Veiligheid Boedapest

Hoe is het gesteld met de veiligheid in Boedapest? Nou, Boedapest is een veilige stad! Maar net als in ieder bezoek aan een grote stad moet je goed op je spullen passen en je gezonde verstand gebruiken. Houd je spullen dus altijd goed in de gaten, vermijd donkere steegjes in de late uurtjes (en kijk daar ook overdag uit) en trap niet in de bekende wisseltruc.

In Boedapest hoef je je geen zorgen te maken om je veiligheid. Toch geven we je op deze pagina wel tips om je zo veilig mogelijk te houden. Laat je daardoor niet afschrikken, in ieder grote stad moet je oppassen.

Waar moet je op letten

In Boedapest moet je het meest opletten voor tasjesdieven en zakkenrollers. Vooral als je met het openbaar vervoer reist, in treinstations, op markten en op andere plekken waar veel toeristen zijn moet je je spullen extra in de gaten houden. Maar dit geldt eigenlijk voor alle grote steden waar je naartoe reist. Boedapest is echt een veilige stad.

Keleti en District VIII worden gezien als de meest onveilige delen van de stad. Probeer deze dan ook te vermijden. Zeker in de nacht.

Veiligheid vrouw alleen in Boedapest

Als vrouw kun je ook prima alleen rondreizen in Boedapest. Het is er erg veilig. Er zijn nauwelijks tot geen incidenten bekend met aanvallen speciaal gericht op vrouwen. Je kunt het vergelijken met in Nederland in een grote stad rondlopen. Uiteraard moet je wel altijd goed opletten, zeker in de avond en in de nacht als je bijvoorbeeld alleen terug naar je ho(s)tel gaat. Neem geen onnodige risico’s en doe geen dingen die je hier ook niet zult doen. Dan zul je een heerlijke vakantie in Boedapest hebben.

Veiligheid man alleen in Boedapest

Je zou het misschien niet verwachten, maar als man moet je in Boedapest iets meer op je hoede zijn. Een bekende truc is verleiding door vrouwen. Vermijd stripclubs en wees daarom op je hoede als je op straat uit het niets benaderd wordt door een Hongaarse vrouw. In het slechtste geval eindigt dit in een tripje naar een geldautomaat ingeklemd tussen twee brede mannen. Ook voor de mannen geldt: gebruik je gezonde verstand en met de verleidingstruc in je achterhoofd komt het helemaal goed met je. Dan zul je een veilige en leuke trip hebben.

Advies veiligheid Boedapest

  • Draag altijd een kopie van je paspoort bij je en hou die gescheiden van je echte paspoort. Dit zou van pas kunnen komen als je toch in de onfortuinlijke situatie terechtkomt dat deze gestolen wordt.
  • Draag geen grote hoeveelheden cash bij je. En stop je portemonnee niet in broekzakken of achterzak. De veiligste optie is het dragen van bijvoorbeeld een money belt.
  • Vraag altijd eerst om het menu voordat je een drankje of eten besteld in een restaurant. In sommige restaurants vragen ze anders een extreem hoog bedrag voor een drankje en loopt een van de medewerkers van het restaurant gerust met je mee naar een geldautomaat om ervoor te zorgen dat dit ook daadwerkelijk betaald wordt.
  • Vraag nooit aan taxichauffeurs of ze een tip hebben waar je kunt eten of drinken. Sommigen hebben deals met een restaurant of bar en dus kom je alleen om die reden op die plek terecht.
  • Koop altijd je eigen drank en zorg ervoor dat je deze altijd binnen het zicht houdt.
  • Vertrouw niemand die je niet kent.

Lees ook

No Comments

    Leave a Reply