Széchenyi badhuis in Boedapest

széchenyi badhuis

Handige tips & praktische info voor dit bijzondere badhuis

Het Széchenyi badhuis in Boedapest is het populairste bad in Boedapest. En dat is niet verwonderlijk gezien de grootte hoeveelheid baden en opties die je er dus hebt. Maar bovenal is het ook de prachtige omgeving waarin de baden liggen. Zowel binnen als buiten zijn de baden een lust voor het oog.

Er zijn 18 zwembaden, waarvan 3 buitenzwembaden. Verder zijn er binnen 15 kleine baden die op verschillende plekken in het badhuis liggen. Daarnaast kun je met een standaard ticket ook gebruik maken van de sauna’s en stoombaden in het Széchenyi badhuis. Verder staan er buiten stoelen om op te zonnebaden.

Openingstijden badhuis

Het bad is elke dag geopend van 06.00 ’s ochtends tot 22.00 uur ’s avonds.

Prijzen Széchenyi

Bekijk hier de tickets voor het Széchenyi die je vooraf kunt aanschaffen. Voordeel daarvan is dat je niet in de rij hoeft aan te sluiten en zo tijd kunt besparen. Ze zijn wel ongeveer 1 a 2 euro duurder dan als je op een doordeweekse dag aan de deur tickets zou kopen. Maar de prijzen zijn in het weekend hetzelfde aan de deur als dat je ze van tevoren online koopt.

Soort ticketPrijsAanschaffen
Dagticket + cabine*€19Koop tickets >>
Dagticket + kluis**€21Koop tickets >>
Spa pakket€53 / €71/ €97Spa basis nu voor maar €45 >>

* Een cabine is een plek waar je je privé kunt omkleden. Een soort badhokje, zoals je ook in een zwembad hebt. Hier kun je ook je spullen de hele dag opslaan en het heeft dus ook meteen de functie van een kluisje.
** De kluisjes zijn 120cm x 30cm x 65cm groot.

Tickets die je alleen ter plaatse kunt kopen:

Soort ticketDoordeweeksWeekend
06.00 – 08.00 + cabine/kluisje€18 / €16.5€19 / €17.5
v.a. 19.00 ticket + cabine/kluisje€18 / €16.5€19 / €17.5
Ticket voor cabine€3€3
Ticket voor rondleiding€8.75€8.75

Koop tickets

Je kunt hierboven tickets in de tabel kopen, of een ticket hier aanschaffen:

Tips voor het Széchenyi badhuis

Beste tijdstip
Het kan behoorlijk druk worden in dit badhuis. Zeker in de zomer tijdens de piekperiode in Boedapest. Wil je het bad dan bezoeken terwijl het rustig is? Sta dan vroeg op en zorg dat je er voor 08.30 bent. Zo rond 11.30 wordt het echt druk. Je kunt ook een avondbezoek brengen aan het bad. Dan is het ook rustiger dan overdag. Vanaf een uur of 17.30 begint het langzaamaan iets rustiger te worden.

Wat neem je mee
Als je naar het badhuis gaat neem dan een handdoek en slippers mee. En het dragen van badkleding is hier verplicht. Overigens kun je – op de zwemkleding na – ook het een en ander ter plaatse huren mocht je wat vergeten zijn. Als je in de zomer gaat zorg dan ook dat je zonnebrandcrème en je zonnebril bij je hebt.

Badkleding drogen
Er zijn speciale apparaten in het bad aanwezig om je badkleding extra snel te drogen. Handig als je niet de hele dag met natte spullen rond wilt lopen.

Fotograferen
Fotografie in het badhuis is toegestaan. Let uiteraard wel goed op je spullen.

badhuis Boedapest

Geschiedenis Széchenyi bad

Dit badhuis was het eerste thermale bad in Boedapest. Het badhuis dankt zijn expert aan een mijnexpert onder wiens leiding in 1885 boringen verrichten werden in het Stadspark. Op die plek werd een badhuis gebouwd, maar men was daar niet tevreden over en dus werd 1913 gestart met de bouw van het Széchenyi badhuis. In de loop der jaren werd het verder uitgebreid en kwamen er ook andere functies bij. Zoals een ziekenhuis, dat nu overigens niet meer in werking is. In 1999 vond er een volledige renovatie plaats en in deze vorm bestaat het badhuis heden ten dage nog steeds.

Neem een virtueel kijkje

Om een indruk te krijgen van het prachtige complex kun je hier alvast een virtueel kijkje nemen:

Hoe kom je er?

Het badhuis ligt in het Stadpark. Je kunt Széchenyi als volgt bereiken:

Met de trolleybus: Neem lijn 72.
Met de metro: M1, uitstappen bij halte Széchenyi fürdő.

Het adres is Kerület Állatkerti körút 9-11.


– Koop nu je tickets –


Veelgestelde vragen

Is het ook leuk om in de winter naar het Széchenyi badhuis te gaan?

Ja zeker, een bezoek aan Széchenyi badhuis is ook in de winter zeer de moeite waard. De buitenbaden zijn warm en als je je lichaam onderwater houdt is het heerlijk. Je zult wel even door moeten bijten als je de baden uitstapt. Overigens zijn er binnen ook genoeg baden en sauna’s waar je je in de winter kunt vermaken.

Lees ook

Heb je vragen of opmerkingen over het Széchenyi badhuis? Laat dan een reactie hieronder achter. Ik doe mijn best je vraag zo snel mogelijk te beantwoorden.

2 Comments

 • Reply
  Pauline
  2 september 2021 at 23:51

  Is het beter om een reservatie te maken in het SZÉCHENYI BADHUIS of is dit gelijk?

  • Reply
   Maaike
   8 september 2021 at 12:46

   Dag Pauline,

   Het voordeel van een plekje reserveren is dat je zeker weet dat je niet in de rij hoeft bij het badhuis.

   Groet,
   Maaike

Leave a Reply