Munteenheid Hongarije en betalen in Boedapest

Wat is nou ook alweer de munteenheid in Hongarije? Kan ik in Boedapest met mijn creditcard betalen? En hoe kan ik het het beste de waarde van de HUF omrekenen? Op deze pagina vind je een antwoord op de meest gestelde vragen over geld en betalen in Boedapest.

Munteenheid Hongarije

In Hongarije kun je (nog) niet betalen met de euro. In Boedapest en dus in heel Hongarije is de euro (nog) niet ingevoerd. De munteenheid waarmee je betaalt is de Hongaarse Forint, ook wel afgekort als HUF of Ft.

Waarde HUF en omrekenen

Om te weten wat de actuele waarde is van de HUF en dus makkelijk uit te rekenen hoeveel een product omgerekend kost in euro’s kun je het beste een app downloaden. Er zijn verschillende apps die je helpen met de omrekening van Hongaarse Forint naar Euro’s. Zoek in de Google Playstore of in de App Store naar valuta en daar zul je meerder voorbeelden vinden. Persoonlijke favoriet is de app ‘Currencies’, maar er zijn talloze van deze apps dus kijk ook wat je zelf prettig vindt in gebruik.

Geld wisselen

In Boedapest kun je je euro’s voor Hongaarse Forinten wisselen bij banken. Doe dit niet op het vliegveld van Boedapest zelf bij een van de louche wisselkantoortjes. Daar betaal je veel te veel voor het wisselen van euro’s naar Hongaarse Forinten. Overigens is onze tip om zodra je op het vliegveld landt geld op te nemen uit een van de geldautomaten en je euro’s je euro’s te laten. Die kun je gewoon weer gebruiken bij thuiskomst.

Geldautomaten Boedapest

In Boedapest zijn er op veel plekken pinautomaten te vinden. Je hoeft dan ook niet bang te zijn dat je zonder geld komt te zitten. Hou er wel rekening mee dat je bank een geldbedrag vraagt voor het opnemen van geld in het buitenland. Let op: als je bij het pinautomaat de keuze voorgelegd krijgt of je wilt afrekenen in euro’s of in HUF kies dan voor het laatste! De eerste optie lijkt verleidelijk en je ziet ook meteen hoeveel het bedrag dat je opneemt in euro’s is, maar je bent uiteindelijk duurder uit. Kies dus voor afrekenen in Forinten.

Creditcard

Je kunt op veel plekken in Boedapest met creditcard betalen, maar hou er wel rekening mee dat je in de kleinere restaurants, op de markt of in kleine winkeltjes je niet met creditcard kunt betalen. Het beste is om dus altijd wat cashgeld achter de hand te houden.

Is Boedapest duur?

Wil je weten of Boedapest duur is, wat de goedkope & gratis bezienswaardigheden in de stad zijn en op welk budget per dag je ongeveer moet rekenen? Lees dan mijn blog ‘Is Boedapest duur? om te zien wat de prijzen in Boedapest zijn.