Heldenplein in Boedapest

Heldenplein Boedapest

Voor de entree van het stadspark en aan het einde van de Andrássy boulevard ligt het Heldenplein. Het is een populaire bestemming onder toeristen en dat is niet voor niets. Het is het ruimste en meest opvallende plein in Boedapest omdat het zo verschilt van alle andere pleinen in de stad.

Geschiedenis Heldenplein Boedapest

Net zoals het vissersbastion en het Parlementsgebouw werd het Heldenplein gebouwd ter ere van het jubileum van de eerste 1000 jaar van de Hongaarse geschiedenis. Belangrijk onderdeel van het plein is het Milleniummonument en aan beide zijden wordt het plein geflankeerd door musea. Aan de ene kant het Museum van de Schone Kunsten en aan de andere kant de Kunsthal.

Hoe kom je er?

Metro: Lijn 1 naar Hősök tere

Lees ook

Vragen?

Heb je nog vragen na het lezen van deze info? Stel ze hieronder en je krijgt zo snel mogelijk een reactie.

3 Comments

 • Reply
  Dina
  29 januari 2022 at 12:39

  Dag maaike,

 • Reply
  Janice
  22 mei 2019 at 15:56

  Hallo Maaike ik ga 25 Mei samen met mijn moeder naar Boedapest. Daar hebben wij ongeveer 4 dagen om dingen te bezichtigen. Nu ik heb ik al veel op je website gezien, maar ik vroeg mezelf af of deze activiteiten niet erg kort duren,waardoor je uiteindelijk veel tijd over hebt

  • Reply
   Maaike
   22 mei 2019 at 21:16

   Hi Janice,

   Maak je geen zorgen! Er is zoveel te zien en te doen in Boedapest. Vier dagen is echt niet teveel. Helemaal niet zelfs als je het mij vraagt 🙂 Ik ben al vaker voor een langere periode in de stad geweest en kijk nog steeds mijn ogen uit en ontdek steeds weer nieuwe dingen.

   Als je op dag 1 bijvoorbeeld een fiets- of wandeltour doet om de stad alvast een klein beetje te leren kennen, lekker langs de Donau wandelt en een koffie drinkt in New York Café dan heb je al best een mooie dag. Er even vanuit gaande dat je ook de tijd neemt om ergens lekker te lunchen en te zitten met een koffie.

   Op dag 2 zou je dan een rondvaart kunnen doen. Daar ben je ook zo een paar uurtjes mee kwijt want je wilt op tijd bij de boot zijn, moet nog even zoeken en je bent ook ongeveer een uur aan boord. Daarna zou je naar Margaretha eiland kunnen wandelen om daar de sfeer te proeven. Als je wilt zou je ook nog het Parlementsgebouw kunnen bezoeken en/of de Sint Stefanus Basiliek kunnen bezoeken, maar dan heb je echt al een vrij vol schema.

   Op dag 3 verken je de burchtheuvel met het vissermansbastion, de matthiaskerk en de tuinen bij het kasteel. En als je wilt klim je dan ’s middags de burchtheuvel op.

   Op dag 4 zou je een badhuis in Boedapest kunnen bezoeken. Dan zijn er ook nog de grote synagoge, de staatopera en de grote markthal die jullie nog kunnen bekijken. Daarnaast zijn er nog veel mooie musea (artikel volgt nog), kun je lekker wandelen in het stadspark waar ook een mooi kasteel te bewonderen valt.

   Ook over de de volgende dingen staat nog niets op mijn site maar zou wel leuk kunnen zijn voor jullie: bezoek het mementopark, neem een stoeltjeslift naar de buda heuvels, ga op dagtour naar het zomerpaleis van Sisi (kijk bijvoorbeeld eens hier). En zo kan ik nog wel even doorgaan 🙂

   Hou er ook rekening mee dat je de stad niet kent. Je zult moeten zoeken en als je dingen gepland hebt ook op tijd aanwezig willen zijn. Bovendien wil je vast ook af en toe gezellig ergens met je moeder wilt zitten voor een kopje koffie of een drankje.

   Ik weet heel zeker dat jullie je 4 dagen lang uitstekend gaan vermaken! Ik wens jullie heel veel plezier en hoor het graag als je nog vragen hebt.

Leave a Reply