Waar ligt Boedapest? Alles over de ligging van Boedapest

Waar ligt Boedapest

Waar ligt Boedapest? Boedapest ligt in Hongarije. Sterker nog, het is de hoofdstad van Hongarije. En het is niet zomaar een hoofdstad, nee het is een fantastische stad. Met heel veel mooie bezienswaardigheden, lekkere restaurantjes, fijne koffietentjes en je kunt er ook leuk uitgaan.

Dus twijfel je nog over een volgende vakantiebestemming of stedentrip. Niet doen. Boedapest is niet alleen heel mooi, maar het is er ook goedkoop en tickets kunnen ook heel goedkoop zijn (met name als je vanaf vliegveld Rotterdam vertrek).

LIGGING BOEDAPEST

Boedapest ligt in het noorden van Hongarije, op ruim een uur rijden van de Slowaakse grens. Verder ligt de stad vrij centraal in het midden, een tikkie meer naar het Westen dan naar het Oosten. Waar Hongarije dan ligt? Nou, Hongarije grenst aan een heleboel andere landen: Roemenië, Oekraïne, Slowakije, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en Servië.

KAART VAN BOEDAPEST

Ok, nu heb je dus misschien een iets beter idee van waar Boedapest ligt. Maar om je een nog beter antwoord te geven op de vraag waar Boedapest ligt kun je ook de onderstaande kaartjes bekijken.

Zie hier de ligging van Boedapest in Hongarije:


Bron: maps.google.nl

KAART VAN HONGARIJE

Wil je ook graag weten waar Hongarije dan precies ligt, dat kun je op het volgende kaartjes zien. Hier zie je precies waar Hongarije en Boedapest liggen ten opzichte van andere Europese steden en landen:


Bron: maps.google.nl

AFSTAND AMSTERDAM BOEDAPEST

Als je van Amsterdam naar Boedapest zou willen rijden met de auto moet je even geduld hebben: de afstand is ongeveer 1400 kilometer. Deze afstand zou je volgens Google Maps in zo’n 14 uur af moeten kunnen leggen. Maar dan moet je wel aan één stuk door rijden – dat raden we ja al sterk af – én al het verkeer mee hebben.

MEER LEZEN?

Wil je meer lezen over Boedapest? Lees alle praktische informatie over  de stad door, verdiep je in de beste bezienswaardigheden van Boedapest of lees mijn blog over Boedapest met allerlei leuke feitjes, artikelen en wetenswaardigheden over de stad.

No Comments

    Leave a Reply