evenementen

Kerstmarkt Boedapest 2018 – alle kerstmarkten op een rij

Het duurt – op het moment van schrijven – nog bijna 2,5 maand tot het Kerstmis is, maar over iets minder dan een maand weken gaan de eerste kerstmarkten in Boedapest alweer van start. Hou je van kerstlichtjes, glühwein en een gezellige kerstsfeer? Dan is het wellicht de moeite waard om tussen halverwege november en eind december een bezoek aan de stad te brengen. Boedapest bevindt zich dan volop in kerstsferen en je kunt je geluk op op diverse kleine en grote kerstmarkten. En het leuke aan de kerstmarkten in Boedapest is dat je nog veel traditioneel handwerk ziet.

Kerstmarkt op Vörösmarty Plein

Dit is de kerstmarkt in Boedapest die internationaal gezien de meeste aandacht trekt. En daar is een logische verklaring voor: de markt is de grootste, oudste en rijkste van de stad. Deze beroemde kerstmarkt staat op het Vörösmarty plein in het stadscentrum. Je vindt er sfeervolle houten stalletjes waar lekkernijen, handgemaakte spullen en allerlei andere verkocht worden. Ook kun je er kijken naar demonstraties van ijzersmeden.

Data: 9 november 2018 – 1 januari 2019
Locatie: Vörösmarty Plein (Vörösmarty tér), District V

Kerstmarkt Boedapest bij de Stefanus basiliek

Deze kerstmarkt is na de kerstmarkt hierboven de grootste van Boedapest.  Deze staat pal in front van de Sint Stefanus Basiliek op het Sint Stefanus plein. Naast allerlei leuke kraampjes is er ook een ijsbaan van 200m2 bij deze kerstmarkt aanwezig.

Data: 23 november 2018 – 1 januari 2019
Locatie: Sint Stefanus plein, voor de basiliek

Advent Fair in Obuda

Een stuk minder bekend dan de twee bovenste kerstmarkten is de Advent fair in stadsdeel Obuda. Je zult hier dan ook niet veel toeristen, maar voornamelijk locals treffen. Als je liever niet teveel in de drukte komt is deze fair een goed alternatief.

Data: 23 november – 23 december 2018
Locatie: Op de kruising van  Obuda Jókai plein en Andrássy Av. (vlakbij de uitgang van de M1 & tram halte genaamd Oktogon)

Kerstmarkt Boeda kasteel

Deze markt is iets anders dan de kerstmarkten hierboven. Je kunt ‘m namelijk  niet de hele periode bezichtigen maar alleen in het weekend op zaterdagen en zondagen. En er is nog iets aan de hand met deze kerstmarkt: het is namelijk de markt met het mooiste uitzicht van allemaal. Vanaf de tuin het kasteel kun je dus niet alleen langs de kraampjes struinen en genieten van allerlei heerlijkheden. Nee, je hebt er ook nog eens een mooi uitzicht op de Pest-zijde van de stad.

Data: alleen op zaterdag & zondag tussen 25 november – 24 december 2018
Locatie: In de tuin van het Boeda kasteel

Kerstmis in Boedapest

Ben jij tijdens de kerstdagen in Boedapest? Bekijk dan onze praktische informatie over de openingstijden en dienstregelingen van het openbaar vervoer tijdens de kerstdagen: kerstmis in Boedapest.

Lees ook

Beoordeel deze pagina

Ook interessant voor jou

2 Reacties

 • Reply
  Irene
  3 december 2018 at 21:28

  Hoi Maaike, aanstaande zondag gaan we naar de kerstmarkt Boeda kasteel. Ligt de kerstmarkt van Boeda beneden aan de Donau of hebben we hiervoor de kabeltram naar boven nodig svp? bvd voor je reactie

  • Reply
   Maaike
   5 december 2018 at 08:57

   Wat leuk dat jullie naar Boedapest gaan en over de kerstmarkten kunnen struinen! De kerstmarkt ligt boven. Je kunt daar met de kabelbaan komen, maar je kunt er ook prima te voet komen. De weg zal zichzelf wel wijzen. Heel veel plezier gewenst!

Laat een reactie achter