Veelgestelde vragen over corona in Boedapest & Hongarije

LET OP: Per 1 september zijn de grenzen van Boedapest gesloten voor buitenlandse reizigers. Lees er meer over in het artikel status coronavirus in Boedapest & Hongarije.

Het heeft even geduurd, maar het is eindelijk zover. Op 18 juni zijn de Hongaarse grenzen weer geopend. En twee dagen daarna is het officiële reisadvies voor Hongarije eveneens aangepast: reizen naar dit prachtige land wordt nu niet langer afgeraden. Maar waarschijnlijk blijf je nog steeds met veel vragen zitten. Wat kun je er nou precies doen en welke maatregelen zijn van kracht?t

Moet ik een medische verklaring overleggen?

Nee, als je naar Hongarije gaat hoef je geen medische verklaring te laten zien om te bewijzen dat je geen corona hebt. Ook hoef je niet in quarantine als je aankomt. Je bent vrij om het land in te reizen en er zijn geen enkele beperkingen meer.

Welke maatregelen zijn nog van kracht?

Ondanks dat de noodtoestand is opgeheven in Hongarije gelden er, net zoals hier, nog wel een aantal maatregelen. Lees hier de belangrijkste maatregelen op een rij:

 • Men moet nog steeds 1.5 meter afstand van elkaar bewaren.
 • Het dragen van mondkapjes, of iets anders wat je mond bedekt, is verplicht in het Openbaar Vervoer en tijdens het winkelen.
 • Concerten en andere evenementen vinden doorgang met een publiek van maximaal 500 man.
 • Publieke evenementen met meer dan 500 bezoekers zijn verboden tot 15 augustus.
 • Personeel in cafés, restaurants en barretjes moeten verplicht een mondkapje dragen.

Welke bezienswaardigheden zijn open?

De volgende plekken hebben toestemming gekregen om weer open te gaan (dat betekent overigens niet dat deze ook daadwerkelijk weer allemaal open zijn):

 • Bioscopen en theaters
 • Musea en culturele instellingen
 • Buitenbaden en badhuizen
 • De dierentuin
 • Winkels
 • Restaurants, cafés en (ruïne)barretjes
 • Kerken (de Sint Stefanus Basiliek en de Matthias kerk zijn open)
 • New York Café
 • Concerten en events met een maximum van 500 man zijn toegestaan

Welke bekende bezienswaardigheden zijn nog gesloten?

Een aantal bekende bezienswaardigheden zijn nog gesloten, waaronder:

Zodra er meer bekend is over de openingsdata van bovenstaande bezienswaardigheden zal ik de pagina updaten.

Lees ook: Tips voor een veilig en coronaproof bezoek aan Boedapest.

Zijn badhuizen en zwembaden weer geopend en welke regels gelden er?

Een aantal thermale baden en zwembaden hebben hun deuren weer geopend. Zowel de zwembaden als de badhuizen raden je aan om je tickets van tevoren online te kopen, vanwege de maximum capaciteit die nu lager is dan voorgeen.. Kijk op de website van het zwembad of bad waar je heen wilt wat de regels zijn en hoe je aan tickets komt.

Overigens zijn grote badhuizen zoals het Szechenyi bad en het Gellert badhuis nog gesloten. Zodra er meer nieuws is over wanneer deze opengaan zal ik deze pagina updaten. Het Lukács badhuis kun je wel alweer bezoeken.

Wil je meer informatie over badhuizen in Boedapest? Lees dan mijn artikel: de beste badhuizen in Boedapest.

Kan ik weer gewoon naar een restaurant of bar?

Ja, de horeca is weer open. Hier geldt echter nog steeds de 1.5 meter regel, wat ervoor zorgt dat de capaciteit wel lager is dan normaal. Bovendien moet het personeel verplicht een mondkapje dragen.

Wat zijn de regels in het Openbaar Vervoer?

Het Openbaar Vervoer rijdt via de normale dienstregeling. Wel moet je verplicht een mondkapje dragen, of iets anders wat je mond en neus bedekt (zoals bijvoorbeeld een sjaal).

Is het veilig om naar Boedapest of Hongarije te reizen?

Het Nederlandse ministerie van Buitenlandse zaken geeft een ‘geel reisadvies’ af. Dat houdt in dat je op vakantie kunt naar Hongarije, maar wel waakzaam moet blijven. Lees meer informatie op de website van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

reisadvies hongarije

Ik wil graag zoveel mogelijk dingen in de buitenlucht doen, wat kun je aanraden?

Wellicht heb je een reis naar Boedapest gepland staan en wil je graag zoveel mogelijk buiten dingen doen en vraag je je af: is er dan nog wel genoeg te zien of te doen. Het antwoord daarop is: jazeker! Mijn eerste trip naar Boedapest ben ik vrijwel geen enkele bezienswaardigheid binnen gegaan en heb ik vooral genoten van het door de stad slenteren en alle prachtige gebouwen. De volgende belangrijke bezienswaardigheden en plekken zijn allemaal buiten:

Je kunt ook heel wat uurtjes rondslenteren in het kasteeldistrict aan de Budazijde van de stad. En natuurlijk langs de oevers van de Donau.

Rondleidingen buiten

Lees voor meer informatie ook mijn uitgebreide artikel: Tips voor een veilig en coronaproof bezoek aan Boedapest.

– Op zoek naar een hotel? –
Bekijk dan eens mijn twee favoriete hotels in Boedapest: TG Design Suites Aparthotel en Hotel Rum in het kasteeldistrict. Andere populaire hotels op goede locaties, met een mooie prijs-kwaliteitverhouding zijn: Roombach Hotel en AnVa House.

Lees ook

Heb jij nog een andere vraag? Laat dan een reactie hieronder achter. Let op: ik ben op dit moment op vakantie en kan dus helaas niet alle vragen op korte termijn beantwoorden.

You Might Also Like

No Comments

  Leave a Reply