op een bankje aan de Donau een boek.

      Maar ik kan me best voorstellen dat dat voor anderen ook wat lang is. Ik zou dan idealiter 5 dagen zeggen en minimaal 4 dagen.

      Als je korter wilt en behoefte hebt aan een reisschema waarbij je veel ziet, lees dan eens mijn artikel drie dagen in Boedapest.

      Ik ben benieuwd of je gaat. Zo ja: heel veel plezier!

      Groet,
      Maaike

  • Reply
    peter
    21 april 2022 at 16:26

    Hoi Maaike,

    Was op zoek naar iets nieuws om te doen in budapest en kwam zo op je site.

    andere leuke dingen die echt de moeite waard zijn het circus de dierentuin of het transport museum.

    groetjes Peter,

    • Reply
      Maaike
      27 april 2022 at 16:42

      Hi Peter,

      Dankjewel voor de tips! Misschien is dit ook nog een leuk artikel voor jullie om te lezen: Boedapest off the beaten track.

      Groetjes,
      Maaike

  • Reply
    CIndy
    29 maart 2022 at 13:17

    Ho Maaike, hoe Gay friendly zijn ze in Boedapest? Ik ga met mijn vriendin en we vragen ons af of hand in hand lopen problemen geeft in Hongarije en met name de stad.

    • Reply
      Maaike
      7 april 2022 at 09:13

      Hi Cindy,

      Oef, om heel eerlijk te zijn weet ik dat niet. Ik vond deze informatie hier:

      Boedapest is voor het grootste deel een ruimdenkende stad. Het wordt echter aangeraden om openlijke uitingen van publieke genegenheid tot een minimum te beperken. Net als veel van de ex-communistische staten loopt Hongarije wat achter in vergelijking met landen als Spanje, Frankrijk of Duitsland.

      Ik wens jullie veel plezier in Boedapest!
      Maaike

    • Reply
      peter
      21 april 2022 at 15:31

      hoi Cindy,

      het interesseert de meeste Hongaren echt totaal niet wat je geaardheid is, er zijn bijna geen moslims in de stad en dat scheelt sowieso.
      Verwacht geen love parade maar je kan prima jezelf zijn, de vibe in Budapest is echt super relaxt.
      Wat verdraagzaamheid betreft kunnen veel west Europese steden hier nog een puntje aan zuigen.
      Ik kom hier al van voor de val van de muur dus heb wel enige ervaring.

    • Reply
      Casie
      24 augustus 2022 at 14:30

      Wat ik heb gehoord is dat men er niet verzot is op dat soort genegenheden op straat. Men kijkt neer naar Homo’s en lesbo’s. Wat ik jammer vind, zelf ben ik hetero! Echter, als ik homo was geweest, had ik gewoon gedaan wat mijn feelings zeggen hoor. Wel net zo netjes en fatsoenlijk gedragen, uiteraard. De belevenis is zeker anders dan de Gay parade in Adam:-) Daar kun je het niet mee vergelijken.

  • Reply
    Bernard
    12 februari 2022 at 23:01

    Hoii, ik ben Bernard 28 jaar en komend jaar gaan ik en mijn moeder naar Budapest. Is het uitgaansleven voor mijn moeder bestemt? (Ze is 53)

    • Reply
      Maaike
      1 maart 2022 at 13:59

      Hoi Bernard,

      Wat leuk dat je met je moeder naar Boedapest gaat! Maar oei, dat is eigenlijk een vraag die door mij niet te beantwoorden is. Als ze het in Nederland nog leuk vindt om uit te gaan, dan zal ze het daar vast en zeker ook leuk vinden.

      Je kunt natuurlijk altijd overdag met haar een drankje gaan drinken in een ruïnebar, zodat jullie alvast de sfeer een beetje kunnen proeven. En dan kunnen jullie samen besluiten wat te doen.

      Heel veel plezier in Boedapest!
      Maaike

    • Reply
      peter
      21 april 2022 at 15:34

      hoi Bernhard,
      Ben zelf 58 en niet weg te slaan uit de ruin bars, roof top bars en terrassen.
      veel plezier

      • Maaike
        27 april 2022 at 16:43

        Dag Peter,

        Wat leuk om te horen! Dat zijn ook allemaal zulke leuke plekken 🙂 Fijn dat je er zo van geniet!

        Groet,
        Maaike

    • Reply
      Casie
      24 augustus 2022 at 14:34

      Zeker Bernard! Voor iedereen is er wel wat te doen hoor dus ook voor je moeder:-) Je hebt een jonge moeder van mijn leeftijd dus dat gaat goed komen. Veel plezier!

  • Reply
    Kathleen
    5 februari 2020 at 15:43

    Hallo,

    In April word ik 30 jaar, dit wil ik graag vieren in Boedapest. Ik vond via internet al leuke clubs om te bezoeken. Ik vraag me enkel af of het nachtleven in april al aan de gang is? Een club met 100 personen of met 10 bij wijze van spreke, is wel een verschil. Alvast bedankt!

    • Reply
      Maaike
      6 februari 2020 at 18:40

      Hoi Kathleen,

      Wat super leuk dat je je 30e verjaardag in Boedapest gaat vieren! Boedapest is een grote stad en is voor zijn uitgaansleven niet afhankelijk van toeristen. Dus dat komt vast helemaal goed.

      Alvast heel veel plezier gewenst!
      Maaike

  • Reply
    Carla van Es
    18 april 2019 at 13:55

    Wat een superleuke site!
    Wij hebben al ruim 18 jaar een huis in zuidwest Hongarije en hebben eigenlijk alleen de meest bekende dingen in Budapest gezien. We gaan echt een keer overnachten en de roof top bars en Joodse wijk bezoeken.
    We hadden er geen idee van…..
    Groet, Carla

    • Reply
      Maaike
      18 april 2019 at 15:16

      Dankjewel voor je te gekke reactie!
      Zo leuk om te horen dat jullie nu weer wat nieuws te ontdekken hebben in Boedapest.
      Groeten, Maaike

Leave a Reply