Contact

Heb jij toevoegingen, wil je iets vragen of delen? Dan hoor ik dat heel graag! Laat hier een reactie achter en ik probeer je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op: je krijgt helaas géén automatisch antwoord in je e-mail als ik reageer, dus je zult zelf even op een later tijdstip terug moeten komen om mijn antwoord te lezen.

133 Comments

 • Reply
  Hanna
  27 juni 2020 at 11:16

  Dag Maaike,

  Wij gaan van 13 tot 17 juli naar Boedapest.

  We lazen dat het handig om de Budapest Card te gebruiken en dat deze voor musea kan worden gebruikt.
  Hoe werkt het als wij een musea willen bezoeken, een tour? Moeten wij hiervoor een ticket kopen of kunnen we bij het museum in de rij aansluiten en de Budapest Card laten zien en kunnen we dan naar binnen?

  Wij kunnen hier niet heel veel informatie over vinden en zouden dit graag willen weten.

  Zou jij ons hierover meer kunnen vertellen?

  Bij voorbaat hartelijk bedankt.

  • Reply
   Maaike
   4 juli 2020 at 18:12

   Dag Hanna,

   Sorry voor de late reactie. Ik had je bericht over het hoofd gezien. Heb je mijn artikel over de Budapest Card gelezen? Daar zouden je vragen grotendeels beantwoord moeten worden. Wel kan ik je hier alvast vertellen dat bij alle attracties waar je gratis naar binnen kunt je niet vooraf hoeft te boeken. Je kunt dan de rij skippen en direct naar binnen.

   Mocht je toch nog vragen hebben na het lezen van het artikel dan hoor ik het graag.

   Heel veel plezier gewenst in Boedapest!

 • Reply
  Jonathan
  17 juni 2020 at 11:08

  Hoi Maaike,

  Ik zou 13 Juli op vakantie gaan naar Budapest, met het vliegtuig. Op jou site las ik dat de Hongaarse regering 16 Juli uitspraak zou doen over eventuele versoepeling. Alleen kan ik dit nergens vinden. Is hier al meer over bekend?

  Groet Jonathan

  • Reply
   Maaike
   17 juni 2020 at 20:33

   Dag Jonathan,

   Het vermoeden was inderdaad dat we na 16 juni meer zouden weten. Maar helaas is er nog niets bekendgemaakt. Zodra er meer nieuws is update ik deze pagina.

   Groet!
   Maaike

   • ferry sager
    17 juni 2020 at 21:36

    Maaike,
    Ik heb een vakantiehuis in Hongarije. Kan ik dan wel de grens over?
    Gr, Ferry

   • Maaike
    18 juni 2020 at 09:24

    Dag Ferry,

    Zelfs als je een vakantiehuis in Hongarije hebt, mag je helaas Hongarije niet in. Ik heb ook een artikel geschreven over de stand van zaken in Hongarije. Hier vind je ook een aantal handige links voor meer informatie.

    Groeten,
    Maaike

 • Reply
  lezer
  13 juni 2020 at 07:52

  Op de pagina over Corona staan 2 telefoonnumers voor noodgeval. Maar wat voor noodgeval en van wie zijn deze nummers en wat voor hulp is via deze nummers beschickbaar?

  • Reply
   Maaike
   15 juni 2020 at 12:56

   Dag,

   Dat is voor als je in Boedapest bent en je heel erg corona klachten zou hebben, maar je nog niet direct een ambulance nodig hebt. Je kunt dan dit noodnummer bellen dat speciaal hiervoor is opengesteld.

   Groet!
   Maaike

 • Reply
  Frans van de Pol
  18 april 2020 at 05:34

  Hoi Maaike, ik woon sinds 01-03-2020 in Boedapest, wat is het alternatief voor de vaste bewoners van de
  Budapest Card ? en Hoe kom ik er aan??
  Groetjes Frans

  • Reply
   Maaike
   18 april 2020 at 12:01

   Hoi Frans,

   Wat heerlijk dat je sinds kort in Boedapest woont. Hopelijk kun je snel van de stad gaan genieten.
   BKK is de Hongaarse vervoersmaatschappij. Bij hen kun je dan ook tickets voor het openbaar vervoer kopen. Als je op deze pagina van de BKK kijkt zie je dat je ook maandelijkse passen voor het Openbaar Vervoer kunt kopen. Lees eventueel ook meer in mijn artikel ‘tickets voor het openbaar vervoer in Boedapest.
   Of er ook een soort museumjaarkaart is zoals wij die hier hebben weet ik eerlijk gezegd niet. Ik heb deze vraag uitgezet en zodra ik meer weet kom ik bij je terug.

   Heel veel plezier en geluk in Boedapest gewenst,
   Maaike

  • Reply
   Johnny de jaegher
   21 april 2020 at 20:04

   Gaat de marathon van Boedapest in Hongarije door op 10-11 october nu met deze Corona virus

   • Maaike
    4 juni 2020 at 18:42

    Dag Johnny,

    Zoals het er nu naar uitziet gaat de Marathon van Boedapest gewoon door. Ik vind op hun website niets over een afgelasting. Alle grote evenementen zijn verboden tot 15 augustus. Als ik meer informatie heb zal ik deze pagina updaten.

    Groeten!
    Maaike

  • Reply
   Femke
   7 juni 2020 at 21:55

   Hallo Maaike,

   Ik ben Femke, en samen met enkele vrienden had ik een tripje naar het festival Balaton Sound gepland (7-12 juli). Door het coronavirus is dit festival spijtig genoeg afgelast… 🙁

   Nu, mijn vrienden en ik hadden het plan om er gewoon een citytripje Budapest van te maken, aangezien de vliegtickets al besteld waren en de annulatiekosten die hieraan verbonden waren hoog opliepen.

   Tot nu toe is het bezoek in Hongarije niet toegelaten voor buitenlanders, 15 juni zou hierover beslist worden. Maar, kan jij me vertellen hoe de situatie daar op dit moment is? En denk je, dat als er eventuele versoepelingen komen dat het de moeite is om de stad te bezoeken? Want als we een tripje naar deze mooie stad zouden plannen, willen we de stad natuurlijk ook ontdekken…

   Ik hoor graag van u!
   Bedankt!
   Groetjes Femke

   • Maaike
    8 juni 2020 at 10:48

    Dag Femke,

    Jammer he dat Balaton Sound geen doorgang kan vinden dit jaar. Wat zullen jullie gebaald hebben toen jullie dat nieuws kregen.

    Maar… een citytrip naar Boedapest zelf is ook hartstikke leuk! Zoals je op deze pagina kunt lezen is het op dit moment nog niet mogelijk om als Nederlander Hongarije of Boedapest te bezoeken. Hopelijk horen we op 16 juni dat daar verandering in komt. Er is overigens dit weekend wel bekendgemaakt dat Hongarije de grenzen heeft geopend voor Duitsers, dus hopelijk wijst dit erop dat ze straks ook de grenzen gaan openen voor andere landen.

    Als je kijkt naar de cijfers in Hongarije met zo’n 4000 besmettingen en ruim 500 mensen die zijn overleden, dan lijkt het land het goed te doen ten opzichte van de Nederlandse cijfers (bijna 50.000 besmettingen en 6.000 mensen die zijn overleden). Maar ik kan op basis van deze cijfers natuurlijk niet zeggen: dus je hoeft je nergens druk om te maken. Ik kan je wel vertellen dat net als in de meeste Europese landen het aantal patiënten met het coronavirus afneemt. Lees hier: alles over de laatste stand van zaken van het coronavirus in Boedapest & Hongarije.

    Als jullie besluiten naar Boedapest te gaan, dan denk ik dat jullie nog steeds een ontzettend leuk citytrip kunnen hebben. Ik vermoed wel dat het iets anders zal zijn dan anders, maar ik kan je daar ook geen uitsluitsel over geven omdat ik op dit moment ook in Nederland ben. Maar er zijn genoeg dingen in Boedapest die je buiten kunt doen: het vissersbastion is buiten (maar kan normaal gesproken wel druk zijn), de kettingbrug, de gellertheuvel. Je kunt een rondvaart maken, door de stad wandelen, bijvoorbeeld met een monsterroller door de stad toeren . Ik heb een artikel geschreven over vrijgezellenfeesten in Boedapest, maar deze activiteiten zijn ook heel leuk voor als je als vriendengroep naar Boedapest gaat.

    De Hongaarse hoofdstad heeft ook een heel leuk uitgaansleven, maar ik kan niet goed inschatten hoe dat er uit zal zien in juli. Ik kan me voorstellen dat het daar rustiger is dan normaal gesproken. Sterker nog, op dit moment zijn de bars nog gesloten dus wie weet dat dat ook voorlopig nog zo blijft. Men heeft gezegd dat massabijeenkomsten tot halverwege augustus zijn verboden, of daar ook bars onder vallen durf ik je niet te vertellen.

    Restaurants zijn wel al gedeeltelijk geopend. Maar ook daarvoor vind ik het lastig in te schatten hoe dat er over een maand uitziet.

    Ik zal deze week als ik tijd heb een artikel te schrijven met wat je nog allemaal in Boedapest kunt doen deze zomer, op basis van de regels die nu gelden (er vanuit gaande dat de grenzen wel weer openen uiteraard). Hopelijk kun je op basis daarvan een betere mening vormen.

    Groetjes,
    Maaike

 • Reply
  Pieter
  11 maart 2020 at 07:56

  Hallo Maaike,

  Ik lees her en der dat er nogal wat geldklopperij is in Budapest. Hoe voorkom ik dat ik word opgelicht in de horeca in Budapest? Dit is me ook overkomen in Praag. Je krijgt ineens een ongeloofelijk hoge rekening, die door kleerkasten even wordt geïnd.

 • Reply
  Koen
  29 februari 2020 at 14:00

  Hi Maaike,

  Wauw, wat een toffe site met ontzettend veel handige informatie! Ik heb de eer om voor mijn beste vriend een vrijgezellenfeest te organiseren en Budapest lijkt me super tof. Ik kan alleen weinig informatie vinden over het nachtleven in Budapest? We zijn met 9 personen, houden van lekker eten en net een biertje te veel. Heb jij handige tips voor ons?

  Met vriendelijke groet,

  Koen

  • Reply
   Maaike
   1 maart 2020 at 11:23

   Hi Koen,

   Dankjewel voor je leuke bericht. En wauw, te gek zeg dat jullie naar Boedapest gaan! Dat is echt een super leuke plek om een vrijgezellen te organiseren, want er is heel veel te doen. En het nachtleven is er super leuk.

   Heb je de volgende artikelen toevallig al gelezen:

   Mijn pagina met restaurants in Boedapest is helaas nog niet zo uitgebreid. Daar komt hopelijk snel verandering in.

   Mocht je toch nog specifieke vragen hebben, of zoek je ergens hulp bij dan kun je me ook altijd even mailen: info@budapesttips.nl.

   Succes en veel plezier in Boedapest!
   Maaike

1 3 4 5

Leave a Reply