Kettingbrug Boedapest gesloten tot 2020

Kettingbrug Boedapest gesloten

Een van de belangrijkste bezienswaardigheden en eyecatchers van Boedapest, de Széchenyi Kettingbrug, gaat wegens werkzaamheden sluiten. De brug die zo belangrijk is geweest voor de verbinding tussen de Boeda en de Pestzijde van de stad kan de capaciteit die hij nu ter verduren krijg niet meer aan. Kortom, de brug is onveilig.

Wat gebeurt er tijdens de renovatie?

De belangrijkste reden om de Kettingbrug in Boedapest te renoveren is de onveiligheid ervan. Bovendien was de laatste renovatie in de jaren 70, dus de brug is sowieso wel toe aan een opknapbeurt. De renovatie zal bestaan uit:

 • Vernieuwd wegdek
 • Nieuw voetgangerspad
 • Wandelgebied wordt uitgebreid
 • Nieuwe relingen
 • Nieuwe verlichting
 • De brug wordt schoongemaakt
 • Er komt een nieuw voetgangerspad aan de Pest-zijde
 • Renovatie van de onderdoorgangen bij de trappen
 • Herstellen van de brug in de staat van voor de Tweede Wereldoorlog

Ook de tunnel van het Boeda-kasteel en het Clark Ádám plein ondergaan renovaties en veranderingen.

“We shall restore the conditions from before the war, with the original decorations, tripod candelabras, and we shall restore all the historical elements in a complex process, to make it a much more gorgeous bridge,” aldus de directeur van de BKK.

Wanneer?

Over wanneer de Kettinbrug gaat sluiten en weer opengaat, zijn nog wel wat onduidelijkheden. Het sluiten gaat gebeuren ‘rond 2018′. Wanneer de exacte datum is, is nog onbekend.

Alhoewel in eerste instantie werd aangekondigd dat de Kettingbrug tot medio 2019 gesloten zal zijn, is er inmiddels ook aangegeven dat de renovatie tot 2020 zal gaan duren. Dat betekent dat de beroemde brug zo’n 2,5 jaar afgesloten zal zijn. Een jaar langer dan de oorspronkelijke inschatting.

Wat nu?

Misschien denk je nu: ‘nou dan wacht ik wel tot 2019 met het brengen van een bezoekje aan Boedapest, dan kan ik tenminste ook over deze beroemde brug wandelen’. Nou, dat is niet nodig. Er zijn nog genoeg andere leuke en bijzondere bezienswaardigheden in Boedapest. Bovendien heb je dan zeker weten nog een reden om nog een keer naar de stad terug te komen.

You Might Also Like

Geen reacties

  Laat een reactie actie