evenementen

Sziget Festival 2018: alles over het festival én meer

Sziget Festival, het jaarlijkse 7-daagse muziekfestival, barst dit jaar los op 8 augustus. Locatie? Boedapest! Op deze pagina vind je zoveel mogelijk praktische informatie over het festival op een rij, zoals: wat is de line-up, informatie over tickets en hoe kom je er.

Maar ook voor de festivalgangers die Boedapest zelf willen verkennen tijdens het festival vind je hier handige tips op een rij.

Line-up Sziget Festival 2018

Sziget staat bekend om zijn goede line-up en de vele artiesten die er spelen (wat wil je ook met een festival dat 7 dagen duurt?!). Om hier een overzicht te geven van de complete line-up van het festival is iets teveel van het goede, maar hierbij een overzicht met een aantal van de belangrijkste artiesten die dit jaar op Sziget spelen:

Arctic Monkeys, Dua Lipa, Gorillaz, Kendrick Lamar, Kygo, Lana del Rey, Mumford and Sons, Shawn Mendes, Liam Gallagher, Dave Clarke, Nothing But Thieves, Seasick Steve, Lianne La Havas, Don Diablo, Fink, Goo Goo Dolls, Zara Larsson, The Kooks, The War On Drugs, MØ, Bastille en Lyke Li.

Bekijk de volledige line-up hier.

Tickets Sziget

De tickets voor het muziekfestival in Boedapest zijn al in de verkoop. En volgens de laatste berichten van het festival gaat de verkoop van de tickets snel. Sterker nog een aantal van de tickets zijn al uitverkocht. Wil je er naartoe? Zorg er dan dus voor dat je snel een tickets koopt.

Overigens zijn er verschillende soort tickets. De organisatoren hebben er rekening mee gehouden dat een festival van 7 dagen niet aan iedereen besteed is en dus kun je ook tickets voor 5 of 3 dagen kopen en je kunt zelfs 1 dag van de muziek genieten. Ben je dus toevallig op stedentrip in Boedapest tijdens Sziget dan kun je ook nog een dagje naar het festival.

Dit zijn de verschillende tickets en de bijbehorende kosten:

 • 1 dag: €75
 • 3 dagen: €199
 • 5 dagen: uitverkocht
 • 7 dagen: €310

Kaarten voor Sziget Festival 2018 bestellen doe je hier.

Vervoer naar Sziget

Er zijn verschillende manieren om naar het Sziget festival in Boedapest af te reizen. Bekijk hier de mogelijkheden:

Sziget trein

Zoals ieder jaar worden er ook dit jaar treinen ingezet voor de muziekliefhebbers die naar Sziget afreizen. Met deze speciale trein reis je comfortabel naar Boedapest. Dat de trein een populair vervoersmiddel is blijkt wel uit het feit dat de eerste trein al uitverkocht is! Dus wil jij graag met de trein reizen, wees er dan snel bij. De tweede trein vertrekt op 7 augustus vanuit Amersfoort richting Boedapest. Op 15 augustus vertrekt de trein weer terug naar Nederland.

Kosten: v.a. €180
Ticket & meer info: bekijk meer info en koop hier je ticket

Sziget Bus

Speciaal voor bezoekers van Sziget rijdt er op dinsdag 7 augustus – een dag voordat het festival van start gaat – een bus vanuit Nederland naar het festivalterrein. Je pakt je bagage in de bus en hoeft niet langer na te denken over hoe en wat nu verder. Op de dag van het festival wordt je op het terrein afgezet. Ideaal! Dit zijn de plekken waar de bus vandaan vertrekken:

 • Amsterdam
 • Utrecht
 • Zwolle
 • Groningen
 • Eindhoven

Op woensdag 15 augustus vertrekt de bus weer vanuit Boedapest terug richting Nederland, waar je de volgende dag aan zult komen.

Kosten: €149
Ticket & meer info: koop hier je ticket

Vliegtuig

Ben je liever wat sneller in Boedapest en wil je graag je zelf je vertrekdag en de dag waarop je terugkeert bepalen? Dan is het vliegtuig een goede optie voor jou. Zelf vind ik het prettig om vanuit Rotterdam te vliegen, maar je kunt ook vanaf Amsterdam of Eindhoven naar Boedapest vliegen.

Als je een Sziget CityPass hebt kun je deze op het vliegveld omwisselen voor een polsbandje, waarmee je gratis van het vliegveld met de shuttlebus naar het festivalterrein kunt. Deze Sigzet Shuttle Bus vertrekt ieder half uur vanaf Terminal 2. Kijk ook hier hoe je vanaf het vliegveld in het centrum komt.

Auto

Je kunt natuurlijk ook met de auto naar Boedapest komen. Dan kun je zo vanuit je huis met al je spullen de auto in en parkeren word je ook makkelijk gemaakt. Er zijn 3 verschillende parkeerterreinen waar je je auto neer kunt zetten. Eentje op 5 minuten lopen van de hoofdingang (de duurste), eentje die verder van het terrein af ligt maar waar je een shuttlebus kunt pakken en je auto zo vaak van het terrein af en op mag rijden als je wilt (de middelste prijs), en het goedkoopste parkeerterrein waar je voor iedere keer dat je opnieuw parkeert (omgerekend) €2 moet betalen.

Kosten: €45, €55 of €80
Meer info & reserveren: kijk hier

Over Sziget

 • zo’n 500.000 bezoekers
 • 60 verschillende podia
 • het festival duurt 7 dagen
 • 60% van de bezoekers komt niet uit Hongarije
 • iedereen ouder dan 14 jaar is van harte welkom
 • de meeste buitenlandse bezoekers komen uit… Nederland
 • de eerste Sziget vond plaats in 1993

Wat kun je nog meer doen in Boedapest?

Er is natuurlijk nog veel meer te doen in Boedapest tijdens het Sziget Festival. Ik begrijp dat je waarschijnlijk voor de muziek komt, maar mocht je toch van het terrein af willen dan hierbij een aantal tips:

En verder:

Ook interessant voor jou

Geen reacties

  Laat een reactie achter

  Lees meer:
  openbaar vervoer boedapest
  Tram Boedapest: alle informatie op een rij

  Reizen met de tram in Boedapest is aangenaam. Het tramnetwerk van Boedapest is een van...

  Sluiten