Weer Boedapest april: gemiddelde temperatuur, neerslag en aantal zonuren

Wil je in april een trip maken naar Boedapest? Dan ben je vast nieuwsgierig naar hoe het weer er dan uitziet. Wij proberen je op deze pagina zo goed mogelijk voor te bereiden op het weer in Boedapest in april. Tipje van de sluier: aan het einde van de maand kan het aangenaam lenteweer zijn.

Weer Boedapest april

In april begint het weer in Boedapest steeds aangenamer te worden. Naarmate de maand vordert kan het in Boedapest heerlijk warm en zonnig zijn. Zeker aan het einde van de maand is het een aanrader om in de stad te zijn. Nee, het is nog geen zomer maar dankzij de zachte temperatuur is het een prettige tijd om door Boedapest te wandelen en te genieten van alle bezienswaardigheden.

Gemiddelde temperatuur Boedapest april

In Boedapest in april is de gemiddelde temperatuur overdag ligt de gemiddelde hoogste temperatuur overdag op een aangename 15°C. ’s Nachts ligt de gemiddelde temperatuur zo rond de  6°C. Het verschil tussen het begin en het einde van de maand april is net als in maart groot. De gemiddelde temperatuur op 1 aprilzo’n 14°C  overdag en loopt op tot een gemiddelde van 19°C op 30 april. De gemiddelde temperatuur van de hele maand – dag en nacht meegerekend – is 11°C. Het is daarmee de eerste keer sinds oktober dat de gemiddelde temperatuur weer uit twee getallen bestaat.

Neerslag Boedapest april

Ondanks dat het weer in Boedapest in april steeds aangenamer wordt, kan het nog behoorlijk regenachtig zijn. Gemiddeld valt er op 13 dagen in april neerslag. Van deze dagen is er 48% kans op gemiddelde regenval en op 24% van deze dagen heb je te maken met lichte regenval. De kans dat je sneeuw ziet in april is extreem klein.

Zonne-uren en daglicht in april

Op 1 april schijnt de zon in Boedapest voor 12.51 uur. Op 30 april is dat opgeklommen naar 14.26 uur per dag. Dat betekent dat het per dag iets meer dan 3 minuten lichter wordt dan de dag ervoor. Een belangrijke factor hierbij is dat er steeds minder wolken zijn in april en er dus ook steeds meer zon te zien is.

Lees ook

You Might Also Like

Geen reacties

    Laat een reactie actie