Weer Boedapest maart: wat is de gemiddelde temperatuur, neerslag en aantal zonuren?

Ben je van plan om in maart een stedentrip naar Boedapest te maken, dan wil je vast ook weten hoe het weer in Boedapest er dan uitziet. Daarom dit handige overzicht van het weer in Boedapest in de maand maart.

Als je kijkt naar het weer in maart moet je eigenlijk een onderscheid maken tussen het begin en het einde van de maand. Deze verschillen nogal van elkaar, omdat de temperatuur in maart snel omhoog gaat. Maar over het algemeen genomen is het in maart – ook aan het einde van de maand als de lente officieel van start is- nog best fris. Alhoewel je aan het einde ook zeer aangename dagen kunt hebben. Boedapest ontwaakt in maart wel echt uit zijn winterslaap en dat is mooi om te zien.

Gemiddelde temperatuur Boedapest maart

In Boedapest in maart ligt de gemiddelde hoogste temperatuur overdag op 10°C. Maar in de nacht is het nog echt koud met een gemiddelde van 2°C. Hoera, het vriest dus niet meer. Maar zoals aangegeven is het verschil tussen het begin en het einde van de maand groot. De temperatuur is zo’n 7°C aan het begin van de maand en kan oplopen tot 14°C aan het einde van de maand. De gemiddelde temperatuur over de hele maand genomen en dag en nacht meegerekend is 6°C. Het is daarmee de 5 na koudste maand in Boedapest.

Neerslag Boedapest maart

Het weer in Boedapest lijkt qua neerslag een beetje op dat in Nederland. Ook in maart ontkom je dus niet aan wat neerslag op zijn tijd. Waar heb je het dan precies over? Over zo’n 11 dagen met neerslag en een totaal van 40mm. De kans dat er in maart nog sneeuw valt is een stuk kleiner dan in de maanden voorafgaand, maar zeker in het begin van de maand kan een sneeuwbui wel degelijk voorkomen. Hoe verder de maand vordert hoe kleiner de kans op sneeuw. Maar de 40 mm neerslag bestaat voornamelijk uit gemiddelde of lichte regenval.

Zonne-uren en daglicht in maart

Het gemiddeld aantal zonuren in Boedapest in maart ligt op 9 uur per dag. Dat is 2 uur per dag meer dan de maanden die voorafgingen. Dit komt onder andere doordat de dagen langzaamaan steeds langer en dus lichter worden. Op 1 maart is het aantal uren met daglicht 11. Aan het einde van de maand is dit gestegen met zo’n anderhalf uur.

Kledingadvies

Als kleding kun je het beste laagjes meenemen. Zo kleed je lekker warm aan op de frisse dagen en mocht je dan toch een wat warmere dag of dagen hebben, dan trek je eenvoudig een laagje uit.

Lees ook

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een reactie actie