Met kinderen naar Boedapest: de leukste activiteiten met je kids

Boedapest is niet alleen een leuke stad voor volwassenen ook voor kinderen is er genoeg te zien en te doen in de stad. Met kinderen naar Boedapest? Dat kan dus heel goed! Hierbij een overzicht met de leukste activiteiten die je met ze kunt ondernemen.

#1 Dierentuin

Dierentuin in BudapestNet als in vrijwel iedere grote stad heeft ook Boedapest een dierentuin. Een perfect uitje voor de hele familie. Hij ligt in het stadspark en is dus heel gemakkelijk te bereiken. Wat deze dierentuin in Boedapest speciaal maakt is dat hij volledig in de fraaie Art Nouveau stijl gebouwd. Voor een ticket voor volwassenen ben je net iets meer dan €10 kwijt en voor kinderen nog geen €7.

Bekijke de website van de dierentuin in Boedapest

#2 Wetenschapsmuseum

wetenschapsmuseum

In het wetenschapsmuseum in Boedapest kun je gerust een hele dag doorbrengen. Het is erop gericht om kinderen onder te dompelen in de magische wereld van wetenschappelijke wonderen. Zo kun je er 5D en 9D films ervaren, 250 verschillende spellen spelen, proberen uit te breken uit een escape room en natuurkundige fenomenen ervaren. Er zijn routes voor verschillende leeftijden. Zo kies je precies welke het beste bij jouw kind past.

Bekijk de website van het wetenschapsmuseum

#3 Tropicarium

Krokodillen, exotische vogels, reptielen, insecten en zelfs aapjes. Je vindt ze allemaal in het Tropicarium in Boedapest. En de hoofdattractie: haaien! De haaien zwemmen in een aquarium met maar liefst 1.4 miljoen liter water. Dit is ook een goed uitje bij slecht of koud weer, aangezien het Tropicarium volledig overdekt is.

Bekijk de website van het tropicarium

#4 Miniversum

miniversum BoedapestIn het Miniversum vind je een van de grootste miniatuur tentoonstellingen ter wereld. De 1200 miniatuur auto’s en 100 modeltreintjes rijden rond in een bijzondere wereld! Zo zie je er onder andere de belangrijkste attracties van Boedapest en delen van het Hongaarse platteland. En het leuke is dat je zelf ook figuurtjes aan het werkt kunt zetten of vervoersmiddelen kunt laten rijden.

Bekijk de website van het Miniversum

#5 Rondvaart

rondvaart boedapestEen rondvaart in Boedapest is een van de leukste dingen om te doen in Boedapest. Als je kinderen erg jong zijn is dit voor hen wellicht niet de ultieme tijdsbesteding, maar als ze iets ouder zijn vinden ze het vast leuk vinden om een uurtje op een boot door te brengen. Althans, ik kan me herinneren dat ik dat heel leuk vond.

lees mijn artikel over rondvaarten in Boedapest

#6 Speeltuin

Met kinderen naar BoedapestEn wat is er nou leuker voor kinderen dan een mooie speeltuin? In Boedapest vind je er bijvoorbeeld een achter het Géllert badhuis. Deze speeltuin ligt in een prachtige omgeving en heeft onder andere fantastische glijbanen, een fort waar kinderen op kunnen klimmen en een trampoline. Zoek op de Géllert heuvel naar de bordjes waarop ‘csúszdák’ staat. Zie ook deze kaart:

#7 Spoorweg gerund door kinderen

Een van de meest unieke attracties in Boedapest is een spoorweg waar kinderen de show runnen. Zij controleren de kaartjes, roepen om wanneer de trein komt en informeren reizigers. Uiteraard onder toezicht van volwassenen. In ritje duurt ongeveer 40 minuten en in de buurt zijn allerlei leuke activiteiten voor kinderen. Zoals Budakeszi Game Preserve, een zip-lijn en speeltuinen.

Bekijk de website van Budapest Children’s railway

#8 Hop on Hop off bus

hop on hop off bus boedapestWil je gemakkelijk in een dag de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest zien? Dan is de hop on hop off bus een goede optie voor je. Deze bus brengt jou en je gezin van het ene naar het andere hoogtepunt. Je hoeft alleen maar een lijstje van jouw favorieten te maken en laat je zo door de stad vervoeren. De bussen zijn ook geschikt voor kinderwagens.

Lees mijn artikel over de hop on hop off in Boedapest

#9 Margaretha eiland

Op Margaretha eiland is een heleboel te beleven. Zo is er de muziekfontein die ieder half uur kleurrijke waterstralen spuit op de melodie bekende muziek. Of wat dacht je van de kinderboerderij, waar je kinderen een ritje op een pony kunnen maken of hertjes kunnen voeren (alleen tussen 15 april en 23 okt). Er is ook een watertoren die je kunt beklimmen en verder is het park groen en kunnen je kinderen dus lekker buiten spelen.

Lees mijn volledige artikel over Margaretha eiland

#10 Palatinus bad

Op het hierboven genoemde Margaretha eiland bevindt zich ook het Palatinus bad. Dit zwembad is een waar paradijs voor kinderen. De wildwaterstromen, glijbanen en de baden met golfslag staan garant voor speelplezier. Er is ook een speciaal kinderbadje voor de echte kleintjes onder ons. Leuk detail: dit zwembad werd in 2013 door lezers van The Guardian genomineerd tot een van de mooiste buitenbaden ter wereld.

Bezoek de website van het palatinus bad

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply