Contact

Heb jij toevoegingen, wil je iets vragen of delen? Dan hoor ik dat heel graag! Laat hier een reactie achter en ik probeer je zo snel mogelijk te beantwoorden.

Let op: je krijgt helaas géén automatisch antwoord in je e-mail als ik reageer, dus je zult zelf even op een later tijdstip terug moeten komen om mijn antwoord te lezen.

141 Comments

 • Reply
  Wendy
  17 februari 2020 at 20:18

  Hoi Maaike,
  Wat een super leuke en interessante site heb jij! Ik heb een vraagje… wij gaan in mei met 17 collega’s 3 dagen naar Boedapest. Nu wil ik graag naar het vrijheidsbeeld, maar er zijn personen bij die niet makkelijk ter been zijn. Weet jij of de hop on hop off bus ook naar het vrijheidsbeeld op de berg rijdt? Ook wil ik een tour inclusief gids met de Monsteroller E-scooter regelen, maar ik weet niet of deze daar eventueel ook heen gaat. Ik hoop dat jij me kunt helpen aan antwoorden :-). Mocht je nog een leuke tip voor een karaokebar weten….. graag!

  • Reply
   Maaike
   18 februari 2020 at 11:17

   Hi Wendy,

   Wat super leuk dat je met 17 collega’s naar Wenen gaat! Dat wordt vast heel gezellig. En natuurlijk is Boedapest een fantastische locatie mogelijk.

   Ik heb het een en ander even voor je nagekeken. Deze hop on hop off-bus gaat inderdaad naar het vrijheidsbeeld. Althans, je stopt op het parkeerterrrein vlakbij. Dat houdt in dat je niet meer naar boven hoeft te lopen. Dit is dus de meest dichtbije optie die je kunt komen.

   Ik heb ook even de monsteroller voor je gecheckt (leuk!). Daarvoor heb je twee opties: 1. een tocht zonder gids 2. een tocht met gids. Ik heb heb het voor je nagevraagd en bij de tweede optie kun je kiezen voor de ‘Citadel tour’ en daarmee kunnen jullie dus ook de Gellertheuvel op naar het vrijheidsbeeld. Bij de eerste optie heb je geen gids dus neem ik aan dat je gewoon naar boven kunt.

   En ik heb geen ervaring met karaoke bars in Boedapest, maar hierbij wel 2 namen voor je:

   Ik ken beide dus niet, maar ze zijn in het centrum. Wellicht kun je zelf kijken of je het wat vindt.

   En misschien heb je trouwens ook nog iets aan dit artikel met activiteiten voor groepen. Het is gericht op vrijgezellenfeesten, maar het is eigenlijk ook leuk voor gewone groepen die naar Boedapest gaan.

   Ik kom zo snel mogelijk bij je terug met een antwoord op de vraag over de monsterollers en laat me weten als je nog meer vragen hebt.

   Heel veel plezier in Boedapest met je collega’s!
   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Robin
  15 februari 2020 at 22:47

  Hallo,

  Wij gaan binnenkort naar Budapest, en we hebben via de site de Budapest card gevonden. Hoe zit het als we deze voor 120 uur bestellen via getyourguide? Krijgen we de kaart opgestuurd via de mail, of moeten we die ergens ophalen? We kunnen deze kaart ook in Budapest zelf halen de dag na aankomst. Wat is meer te vertrouwen?

  • Reply
   Maaike
   17 februari 2020 at 15:26

   Hoi Robin,

   Als je de kaart bestelt via Get Your Guide krijg je inderdaad een voucher die je om kunt wisselen. Dat kun je bijvoorbeeld al gelijk op het vliegveld doen, maar er zijn ook andere plekken in de stad. Dat kun je hier ook zien. Ik werk samen met Get Your Guide, wat betekent dat als je de Budapest Card via mijn site koopt ik een klein bedragje krijg. Jij betaalt echter niets extra’s en zo kan ik mijn site onderhouden. Ik werk alléén samen met betrouwbare partijen en zou nooit iets op mijn site zetten waar ik niet achter sta. Maar je moet uiteraard doen waar je je zelf goed bij voelt 😀

   Ik wens je heel veel plezier in Boedapest!

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  Bennie
  3 februari 2020 at 13:05

  Beste Maaike,
  fijne website, ga zo door!
  ik heb een vraag over het openbaar vervoer terug naar het vliegveld.
  Heen zijn een vriend en ik van plan bus 100e te pakken naar Deák Ferenc tér. ik vraag me af of ik van deze zelfde locatie ook bus 100E terug kan pakken naar het vliegveld? zo ja, betekent dit dan dat ik in totaal twee single bustickets moet kopen voor bus 100E, voor heen en terug?

  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes Bennie

  • Reply
   Maaike
   4 februari 2020 at 10:23

   Dag Bennie,

   Wat heerlijk dat jullie naar Boedapest gaan! En ja, bus 100E kun je ook gewoon op de terugweg vanaf dezelfde plek pakken. Vanaf Deák Ferenc tér En je koopt inderdaad ook twee keer een enkele reis.

   Heel veel plezier gewenst en bedankt voor je leuke reactie.

   Groetjes,
   Maaike

 • Reply
  patricia
  22 januari 2020 at 13:25

  Hoi Maaike,ik zou graag naar Boedapest gaan met een vriendin en daarna naar vrienden in Alsóregmec,maar ik heb geen idee hoe ik dit moet aanpakken met openbaar vervoer,heb jij tips?

  • Reply
   Maaike
   23 januari 2020 at 14:02

   Hi Patricia,

   Dat is een goede vraag. Ik heb de vraag weer voor je uitgezet. Ik kom er bij je op terug!

   Groetjes,
   Maaike

  • Reply
   Maaike
   24 januari 2020 at 14:21

   Hoi Patricia,

   Ik heb not wat verder voor je gezocht. Hier kun je een reis plannen voor langere afstand. De plaats die jij noemt staat er echter niet bij. Maar wellicht kan je vriendin aangeven waar je als alternatief naartoe kunt en wellicht dat ze je op kan pikken? Of anders zou je natuurlijk ook een mail kunnen sturen naar informacio@mav-start.hu. Zij kunnen je vast ook meer uitleggen.

   Heel veel plezier!
   Maaike

 • Reply
  Shana Gheldolf
  13 januari 2020 at 23:16

  Dag Maaike,

  Leuke website heb je hier!
  Wij gaan in april met 10 blinden en slechtzienden jongeren voor 4 dagen naar Boedapest.
  Heb je aanraders voor onze doelgroep?

  Alvast bedankt!

  Met vriendelijke groeten,

  • Reply
   Maaike
   14 januari 2020 at 10:39

   Dag Shana,

   Dankjewel! Wat leuk dat jullie met deze groep naar Boedapest gaan. Ik zou je heel graag verder willen helpen, alleen ik vind het wel heel erg lastig om te bepalen wat wel en niet geschikt is voor een groep met blinden en slechtzienden.

   Ik las op deze site over een speciale rondleiding voor blinden & slechtzienden. Wellicht zou je eens contact met hen op kunnen nemen? Overigens ken ik deze site niet, dus ik heb geen idee over de kwaliteit maar het is altijd het proberen waard natuurlijk.

   Ook weet ik dat er in Boedapest een museum is waarbij mensen met zicht kunnen ervaren hoe het is om niets te kunnen zien, dat heet ‘The Invisible Exhibition’. Maar goed, ik kan me voorstellen dat dat wellicht juist niet interessant is voor jullie groep. Hoe dan ook, hier vind je meer informatie (de voorstelling is gratis voor blinde mensen).

   Ik vrees dat ik je niet heel veel verder kan helpen dan je te verwijzen naar deze twee pagina’s ‘Wat te doen in Boedapest‘ en naar alle bezienswaardigheden in Boedapest.

   Als je wilt kun je me ook even mailen (info@budapesttips.nl) met een wat specifiekere uitlegt van wat je zoekt. Wellicht kan ik je dan alsnog verder helpen.

   Als je straks geweest bent hoor ik ook heel graag wat tips van jou over wat interessant is voor deze doelgroep. Dan kan ik mijn site weer verder uitbreiden. Ik zou ook heel graag deze doelgroep van informatie voorzien.

   Groeten en heel veel plezier!
   Maaike

 • Reply
  Ave
  24 december 2019 at 15:40

  We hebben veel aan je site gehad. Dank je wel! Helaas kwamen we er vandaag achter dat bijna alle winkels en eetgelegenheden gesloten zijn (24 december). Zelfs op het vliegveld gingen bijna alle shops net sluiten. Leek me nuttig om even te melden.

  • Reply
   Maaike
   6 januari 2020 at 10:41

   Fijn dat jullie zoveel aan mijn site hebben gehad! En sorry voor de late reactie, ik ben in Griekenland namelijk. Ja er zijn inderdaad veel eetgelegenheden gesloten. Ik heb ook een artikel over Kerstmis in Boedapest geschreven, maar helaas heb je dat niet gezien. Ik hoop dat jullie ondanks dat een heerlijke tijd hebben gehad in Boedapest.

   Groeten,
   Maaike

 • Reply
  Loes van Kemenade
  22 december 2019 at 05:32

  Hoi,

  Ik vroeg me af of het nodig is om tickets van te voren te bestellen voor een tour door het Parlementsgebouw. In de prijslijst staat dat het 7 euro kost als je een EU lid bent maar bij het afrekenen staat er 16 euro pp. Schat je de kans hoog in dat de toegang vol zal zitten op een zaterdag of is het ook mogelijk om een kaartje te kopen op de dag zelf?
  Alvast bedankt!

  Groetjes, Loes van Kemenade

  • Reply
   Maaike
   6 januari 2020 at 10:37

   Beste Loes,

   Sorry voor de late reactie. Ik ben op dit moment in Griekenland, vandaar. Ik vind het lastig inschatten deze tijd van het jaar. Wellicht kun je op de dag zelf kijken en als je ziet dat het heel druk is direct online bestellen?

   Heel veel plezier in Boedapest!
   Maaike

 • Reply
  Wim Bierman
  9 december 2019 at 12:25

  Hoe krijg ik (waar) openbaar vervoer tickets voor 70 plussers.

  • Reply
   Maaike
   9 december 2019 at 15:00

   Dag Wim,

   Als 70-plusser hoeft u geen specile tickets te kopen. Als u zorgt dat u altijd een ID bij zich heeft, kunt u deze op verzoek tonen. Er staan geen poortjes bij de metro zoals in Nederland dus u kunt gewoon doorlopen. En bij verzoek toont u uw ID.

   Hartelijk groet,
   Maaike

 • Reply
  Piet
  18 november 2019 at 20:33

  Maaike,

  Ik denk dat mijn vraag niet verstuurd was, dus nogmaals.
  Wat is het verschil tussen de 72 plus Card en de “gewone” card?
  Kunnen we met de “gewone” card ook met het openbare vervoer vanaf het vliegveld naar het centrum??

  • Reply
   Maaike
   19 november 2019 at 10:07

   Dag Piet,

   Dankjewel voor je bericht. Hij is aangekomen hoor.

   De 72 uur plus Card biedt naast de voordelen van de ‘gewone’ Budapest card ook:

   – Transfer van het vliegveld naar de stad met een minibus
   – Een boottocht op de Donau met een optionele stop op Margaretha eiland
   – Toegang tot de Matthiaskerk en tot de de kabelbaan bij de Burcht van Boeda
   – Gratis heerlijke kaneelcake, ook wel schoorsteencake genoemd, bij Kurtoskalacs.

   Met de gewone card kun je niet met bus 100E vanaf het vliegveld, wel zou je dan bus 200E kunnen nemen. Lees daarover meer hier.

   Als je wilt kun je de kaart hier aanschaffen.

   Groeten!
   Maaike

 • Reply
  Daan
  16 november 2019 at 22:31

  Ik zie dat er in je logo reisigds staat ipv reisgids…

  • Reply
   Maaike
   19 november 2019 at 20:30

   Dankjewel voor je feedback, dat is erg fijn! Ik heb het meteen aangepast.

 • Reply
  Petra
  14 november 2019 at 09:04

  Hallo,
  Klopt het dat je met een groep (20 personen) niet zonder Hongaarse Gids de burcht of de joodse wijk mag bezoeken? Heb je tips hierrond?
  Groetjes, Petra

  • Reply
   Maaike
   14 november 2019 at 09:34

   Hoi Petra,

   Daar heb ik echt nog nooit van gehoord. De Joodse wijk is gewoon een een buurt in Boedapest dus voor iedereen vrij toegankelijk. Ook op de site van de Hongaarse Gallerie in de Burcht van Boeda vind ik niets over een maximale grootte van een groep. En bedoel je dat je nog op zoek bent naar tips voor een groep? Altijd leuk is natuurlijk een rondvaart, mijn favoriete rondleiding in Boedapest was met de fiets en verdere kun je een kijkje nemen op deze pagina en iets avontuurlijkers vind je hier.

   Groetjes en veel plezier in Boedapest!

 • Reply
  Pettrik
  23 oktober 2019 at 08:46

  Hoi Maaike,

  Een kleine, maar toch wel handige aanvulling, op het https://www.budapesttips.nl/openbaar-vervoer-boedapest/boot/ artikel:

  Op werkdagen hoef je geen apart ticket te kopen als je bijvoorbeeld een budapest travelkaart hebt. Deze is dan namelijk gewoon geldig op de boot. Scheelt toch weer… 😀

  Groetjes,

  Pettrik

1 2 3 4 5

Leave a Reply