Weer Boedapest mei: gemiddelde temperatuur, neerslag en aantal zonuren

weer boedapest in mei

Ga jij in mei op stedentrip naar Boedapest? Leuk! Nu wil je vast weten wat voor weer het er dan is. Op dit moment – ik schrijf dit in april – is het uitzonderlijk warm in Boedapest, met deze week een gemiddelde temperatuur van zo’n 27 graden (terwijl de gemiddelde maximale temperatuur normaal 17 graden is). Aangezien dit uitzonderlijk is en zal ik op deze pagina de gemiddelden in mei weergeven.

Check een weer app op je telefoon om de huidige weersituatie en de voorspelling voor de komende dagen in Boedapest te bekijken.

Weer Boedapest mei

Mei is een heerlijke maand om naar Boedapest af te reizen. Het wordt steeds warmer & zonniger en de dagen worden aanzienlijk langer. De temperaturen zijn aangenaam en je kunt mooie lange wandelingen door de stad maken maken. Desalniettemin is mei, gemiddeld genomen, een van de natste maanden in het jaar.

Bekijk hier de gemiddelden van het weer in Boedapest in mei:

MaandMax. temperatuurMin. temperatuurDagen neerslag
Mei221113

Gemiddelde temperatuur Boedapest mei

De gemiddelde temperatuur in Boedapest in mei is 16°C. Dit is de gemiddelde temperatuur gemeten over dag én nacht. Overdag is de gemiddelde temperatuur gelukkig een stuk aangenamer, namelijk maximaal zo’n 22°C. ’s Nachts kun je rekenen op temperaturen van gemiddeld 11°C. Omdat het in de maand mei steeds warmer wordt, is het verschil tussen het begin en het einde van de maand mei aanzienlijk. De gemiddelde temperatuur aan het begin van de maand meiis zo’n 19°C  en dat loopt op tot een gemiddelde van 23°C aan het einde van mei.

Neerslag Boedapest mei

Zoals je ziet wordt het weer in Boedapest steeds beter, maar er is een nadeel aan mei. Het is een van de natste maanden van het jaar. Samen met augustus en september is de kans op regen het grootst.  Gemiddeld valt er op 13 a 14 dagen in mei neerslag. Elke dag is er ongeveer 57% kans op regenval in de Hongaarse hoofdstad. Neem dus zeker een paraplu mee als je in mei naar Boedapest gaat. Hopelijk heb je geluk als jij gaat en valt de regenval in deze periode mee. Nogmaals, dit zijn de gemiddelden.

Zonne-uren en daglicht in mei

Op 1 mei schijnt de zon in Boedapest 14.28 uur per dag. En op 31 mei is dit opgeklommen naar 15.40 uur. Dat betekent dat het per dag iets meer dan 2.3 minuten lichter wordt dan de dag ervoor.  Gemiddeld schijnt de zon 12 uur per dag.

Lees ook

Beoordeel deze pagina

Ook interessant voor jou

Geen reacties

    Laat een reactie actie