Centrum Boedapest

Als je naar de Hongaarse hoofdstad gaat is het handig om te weten waar nu precies het centrum van Boedapest is. Zo kun je goed bepalen waar je een leuk hotel wilt, of of je hotel dichtbij de stad is.

Plattegrond centrum Boedapest

Wat is nou precies het centrum van Boedapest? Strikt gezegd zou je kunnen zeggen dat het stadscentrum de wijk Belváros is. Deze wijk wordt namelijk officieel de binnenstad genoemd. Maar er zijn veel meer wijken die je tot het centrum van de stad kunt rekenen. Je kunt hiervoor het beste de plattegronden aanhouden die ook aan toeristen uitgedeeld worden. Zie hier een van deze plattegronden:

centrum Boedapest

Bezienswaardigheden Boedapest op de kaart

Op onderstaande kaart zie je het centrum van de Hongaarse hoofdstad inclusief alle bezienswaardigheden. De zwarte markeringspunten zijn de belangrijkste bezienswaardigheden van Boedapest.

Klik op de zwarte markeringen op de kaart om meer te lezen over de bezienswaardigheden

Lees ook

2 Comments

 • Reply
  Marianne
  30 september 2019 at 11:22

  Hoi Maaike, ik ga aanstaande zaterdag! Blijf een week en heb een airbenb in het centrum 🙂 Vind het spannend!!! Nu nog een beetje bedenken wat ik ga doen deze dagen
  üdvözlet
  Marianne

  • Reply
   Maaike
   30 september 2019 at 15:10

   Oh wat heerlijk. Spannend, maar heel leuk! Ik weet zeker dat je je hartstikke gaat vermaken. De stad is zo prachtig en er is zoveel te doen. Je zult je ogen zeker uitkijken.

   Geniet!
   Maaike

Leave a Reply