Weer Boedapest in februari

Wat is het weer in februari in Boedapest? En is het wel te doen om in die maand een stedentrip naar Boedapest te maken?

Heel eerlijk gezegd, is het niet de meest optimale maand om naar de Hongaarse hoofdstad af te reizen. Het kan er behoorlijk koud worden en je mist de gezelligheid van de kerstmarkten die er in november en december wel zijn. MAAR… het goede nieuws is dat het in februari vaak warmer is dan januari. Oftewel, Boedapest heeft de koudste maand al achter de rug (ok, in theorie in ieder geval). En er is nog meer goed nieuws, want februari is de droogste maand in Boedapest!

Gemiddelde temperaturen Boedapest in februari

De gemiddelde temperatuur in Boedapest in februari is 4°C overdag en gedurende de nacht is -2°C. De nachten in deze tijd van het jaar zijn dus koud. Als je kijkt naar de gemiddelde temperatuur van zowel dag en nacht kom je uit op 1°C. Aan het einde van de maand kan de temperatuur ineens behoorlijk pieken.

Neerslag Boedapest in februari

Zoals gezegd is februari een van de droogste maanden van het jaar. Er valt in totaal gemiddeld zo’n 30 mm neerslag per maand, verdeeld over zo’n 7 dagen. Neerslag is in dit geval meestal natte sneeuw, het is tenslotte wel echt nog winter in deze maand. Maar ja, helaas valt op het weer niet altijd een pijl te trekken en dat geldt natuurlijk ook in Boedapest. Ik heb het echt over jaarlijkse gemiddelden. Dat betekent dat je meer pech kunt hebben met het weer, maar in het gunstige geval natuurlijk ook meer geluk.

Zonne-uren en daglicht

Naarmate februari vordert, des te meer daglicht er is. Logisch natuurlijk, maar het is best significant. Aan het begin van de maand is er iets meer dan 9,5 uur daglicht, waar je aan het einde van de maand al van iets meer dan 11 uur daglicht kunt genieten. Wel is het nog erg bewolkt in februari. Op de zeldzame dagen dat de zon schijnt is Boedapest op z’n mooist.

Lees ook

You Might Also Like

No Comments

    Leave a Reply